Boekrecensie: Koffertje voor wakkere kinderen - Isabelle Chauvet


Het koffertje voor wakkere kinderen bevat vier kartonboeken vol belangrijke ontdekkingen en nieuwe woorden. De vier dieren, pinguïn, muis, beer en poes, vertellen elk hun eigen verhaal.

 

In elk boekje komt een ander dier aan bod.In het boekje ‘Mijn familie’ stelt pinguïn zijn familie voor. Samen met pinguïn ontdek je de leden van zijn gezin.

In het boekje ‘Gevoelens’ leer je samen met poes over de verschillende soorten gevoelens. Ze vertelt hoe ze zich voelt en wat ze dan doet. In dit boekje kan je onder andere lezen wat poes doet als ze boos, bang, verdrietig of blij is.

 

Kleine beer vertelt in het boekje ‘Weer’ over de verschillende weersomstandigheden, onder andere : sneeuw. Wat gebeurt er als het sneeuwt? En wat kan je doen?

En in het vierde boekje vertelt muis in ‘Op, onder,tussen,.’ waar ze zich bevindt. Samen met muis maak je een leerzame tocht door twee kamers van haar huis en leer je begrippen zoals: op, onder, in, uit, links, rechts.

 

Elk boekje bevat 12 pagina’s vol woorden,aangevuld met kleurige illustraties van Isabelle Chauvet. Het doel van deze boekjes is om de allerkleinsten nieuwe woorden en begrippen aan te leren die ze dagelijks kunnen gebruiken.

De woorden en begrippen worden aan de hand van de illustraties speels uitgelegd en ingeoefend.

 

Op de laatste bladzijde van elk boekje is er een doe-opdracht. In het boekje van ‘Gevoelens’  kan je samen aan de hand van de gezichtsuitdrukkingen van poes je eigen gevoel bepalen, zodat je er samen over kan praten. Of samen met kleine beer voorwerpen zoeken die hij verloren is. Met kleine pinguïn kan je praten over zijn familie, maar ook over je eigen familie.

 

Met de vier boekjes kan je alle kanten uit. Zo kan je het ook gebruiken als zoekboek of vertelboek. Laat je eigen inspiratie werken en beleef samen met je kleuter mooie en leerzame momenten.

De vier boekjes hebben afgeronde randen en zitten opgeborgen in een harde koffer met een handige magneetsluiting en een handvat zodat je de  boekjes overal mee naartoe kan nemen.

 

Deze boekjes zijn geschikt voor kleuters vanaf 3 jaar en kunnen zowel thuis als in de klas gebruikt worden. ‘Koffertje voor wakkere kinderen’ is een ideaal geboortegeschenk.

 

Koffertje voor wakkere kinderen - Isabelle Chauvet - ISBN: 9789462910447 - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn