Lea Witvrouwen, Eva Van der Linden, Peter Vermeulen en Stef Renodey over autisme


Zaterdag 3 november was het thema op de Boekenbeurs "'t Zit in de familie".
In de Groene Zaal vond een boeiend gesprek plaats over autisme.

Annelies Rutten interviewde Lea Witvrouwen, beter bekend als Lea Schepers uit Benidorm Bastards, auteur Eva Van der Linden, Peter Vermeulen, auteur en medewerker bij Autisme Centraal, en fotograaf Stef Renodeyn.

Allen hebben zij een boek geschreven. Bij elk van hen speelt autisme een centrale rol in hun leven. De gasten vertelden hun verhaal aan de massaal opgekomen menigte.

Lea Witvrouwen heeft haar levensverhaal laten optekenen door Caroline Haverans in het boek 'In de coulissen'. Lea komt in het boek in een andere gedaante naar buiten dat we haar kennen. Ze heeft twee volwassen zonen met autisme. Ze heeft dit boek geschreven om eindelijk naar buiten te komen met haar andere leven.

'Zoon met een gebruiksaanwijzing' is geschreven door auteur Eva Van Der Linden; Eva heeft een 6-jarige zoon met autisme.
Ze heeft dit boek geschreven om alles op een rijtje te zetten. Met haar verhaal wil ze mensen bereiken die nog niet veel over autisme weten. Mensen die met autisme geconfronteerd worden vinden herkenning en steun. Voor haar boek heeft Eva anekdotes uit het dagelijkse leven gebundeld.

Stef Renodeyn heeft meegewerkt aan het fotoboek 'Zie wie ik ben'. Stef heeft zelf autisme. Voor het boek fotografeerde hij mensen met autisme en hun omgeving. Auteur Cis Van Peer ging op zoek naar het verhaal achter die beelden. Hij interviewde acht mensen waarbij autisme een belangrijke plaats neemt in hun leven.

Alle boeken zijn te koop in de boekhandel of op de Boekenbeurs.

Klik op een link voor meer info

In de coulissen - 17,90€ - Uitgeverij Vrijdag
Zoon met een gebruiksaanwijzing - 14,95€ - Uitgeverij Houtekiet
Zie wie ik ben - 24,99€ - Lannoo

 

 

Klik op een foto om te vergroten