Nicci Gerrard stelt haar nieuwste boek 'Nooit vergeten' voor


Op dinsdag 1 november was Nicci Gerrard te gast op de boekenbeurs. Ze stelde haar vijfde soloroman 'Nooit vergeten' voor.
Nicci Gerrard schrijft samen met haar man Sean French psychologische thrillers onder het pseudoniem Nicci French.
Het echtpaar heeft reeds 11 thrillers uitgebracht.
Gerrard maakte in 2003 haar solodebuut met 'De onderstroom'. Daarna schreef ze bestsellers als 'In het maanlicht' en 'Het weerzien'.

Voor haar boeken werd voor de eerste keer de term literaire thriller gebruikt. "Deze naamgeving is bedacht door de uitgeverij, niet door mijzelf, hoewel ik het wel een mooie naam vind. Spannende verhalen kunnen ook mooi geschreven zijn", aldus Nicci. Nikki Gerrard signeerde op de Boekenbeurs haar boeken voor de talrijk opgekomen fans.

'Nooit vergeten' is het verhaal over de verdwijning van de jonge Johnny Hopkins. De levens van zijn familie en vrienden veranderen voorgoed. Want hoe ga je verder als je nooit precies zult weten wat er is gebeurd? Wanneer stop je, als moeder, met wachten of met hopen?
Alle leden van het gezin Hopkins gaan op hun eigen manier met het verlies om, en Johnny blijft onlosmakelijk met ieders leven verbonden. Ook al is hij na jaren nog steeds spoorloos.

In deze thriller schenkt Nicci aandacht aan de familieleden, het schuldgevoel, ongeloof, angst en de ondraaglijke pijn. Hoe moet je verder leven als het je overkomt? Je blijft hopen en wachten op nieuws.

Nicci Gerrard had dit verhaal al een tijdje in haar gedachten. Ze liet zich inspireren door de gruwelijke zaak van het echtpaar West, die tientallen jonge meisjes ontvoerde en vermoordde. Het is opvallend dat enkele van deze vrouwen nooit als vermist opgegeven zijn geweest.

In Groot Britannië verdwijnen jaarlijks 250 000 mensen. Sommige verdwijningen worden snel opgelost, zoals pubers die van huis weglopen, maar een groot aantal blijft onopgelost.
Nicci werkte als journaliste voor The Observer en bracht verslag uit van deze zaak. Deze zaak liet haar nooit meer los.

ISBN: 9789022561737 - Gebonden met stofomslag - 352 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Boekerij
Klik hier voor meer info