Boekrecensie: Niets Gebeurd - Mark Janssen


‘Niets Gebeurd’ is het eerste eigen prentenboek van de Nederlandse auteur en illustrator Mark Janssen.

 

Het verhaal gaat over Saar en Niek, die elkaar ‘s avonds ontmoeten. Ze blikken terug over hun dag, het was een saaie dag volgens de twee vrienden...

 

Niek heeft een handstand gedaan, heeft wat gezwommen, heeft even ‘hoi’ gezegd tegen een paar vrienden en is even gaan zitten.

En Saar zag onder meer een vlinder, heeft een gek hoedje opgezet, zag een mooie vlinder en gleed van een glijbaan.

 

Niets bijzonders dus...ware het niet dat Niek die handstand op het hoofd van een tijger deed, nadien rustte hij uit  op de neus van een grote draak (!) en hij zwom met kleurige vissen.

 

En Saar gleed van een olifantenslurf, zette een hoedje op terwijl ze bovenop een tijger stond en zag de vlinder terwijl ze tussen vele knuffelberen stond.

 

Het is al snel duidelijk dat met dit voorleesboek dat de auteur de fantasie van de kinderen prikkelt. Het boek brengt hen naar een fantasiewereld waarin alles kan, door Mark Janssen perfect in beeld gebracht.

 

‘Niets Gebeurd’ is een leuk boek waarmee je je kleine spruit zeker een plezier zal doen. Want zeg nu zelf: wat zou het leven saai zijn zonder fantasie…

 

Mark Janssen (Eijsden 1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg a/d Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek Mijn vriend de sjeik van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 350 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan 10 talen.

Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

 

ISBN: 9789047708568 - Gebonden - 40 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Lemniscaat