Boekrecensie: Bring it on! - Dirk Gilis & Filip Fransen

    ********Een ferm kookboek voor feest in huis********


Dirk Gilis en Filip Fransen, de oprichters van Witlov, het cateringsbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in ‘vers en lekker eten dat met liefde gemaakt wordt’, hebben met ‘Bring It On!’ een prachtig kookboek uitgebracht dat je helpt om thuis een feest te organiseren.

 

Thuis een feest geven en toch meegenieten als gastvrouw en niet urenlang in de keuken vertoeven, dat is het uitgangspunt voor Dirk en Filip. Want als je een feest geeft is het toch de bedoeling dat de gastheer of -vrouw zelf kan meevieren en genieten.

 

Cateraars Filip en Dirk hebben met hun traiteurscollectief Witlov kennis en ervaring met het organiseren van diners voor grote groepen.  Deze kennis delen ze in hun boek ‘Bring It On!’

 

Met dit kookboek wordt er gekozen voor de klassieke service à la française. Dit wil zeggen dat je je schotels klaarmaakt en op tafel zet. Dus alles goed op voorhand ‘mise en placen’ en alles op tafel zetten,ook de wijn en frisdranken en klaar is kees!

 

In het boek staan naast de interessante tips voor een geslaagd én stressvrij feest, meer dan 250 recepten. Eenvoudige gerechten die je het grootste deel op voorhand kan bereiden en met een minimum aan afwerking zo op tafel kunt zetten. Bij elk recept staat er steeds vermeld de mise en place, de afwerking en in welk seizoen de ingrediënten op duurzame manier beschikbaar zijn. Ook de prachtige foto’s van Melvinkove Photography zijn zeker het vermelden waard.

 

Het boek is ingedeeld in vijf grote hoofdstukken: van de apero tot en met het dessert en de late night snacks. Soms klassieke, dan weer verrassende gerechten voor elk wat wils. Zo kan je gerust een vegetarisch feest organiseren zonder dat er iemand vlees mist.

 

Aan de lezer de keuze om uit de meer dan 250 recepten zelf een ideaal feestmenu samen te stellen. Succes gegarandeerd én je kan zelf mee feesten met de gasten dankzij ‘Bring It On!’ van Dirk Gilis en Filip Fransen!

 

ISBN: 9789089315670 - Softcover - 256 blz. - Prijs: € 27,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts