Filmnieuws uit Siniscoop


Filmtip: Passengers in Siniscoop

 

Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim en Aurora zullen de rest van hun leven op het ruimteschip moeten verblijven met alle luxe voorzien en beginnen voor elkaar te vallen.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: Assassin's Creed en Collatoral Beauty

 

Nieuw in de zalen van Siniscoop in Sint-Niklaas: Assassin's Creed, met o.a. Michael Fassbender, Marion Cotillard, Michael Kenneth Williams en Brendan Gleeson. Elke dag te zien in 2D en 3D. Ook de nieuwste film Collatoral Beauty met Will Smith in de hoofdrol speelt vanaf 21 december in Siniscoop.

Hier leest u meer


Deze week in Siniscoop: o.a. Pippa, Rogue One: A Star Wars Story en AP van Ghost Rockers

 

Met de kerstvakantie voor de deur staan er in Siniscoop in Sint-Niklaas al enkele topfilms op het programma.

Wat denk je van Rogue One: A Star Wars Story, de Vlaamse komedie Pippa, de aangrijpende Siniclubfilm The Salesman en AP van Ghost Rockers en Ballerina...Keuze genoeg voor zowel jong als oud in Siniscoop!

Hier leest u meer


Filmtip: Allied in Siniscoop

 

Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog

Hier leest u meer


Filmtip: Sully in Siniscoop

 

Sully is een film over het leven van de Amerikaanse piloot Chesley ‘Sully’ Sullenberger. Sully werd wereldberoemd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte op de New Yorkse Hudson River, waarmee de levens van 155 mensen aan boord gered werden.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: I, Daniel Blake in Siniscoop

 

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem.

Hier leest u meer


Filmtip: Fantastic Beasts And Where To Find Them in Siniscoop

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond.

Hier leest u meer


Filmtip: The Girl On The Train in Siniscoop

 

In ‘The Girl On The Train’, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans).

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: La Fille Inconnue

 

De Siniclubfilm van deze week is ‘La Fille Inconnue’ van de gebroeders Dardenne. De film ging op 18 mei in première op het filmfestival van Cannes in de competitie voor de Gouden Palm.

Jenny is een jonge huisdokter met schuldgevoelens, omdat ze de deur van haar praktijk gesloten hield voor een meisje dat later dood wordt aangetroffen.

Hier leest u meer


Beleef opera en ballet op de eerste rij in Siniscoop

 

De opera- en ballet liefhebbers kunnen opnieuw terecht in Siniscoop te Sint-Niklaas. In 2011 startte Siniscoop met ‘Siniscoop goes opera’. Op het witte doek kunnen operaliefhebbers vanop de eerste rij genieten van bekende opera’s, die live via satelliet uitgezonden worden of van recente opnames.

Hier leest u meer


Filmtip: The Accountant in Siniscoop

 

Christian Wolff (Ben Affleck) is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van ‘s werelds machtigste criminele organisaties.

Hier leest u meer


Christmas with André Rieu in Siniscoop op 19 november

 

André Rieu en zijn welbekende Johann Strauss orkest spelen tijdens een speciaal kerstoptreden diverse feestelijke nummers, zoals Hallelujah, Jingle Bells en White Christmas. Vier Kerstmis met André! 

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Fuocoammare in Siniscoop

 

Voor de Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi zijn de massale verdrinkingen op de Middellandse Zee  ‘s werelds ergste ramp sinds de Holocaust. In tegenstelling tot veel journalisten verbleef hij een jaar lang op Lampedusa, een eiland halverwege tussen Libië en Italië en filmde zo goed als zonder assistentie de routine van de opvang van vluchtelingen en het dagelijkse leven op het eiland.

Hier leest u meer


Filmtip: Storks (Vlaamse versie) in Siniscoop

 

Storks (ooievaars) bezorgen babies… of tenminste dat deden ze. Nu bezorgen ze pakketjes voor wereldwijde internet gigant Cornerstore.com. Junior, de top bezorger onder de ooievaars, staat op het punt promotie te maken. Juist op het moment dat hij per ongeluk de Baby Maak Machine activeert.

Hier leest u meer


Filmtip: Hacksaw Ridge in Siniscoop

 

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. 

Hier leest u meer


Avant-première van Isra & Het Magische Boek in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Zondag 6 november werd de Vlaamse familiefilm ‘Isra & Het Magische Boek’ in avant-première vertoond in Siniscoop te Sint-Niklaas.

In ‘Isra & Het Magische Boek’ gaat de negenjarige Isra op een schooluitstap naar de historische Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. 

Hier leest u meer


Filmtip: De Buurtpolitie: De Grote Geldroof in Siniscoop

 

Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven open vliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat.

Hier leest u meer


Filmtip: Doctor Strange in Siniscoop

 

Marvel’s Doctor Strange volgt het verhaal van wereld beroemde neurochirurg Dr. Stephen Strange die, in zijn zoektocht naar genezing na een gruwelijk auto ongeluk, krachtige magie ontdekt in een mysterieuze plek die bekend staat als Kamar-Taj – het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn ons bestaan te vernietigen.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: MA MA

 

Magda (Penélope Cruz) komt erachter dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze besluit om deze laatste tijd volop van het leven, haar familieleden en vrienden te genieten. Wanneer blijkt dat ze zwanger is, hoopt ze dat ze hierdoor als nog aan haar noodlottige einde kan ontkomen.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Margarita With a Straw

 

Laila, geboren met een hersenverlamming is een jonge studente aan de Universiteit van Delhi. Ondanks het feit dat ze in een rolstoel zit, is ze een enthousiast meisje dat veel lacht en zo zelfstandig mogelijk probeert te leven.

Hier leest u meer