Kinderboeken


De geest van Beaumont - Gerard Sonnemans

 

Vakantie! Eindeloos genieten van zwemmen in meertjes en rivieren, ijsjes eten in het park, spannende verhalen luisteren aan het kampvuur en hutten bouwen op de hooizolder bij de Franse boerderij. Wekenlang heeft Emma zich erop verheugd.

 

Maar in hun heerlijke vakantiehuis sluimert een oeroud verdriet, een familiedrama waar Emma tegen wil en dank in meegezogen wordt. Een nachtmerrie die ze met niemand delen kan. Enger dan het engste verhaal van papa. Het is om gek van te worden...

 

ISBN: 978-94-91707-06-3 - Gebonden - 224 blz. - Prijs: € 14,50 - Uitgeverij: Menuet


Kom je op mijn feestje? -  Wilma Degeling met illustraties van Helen van Vliet

 

Joes heeft een vrolijke uitnodiging gekregen. Van Ireen nog wel! En dus komt het heel slecht uit dat hij feestjes een beetje eng vindt.

Wat kan hij daar nu eens op verzinnen...

 

Was hij maar een leeuw. Of een goochelaar. Of een stoere cowboy. Dan zou hij alles durven, echt helemaal alles. Zelfs naar een feestje.

 

‘Kom je op mijn feestje?’ is een grappig prentenboek over een jongetje dat misschien een beetje bang is voor een feest, maar genoeg fantasie heeft om zich daar overheen te zetten. Zijn ideeën buitelen in sprankelende prenten over de pagina.

 

ISBN 978-94-91707-07-0 - Gebonden - 28 blz.- Prijs: € 14,5 - Uitgeverij: Menuet


Piepende remmen en klimmende apen - Wilma Degeling

 

Marjan haat logeren en toch moet ze in het ziekenhuis blijven. Plat in bed, zonder ook maar het dunste kussen onder haar hoofd. Ze wil niet praten met de zusters en al helemaal niet spelen met de andere kinderen in haar zaal. Ze wil naar huis! De regels zijn ook heel streng en Marjan heeft bovendien afschuwelijke hoofdpijn. Maar het ergst is misschien nog wel dat haar moeder zo vreemd doet en alle vragen ontwijkt. Waarom is dat?

 

Piepende remmen en klimmende apen gaat over de warme, maar soms knellende band tussen Marjan en haar moeder. Over je alleen voelen als iedereen zwijgt. Over hoe dat verandert als je wel met elkaar praat en elkaar wat ruimte geeft. En zo stapt een stoere Marjan na een paar weken uit haar ‘bed met een hekje’. De wijde wereld in.

Het verhaal speelt zich ongeveer vijftig jaar geleden af. Achter in het boek kun je zien dat ziekenhuizen tegenwoordig meer rekening houden met kinderen. Gelukkig maar!


ISBN 978-94-91707-05-6 - Prijs € 14,50 - Met illustraties van Roelof van der Schans - Uitgeverij: Menuet