Biografie


De eerste autobiografie van Elton John

 

LOVE IS THE CURE - Over het leven, de liefde en het einde van aids

 

Lang geleden heeft Elton gezworen dat er nooit een biografie van zijn hand zou verschijnen, maar vorig jaar besloot hij terug te komen op zijn woord. In Love is the cure vertelt Elton John openhartig over zijn leven, zijn liefdes en de invloed die hiv en aids op hem en zijn omgeving hebben gehad.

 

Terugkijkend op het ruige seks-, drugs- en rock-'n-roll-bestaan dat hij heeft geleid, beseft hij dat hij van geluk mag spreken dat hij nog in leven is, nu zoveel van zijn vrienden en kennissen aan aids zijn overleden. Het boek gaat daarom zowel over hemzelf als over de ziekte en hij hoopt met de publicatie en opbrengsten een bijdrage te kunnen leveren aan de voorlichting over en de bestrijding van aids, om zo anderen voor de gevaren ervan te behoeden.

 

ISBN 978-90-225-6350-2 - Paperback - 264 blz. - Prijs: 19,95 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info

 

 


Hier is Arnold Schwarzenegger met Total Recall: Het opmerkelijkste immigrantenverhaal van deze tijd


Zijn verhaal is uniek en uiterst onderhoudend, en hij vertelt het met verve in dit boek. Hij werd in de magere jaren na de oorlog geboren in een klein Oostenrijks dorp, als zoon van een veeleisende politieagent.

 

Hij droomde ervan naar Amerika te gaan om wereldkampioen bodybuilding en filmster te worden. Op zijn eenentwintigste woonde hij in Los Angeles en werd hij bekroond tot Mr. Universe.

Binnen 5 jaar sprak hij Engels en was hij de beste bodybuilder ter wereld. Binnen 10 jaar had hij zijn opleiding afgerond en was hij miljonair door investeringen in onroerend goed en zijn carrière als bodybuilder.

 

Ook won hij een Golden Globe Award voor zijn rol in Stay Hungry.

Binnen 20 jaar was hij de grootste filmster ter wereld, de echtgenoot van Maria Shriver uit de familie Kennedy, en een opkomende republikeinse leider.

 

Zesendertig jaar na zijn komst naar Amerika werd de man die ooit door zijn medebodybuilders de Oostenrijkse Eik werd genoemd verkozen tot gouverneur van Californië, de zevende economie ter wereld.  Hij loodste de staat door een begrotingscrisis, natuurrampen en politiek tumult, en zette zich in voor onder meer een beter milieu en electorale veranderingen.

Samen met Maria Shriver bracht hij vier fantastische kinderen groot. In de nasleep van een schandaal dat hij over zichzelf afriep, probeerde hij zijn gezin bij elkaar te houden.

Nooit eerder heeft hij in zijn eigen woorden zijn volledig levensverhaal verteld.

 

Arnold Schwarzenegger werd in 1947 geboren in het Oostenrijkse Thal en was van 2003 tot 2011 gouverneur van Californië. Hiervoor had hij een lange carrière als acteur, in de Terminator-serie en films als Stay Hungry, Twins, Predator en Junior. Zijn eerste boek, Arnold: The Education of a Bodybuilder, was na de Amerikaanse publicatie in 1977 een bestseller en is, samen met zijn Encyclopedia of Modern Bodybuilding, nooit uit druk geweest.

 

ISBN 9789400501799 – € 24,95 – 550 blz. – Paperback met foto’s – Uitgeverij: Vip

Klik hier voor meer info

 

 


Afwijkend en toch zo gewoon ~ autobiografie van een autist - Sarah Morton

 

Sarah was er in haar prille jeugd van overtuigd dat ze een normaal, alleen wat eigenzinnig kind was. Haar omgeving zag echter dat haar gedrag afweek van dat van de meeste andere kinderen.

 

Toen de diagnose autisme was gesteld, had dat zekerheid moeten bieden en een basis om adequaat met haar om te gaan. In plaats daarvan begon de angst, de afwijzing en langzame touw- trekkerij.

 

Geen basisschool durfde haar nog toe te laten nu ze dit etiket had. Op haar twaalfde belandde ze op een school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen. Met het verstrijken van de jaren kwam ze er steeds meer achter hoe de buitenwereld tegen haar anders-zijn aankeek. Dat zelfs beroepskrachten haar dieper in de problemen konden brengen — in plaats van hulp bieden om een zinvol leven op te bouwen.

 

Toen de school ervan overtuigd was dat ze het niet ging redden buiten een beschermde omgeving en haar niet in staat achtte om zelf keuzes te maken, leken haar kansen op een toekomst zoals ze die zelf in gedachten had, helemaal verkeken. 

 

ISBN: 9789089730121  - 398 blz. - Pocketuitgave - Prijs: € 19,45 - Uitgeverij: Aristoscorpio

Klik hier voor meer info


Amy mijn dochter – Mitch Winehouse

 

Het verhaal over Amy Winehouse, verteld door haar vader.

Amy Winehouse heeft eigenlijk geen introductie nodig. Als veelgeprezen zangeres verkocht ze miljoenen platen en domineerde ze niet alleen de hitlijsten maar ook de showbizz-headlines. In deze biografie vertelt haar vader, Mitch Winehouse, over het leven, de muziek en de veel te vroege dood van zijn dochter; van Amy's jonge jaren tot haar publieke triomfen en tragedies. 

Met delen uit het dagboek van Mitch en nooit eerder gepubliceerde foto's is dit de definitieve biografie van een icoon, dat ondanks haar vroege dood een onvergetelijke muzikale erfenis heeft nagelaten. De auteur doneert al zijn opbrengsten aan de Amy Winehouse Foundation: de liefdadigheidsinstelling die Mitch heeft opgericht om in Amy's naam kinderen en jongeren te helpen die met tegenslag te maken hebben.

 

ISBN 9789400501812 - Prijs: € 19,95 – 296 blz. – Paperback –Uitgeverij: VIP

Klik hier voor meer info


Dé Afkickmethode - cHamo

 

Een echte aanrader voor hen die ooit met alcoholproblemen te maken hebben gehad of nu nog hebben.

Het autobiografisch verhaal van een verslaafde van alcohol die de zware stap neemt er radicaal mee te stoppen Op zijn manier, alleen en zonder hulpmiddelen, 'cold turkey' is ermee vergelijkbaar, voor de kenner.


Het afkickproces en het oppikken van zijn leven wordt erin beschreven, open en soms cru. En de muur van ongelovige mensen, die het zelfs na jaren niet kunnen geloven. Op de top neemt hij ook nog eens de beslissing óók met roken te stoppen, na enkele mislukte pogingen.

 

Binnenkort is de uitgever er klaar mee en kan deze besteld of gekocht worden. Ik kan U het aangrijpende herkenbare verhaal aanraden.


Eens een verslaafde altijd een verslaafde gaat zeker op. Het ligt er alleen maar aan WÁTje er mee doet. Maar verslaafd ben je voor het leven. Dit boekje laat zien dat er makkelijk overheen te komen is. Ja, makkelijk! En hoe hij ex-gebruiker is geworden.

Binnenkort verschijnt dit aangrijpende boek en zal overal verkrijgbaar zijn!

ISBN: 978-90-484-2558-7 - 66 blz. - Prijs: € 15,95 - Te bestellen via www.chamo-schrijver.jimdo.com of www.freemusketeers.nl


BOON(tje) en ik op Dagblad Vooruit - Freek Neyrinck

De Gentse theatermaker Freek Neyrinck heeft, net als Boon, een verleden als journalist bij het dagblad Vooruit - en die band levert nu het overenthousiaste boekje BOON(tje) en ik op dagblad Vooruit (Artus uitgevers) op.

 

'Het is geen historisch werk, maar wel zo eerlijk mogelijk geschreven', bekent Neyrinck in een interview. Vooral de eerste ontmoeting op de redactie kan tellen. Die vatte de auteur in De Gentenaar als volgt samen: 'Ik hoorde achter mij iemand komen aansloffen. Ik keek niet op en die persoon gaf me een kus. Ik had toen lang haar tot op mijn rug en dat hing sluik tegen mijn wangen. Louis Paul Boon excuseerde zich. Oh, ik dacht dat gij de nieuwe secretaresse waart, zei hij'.

Schrijfster Kathy de Nève heeft Boon dan weer niet zo intiem gekend. Jammer. Maar toch giet ze haar beate bewondering voor de schrijver in een cahier met interviews met Boonliefhebbers en -kenners, van Antje De Boeck over Geertrui Daem tot Angèle Manteau. Zo wordt Opgespaarde zinnen. Reflecties over Louis Paul Boon (Pandora) een meerstemmige ode aan Louis, een gefragmenteerd portret. Een 'visiteroman', als u haar terminologie deelt, of minder cryptisch: een 'poëtische omzwerving door Boontjesland'.

Eigenlijk vat een bizar geformuleerd tussenzinnetje in het persbericht bij Neyrincks boekje het allemaal samen: 'anekdotisch nogal spectaculair'. Dat slaat niet alleen op zijn kennismaking met Boon. Het geldt bij uitbreiding voor de waarde van dit soort verjaardagspublicaties, of ze nu down to earth of zweverig zijn.

Dat Neyrinck en De Nève de bibliografie van Boons biografie halen, durf ik niet te voorspellen. Het zal afhangen van hoeveel plaats er voor voetnoten ingeruimd wordt. Maar dat zal sommige liefhebbers worst wezen. Die genieten van elk detail. Jammer voor hen dat Boon geen meid had.

ISBN: 9789079048212 - Hard-cover - 104 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Artus
Klik hier voor meer info


Ik ben alleen - Marilyn Monroe

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de wereld afscheid nam van het legendarisch filmicoon Marilyn Monroe. Maar de mythische filmdiva is eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Dit voorjaar gaat de Hollywoodfilm My week with Marilyn in première. Hoofdrolspelers Michelle Williams en Kenneth Branagh hebben voor deze film beiden een Oscarnominatie in de wacht gesleept.

In haar boek 'Ik ben alleen' gunt de koningin van het witte doek ons een glimp achter de schermen van haar gecultiveerd imago. Ze toont ons een kwetsbare en breekbare Marilyn die troost zoekt in het geschreven woord.

Stijlicoon, glamour queen, sexy filmster, wereldberoemde actrice. Marilyn Monroe was het allemaal. Slechts zelden wordt ze gezien als schrijfster. Ik ben alleen is een verzameling van nooit eerder gepubliceerde dagboekfragmenten, aantekeningen en gedichten. In haar notities laat ze haar zorgvuldig gecultiveerde imago los en zien we haar van haar meest kwetsbare kant. Monroe komt in Ik ben alleen naar voren als een fijngevoelig en introspectief persoon wier gedachten over de pagina’s uitzwermen. Haar aantekeningen zijn vaak doordrenkt van melancholie en de lezer voelt met haar mee als ze na ellendige gebeurtenissen troost zoekt in een vel papier en pen of potlood. In Ik ben alleen toont zich de ware Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe (1926-1962) was zowel bij leven als na haar dood het symbool van glamour en sexappeal. Haar beroemdste films zijn: The Seven Year Itch, Some Like it Hot en Gentlemen Prefer Blondes. Ze had en reeks bijzondere relaties, waaronder een huwelijk met schrijver Arthur Miller en geheime relaties met John en Robert Kennedy. In de laatste jaren van haar leven werd Norma Jean Mortensen, zoals haar echte naam luidde, geplaagd door ziektes en persoonlijke problemen. De omstandigheden waaronder ze overleed, op 36-jarige leeftijd, zijn nog altijd niet opgehelderd.

ISBN 978 90 290 8723 0 - Paperback - 272 blz. - Prijs: € 25,00 - Uitgeverij: Meulenhoff
Klik hier voor meer info