Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken én film voor Vlaanderen en Nederland!


Een nieuw jaar starten we op een propere lei. Dit wil zeggen, al wat in 2012 gepubliceerd werd op De Boekenkast, vindt u terug in het 

ARCHIEF 2012.DVD Recensie: Django - Sergio Corbulli

 

Django, een eenzame vreemdeling is op weg naar een spookstadje, ergens aan de grens van Mexico. Het meest vreemde aan Django is dat hij steeds een doodskist achter zich aan sleept..

Hier leest u de recensie van deze DVDGeheim Verlangen - Maya Banks ~ Deel 1 van de Ademloos-trilogie

 

Gabe, Jace en Ash – drie van de rijkste, machtigste mannen van het land. Ze zijn gewend alles te krijgen wat ze willen. Geld. Vrouwen. ALLES.

Hier leest u meer over dit boek

 


'The Fifth Estate' Belgische coproductie voor nieuwe Dreamworks

 

De opnames van het WikiLeaks drama “The Fifth Estate” zijn van start gegaan in Reykjavik en Berlijn, binnenkort verhuist de filmcrew naar België. Gedurende 38 dagen zullen er in Vlaanderen, Wallonië en Brussel opnames plaatsvinden.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Recensie: Machtsspel - Jackie Collins

 

De Russische miljardair Aleksandr Kasianenko heeft een relatie met Bianca, een topmodel. Alexandr zou zijn leven voor Bianca geven, zo verliefd is hij op haar. Hij heeft zelfs een luxe jacht laten bouwen, speciaal voor haar.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Extra Testament II ~ Zwarte Pest - Willem Groeneveld

 

In het tweede deel van de zesdelige reeks Extra Testament - ‘Zwarte Pest’ gaat het leven van de familie de Payens verder. We zijn enkele maanden verder en Oliver en Dori lopen school op het Edwaldius Tartus Lyceum in Onderschie, terwijl Heer Vuidel en zijn assistent Akrador hun wonden likken na hun nederlaag en uit zijn op wraak...

Hier leest u de recensie van dit boek


Een Arabische zomer · Twintig vrouwen in al Andalus - Lucas Catherine

 

Droegen vrouwen in Andaloesië, ooit moslim-Europa, een boerka? Liepen ze gesluierd? Foto's hebben we niet, betrouwbare tekeningen evenmin. Maar in dit boek laat Lucas Catherine twintig vranke vrouwen aan het woord die tussen 710 en 1610 leefden.

Hier leest u meer over dit boek

 


DVD Recensie: Hush - Mark Tonderai

 

Zakes Abbott rijdt samen met zijn vriendin Beth over de snelweg. Het is donker, het regent en Beth zou het liefst van al thuis in haar bed slapen. Een wittte vrachtwagen rijdt hen bijna van de weg af.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Marina Theunissen brengt met 'Schatverdorie!' vierde jeugdboek uit  

 

‘Ohhh!’ Waarschijnlijk krijg ik mijn mond nooit meer dicht. Jongens! Wat een berg juwelen en gouden munten. De schittering alleen al doet pijn aan mijn ogen! Zoiets heb ik nog nooit gezien.

Hier leest u meer over dit boek

 


Het meisje zonder identiteit – Klaudia Raczova & Raf Liekens

 

Hoe overleeft een kind een volledige jeugd als asielzoekster? Dat is het schrijnende verhaal van Klaudia Raczova. Twaalf jaar lang verbleef ze in Belgische asielcentra, in een land dat haar niet wilde en in een gezin waarin ze werd mishandeld door haar alcoholistische stiefvader.

Hier leest u meer over dit boek

 


Logeren bij Belgen in België - Erwin De Decker

 

Ben je nog op zoek naar een leuk adresje om Valentijn te vieren? Je vindt vast en zeker de nodige inspiratie en tal van unieke locaties in deze gids: LOGEREN BIJ BELGEN IN BELGIË van Erwin De Decker.

Hier leest u meer over dit boek

 


DE INTERIEURBIJBEL en DE ENERGIEBIJBEL - Peter Slaets & Gregory Mees

 

Zopas verschenen bij Lannoo twee overzichts-werken over interieur en energiezuinig wonen.

DE INTERIEURBIJBEL en DE ENERGIEBIJBEL van de auteurs Peter Slaets & Gregory Mees.

Hier leest u meer over beide boeken

 


Jeugdklassieker 'Koning van Katoren' gaat op 3 februari in première in Antwerpen


Deze feestelijke première, in aanwezigheid van de hoofdcast en Jan Terlouw, is meteen het startschot en de vooropening van de 25ste editie van het Europees Jeugdfilmfestival. 

Hier leest u meer over dit bericht

 


Standaard Uitgeverij eert Willy Vandersteen met 'Suske en Wiske helpen kinderen'

 

Op 15 februari 2013 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, werd geboren. Daarom zet Standaard uitgeverij  in 2013 de bekendste striphelden van de meester voor het voetlicht: Suske en Wiske.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Programma van het 25ste Jeugdfilmfestival op nieuwe locaties in Antwerpen

 

Voor de jubileumeditie van het Jeugdfilmfestival (9-17 februari) hebben de organisatoren een fantastisch filmprogramma samengesteld.

Naast het 25ste verjaardagsfeest – een week voor de start van het festival (3/02) - met de première van Koning van Katoren in HetPaleis wordt er nog meer gefeest.

Hier leest u meer over dit bericht


Marc Pairon brengt aangrijpende dichtbundel 'Minnedichter zkt Muze' uit

 

Woensdag 23 januari stelde auteur Marc Pairon zijn nieuwe dichtbundel ‘Minnedichter zkt muze’ voor in Antwerpen. Voor deze voorstelling was niemand minder dan de Chinees-Nederlandse romanschrijfster en bestsellerauteur Lulu Wang speciaal naar de Scheldestad afgezakt.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Het Quiz Me Quick quizboek - Koeken Troef!

 

Ook met veel plezier gekeken naar de tiendelige tv-reeks ‘Quiz Me Quick’ op één? Dan is dit gelijknamige boek zeker iets voor jou.
Maak opnieuw kennis met Nick, Luc, Roger, Armand, Lennon en de vele anderen in ‘Het Quiz Me Quick Quizboek’. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Van Hugo Claus tot Ramsey Nasr - 265 klassiekers uit de periode van 1944 tot bijna vandaag

 

Naar aanleiding van Gedichtendag op donderdag 31 januari verschijnt bij Uitgeverij Lannoo een gloednieuwe bloemlezing voor alle poëzieliefhebbers met een uitgekiende selectie van de moderne gedichten die de tand des tijds hebben doorstaan.

Hier leest u meer over dit boek


Ben je door 'The Voice van Vlaanderen' ook in de ban van zingen?

 

Droom je er zelf van om op het podium te staan en het publiek intens te beroeren met je muzikale vertolking? Dan zet dit boek jou op weg.

Want IEDEREEN kan leren zingen, met de juiste zangtechnieken en coaching!

Hier leest u meer over dit boek

 


Breng eens een bezoekje aan De Boekenmarkt van Lannoo!

 

De Boekenmarkt van Lannoo is stilaan een begrip geworden. Elke editie komen duizenden mensen langs om een keuze te maken uit de talrijke schitterende kwaliteitsboeken tegen scherpe prijzen.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Clustereffect en Luistereenboek B.V. gaan samenwerking aan op het gebied van luisterboeken

 

Clusteruitgeverij ClusterEffect uit Breda is een samenwerking aangegaan met Luistereenboek B.V te Venlo, de marktleider op het gebied van verkoop van luisterboeken in  Nederland.

Hier leest u meer over dit bericht

 


DVD Recensie: 100 feet - Eric Red

 

Marnie Watson heeft haar echtgenoot Mike vermoord. Hij heeft haar jaren mishandeld tot ze hem uit wanhoop heeft neergestoken. Ze belandt in de gevangenis en het laatste deel van haar straf moet ze van de rechter thuis met een electronische enkelband uitzitten.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Leef je uit met het Frutselprutselknutselboek!

Ben je verzot op tekenen, maar heb je soms geen inspiratie? Hou je van puzzels maken? Of wil je graag eens een boodschap in geheimschrift schrijven? Dan is dit doeboek perfect voor jou!
Hier leest u meer over dit boek

Devoted - Jan Locus

 

Sinds 13/10/2012 loopt in Museum Dr. Guislain een tentoonstelling met het werk van Jan Locus. Deze expo werd onlangs verlengd tot 03/02/2013. De expo reist later dit jaar ook naar het KADOC. Daar zal ze van 21/06 tot 28/09/2013 te bezichtigen zijn.

Hier leest u meer over dit boek

 


Een pooier vertelt - Chris Geets

 

Chris Geets was tien jaar lang de baas van een escortbureau in Antwerpen. Hij schreef er een onthullend boek over waarin hij de lezer een unieke kijk gunt op de wereld van dure callgirls in Vlaanderen.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: Extra Testament I - Gouden Lekie - Willem M.J. Groeneveld

 

‘Extra Testament I - Gouden Lekie’ van Willem M.J. Groeneveld is het eerste deel uit de zesdelige reeks ‘Extra Testament’. Het is een pracht van een fantasy-verhaal, geschikt voor zowel adolescenten als volwassenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Cabin Fever 2 - Ti West

 

Cabin Fever 2 - Spring Fever’ is het vervolg op de succesvolle film ‘Cabin Fever’ van regisseur Eli Roth. De film, met Ti West als regisseur, gaat verder op het verhaal.

Hier leest u de recensie van deze film

 


Vier Valentijn met....een boek van Davidsfonds Uitgeverij!

 

Love is in the air! 14 februari komt er sneller aan dan je denkt. Weet je nog niet waarmee je je geliefde dit jaar kan verrassen? Davidsfonds Uitgeverij helpt je alvast met deze romantische, mooie, lieve of handige boeken.

Hier leest u meer over dit bericht


Laat je stem horen voor het beste gedicht!

 

Uit ieder van de 5 genomineerde dichtbundels voor de Herman de Coninckprijs (van Miguel Declercq, Annemarie Estor, Delphine Lecompte, Xavier Roelens en David Troch) dingt één gedicht mee naar de Herman de Coninck Publieksprijs.

Hier leest u meer over dit bericht

 


De kleine SEO voor Dummies - Mark Jansen

 

Om meer bezoekers op jouw website te krijgen, is het van groot belang dat jouw site zichtbaar is in zoekmachines. Dit boekje staat vol tips en technieken waarmee je de vindbaarheid van jouw website aanzienlijk kan verbeteren.

Hier leest u meer over dit boek

 


Lichte daling van boekenverkoop in Vlaanderen in 2012

 

De boekenverkoop in Vlaanderen ging er in 2012 licht op achteruit met 1,4%. Het is de eerste daling in de boekenverkoop in Vlaanderen sinds 2006. Vergeleken met de crisis in vele andere sectoren valt de daling van de boekenverkoop nog mee.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Peddelen in de Palingstraat - John Brosens

 

In de nacht van 31 januari op 1 februari 2013 is het 60 jaar geleden dat zuidwest Nederland werd getroffen door de Watersnoodramp. John Brosens schreef een persoonlijk getint verhaal over de gebeurtenissen die nacht in Vlissingen.

Hier leest u meer over dit boek


DVD Recensie: Cabin Fever - Eli Roth

 

Vijf vrienden, Bert, Jeff, Karen, Paul en Marcy, vieren het einde van het schooljaar en huren een afgelegen chalet in het bos.
Alles verloopt in een ontspannen sfeer tot er een zieke man aan de deur staat. Hij heeft een besmettelijke ziekte en vraagt om hulp.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Portret van Charles Louis Vennik - Chris Lauwers

 

Chris Lauwers, auteur van o.a ‘Gewoon een jongen met autisme’ en ‘Gewoon een huis in autismeland’ heeft een boek over de veelzijdige kunstschilder Charles Louis Vennik geschreven.  

Hier leest u de recensie van dit boek

 

 


Recensie: Winter Chalet - Linda van Rijn

 

'Winter Chalet' is het nieuwste boek van auteur Linda Van Rijn. Het verhaal begint met een spannende proloog over een vrouw die vermoord wordt. Dan begint het eigenlijke verhaal...

Hier leest u de recensie van dit boek


Het hoeveelweegjijlichaam - Marenne Welten

 

Het hoeveelweegjijlichaam is een bijzonder en intiem boek, dat een kijk geeft in de gedachtewereld van een meisje dat lijdt aan anorexia. In aangrijpende beelden en met krachtige woorden vertelt het een verhaal over een meisje dat in de ban raakt van haar eigen lichaam, een steeds grotere obsessie voor eten krijgt, de controle over haar eigen leven verliest en voortdurend vecht tegen het verslavingsmonster.

Hier leest u meer over dit boek


Glijvlucht van Anne-Gine Goemans wint M Pionier Preis Duitsland

 

De roman Glijvlucht van Anne-Gine Goemans heeft de Duitse M Pionier Preis 2012 gewonnen. Deze publieksprijs, in het leven geroepen door de bekende Duitse boekhandelsketen Mayersche, is bedoeld voor

het origineelste, meest vernieuwende boek dat met een uitzonderlijke verhaallijn afwijkt van de mainstream.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Guy Van Bossche

 

De Antwerpse kunstenaar Guy Van Bossche (°1952) gebruikt fotografie als een filter waardoor de werkelijkheid wordt afgebeeld. Bepaalde beelden worden slechts fragmentarisch weergegeven, wat zich weerspiegelt in de keuze voor onderwerpen die verwijzen naar iets wat buiten beeld blijft.

Hier leest u meer over dit boek

 


Grill & Plancha - diverse auteurs

 

In bijna elke keuken vind je wel een pot, stoofpan of schotel van Le Creuset terug. Al generaties lang staat het Franse merk voor topkwaliteit in de keuken, en ze blijven verbazen met nieuwe, mooie en geweldige producten!

 

Hier leest u meer over dit boek

 


Elvis de draak en de zeven zombies - Stefan Boonen

Jeugdauteur Stefan Boonen schreef met ‘Elvis de draak en de zeven zombies’ een vijfde boek over Elvis. Net als de vorige delen is het een denderend avonturenverhaal waarin spanning en humor elkaar met een snelle vaart afwisselen. 

 

Hier leest u meer over dit boekVergelijking met X onbekenden – Lydia Verbeeck

Met een stelletje vreemden op reis gaan, daar moet je goed gek voor zijn. Dat is de mening van Mattias, de stiefzoon van reisbegeleidster Sofie Catoor. Al snel moet Sofie hem gelijk geven – toch wat de reis naar Dresden betreft...

 

Hier leest u meer over dit boek


Onderschepping - Dick Wolf

Vlak voor de opening van de Freedom Tower op Ground Zero voorkomen vijf passagiers en een steward de kaping van een vliegtuig. ‘De zes’, zoals ze worden genoemd, krijgen al snel een sterrenstatus, maar Jeremy Fisk, een levende legende binnen de New Yorkse politie, vermoedt dat de kaping bedoeld is als afleidingsmanoeuvre, en dat dit nog maar het begin is van een veel gevaarlijker en vernietigender aanval.

 

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: De Twee Jaar Nadat - Steef van Gorkum

 

'De Twee Jaar Nadat' is de debuutroman van de 22-jarige Steef van Gorkum. De auteur is afkomstig uit Bodegraven en net afgestudeerd als journalist. Steef blogde twee jaar lang bij ABCyourself, de kweekvijver van jong schrijftalent, waar hij korte verhalen schreef. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Kinderen van Theresienstadt - Herman Vandormael

 

Auteur Herman Vandormael is doctor in de geschiedenis en ere-conservator van het Kasteel van Gaasbeek. Voor zijn boek 'Verborgen Oorlogsjaren' sprak hij met zestig Joden.

Voor zijn nieuwste boek 'Kinderen van Theresienstadt' ging hij op zoek naar het bijzondere verhaal van het concentratiekamp Theresienstadt.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


DVD Recensie: The Descent Part 2

 

In ‘The Descent Part 2’ gaat het verhaal van ‘The Descent’ verder. Van de zes vriendinnen die in de Amerikaanse bergen een grottenstelsel gingen verkennen, kon alleen Sarah levend de grot verlaten. Ze ligt in het ziekenhuis en sheriff Vaines zoekt samen met zijn team tevergeefs naar de anderen.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: The Descent - Neil Marshall

 

‘The Descent’ van Neil Marshall is een spannende thriller over vriendschap en vertrouwen, maar ook over doodsangsten en bloeddorstige wezens.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Win een exemplaar van het nieuwste boek van Lulu Wang!

 

De Chinees-Nederlandse auteur Lulu Wang heeft een nieuw boek uitgebracht, eigenlijk twee boeken: één in Nederland en één in Vlaanderen. 

Klik HIER en win een exemplaar van dit prachtige boek!

 


Verslag over ingeburgerde Nederlands-Chinese Lulu Wang toont China's razendsnelle internationalisering   

 

Bijna alle toongaangevende Chinese persdiensten en tientallen bekende Chinese nieuwssites met een bereik van honderden miljoenen lezers hebben vop 31 december 2012 verslag uitgebracht over de uitgave ´Nederland, wo ai ni´ (22 december 2012 in NL) en ´Regenland, wo ai ni ´(13 december 2012 in BE), het nieuwe boek van de in 1986 van China naar Nederland geëmigreerde Lulu Wang.

Hier leest u meer over dit bericht

 

 


Recensie: Fausto Coppi - Frederik Backelandt

 

‘Fausto Coppi’ brengt het verhaal over deze uitzonderlijke wielerkampioen. Het boek is geschreven door journalist Frederik Backelandt, met een impressie over de dood van Fausto door televisiepresentator Wilfried de Jong en met prachtige foto’s van Stephan Vanfleteren.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Storm Warning - Jamie Blanks

 

‘Storm Warning’ is een horrorfilm van de makers van Urban Legend, Wolf Creek en Valentine. Een film over drie psychopaten die een koppel vasthouden. Een film voor de echte horror-fans!

Hier leest u de recensie van deze DVD