MOOOV Filmfestival Sint-Niklaas 2014


MOOOV: Nobody's Home in Siniscoop

 

Na de onverwachte dood van haar man blijft Nurcan alleen achter met haar 32-jarige dochter Feride en haar twee veel jongere kinderen, de 17-jarige Ilker en het jonge meisje Ozge.

Hier leest u meer


MOOOV: Gloria in Siniscoop

 

Gloria is een gescheiden vrouw van 58. Ze bezoekt parenclubs voor leeftijdsgenoten die ook op zoek zijn naar een partner. Daar maakt ze kennis met Rodolfo, 65, die onlangs van zijn vrouw gescheiden is.

Hier leest u meer


MOOOV: Come to my voice in Siniscoop

 

In een Koerdisch dorpje, in bergachtig gebied, wordt de rust hardhandig verstoord door Turkse soldaten op zoek naar wapens. Hun zoektocht brengt amper iets op.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: The Lunchbox in Siniscoop

 

Mumbai, India. Ila is een huisvrouw die elke voormiddag het middageten voor haar man klaarmaakt. De lunchbox komt dan via een speciale koerier op het bureau van haar gemaal terecht.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Thou Gild’st the Even in Siniscoop

 

Cemal is een 27-jarige kapper in een klein stadje in Anatolië, waar de dagen traag en monotoon verlopen. In zijn jeugd verloor hij zijn moeder, broers en zussen in een brand, enkel zijn vader leeft nog.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Like Father, Like Son in Siniscoop

 

Ryota is een zelfbewuste, succesvolle architect. Hij is gelukkig getrouwd met Midori en heeft een zesjarig zoontje, Keita. Hij lijkt het gemaakt te hebben in het leven en vindt van zichzelf dat hij een echte ‘winnaar’ is.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Omar in Siniscoop

 

De muur die Israël van de Palestijnen scheidt, scheidt ook vaak Palestijnen van elkaar. Soms wordt een Palestijnse stad gewoon in tweeën gesplitst.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Who is Dayani Cristal? in Siniscoop

 

Woensdag 30 april stond de Mexicaanse documentaire 'Who is Dayani Cristal?' op de affiche van het MOOOV Filmfestival in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: My Sweet Pepperland in Siniscoop

 

Dinsdag 29 april stond ‘My Sweet Pepper Land’, een sobere Koerdische western op het programma van het MOOV Filmfestival.


'My Sweet Pepperland' is een sobere ironische, gevatte film, die perfect past in deze grensplaats waar tegenstellingen tussen corruptie en wettelijkheid, traditie en moderniteit nog volop aan de orde zijn.

Hier leest u meer


Aangrijpende film 'The Amazing Catfish' opent het MOOOV Filmfestival in Sint-Niklaas

 

Maandag 28 april is het MOOOV Filmfestival van start gegaan in Siniscoop in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a burgemeester Lieven Dehandschutter en Marc Boonen, directeur van MOOOV.


Het MOOOV Filmfestival biedt de filmliefhebbers een blik op de wereld. Producties uit de hele wereld komen aan bod op het filmfestival. Dit jaar kunnen filmliefhebbers terecht vanaf 28 april tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival brengt opnieuw pareltjes van wereldfilms naar Siniscoop

 

Dinsdag 22 april werd de tweede editie van het MOOOV Filmfestival voorgesteld in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a. burgemeester Lieven Dehandschutter, Marc Boonen, directeur van MOOOV en acteur Erkan Albay.

Hier leest u meer