Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!

***** JULI 2016 *****Boekrecensie: Welkom aan boord - Katrien Steyaert

 

Airhostess worden is een beroep waar vele jonge meisjes van dromen. Will Tura heeft er zelfs een liedje over gemaakt. Het beroep stewardess wordt gelinkt aan de zon en reizen. Maar is het leven van een airhostess echt zoals we het in onze gedachten hebben?

Dit kan je lezen in ‘Welkom aan boord’, het nieuwste boek van journaliste Katrien Steyaert.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop vanaf woe 27 juli 2016

 

Met de Vlaamse versie van HuisdierGeheimen en Now You See Me 2 zijn er deze week twee nieuwe films in de zalen van Siniscoop verschenen.

Hier leest u meer


Filmtip: Independence Day: Resurgence in Siniscoop

 

Independence Day: Resurgence is een Amerikaanse sciencefictionfilm,  geregisseerd door Roland Emmerich. De film is het vervolg op Independence Day uit 1996. De hoofdrollen worden vertolkt door Liam Hemsworth, Jeff Goldblum en Bill Pullman.

Hier leest u meer


Win de DVD van de spannende misdaadserie DE JACHT

 

Vanaf 26 juli is de spannende misdaadserie De Jacht verkrijgbaar op DVD. Wij van De Boekenkast mogen drie exemplaren wegschenken van deze Nederlandse misdaadreeks.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Loes Haverkort en meervoudig Gouden Kalf winnaar Fedja van Huêt en de regie ligt in handen van Will Koopman.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

De Zaak - Rolf Österberg

 

Onlangs is De Zaak verschenen, opnieuw een spannende thriller van Rolf Österberg. In De Zaak maakt hoofdinspecteur Buurman voor het eerst kennis met Mossadanalist Kooistra en zijn meerdere Leon Terblanche nadat er in Amsterdam een gruwelijke moord op een vrouw heeft plaatsgevonden. Voorafgaand daaraan maakt de lezer kennis met Moshe Yaresz en Ilse de Weerdt, respectievelijk een Israëliër en een Nederlandse. Verbindende factor in het verhaal is een fotorolletje waar naarstig naar gezocht wordt...

Hier leest u meer


André Rieu brengt liveconcert vanuit Maastricht in Siniscoop

 

Zaterdag 23 juli was naar jaarlijkse gewoonte het concert van André Rieu op het grote scherm te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas. Een optreden van André Rieu en het Johann Strauss orkest in het Vrijthof in Maastricht is steeds een feest!  Een avond vol meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical gebracht door het orkest en de solisten... ook dit jaar was het niet anders.

Hier leest u meer


Boek in de kijker:

 

De sneeuwkimono - Mark Henshaw

 

‘Soms gebeurt er in iets in je leven waarna je nooit meer dezelfde wordt. En onvermijdelijk, áls het gebeurt, is dat plotseling, zonder waarschuwing vooraf.’

Auguste Jovert is gepensioneerd politie-inspecteur in Parijs, die onverwacht bezoek krijgt van zijn buurman Tadashi Omura, een Japanse professor. In lange avondsessies vertelt Omura zijn verhaal: over Fumiko, die hij opvoedde als zijn dochter, en over de vriend uit zijn studententijd, Katsuo Ikeda.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: De GVR, Independence Day : Resurgence, André Rieu en de AP van Now You See Me 2

 

Op zaterdag 23 juli geniet u bij Siniscoop van André Rieu´s zomeravondconcert, live vanaf het meest romantische plein van Nederland, het Vrijthof in Maastricht.

André pakt ook dit jaar weer groots uit met bijzondere gastartiesten, solisten en natuurlijk het Johan Strauss orkest. Bij Siniscoop beleeft u een onvergetelijke avond vol meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical.

Hier leest u meer


DVD recensie: Hidden India - Julian Hector

 

Wie houdt van prachtige natuurdocumentaires, kunnen we zeker de dvd ‘Hidden India’, uitgebracht door BBC Earth, aanbevelen.

India, het land met meer dan een miljoen inwoners, biedt naast diverse wereldsteden een formidabele fauna en flora aan. Deze dvd geeft een prachtig overzicht over de dieren die (over)leven in India.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Prinses Arabella en Omi - Mylo Freeman

 

In de reeks rond prinses Arabella van de Nederlandse auteur en illustratrice Mylo Freeman is er het boek ‘Prinses Arabella en Omi’ verschenen.

Deze keer gaan prinses Arabella, prinses Sofie, prins Mimoen en prinses Ling logeren bij Omi. Al snel blijkt dat de prinsenkinderen geen goede manieren kennen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Er was eens een wens -  Amy Sparkes en Sara Ogilvie

 

‘Er was eens een wens’ is een prentenboek van schrijfster Amy Sparkes en illustratrice Sara Ogilvie. Het verhaal gaat over het magische wensenkind dat woont in het Dromenbos.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Niets Gebeurd - Mark Janssen

 

‘Niets Gebeurd’ is het eerste eigen prentenboek van de Nederlandse auteur en illustrator Mark Janssen.

Het verhaal gaat over Saar en Niek, die elkaar ‘s avonds ontmoeten. Ze blikken terug over hun dag, het was een saaie dag volgens de twee vrienden...

Hier leest u meer


Het Eikenbos verhalen Stickerdoeboek - Julia Donaldson & Alex Scheffler

 

‘Het Eikenbos verhalen Stickerdoeboek’ van Julia Donaldson met illustraties van Alex Scheffler is een leuk doe-boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

In het Eikenbos wonen verschillende dieren, zo wonen o.a. Schildpad, Vos, Varken, Postbode Beer en Mo in het bos. In dit boek staan allerlei spelletjes, kleurplaten, diverse stickerpuzzels en een woordzoeker met de dieren uit het Eikenbos in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het slapende woud - Boisserie / Bara

 

Ergens verscholen in een somber bos bevindt zich een gasthuis voor vrouwen en kinderen. Het is een groot gebouw waar zeven kinderen verblijven. Elke nacht gebeurt er iets vreemds: klokslag 12 uur komen de kinderen bijeen op het dak van het gebouw. Ze bevinden zich in een roes, staan in een cirkel en zingen vreemde liederen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 281: Bollywood in Bellewaerde - Nys/Van Loock

 

Sezar Oscarabad, de filmbaas van Bollywood,  wil net als zijn Amerikaanse collega’s een topfilm uitbrengen. Hij laat een verhaal schrijven met een Indische geheim agent in de hoofdrol.

Oscarabad is in de wolken met het resultaat, het is een ongelofelijk straf verhaal met internationale allures. Er moeten scènes gedraaid worden in een Canadees mijnwerkstadje, in de Far West, in Mexico en in de jungle van Borneo

Hier leest u meer


Filmtip:The Legend of Tarzan in Siniscoop

 

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Alexander Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton III, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Margot Robbie) aan zijn zijde .

Hier leest u meer


KidsDay @ Siniscoop met de AP van Ice Age: Collision Course 

 

Zondag 10 juli stond er opnieuw een Kidsday op het programma van Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Eerst konden alle jongens en meisjes  dollen met de clown, het springkasteel onveilig te maken of op de foto gaan dankzij onze fotograaf. En om  11u00 was het tijd om de film Ice Age: Collision Course in avant première te bekijken. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes door...Feroumont - 9: Kwabbernoot gaat trouwen

 

Kwabbernoot heeft belangrijk nieuws te vertellen aan zijn vriend Robbedoes: hij gaat trouwen!  Kwabbernoot’s verloofde is Clothilde Gallantine, de dochter van Suzanne Gallantine, de beroemde uitgeefster van modebladen. De verliefde Kwabbernoot neemt Robbedoes mee on zijn verloofde en haar moeder voor te stellen.

Hier leest u meerBoekrecensie: Het Grote Retoucheboek - Rina Theybers

 

Met ‘Het Grote Retoucheboek’ van Rina Theybers is er een handig boek verschenen voor zij die zelf hun kleren willen herstellen. Dankzij eenvoudige tips en duidelijke foto’s kan je zelf een broek inkorten, verlengen, versmallen, een knoopsgat maken en veel meer.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Mosselen - Piet Devriendt 

 

Bij Uitgeverij Carrera is er het boek ‘Mosselen’ van Piet Devriendt verschenen. Piet is al jarenlang chef-kok van het bekende restaurant ‘De Oesterput’ in Blankenberge.

‘De oesterput’ is een begrip in Blankenberge, het restaurant staat al meer dan 130 jaar garant voor de lekkerste vis-, schaal- en schelpdieren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: ‘Mum & Me’ - Bucketlist voor mama en dochter - Petra De Pauw

 

Petra De Pauw, mevrouw Herman Verbruggen, heeft met ‘Mum & Me’ een opmerkelijk bucketlistboek uitgebracht. Een doe-boek waarin de band tussen moeder en dochter neergeschreven wordt. Want zeg nu zelf, bij wie kan je zeven op zeven terecht met al jouw vragen? Met wie koop je je eerste bh? Wie is er altijd eerlijk in het pashokje?

De band tussen mama’s en dochters is meer dan een gewone vriendschap. Het is een unieke relatie!

Hier leest u meer


Filmtip: Bad Neighbours 2 in Siniscoop

 

OMG, het zullen je buren zijn! Seth Rogen en Rose Byrne zijn terug in deel 2 van Bad Neighbours en krijgen nieuwe buren die nog erger zijn dan in deel 1: een vereniging van losgeslagen studentes, met Chloë Grace Moretz die de groep aanstuurt. Ze schakelen de hulp in van hun vorige buurman, gespeeld door Zac Efron.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Meneer Blobvis zkt een liefje - Kim Crabeels & Emma Thyssen

 

Geïnspireerd door de lelijkste vis ter wereld maakten Kim Crabeels & Emma Thyssen een leerrijk en humoristisch kinderboek, voor kinderen met een goed stel hersenen en het hart op de juiste plek. De fijne dialogen brengen jong en oud aan het lachen, maar daarnaast staat het boek ook vol leerrijke weetjes en raakt het aan thema's zoals vriendschap en anders zijn.

Hier leest u meer