Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Ladies Night in Siniscoop met de film 'The Other Woman'

 

Vrouwen aan de macht tijdens de maandelijke Ladies Night in Siniscoop in Sint-Niklaas. Deze maand stond de hilarische komedie 'The Other Woman' op het programma.

 

Een volledig uitverkochte zaal 8 van Siniscoop genoot van de film met o.a Carmeron Diaz. Na afloop konden de ladies bijpraten met een hapje en een drankje.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: My Sweet Pepperland in Siniscoop

 

Dinsdag 29 april stond ‘My Sweet Pepper Land’, een sobere Koerdische western op het programma van het MOOV Filmfestival.


'My Sweet Pepperland' is een sobere ironische, gevatte film, die perfect past in deze grensplaats waar tegenstellingen tussen corruptie en wettelijkheid, traditie en moderniteit nog volop aan de orde zijn.

Hier leest u meer


Recensie: Als ik groot ben wil ik een kleine jongen zijn - Gerd de Ley

 

Citatenkeizer Gerd de Ley vierde in april zijn 70ste verjaardag met het uitbrengen van het boek 'Als ik groot ben, wil ik een kleine jongen zijn'. Een boek met de beste spraakmakende citaten uit zijn rijke verzameling.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Marina - Stijn Coninx

 

De film ‘Marina’ van Stijn Coninx toont ons het leven van de Italiaanse/Belgische zanger Rocco Granata. Hoe hij in België belandde, zijn passie voor muziek en hoe het liedje ‘Marina’ een wereldhit werd. De film is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata.

Hier leest u meer


Aangrijpende film 'The Amazing Catfish' opent het MOOOV Filmfestival in Sint-Niklaas

 

Maandag 28 april is het MOOOV Filmfestival van start gegaan in Siniscoop in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a burgemeester Lieven Dehandschutter en Marc Boonen, directeur van MOOOV.


Het MOOOV Filmfestival biedt de filmliefhebbers een blik op de wereld. Producties uit de hele wereld komen aan bod op het filmfestival. Dit jaar kunnen filmliefhebbers terecht vanaf 28 april tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Filmtip: Brick Mansions in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Brick Mansions' is een Frans-Canadese actie thriller, geregisseerd door Camille Delamarre en geschreven door Luc Besson , Robert Mark Kamen en Bibi Naceri. Het is een remake van de 2004 Franse film 'District 13' .

Hier leest u meer


Filmtip: The Amazing Spider-Man 2 in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'The Amazing Spider-Man 2' is een Amerikaanse superheldenfilm uit 2014, geregisseerd door Marc Webb en is het vervolg op The 'Amazing Spider-Man' uit 2012.

Hier leest u meer


DVD Recensie: 100 jaar Groote Oorlog Deel 1

 

Bij eOne is er deel 1 van de documentairereeks ‘100 jaar Groote Oorlog’ verschenen. Deze reeks van televisiezender History Channel geeft een uniek overzicht van wat er zich afspeelde tijdens de Eerste Wereldoorlog van 1914 tot 1918.

Hier leest u meer


Joost de Vries wint Gouden Boekenuil 2014 voor De republiek 

Stefan Hertmans wint Prijs van de Lezersjury voor Oorlog en terpentijn 

 

In de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel vond op donderdag 24 april de feestelijke uitreiking plaats van de Gouden Boekenuil 2014.

Hier leest u meer


Recensie: Piepende remmen en klimmende apen - Wilma Degeling

 

Kinder- en jeugdauteur Wilma Degeling heeft met ‘Piepende remmen en klimmende apen’ een leuk (voor)leesboek geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar.

Hier leest u meer


Hotelschool Ter Duinen brengt met 'Koken. Ter Duinen' het ultieme kookboek uit

 

Hotelschool Ter Duinen heeft in samenwerking met Uitgeverij Lannoo met ‘Koken. Ter Duinen - Het Handboek’ hét ultieme kookboek uitgebracht. Het lijvige kookboek, bijna 500 blz. dik, werd in de Sint-Pietersabdij in Gent voorgesteld in aanwezigheid van o.a. Geert Van Hecke,  Peter Goossens, Piet Huysentruyt en Claudia Allemeersch.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival brengt opnieuw pareltjes van wereldfilms naar Siniscoop

 

Dinsdag 22 april werd de tweede editie van het MOOOV Filmfestival voorgesteld in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a. burgemeester Lieven Dehandschutter, Marc Boonen, directeur van MOOOV en acteur Erkan Albay.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Avant l'Hiver - Philippe Claudel

 

Paul Natkinson (Daniel Auteuil) is een neurochirurg die getrouwd is met Lucie (Kristin Scott Thomas). Hij is een druk bezet man, woont in een riante villa en is een echte familieman. Door zijn drukke leven heeft Paul nooit nagedacht over het feit of hij wel echt gelukkig is.

Hier leest u meer


Filmtip: Flying Home in Siniscoop

 

'Flying Home' is de nieuwste film van regisseur Dominique Deruddere. De hoofdrollen worden vertolkt door Jamie Dornan, Jan Decleir en Charlotte De Bruyne.

Hier leest u meer


Filmtip: Need for Speed in Siniscoop

 

‘Need for Speed’ is een Amerikaanse actiefilm die in Siniscoop zowel in 2D als in 3D te zien is. De film is geregisseerd door Scott Waugh en geproduceerd door DreamWorks Pictures.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win het complete derde seizoen van Rookie Blue op DVD

 

Na twee jaar ervaring als politieagenten zijn de groentjes van de 15 division goed op weg om geharde veteranen te worden. Ervaring blijkt echter niet alles te zijn, als de grenzen tussen hun baan en persoonlijke levens steeds verder beginnen te vervagen…

 

Win een exemplaar van het complete derde seizoen van Rookie Blue'


DVD Recensie: Jasper & Julia en de Dappere Ridders

 

In de animatiefilm ‘Jasper en Julia en de Dappere Ridders’ wil Jasper een echte ridder worden. Maar zijn vader ziet liever dat zijn zoon advocaat wordt in plaats van ridder.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Paradise - Diablo Cody

 

Een jaar nadat Lamb Mannerheim (Julianne Hough) bijna om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk, besluit ze te vertrekken naar Las Vegas om er het echte leven te leren kennen. Want in het stadje in de staat Montana waar de religieuze Lamb woont mogen de vrouwen niks en ze wil weten wat het leven haar kan bieden.

Hier leest u meer


DVD Recensie: The Colony - Jeff Renfroe

 

‘The Colony’ is een Canadese sciencefiction / horrorfilm geregisseerd door Jeff Renfroe (“Steve McQueen: King of Cool”, “One Point O”) die je met zijn nieuwste film rechtstreeks meeneemt naar de volgende ijstijd.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Je Fais le Mort - Jean-Paul Salome

 

De 40-jarige Jean Renault (François Damiens) is een derderangs acteur die denkt dat hij een steracteur is. Ooit won hij wel de César voor de Beste Mannelijke Nieuwkomer, maar dat is al lang geleden. Door zijn betweterigheid wil niemand nog met hem werken.

Hier leest u meer


Recensie: Jommeke 269- - De Lawaai-eter

 

In album 269 van Jommeke ‘De Lawaai-eter’ wordt Filiberke gek van het lawaai rond hem. Katten, kikkers, bromfietsen, de vuilniswagen, de wekker, een straaljager… al het lawaai maakt hem stapelgek.

Hier leest u meer


Recensie: Koortsmeisje - Elisabeth Östnäs

 

Het verhaal speelt zich af in Zweden in het begin van de twintigste eeuw. Luna woont samen met haar vader, haar stiefmoeder en zus Stella. Haar broer woont niet meer thuis, hij is op jonge leeftijd naar een gesticht gestuurd. De familie heeft ook een huishoudster, Birgit.

Hier leest u meer


Recensie: Kathy's Kat - Richez & Cazenove

 

Een nieuwe stripreeks bij Ballon Media is ‘Kathy’s Kat’ van Hervé Richez en Christophe Cazenove. Het eerste album van de nieuwe gagreeks bevat 46 bladzijden grappen over het meisje Kathy, haar papa en de kat Sushi.

Hier leest u meer


Filmtip: Tinkerbell en de Piraten in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Tinkerbell is terug van weggeweest. In de nieuwe film 'Tinkerbell en de piraten' zien we het geliefde elfje in het spannendste Disney Fairies-avontuur ooit. 

Hier leest u meer


Recensie: Jelle en de leeuw - Gerard Sonnemans

 

Na het behalen van zijn zwemdiploma krijgt de kleine Jelle een euro van zijn opa. Met het gekregen geld zou Jelle graag naar de dierentuin gaan, maar een kaartje kost daar 15 euro.

Teleurgesteld koopt de jongen aan de overkant van de straat een broodje knackworst voor zijn geld.

Hier leest u meer


Recensie: Miny zoekt een thuis - Gerard Sonnemans

 

‘Miny zoekt een thuis’ is een boek met een mooi verhaal over de zoektocht naar een veilig thuis en over het mogen zijn wie je bent. Want iedereen moet kunnen zijn wie hij is. Je moet het beste uit jezelf kunnen halen, ook al gaat opgroeien en opvoeden van kinderen niet altijd vanzelf.

Hier leest u meer


Siniclub Film van de week: The Wind Rises in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

‘The Wind Rises’ is de laatste film van de 73-jarige Japanner Hayao Miyazakis. Met deze animatiefilm zet een van de bekendste makers van anime (Japanse tekenfilms) een punt achter zijn indrukwekkende carrière.

Hier leest u meer


Recensie: Baked Louie's - alles wat in de oven past - Louie Van Niewenborgh

 

Louie Van Niewenborgh uit Aalst is met zijn 17 jaar het jongste baktalent van Vlaanderen. Hij wordt nu al de Oost-Vlaamse Jamie genoemd.

Hier leest u meer


Recensie: Het Dode Meisje - Stan Lauryssens

 

Bij uitgeverij Manteau verscheen het allernieuwste boek van Stan Lauryssens met als titel 'Het Dode Meisje'.

Het verhaal begint in het gehucht Humelgem bij Steenokkerzeel.

In de maisvelden nabij een gesloten asielcentrum wordt door een vliegtuigspotter het lichaam gevonden van een dood meisje. 

Hier leest u meer


Pieter Aspe stelt zijn nieuwste boek (Pijn)3 voor in Brugge

 

Dinsdag 15 april werd het 34ste boek van Vlaanderens meest succesvolle auteur Pieter Aspe (Pijn)3 voorgesteld in Brugge.


Aspe viert dit jaar zijn twintigjarig schrijversjubileum en het nieuwe boek werd voorgesteld in de tuin van de Heilige Bloedkapel, daar waar Pieter twintig jaar geleden zijn eerste boek ‘Het vierkant van de wraak’ schreef.

Hier leest u meer


Win de DVD 'Jasper & Julia en de Dappere Ridders '

 

Jasper & Julia en de Dappere Ridders is het vrolijke en grappige verhaal over de klunzige jongen Jasper, die samen met zijn stoere vriendin op zoek gaat naar het magische zwaard van zijn grootvader. 

Ga naar de wedstrijdpagina


Filmrecensie: Stip & Vlek Doen Weer Gek

 

Vanaf 23 april komt de kleuterfilm ‘Stip & Vlek Doen Weer Gek’ in de Vlaamse bioscopen. Dit is de tweede compilatiefilm van het vrolijke duo Stip en Vlek van de Zweedse regisseur Uzi Geffenblad.

Hier leest u meer


Recensie: Mooie Navels 6 ~ Een Bloedhete Zomer - Delaf & Dubuc

 

Een Bloedhete Zomer’ is alweer het zesde deel van de stripreeks ‘Mooie Navels’ van het creatieve duo Delaf & Dubuc.

Hier leest u meer


Recensie: F.C. De Kampioenen ~ De Wereldkampioenen Special - Hec Leemans

 

Het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië start voor onze Rode Duivels op 17 juni met de wedstrijd tegen Algerije. Ook onze vrienden van F.C De Kampioenen zijn in de ban van het WK en kijken uit naar de wedstrijden van onze nationale ploeg.

Er is ook goed nieuws voor de lezers, want ter gelegenheid van het komende WK is er bij F.C. De Kampioenen ‘De Wereldkampioenen Special’ verschenen.

Hier leest u meer


Filmtip: Noah in Siniscoop Sint-Niklaas

 

'Noah' is een Amerikaanse Bijbel-dramafilm, geregisseerd door Darren Aronofsky met in de hoofdrol Russell Crowe als Noach, Jennifer Connelly als de vrouw van Noach en Emma Watson als de vrouw van Sem. De film is geschreven door Aronofsky en Ari Handel.

Hier leest u meer


Filmtip: Divergent in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Divergent' is een Amerikaanse film geregisseerd door Neil Burger. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman, geschreven door Veronica Roth.

Hier leest u meer


Siniclub-film van de week: A Weekend in Paris in Siniscoop Sint-Niklaas 

‘A Weekend in Paris’ is een Brits drama van regisseur Roger Michell, die we nog kennen van de film ‘Notting Hill’. De film vertelt het verhaal van Nick (Jim Broadbent) en Meg Burrows (Lindsay Duncan), een echtpaar uit Birmingham, die na 30 jaar hun huwelijksreis naar Parijs overdoen.

Hier leest u meer


Recensie: Waarom België (geen) wereldkampioen wordt - Herman Brusselmans en Gunther Schepens 

 

Bij Borgerhoff & Lamberigts is het boek ‘Waarom België (geen) wereldkampioen wordt’ van Herman Brusselmans en Gunther Schepens verschenen.

Hier leest u meer


Recensie: Voetbalvrouwen - Linda van Rijn

 

Terwijl de WK-koorts stijgt bij de mannen heeft Linda Van Rijn een alternatief voor de vrouwen. Bij uitgeverij Marmer verscheen haar allernieuwste boek met als titel 'Voetbalvrouwen'.

Hier leest u meer


Recensie: De Uitverkoren Wereld - Gerbrand Muller

 

Mark loopt op weg naar huis door de regen. Hij is de weg kwijtgeraakt en hoe dat is kunnen gebeuren, weet hij zelf niet.

De jongeman komt aan bij een houten gebouwtje waar hij de nacht mag doorbrengen. 

Hier leest u meer


Filmtip: Rio 2 in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Rio 2 is een Amerikaanse 3D computeranimatiefilm, geregisseerd door Carlos Saldanha en geproduceerd door Blue Sky Studios.

 

De film volgt Blue, Jewel en hun drie kinderen die het perfecte leventje leiden in het prachtige Rio de Janeiro. Jewel is van mening dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels en daarom besluiten ze de Amazone in te gaan. 

Hier leest u meer


DVD Recensie: Atlantis - The Legend Begins

 

De jonge oceanoloog Jason (Jack Donnelly uit House of Anubis) is al jarenlang op zoek naar zijn vader, die verdwenen is tijdens een tragisch ongeluk met een onderzeeër. Tijdens een zoveelste tocht doorheen de oceaan wordt Jasons miniduikboot aangetrokken door een helder licht, waarna hij in een kolkende watertrechter verdwijnt en naakt aanspoelt aan een onbekende kust.

Hier leest u meer


Kids Day in Siniscoop met de avant-première van Pim & Pom - Het grote avontuur

 

Zondag 6 april werden alle jongens en meisjes opnieuw in de watten gelegd in Siniscoop tijdens de Kids Day.

 

De aanwezigen konden kiezen uit een groot aanbod animatiefilms zoals Rio 2, K3:Dierenhotel, Tinkerbell en de piraten, The Lego Movie en natuurlijk de avant-première van de allernieuwste film 'Pim & Pom - Het grote avontuur'.

Hier leest u meer


Filmtip: 47 Ronin in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Vanuit de meest intrigerende mythe uit het eeuwenoude Japan is het epische fantasy-adventure 47 Ronin ontstaan.

 Hoofdrolspeler Keanu Reeves kruipt in de rol van Kai, een eenling die zich aansluit bij Oishi, de leider van 47 verbannen samoerai. 

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Nebraska in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Een oude man, overtuigd dat hij het grote lot gewonnen heeft met een weinig geloofwaardige trekking, probeert naar Nebraska te gaan om zijn winst op te halen. Zijn familie maakt zich zorgen. Ze denken dat hij begint te dementeren en willen hem in een verzorgingstehuis plaatsen.


Recensie: Drakentanden doen geen pijn - Inge Misschaert

 

De negenjarige Felix Bloem heeft vijf zussen en een kat Snuf. Zijn grootmoeder, oma Paradijs, woont naast hen in een huisje. De papa van Felix is bakker en hoopt dat zijn zoon later ook bakker zal worden. Maar dat is onmogelijk, want Felix is geen mensenkind maar een draak. Tenminste dat denkt hij toch..

Hier leest u meer


Recensie: Rode Kaart - Mario Demesmaeker

 

Bij uitgeverij De Eenhoorn verscheen het boek 'Rode Kaart’ van auteur Mario Demesmaeker. 'Rode Kaart' is een realistisch verhaal over pesten, racisme, vriendschap en voetbal, geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Hier leest u meer


Recensie: Poesje mauw wat doe je nou? - Nanna Adams

 

Iedereen kent wel het wijsje ‘Poesje mauw, kom eens gauw, ik heb lekk’re melk voor jou en voor mij, rijstebrij, o wat heerlijk smullen wij’.

 

Nanna Adams heeft met haar liedjesboek ‘Poesje mauw wat doe je nou?’ 33 varianten geschreven op het bekende wijsje.

Hier leest u meer


Recensie: Lizzy wil dansen - Brigitte Minne

 

‘Lizzy wil dansen’ is het eerste deel in een nieuwe reeks van de bekende auteur Brigitte Minne.

Het  is een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Een boek over een konijntje dat een droom heeft en er alles aan doet om die te laten uitkomen.

Hier leest u meer


Filmtip: Captain America: The Winter Soldier in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Captain America: The Winter Soldier is een Amerikaanse actie-avonturenfilm van de regisseurs Anthony Russo en Joe Russo. De film is het vervolg op ‘Captain America: The First Avenger’.

Hier leest u meer


Waarom België (geen) wereldkampioen wordt - Gunther Schepens & Herman Brusselmans


Ze zijn allebei thuis in Gent, voetbalden samen in zaalvoetbalploeg De Woody’s (de ene was ooit een grote belofte bij Lokeren, de andere schopte het tot international) en kijken uit naar de prestaties van de Rode Duivels op het WK in Brazilië straks.

Hier leest u meer


Filmtip: Vampire Academy in Siniscoop Sint-Niklaas

 

'Vampire Academy' is een Amerikaanse fantasy avonturenfilm gebaseerd op de roman 'Vampire Academy' van de Amerikaanse auteur Richelle Mead.

Hier leest u meer

 


Uniek boek 'Antwerpse Forten in 1914' voorgesteld in Antwerpen

 

Vanaf vrijdag 28 maart tot en met woensdag 25 juni loopt in de KBC-toren te Antwerpen de spectaculaire overzichtstentoonstelling Antwerpse Forten 1914. Met de Antwerpse forten als rode draad biedt de tentoonstelling een indrukwekkende beleving van de Duitse belegering in 1914.

 

Naast de tentoonstelling is er ook het boek “Antwerpse Forten in 1914” van  Robert Gils met foto’s van Stijn Bollaert verschenen.

Hier leest u meer