Thriller


Moord op de Boekenbeurs - Jan Willem Geerinck en Walter Damen


Auteur Jan Willem Geerinck en topadvocaat Walter Damen nemen jullie mee in een bloedstollend verhaal van een onbekende die het op de levens van sterrenkoks gemunt heeft. Het verhaal begint op de openingsavond van de Boekenbeurs: niemand minder dan Jeroen Meus wordt dood aangetroffen! Al gauw blijkt dat de dader via twitter vage hints geeft over zijn motieven en zijn volgende slachtoffers. Een kat-en-muis-spel is begonnen. Voor speurder Kris wordt dit meteen zijn eerste belangrijke moordonderzoek. 
Deze debuutthriller neemt u mee in de harde realiteit van het politiewerk, met veel oog voor onderzoekstechnieken en een correcte juridische context. De chef-koks gaven toestemming om als figuranten in dit verhaal mee te spelen.ISBN 9789089315687 - Softcover - 224 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts


De nummers - Chantal van Mierlo


Wanneer Sara ’s nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar verwondingen, maar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen. Waarom verschanst hij zich in de bossen? Is hij op de vlucht? Klopt het dat er andere mensen zijn die ze niet mag zien? Weer thuis in Utrecht heeft ze er moeite mee haar leven op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat haar verblijf in de Ardennen nog een nasleep krijgt. Ze wordt geschaduwd, maar wie achtervolgt haar en hoe groot is de macht waartegen ze vecht?

 

Vernuftige wendingen in een hoog tempo vormen de basis voor de sterke plot van De nummers. Een opvallend debuut dat meteen enorme indruk maakt.

 

Chantal van Mierlo (Boxtel, 1979) verhuisde in 2001, na het afronden van haar studie International Business, naar Duitsland. Daar werkte ze in diverse functies in marketing en PR. Ze was hoofdredacteur van een internationaal customer magazine. Van Mierlo werkt op dit moment aan haar tweede thriller.


ISBN 9789026331244 - Paperback - Prijs: € 18,99 - Uitgeverij: Ambo|Anthos uitgevers


De vernietiging - Carsten Stroud


Er is iets mis in Niceville…

Tijdens een wel heel extreme winter gebeuren er plotseling vreemde dingen in het dorp. Bewoners worden geplaagd door onverklaarbare, gewelddadige woede-uitbarstingen en visioenen. Er breekt complete chaos uit. Familie, vrienden, onbekenden; iedereen lijkt erdoor aangestoken te worden.

 

Samen met Lemon Featherlight gaan Nick en Kate Kavanaugh tot het uiterste om uit te vinden wat er gebeurt met de mensen om hen heen. Ze komen erachter dat de sleutel tot dit alles een antieke spiegel is: de poort tot een angstaanjagende wereld die noch levend, noch dood is. En iemand zal het ultieme offer moeten brengen om Niceville te redden.

 

Carsten Stroud was surfer en botenbouwer in Baja California en beroepsduiker bij het Amerikaanse leger. Hij is journalist en een bekroond non-fictieschrijver. Zijn thrillers zijn bestsellers in de VS. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Toronto.


ISBN 978-90-225-6080-8 - Paperback - 410 pagina’s - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Boekerij


Voor je sterft - Samantha Hayes


Het Engelse dorpje Radcote werd jarenlang geteisterd door een golf aan tienerzelfmoorden. De inwoners denken deze afschuwelijke periode achter zich te hebben gelaten, tot er plotseling weer een jongen sterft na een bizar motorongeluk. Tussen zijn bezittingen zit een afscheidsbrief. En dan werpt een tweede jongen zich voor de trein.

 

Rechercheur Lorraine Fisher hoopt samen met haar zus een relaxte zomer door te brengen in het dorpje, maar al snel raakt ze verstrikt in het politieonderzoek. Was het zelfmoord waardoor de tieners overleden? Of moord? Zal de nachtmerrie opnieuw beginnen? Als ook haar neefje verdwijnt, moet ze snel ingrijpen.

 

Samantha Hayes is fulltime schrijver. Tot jij van mij bent is het eerste boek rond rechercheur Lorraine Fisher, gesitueerd in Birmingham. Voor je sterft is het los te lezen vervolg. Samantha woont met haar man en drie kinderen in Engeland.


ISBN 978-90-225-7301-3 - Paperback - 320 pagina’s - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij


G. Hurwitz - Jij bent de volgende


Wanneer Mike Wingate wordt bedreigd en hij de politie om hulp vraagt, is deze meer geïnteresseerd in Mikes onduidelijke verleden dan in het beschermen van hem en zijn gezin. Er zit voor Mike niets anders op dan de enige echte vriend in te schakelen die hij ooit heeft gehad: Shep. Mike en Shep zaten in hetzelfde pleeggezin, maar waar Shep het criminele pad op ging, kon Mike studeren en de criminaliteit achter zich laten. Nu moeten ze samen proberen Mikes gezin te beschermen tegen een mysterieuze vijand.


Gregg Hurwitz heeft reeds 14 thrillers geschreven, waarvan er 6 in het Nederlands zijn vertaald. Zijn boeken werden genomineerd voor diverse prijzen, zoals de CWA Ian Fleming Steel Dagger, en verschijnen in 22 talen.


ISBN 9789400501782 -  384 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: A.W. Bruna


Strafexpeditie - S. Craig Zahler


Rechercheur Jules Bettinger wordt verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van een zakenman op een politiebureau in Arizona. Noodgedwongen verhuist hij met zijn gezin naar het koude, vieze Victory, Missouri. De stad doet zijn naam geen eer aan, met een van de hoogste misdaadpercentages van de Verenigde Staten en zevenhonderd misdadigers per agent. Bettingers nieuwe partner, Dominic Williams, is net gedegradeerd vanwege zijn aandeel in een afstraffing die een drugsdealer invalide heeft gemaakt. Als er twee agenten worden vermoord en hun lichamen worden verminkt, zet de politie de jacht op de moordenaars in. Bettinger merkt al snel dat de dubbele moord niet op zichzelf staat, maar het voorspel is van een reeks executies van leden van het politiekorps...


Nog voor het boek verscheen kocht Warner Bros de filmrechten. Het project zal tot stand komen via het productiebedrijf van Leonardo DiCaprio. Leonardo DiCaprio neemt zelf de rol op zich van Bettinger. Zijn partner zal worden gespeeld door Jamie Foxx. Het zal de eerste keer worden dat de twee weer samen spelen sinds Django Unchained van Quentin Tarantino. Auteur S. Craig Zahler zal zijn roman zelf gaan bewerken voor het script.


S. Craig Zahler werd in 1973 geboren in Miami, Florida. Hij is een veelzijdig auteur. Hij schreef westerns (waarmee hij genomineerd werd voor diverse prijzen ), sciencefiction en thrillers. Hij maakte ook naam als scriptschrijver van een horrorfilm. Als regisseur debuteert hij binnenkort met zijn eerste film, Bone Tomahawk, waar onder andere Kurt Russell in zal spelen.


ISBN 978 90 214 584 65 - Paperback - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Q


De kindmoeder - Ruth Rendell


Als Grace en haar broer Andrew het huis van hun grootmoeder erven, besluiten ze daar samen te gaan wonen. Voor hen een logsiche stap: ze kunnen het prima met elkaar vinden en het huis is groot genoeg. Maar waar ze niet over hadden nagedacht is, wat als een van hen wil samenwonen met zijn of haar geliefde? Als de partner van James, Andrew, bij hen intrekt, zet dit de verhoudingen enigzins op scherp. Grace probeert zich te concentreren op haar promotieonderzoek. Ze krijgt een ongepubliceerd manuscript uit 1951 onder ogen, over een ongetrouwde jonge moeder in de periode tussen de twee wereldoorlogen. Maar als de gebeurtenissen in haar eigen leven een onverwachte wending nemen raakt ze ineens wel heel erg betrokken bij dit onderwerp.


De kindmoeder speelt zich afwisselend af in het Londen van nu en het afgelegen Devon van de jaren veertig, en toont op een aangrijpende manier hoe de maatschappij door de jaren heen is veranderd - maar ook hoe sommige dingen hardnekkig hetzelfde blijven.


Ruth Rendell schreef 50 jaar lang detectives en thrillers van het hoogste niveau. Haar inspecteur Wexford-mysteries en stand alone-thrillers zijn in 22 talen vertaald. Wereldwijd wordt Rendell gezien als de 'koningin van de misdaad'. Onder de naam Barbara Vine schreef ze vooral psychologische thrillers. Ruth Rendell overleed op 2 mei.


ISBN 9789400503878 - 256 blz - Prijs: € 19,95 - Paperback- Uitgeverij: AW Bruna


De Geheugenman - David Baldacci


Tot twee keer toe veranderde het leven van Amos Decker voorgoed. De eerste keer was bij een footballwedstrijd, zijn allereerste als professional. Een harde klap tegen zijn hoofd maakte een einde aan zijn carrière voordat deze goed en wel begonnen was. Maar het ongeluk had ook een bizarre complicatie: vanaf dat moment kon Decker nooit meer iets vergeten.


De tweede keer was toen hij als politierechercheur thuiskwam van een stake-out en hij de lichamen van zijn vrouw, dochtertje en zwager vond. Vermoord. Wie de dader was, was net zo onduidelijk als het motief. En niet in staat om ook maar een enkel detail van die gruwelijke nacht te vergeten, stortte Decker in. Hij nam ontslag, raakte zijn woning kwijt en eindigde als dakloze.


Maar dan, een jaar later, geeft een man zichzelf aan en legt een bekentenis af. Tegelijkertijd doet een schokkende gebeurtenis de stad op haar grondvesten schudden en wordt Decker gevraagd om de politie bij het onderzoek te assisteren. Vastbesloten om voor eens en altijd uit te zoeken wat er die nacht precies is gebeurd, zegt hij toe. Om de waarheid boven te halen, moet hij zijn bijzondere gave gebruiken.


David Baldacci werd geboren in Virginia in de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen en rechten, en was negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht. Baldacci's werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.


ISBN 9789400504462 - Paperback - 392 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: AW Bruna


Het Engelse meisje - Daniel Silva


Als een mooie jonge Engelse vrouw op Corsica verdwijnt, is de reputatie van de Britse premier in gevaar. Meesterspion Gabriel Allon doet zijn uiterste best de vrouw op te sporen en terug naar huis te brengen. Zijn missie brengt hem van de duistere onderwereld van Marseille naar een afgelegen villa in de Provence, en van het statige Londen naar een bloedstollende climax in Moskou, waar extreem geweld en kil verraad de boventoon voeren. Er is een lange lijst mensen die Gabriel dood willen hebben.

 

Daniel Silva geldt als een van de grootste Amerikaanse spionageschrijvers aller tijden. Hij wordt wel de beste auteur over internationale intriges van zijn generatie genoemd. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de United States Holocaust Memorial Council. Eerder verschenen van zijn hand bij Boekerij de Gabriel Allon-thrillers Portret van een spion en Gevallen Engel.

 

ISBN 978-90-225-6776-0 - Paperback - 384 pagina’s - Prijs - € 19,99 - Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij


De professor, Ellessy Crime - Jacob Vis


In 2007 verscheen van zijn hand Het Rijk van de Bok, over een moord die geen moord was en waarvoor een onschuldige man werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Nu, acht jaar later, wordt dezelfde zaak beschreven in De professor, de nieuwste roman van Jacob Vis. Dat de moordzaak naar aanleiding van het werk van Jacob Vis opnieuw wordt onderzocht – een proces dat vandaag de dag nog speelt - maakt het verhaal erg actueel.

 

‘Als de strafzaak wordt terugverwezen voor herziening, dan is me dat meer waard dan de Nobelprijs voor literatuur,’ vertelt de auteur over de twee boeken. Waar Het Rijk van de Bok een true crime story is, schrijft Vis met De professor een uitstekende roman die mensen wakker moet schudden voor een misstand. De auteur is na dit boek nog lang niet uitgeschreven; hij werkt momenteel aan een thriller waarin enkele personages uit eerder werk terugkomen.

 

In De professor krijgt Max Spaan twintig jaar cel voor de moord op Ron Verkeek. Twaalf jaar later schrijft een oud-rechercheur een brief aan Justitie waarin hij zijn twijfels over het onderzoek kenbaar maakt. De brief is zo alarmerend dat de minister van Justitie commissaris Ben van Arkel, advocaat-generaal Lucas Kalsbeek en emeritus hoogleraar strafrecht Jos de Ruiter opdracht geeft het appel te onderzoeken. Het driemanschap, gesteund door de jonge rechercheurs Ellen Kamp en Ton van Soest, ontdekt dat het bewijsmateriaal niet deugt. Een schoolvoorbeeld van tunnelvisie dat leidde tot de grootste rechterlijke dwaling uit onze geschiedenis die in dit verhaal wordt rechtgezet.


ISBN: 978-90-8660-288-9 - 208 blz. - Prijs: € 17,25 - Uitgeverij Ellessy


Bitterzoet - Miranda Beverly Whittemore 


Als Mabel een beurs voor een gerenommeerde universiteit krijgt, wordt ze kamergenoot van de aristocratische Ev Winslow. Na een ijzige start ontstaat er een vriendschap en wordt Mabel zelfs uitgenodigd om de zomer door te brengen op het landgoed van Ev's familie, in Vermont. Mabel is dolgelukkig dat ze wordt geïntroduceerd in de wereld van de rijken, met alle luxe en tradities. Maar al snel ontdekt ze dat er achter deze façade van glitter en glamour een wereld schuilt van dubbele moralen en sinistere waarheden - zowel over persoonlijke misstappen als over waar het fortuin van de familie vandaan komt. Mabel moet een keuze maken: de leugens openbaren en uit dit paradijs verbannen worden of meegaan in het duister en haar dromen waarmaken door een van hén te worden.


Miranda Beverly Whittemore heeft drie romans geschreven, waarvan de eerste,Lichteffecten, in 2005 door Sirene werd uitgegeven in Nederland. Hiervoor ontving ze in de VS diverse literaire prijzen. Bitterzoet wordt gezien als haar grote commerciële doorbraak.


ISBN 9789022960332 - ca. 432 blz - Prijs: € 19,95 - Paperback - Uitgeverij: A.W. Bruna


Bloedlijn - Felix Francis 


Wanneer presentator Mark Shillingford op televisie verslag doet van een wedstrijd waarin zijn tweelingzus Clare, een succesvolle jockey, als tweede in plaats van als eerste eindigt, vermoedt hij dat ze de wedstrijd gemanipuleerd heeft. Die avond confronteert hij zijn zus met zijn vermoedens, waarop ze woedend wegloopt. Het is de laatste keer dat hij haar in leven ziet. Een paar uur later springt ze van het balkon van haar hotelkamer. Gekweld door verdriet en schuldgevoel gaat Mark op zoek naar antwoorden: waarom pleegde Clare zelfmoord? En was het dat eigenlijk wel?


Felix Francis (1953) is de zoon van Dick Francis. Samen met zijn vader publiceerde hij voor diens dood in 2010 drie boeken. Op het spel was de eerste thriller die hij alleen schreef, Bloedlijn is de tweede.


ISBN 9789021457529 - 304 blz. - Prijs: €19,99 - Paperback - Uitgeverij Q


Stille grond - Hilde Vandermeeren


Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje Ruby. Van Rosie ontbreekt daarna elk spoor. In dit gebroken gezin groeit Eve op, hun jongere zusje.


Dertig jaar later. Eve werkt als docent wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat iemand in een kapel heeft achtergelaten: Het spijt me wat er gebeurd is met Rosie Thompson. Moge God me vergeven. Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.


Hilde Vandermeeren  (°1970) woont in Torhout. Ze schreef ruim 40 kinder- en jeugdboeken en won diverse literaire prijzen. Meer dan 30 titels werden 

vertaald, o.a. naar het Deens, Duits, Koreaans, Frans en Chinees. Haar thrillerdebuut Als alles duister wordt won de Knack Hercule Poirot-publieksprijs 2013 en stond op de longlist van de Diamanten Kogel 2013. Haar tweede thriller De toeschouwers werd gepubliceerd in 2014.


Eind mei 2015 verschijnt haar derde thriller Stille grond. Het is haar meest authentieke boek tot nu toe: ze is zelf de helft van een eeneiige tweeling. 


In 2016 wordt haar kort verhaal The Lighthouse gepubliceerd in Ellery Queen’s Mystery Magazine, een gerenommeerd tijdschrift uit de VS dat spannende korte verhalen publiceert van over de hele wereld.


ISBN 978 90 214 5863 2 - Paperback - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij Q


De oneindige zee - Rick Yancey 

 

De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.

Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.

 

Rick Yancey studeerde Engels in Chicago en werkte bij de belastingsdienst en in het theater. Sinds 2004 wijdt hij zich fulltime aan het schrijven. Hij woont met zijn vrouw en drie zoons in Florida.

 

In januari 2016 verschijnt een 'Mega-Hollywoodproductie' van The Fifth Wave, met Chloë Grace Moretz uit de film Carrie in de hoofdrol.

 

The Fifth Wave heeft meer dan 57.000 ratings op Goodreads (met een gemiddelde waardering van 4.1/5).

 

ISBN 9789400505469 - 336 blz. - Prijs: €19,95 - Paperback - Uitgeverij: A.W. Bruna