Boekrecensie: Ella - Mijn Dagboek ~ Herrie in de klas - Meredith Costain


Blloan Junior is een nieuw merk van fictie-boeken voor jongens en meisjes vanaf 7 tot 13 jaar. Het maakt onderdeel uit van Ballon Media, de uitgeverij die o.a. gespecialiseerd in de uitgave van strips en kinderboeken.

 

BLLOAN junior staat voor:

Kwalitatieve fictie voor 7 – 13-jarigen

reeksen (geen one-shots)

Eigentijds Origineel en edgy, maar tegelijkertijd herkenbaar en toegankelijk

Mooi vormgegeven

 

Eind vorig jaar verscheen het eerste deel van de superspannende reeks ‘Nachtmerries’. Sinds kort is er met ‘Ella – mijn dagboek’ een nieuwe reeks verschenen.

 

Ella - Mijn Dagboek ~ Herrie in de klas

De 10-jarige Ella heeft met Kerstmis een dagboek gekregen van haar ouders. Ze is er dolblij mee, Ella houdt van schrijven en nu kan ze al haar geheimen toevertrouwen aan haar dagboek.

 

Bij de start van het nieuwe schooljaar is Ella er helemaal klaar voor. Haar nieuwe juf Evi ziet ze wel zitten en ze kijkt er naar uit om samen met haar beste vriendin Zoë in de klas te zitten.

 

Maar de eerste dag van het nieuwe schooljaar loopt het al behoorlijk fout voor Ella. Haar hartsvriendin Zoë is niet komen opdagen en Bes, de grootste pestkop van de klas, zit naast haar. Het gaat van kwaad naar erger voor de arme Ella, ze wordt beschuldigd van allerlei zaken in de klas en juf Evi is behoorlijk kwaad op Ella. Ja, de juf haat haar werkelijk, terwijl het Bes is die kattenkwaad uithaalt.

En dit is nog maar het begin van het nieuwe schooljaar..

 

‘Ella - Mijn Dagboek ~ Herrie in de klas’ is geschreven door Meredith Costain, met illustraties van Danielle McDonald. Het is een mooi en grappig boek voor meisjes vanaf 8 jaar.

 

Het boek staat vol knotsgekke tekeningen en verschillende lettertypes, wat het lezen nog leuker maakt. Het boek heeft tevens het uitzicht en formaat van een echt dagboek.

Een dagboek over de wereld van de 10-jarige Ella, over o.a. haar ouders, broer en zus, oma Kaat, meester Carlo, haar hartsvriendin Zoë, maar ook over de verschrikkelijke Bes…

 

Het eerste deel van ‘Ella - Mijn Dagboek’ bevat herkenbare thema’s voor jongeren zoals school, pesten, vriendschap en vertrouwen, gebracht met de nodige humor. Deze nieuwe reeks is meteen een schot in de roos, elk meisje vanaf 8 jaar zal zeker smullen van deze nieuwe reeks!

 

De Australische auteur Meredith Costain won al verschillende prijzen met haar jeugdboeken. Ze is tevens musicus en lerares. Meredith bracht haar jeud door op een boerderij, maar ze vond het leuker om boeken te lezen en verhalen te schrijven dan om koeien te melken.

 

De tekeningen in dit boek zijn van de hand van Danielle McDonald. Ze is grafisch ontwerpster en illustrator van kinderboeken. Danielle heeft een passie voor kleur en vindt het geweldig om grappige personages te bedenken. Naast boeken heeft ze al pluchen dieren, beddengoed, decoratie en andere leuke spullen voor kinderen ontworpen.

 

ISBN: 9789463070317 - Hardcover - 130 blz. - Prijs: € 9,99 - Uitgeverij: Blloan Junior