Welkom op de website van De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!KidsDay in Siniscoop met de avant première van Paddington

 

Zondag 30 november stond er opnieuw een KidsDay op het programma van Siniscoop. Deze keer werd in avant-première de film 'Paddington' vertoond. 

Hier leest u meer


Recensie: Heinrich Ooooh & Het Grandioos Griezelige Galabal - Hilde E. Gerard

 

Hotel G&G (Geesten & Goulash) Ooooh  is een hotel voor geesten, spoken en skeletten dat gerund wordt door Heinrich en zijn tweelingzus Hannelore Ooooh. De G&G bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden vindt Hans Ooooh, de vader van de tweeling. Hij wil een grandioos griezelig galabal organiseren en heeft via Twitter alle griezels uitgenodigd. 

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Jimmy's Hall in Siniscoop

 

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Ierse activist Jimmy Gralton die in de jaren '30 voor de vrijheid van meningsuiting streed. Jimmy Gralton bouwde op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samen komen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen..

Hier leest u meer


Filmtip: The Judge in Siniscoop

 

'The Judge' is een Amerikaanse film  onder regie van David Dobkin mt in de hoofrollen o.a. Robert Downey Jr, Vera Farmiga en Robert Duvall.

Hier leest u meer


Filmtip: The Hunger Games : Mockingjay Part 1 in Siniscoop

 

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand.

Hier leest u meer


Recensie: De jacht op Jozef Tentelaar - Stefan Boonen

 

Jozef Tentelaar woont samen met zijn vader Marcel in Koffiehuis Tentelaar, een klein, rijdend huisje dat dienst doet als woning én koffiehuis. Hoewel de mensen het huisje op vier wielen een merkwaardig ding vinden, is het voor vader en zoon Tentelaar de perfecte woonst.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Expendables 3 - Patrick Hughes 

 

Het verhaal begint wanneer de leden van The Expendables Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren) en Toll Road (Randy Couture) hun vriend  Doctor Death (Wesley Snipes) bevrijden uit de trein die hem naar de militaire gevangenis brengt.

Hier leest u meer


DVD recensie: Peaky Blinders - Seizoen 1

 

Het eerste seizoen van de Britse gangsterserie ‘Peaky Blinders’ is vanaf heden verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. De reeks wordt beschouwd als een van de beste misdaadserie’s van de laatste jaren en krijgt overal zeer positieve reacties. Er is intussen al een tweede seizoen en er komt zeker nog een derde seizoen.

Hier leest u meer


Stadsbestuur Sint-Niklaas brengt unieke uitgave van 'Het B-Gevaar' van Marc Sleen uit

 

Het Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft in samenwerking met de Stichting Marc Sleen een unieke uitgave van het stripalbum 'Het B-Gevaar', een avontuur dat zich in Sint-Niklaas afspeelt, uitgebracht. Het ‘nieuwe’ stripalbum is niet zomaar een herdruk van een Nero-klassieker, het is een bijzondere uitgave met een beperkte oplage van slechts 1000 exemplaren.

Hier leest u meer


Recensie: Onder een paraplu met gaatjes- Mieke Vanpol

 

‘Onder een paraplu met gaatjes’ vertelt het verhaal van Liv, een tienermeisje met PKU, een stofwisselingsziekte. Door haar ziekte moet ze goed oppassen wat ze eet.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: SAMBA in Siniscoop

 

Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk. Hard zwoegend doet hij er allerlei bescheiden jobs. Alice is een leidinggevende die onlangs een burn-out kreeg. Samba is bereid tot alles om papieren te bemachtigen, terwijl Alice haar leven op orde probeert te krijgen door vrijwilligerswerk te doen voor een organisatie.

Hier leest u meer


DVD recensie: Da Vinci’s Demons ~ Seizoen 2

 

In februari van dit jaar werd het eerste seizoen van de fantastische reeks ‘Da Vinci’s Demons’ uitgebracht door eOne. Nu ligt het complete tweede seizoen van de spectaculaire tv-serie over het leven van Leonardo Da Vinci, de ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie die in de 15de eeuw in Florence (Italië) leefde in de winkel.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met avant-première van 'Brabançonne'

 

Dinsdag 18 november stond de maandelijkse Ladies Night op het programma in Siniscoop in Sint-Niklaas. Deze keer werd in avant-première de muzikale romantische komedie 'Brabançonne' vertoond in aanwezigheid van de acteurs Amaryllis Uitterlinden, David Cantens en Marc Weiss. Ook regisseur Vincent Bal en scenarist Pierre De Clercq waren aanwezig. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Pieter Post De Film - Mike Disa

 

Pieter Post: De Film is een Britse animatiefilm, geregisseerd door Mike Disa en is gebaseerd op de populaire televisieserie Pieter Post.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Rover - David Michôt

 

Het  verhaal van ‘The Rover’ begint tien jaar na de Westerse economische crisis. In Australië leeft Eric (Guy Pierce), een ex-soldaat die bijna alles verloren heeft. Wanneer de criminelen Archie (David Field), Caleb (Tawanda Manyimo), Henry (Scoot McNairy) en Ray (Robert Pattinson) een mislukte overval plegen laat de bende de voor dood gewaande Ray achter.

Hier leest u meer


Fatima Marzouki stelt haar tweede kookboek 'De keuken van Fatima' voor in Antwerpen

 

Fatima Marzouki heeft met ‘De Keuken van Fatima’ haar tweede Arabisch kookboek geschreven. In haar eerste boek liet Fatima de lezers kennismaken met de traditionele Arabische en Marokkaanse keuken. In ‘De Keuken van Fatima’ neemt ze ons mee naar haar keuken en toont ze je hoe ze traditie mixt met de moderne keuken.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Under the Skin in Siniscoop

 

Under the Skin is een Brits-Amerikaans-Zwitserse film. De regie lag in handen van Jonathan Glazer en de hoofdrol ging naar Scarlett Johansson. De film is een bewerking van Michel Fabers roman Under the Skin (2000).

Hier leest u meer


Recensie: Sam en de ongelooflijk lieve Boy - Kristien Dieltiens

 

‘Sam en de ongelooflijk lieve Boy’ is het 57ste boek van auteur Kristien Dieltiens. Een vlot geschreven boek over een puberend meisje dat gepest wordt en over de gevaren van het internet.

Hier leest u meer


Filmtip: Interstellar in Siniscoop

 

Interstellar is een Amerikaanse sciencefictionfilm, geregisseerd door Christopher Nolan. Het verhaal is voornamelijk gebaseerd op de wetenschappelijke theorieën van de gerenommeerde theoretische natuurkundige Kip Thorne.

Hier leest u meer


Kris Van Steenberge schrijft met 'Woesten' prachtige oorlogsroman

 

De debuutprijs werd dit jaar gewonnen door Kris Van Steenberge met ‘Woesten’, een roman die zich afspeelt aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog in Woesten, een dorp in de buurt van Ieper.

Hier leest u meer


Pieter Aspe antwoordt op uw vragen

 

Vorige maand deden we een oproep aan onze bezoekers van De Boekenkast en facebookpagina om een vraag aan Pieter Aspe te stellen. De fans van Vlaanderens bekendste misdaadauteur reageerden massaal op onze oproep.

Wij van De Boekenkast  stelden in naam van de lezers de meest gestelde vragen aan Pieter Aspe op de Boekenbeurs.

Hier leest u meer


'Album 26' van De Kiekeboes verkozen tot het beste Belgische stripverhaal

 

Boek.be ging samen met Stripgids en Radio 1 op zoek naar het beste Belgische stripverhaal. De luisteraars konden kiezen uit een shortlist van 25 toptitels en hun stem uitbrengen op hun favoriete strip.

Hier leest u meer


Meer dan 150.000 bezoekers voor 78ste Boekenbeurs in Antwerpen

 

De 78ste Boekenbeurs sloot dinsdag 11 november af met meer dan 154.000 bezoekers, waarvan bijna de helft de laatste vier dagen. Met de auteurspodia voor het eerst op de beursvloer en volle aandacht voor strips was het een op en top belevingsbeurs. Opvallend was de grote aanwezigheid van gezinnen met kinderen.

Hier leest u meer


Kleurenboeken voor volwassenen zijn in!

 

Aan de stand van uitgeverij Lannoo op de Boekenbeurs vonden we met ‘Kleurplaten voor volwassenen’ (Forte Creatief) en ‘Be Inspired - Design couloring book’ (Terra Lannoo) twee kleurboeken voor volwassenen terug.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mall - Joseph Hahn

 

Nadat de lange, ietwat mysterieuze Malcolm (James Frecheville) zijn eigen moeder (Mimi Rogers) vermoordt en vervolgens de woonwagen in brand steekt, trekt hij met een vastberaden blik in de ogen naar een plaatselijk winkelcentrum.

Hier leest u meer

 

 


Recensie: De troetel van de Knuffelkoningin - Kristien Aertssen

 

De Knuffelkoningin speelt en stoeit dolgraag met haar drie kinderen, ze is voor hen de liefste mama van de hele wereld. De Knuffelkoningin is echt een ideale mama, ze is altijd goed gezind en weet altijd een oplossing voor elk probleem.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Deux Jours, Une Nuit in Siniscoop

 

'Deux jours, une nuit' is een Belgisch-Frans-Italiaans sociaal-realistische film van de Belgische broers Luc en Jean-Pierre Dardenne.

Hier leest u meer


Recensie: Dames met Pit! - Edith Vervliet

 

Edith Vervliet gaat in het boek ‘Dames met Pit!’ in gesprek met twintig vrouwen. Voor haar boek selecteerde Edith twintig dynamische dames met een sterke persoonlijkheid uit diverse milieus zoals het zakenleven, de politiek, de media, het onderwijs en de overheid.

Hier leest u meer


Recensie: dvd box - 14 Diaries of the Geat War

 

14 – Diaries of the Great War  geeft de kijker een nooit eerder vertoonde kijk op de Eerste Wereldoorlog. Met het drama van een epische tv-serie en meesterlijk gebruikte instrumenten komt de Eerste Wereldoorlog opnieuw tot leven in deze prachtige dvd-box.

Hier leest u meer


DVD recensie: When Darkness Falls - Anders Nilsson

 

De Zweedse film ‘When darkness Falls’ bevat met ‘Layla’, ‘Carina’ en ‘Aram’ drie verhalen over eer, loyaliteit en de moed om te vechten waarvoor je staat en waarin je gelooft.

Hier leest u meer


DVD recensie: Anklaget/ Accused - Jacob Thuesen

 

‘Anklaget/ Accused’ is een aangrijpend Deens drama over kindermisbruik, een van de laatste grote taboe’s uit onze samenleving. Het is een meeslepende en intense film die spannend blijft tot het einde.

Hier leest u meer


Finse topauteur Salla Simukka stelt haar 'Snow White Trilogie' voor op de Boekenbeurs

 

Zondag 2 november was de Finse topauteur Salla Simukka te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Salla Simukka is de meest bekroonde Finse auteur ooit. Ze is naast auteur ook vertaler en woont in de stad Tampere in Finland.

Hier leest u meer


DVD recensie: De Vrouw in de Kooi - Mikkel Nørgaard

 

In de reeks Lumière Crime Films is de Deense thriller ‘De Vrouw in de Kooi’ (The Keeper of Lost Causes) van regisseur Mikkel Nørgaard verschenen. Met The Keeper of Lost Causes is het eerste boek uit de Q serie van Jussi Adler-Olsen verfilmd.

Hier leest u meer


Bert Kruismans brengt dvd uit en opent binnenkort pop-up café!

 

In 2013 toerde Bert Kruismans door het land met zijn comedyshow ‘Vaderland’. Uniek aan deze show was dat de stand-upcomedian ook door Wallonië trok met dezelfde show, zij het onder de titel ‘‘La Bertitude des choses’. Nu is deze zaalshow verkrijgbaar op dvd.

Hier leest u meer


Britse auteur Santa Montefiore schreef 'De Witte Duif' speciaal voor haar Vlaamse en Nederlandse lezers!

 

Naast haar boek ‘De Dochter van de Imker’ schreef Santa Montefiore het kortverhaal ‘De Witte Duif’. Dit boek schreef ze speciaal voor haar Belgische en Nederlandse fans te bedanken voor hun jarenlange steun en enthousiasme.

Hier leest u meer over dit bericht


Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast op de Boekenbeurs

 

Op zondag 2 november was op de Boekenbeurs de Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast. Santa Montefiore haar romans, waaronder ‘De Franse Tuinman’ en ‘Villa Magdalena’, prijken al jaren op de bestsellerlijsten.

Hier leest u meer


Cartoonist Nesten te gast op de Boekenbeurs

 

De Druivelaar, Vlaanderens bekendste scheurkalender, viert zijn 100ste verjaardag. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft drukkerij Strobbe uit Izegem van De Druivelaar een feestelijke editie gemaakt. Cartoonist Nesten blikt in twaalf mooie prenten terug op de geschiedenis van de kalender.

Hier leest u meer


François Breugelmans schrijft met 'Stille Getuigen' boek over het Schoonselhof in Antwerpen

 

‘Stille Getuigen’ is na de toeristische gids ‘Weg-wijs in Antwerpen’ het tweede boek van de Antwerpse auteur François Breugelmans. ‘Stille Getuigen’ is een boek over de bekende begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen.

Hier leest u meer


'Sketch Battle’ met Master of Ceremonies Alex Agnew op de Boekenbeurs

 

Zaterdag 1 november bekampten Serge Baeken, Wide Vercnocke, Aimée de Jong en Pieter de Poortere elkaar in een tekenstrijd waarbij het publiek scheidsrechter en jury was. Master of Ceremonies was niemand minder dan Alex Agnew.

Hier leest u meer


Piet Huysentruyt gehuldigd op de Boekenbeurs

 

Vlaanderens bekendste televisiekok Piet Huysentruyt staat al 25 jaar aan de culinaire top.  25 jaar als topchef én auteur van maar liefst 25 kookboeken bij uitgeverij Lannoo, goed voor een totaal van ongeveer 2,5 miljoen exemplaren. 

Hier leest u meer


Luc De Vos stelt zijn nieuwste roman 'Paddenkoppenland' voor op de Boekenbeurs

 

De Gentse zanger, columnist en schrijver Luc De Vos was zaterdag 1 november aanwezig op de Boekenbeurs. Voormalig politiek secretaris van Agalev en minister van Staat Jos Geysels ging in gesprek met Luc De Vos over zijn nieuwste boek ‘Padenkoppenland’.

Hier leest u meer


Jeugdauteur Dirk Bracke schrijft met 'De Bruid' opnieuw taboedoorbrekend boek

 

Zaterdag 1 november was jeugdauteur Dirk Bracke te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Hij kwam er vertellen over zijn nieuwste boek ‘De Bruid’, een explosieve roman over jonge Syriëstrijders én over de verfilming van zijn boeken ‘Black’ en ‘Back’.

Hier leest u meer


Recensie: Nero ~ De Premières deel 1 en 2 - Marc Sleen

 

Standaard Uitgeverij brengt met ‘De Premières’ een exclusieve reeks van negen Nero-albums op de markt. In deze reeks maakt telkens een van de hoofdfiguren zijn of haar opwachting.

Hier leest u meer


Toni Coppers wint de Knack Hercule Poirot-prijs 2014

 

Toni Coppers heeft met zijn Liese Meerhout-thriller Dood water de Knack Hercule Poirot-prijs 2014 gewonnen. Met die prijs bekroont Knack de beste Vlaamse thrillerauteur die een misdaadroman uitbracht tussen 1 oktober 2013 en de Boekenbeurs in november 2014.

Hier leest u meer


78ste editie van de Boekenbeurs officieel geopend

 

Donderdag 30 oktober werd de 78ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen officieel geopend in aanwezigheid van o.a. minister van cultuur Sven Gatz, burgemeester Bart De Wever, algemeen directeur van organisator Boek.be André Vandorpe en gedeputeerde voor cultuur Luk Lemmens.

Hier leest u meer