Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!De professor, Ellessy Crime - Jacob Vis


In 2007 verscheen van zijn hand Het Rijk van de Bok, over een moord die geen moord was en waarvoor een onschuldige man werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Nu, acht jaar later, wordt dezelfde zaak beschreven in De professor, de nieuwste roman van Jacob Vis. Dat de moordzaak naar aanleiding van het werk van Jacob Vis opnieuw wordt onderzocht – een proces dat vandaag de dag nog speelt - maakt het verhaal erg actueel.

Hier leest u meer


Het grote treinenboek - Mattias De Leeuw


Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Een boek met grote kijkplanten waarop je telkens weer nieuwe ontdekkingen doet, aangevuld met boeiende weetjes voor kleine en grote treinfanaten.

Hier leest u meer


Filmtip: Avengers: Age of Ultron in Siniscoop


'Avengers: Age of Ultron' is het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen,

Hier leest u meer


Lichterlaaie - Pat Donnez


Het is 1974. Zal Louis het wereldrecord grafliggen op zijn naam schrijven? Waarom dwaalt de vrouw van een minister door de nacht? En wint Eddy Merckx voor de vijfde keer de Ronde van Frankrijk?

Hier leest u meer


Bitterzoet - Miranda Beverly Whittemore 

 

Als Mabel een beurs voor een gerenommeerde universiteit krijgt, wordt ze kamergenoot van de aristocratische Ev Winslow. Na een ijzige start ontstaat er een vriendschap en wordt Mabel zelfs uitgenodigd om de zomer door te brengen op het landgoed van Ev's familie, in Vermont.

Hier leest u meer


Daphne Aers stelt haar Krokettenboek voor in De Pinte


In ‘Kroket van de chef’ bundelt Daphne Aers 29 toprecepten: van garnaalkroket, Breydelhamkroket, hespenrolletjekroket, fazantkroket, mosselkroket tot truffelkroket. Steeds verrassend en lekker!  

Hier leest u meer


Recensie: Een vreemdeling in Cornwall - Liz Fenwick


Liz Fenwick debuteerde in 2013 met ‘Sterren boven Cornwall’, een jaar later verscheen ‘Een affaire in Cornwall’ en nu ligt haar derde roman is de winkelrekken met als titel ‘Een vreemdeling in Cornwall’.

Hier leest u meer


DVD recensie: Love, Rosie - Christian Ditter


'Love, Rosie' is een romantische film van de Duitse regisseur Christian Ditter. De film is gebaseerd op de roman Where Rainbows End uit 2004 van de Ierse schrijfster Cecelia Ahern, die ook 'P.S. I Love You' schreef.

Hier leest u meer


(On)gewenst - Annelies Lafleur


"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door deze vraag gekweld. Wanneer ze plots zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht ontdekt Sam dat Simonne haar moeder is, tot beider verbazing.

Hier leest u meerBloedlijn - Felix Francis 


Wanneer presentator Mark Shillingford op televisie verslag doet van een wedstrijd waarin zijn tweelingzus Clare, een succesvolle jockey, als tweede in plaats van als eerste eindigt, vermoedt hij dat ze de wedstrijd gemanipuleerd heeft. Die avond confronteert hij zijn zus met zijn vermoedens, waarop ze woedend wegloopt.

Hier leest u meer


Stille grond - Hilde Vandermeeren


Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje Ruby. Van Rosie ontbreekt daarna elk spoor. In dit gebroken gezin groeit Eve op, hun jongere zusje.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mr. Turner - Mike Leigh


‘Mr.Turner’ is een film van regisseur Mike Leigh over de laatste 25 jaar van de Britse schilder J. M. W. Turner. Turner is wereldbekend als schilder van landschapschilderijen en zeegezichten.

Hier leest u meer


De oneindige zee - Rick Yancey 

 

De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.

Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven en staan voor een moeilijke keuze...

Hier leest u meer


Kanker voorkomen doe je ook zelf - David Khayat

 

Ongeveer de helft van de mannen en meer dan een derde van alle vrouwen wordt in zijn of haar leven getroffen door kanker. Onthutsende cijfers, zeker als je weet dat veel van die kankers vermeden kunnen worden.

Hier leest u meer


Lannoo's autoboek Spanje, Portugal

 

Het Iberisch Schiereiland is niet voor niets een van onze favoriete vakantiebestemmingen: het blijft tot de verbeelding spreken met eindeloze kuststroken, authentieke witte dorpen, culturele steden zoals Sevilla en Lissabon, ongerepte natuur in de Sierra Nevada en okerkleurige kliffen in de Algarve.

Hier leest u meer


Wat de levenden kunnen leren van de stervenden - Christine De Coninck en Ann Brusseel


Christine De Coninck en Ann Brusseel werken voor de palliatieve afdeling van het UZ in Gent. Doorheen de jaren hebben zij honderden mensen, jong en oud, arbeiders en bedrijfsleiders, vrouwen en mannen, begeleid in hun laatste weken en uren naar de onvermijdelijke dood.

Hier leest u meer


Nooit meer diëten - Sandra Bekkari

 

Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. ‘Saai’, ‘niet lekker’, ‘hongergevoel blijft’, de vooroordelen zijn legio. De Sana-methode bewijst dat het anders kan.

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week: Holebipioniers · Een geschiedenis van de holebi- en transgenderbeweging in Vlaanderen - Paul Borghs

 

In Vlaanderen is de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s en transgenders vrij groot. Dat was ooit anders. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw dacht men nog dat homoseksualiteit kon genezen worden en dat jongeren homoseksueel werden als ze door een ouder iemand werden verleid.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd van Bumba gaat op reis - Show


De Boekenkast mag drie exemplaren wegschenken van de nieuwste dvd van Bumba: 'Bumba gaar op reis - Show'.

Ga naar onze wedstrijdpagina en maak kans op het winnen van deze dvd


Recensie: Vicky & John - Louis van Dievel


Bij uitgeverij Vrijdag verscheen ‘Vicky en John’, de tiende roman van Louis van Dievel.

Vicky en John wonen in een ruime woning met tuin op de Kattenberg in Kasterlee. John Boonen is 54 en cultuurfunctionaris bij de gemeente Kasterlee. Vicky Van Gorp is 53 en godsdienstlerares in een katholieke school.

Hier leest u meer


Recensie: De Duivelsvork - Suzette Boyer


‘De Duivelsvork’ is na ‘Het Goud van de Navajo’ en ‘Mammoets in het Ijs’ het derde jeugdboek van Suzette Boyer rond de vijf vrienden Jesse, Luna, Stella, Yves en Diego.

Hier leest u meer


Filmtip:Suite Française in Siniscoop


Suite Française is een romantisch oorlogsdrama van regisseur Saul Dibb. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Irène Némirovsky.

 

De hoofdrollen worden vertolkt door Michelle Williams, Matthias Schoenaerts en Kristin Scott Thomas.

Hier leest u meer


Avengers Fan Night in Siniscoop


Woensdag 22 april stond een Avengers Fan Night op het programma in Siniscoop. Alle Marvel-fans waren aanwezig, zaal 6 was dan ook volledig uitverkocht.

Hier leest u meer


Ladies'Night @ Siniscoop met de AP van 'The Longest Ride'

 

Een leuke première, leuke stands, toffe prijzen, na afloop een drankje én een hapje van restaurant Keizerskroon uit Sint-Niklaas en dit alles samen met je vriendinnen... Dat is Ladies'Night in Siniscoop!

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival van 27 april t.e.m. 5 mei in Sint-Niklaas


Het MOOOV filmfestival komt voor de derde keer naar Sint-Niklaas. Tien dagen lang, van 27 april tot en met 5 mei,  kan je genieten van prachtige wereldcinema, onafhankelijke filmproducties en documentaires.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Still Alice in Siniscoop


Still Alice is een Amerikaanse dramafilm onder regie van Richard Glatzer en Wash West met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Maya - Eerste Vlucht


‘Maya - Eerste Vlucht’ is de eerste animatiefilm van Studio 100. Het is een kwalitatief zeer hoogstaande film die wereldwijd in meer dan 100 landen uitgebracht werd. Deze animatiefilm is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

Hier leest u meer


Filmtip: Shaun Het Schaap - De Film in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas speelt de animatiefilm 'Shaun het schaap - De film' van de regisseurs Mark Burton en Richard Starzack. De film zit boordevol humor en is een echte aanrader voor zowel de allerkleinsten als hun (groot)ouders. 

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd van Prinsessia - De Prins op het Witte Paard


De vierde dvd van Prinsessia is vanaf heden te koop in de winkel. De Boekenkast mag drie exemplaren van deze dvd wegschenken.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


 Win de dvd van Maya - Eerste vlucht


De film ‘Maya - Eerste Vlucht’ ging op 17 december 2014 in première in de Vlaamse bioscopen en dit zowel in 2D als in 3D. Vanaf heden is deze film te koop op dvd. De Boekenkast mag drie exemplaren wegschenken van deze fantastische animatiefilm. 

Vul snel het wedstrijdformulier in en wie weet gaat er een dvd jouw richting uit!Het Boekenkast-boek van de week: Noem ons geen helden - Marc Wildemeersch


Hoe ver kun je gaan voor je lichaam barst? Wanneer breekt je geest? Kan de jonge Ward Vantorre de cocktail van verwarrende liefdes en de verschrikkingen van het slagveld aan?  Gaat hij voor Mona of Eline?

Hier leest u meer


DVD recensie: Prinsessia - De prins op het witte paard


Studio 100 heeft de vierde verhalen-dvd van Prinsessia ‘Prinsessia - De prins op het witte paard’ uitgebracht. Prinsessia vertelt het verhaal van 5 prinsessen die les volgen aan de prinsessenacademie in Prinsessia.

Hier leest u meer


DVD recensie: Piet Piraat Show - De Kleine Dino


Piet Piraat, Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkenpap beleven in de Piet Piraat-show ‘De Kleine Dino’ opnieuw een spannend en vooral leuk avontuur. Deze show is vanaf heden opnieuw verkrijgbaar op dvd.

Hier leest u meer


Filmtip: Home in Siniscoop


Als de aarde wordt veroverd door de Moefs, een buitenaards ras dat op zoek is naar een nieuwe thuisplaneet, worden eerst alle mensen naar een andere locatie gebracht.

Hier leest u meer


DVD recensie: K3 Kan Het! - Show


In de liveshow ‘K3 Kan Het!’ maken Karen, Kristel en Josje de wensen en dromen van hun jonge fans waar. De jongens en meisjes konden op voorhand een formuliertje invullen en zo hun wens bekend maken.

Hier leest u meer


DVD recensie: Junior Musical -Kadanza


Junior Musical -Kadanza is een wervelende musical over 28 jongens en meisjes die op danskamp gaan. Iedereen is enorm enthousiast op danskamp, ook Lisa (Emma Van Abbeneyen). Zij leert er Jasper (Jérémie Vrielynck) kennen en het klikt meteen tussen die twee.

Hier leest u meer


DVD recensie: White Bird in a Blizzard - Gregg Araki


De 17-jarige Kat Connors (Shailene Woodley) beleeft een rustige jeugd. Ze gaat zoals elke tiener naar school, luistert graag  naar muziek en heeft een relatie met de buurjongen Phil (Shiloh Fernandez) .

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: The Disappearance of Eleanor Rigby: Her


Nadat vorige week het eerste deel van 'The Disappearance of Eleanor Rigby: Him' vertoond werd, staat deze week het tweede deel op de affiche van de Siniclub in Siniscoop.

Hier leest u meer


DVD recensie: From Dusk Till Dawn - seizoen 1

In 1996 verscheen de filmklassieker ‘From Dusk Till Dawn’ van Robert Rodriguez met o.a. George Clooney en Quentin Tarantino in de hoofdrollen. In 2014 werd van de film een tv-serie gemaakt met opnieuw Robert Rodriguez als regisseur. Het eerste seizoen van deze serie is nu uit op dvd en blu-ray.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Asterix - De Romeinse Lusthof


Julius Caesar heeft in het verleden dikwijls tevergeefs geprobeerd om het dorp van de Galliërs te veroveren. Maar nu heeft de Romeinse bevelhebber een geniaal plan bedacht. Hij geeft de opdracht aan zijn manschappen om rond het dorp van Asterix en Obelix een Romeinse stad ‘De Romeinse Lusthof’ te bouwen.

Hier leest u meer


Recensie: 101 Rozen zonder zorgen - Laurence Machiels & Marcel Vossen

 

In het prachtige boek ‘101 Rozen zonder zorgen’ van Laurence Machiels en Marcel Vossen kom je alles te weten over de geschiedenis, de verschillende soorten, het planten en onderhoud van rozen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Northmen: A Viking Saga - Claudio Fäh


Nadat een groepje verbannen Vikings schipbreuk leidt, stranden ze in een voor hen onbekend gebied. Al snel worden ze aangevallen door een aantal lokale soldaten die een koets escorteren.

Hier leest u meer


Recensie: Mijn vriend Hitler - Piet De Loof


Iedereen kent natuurlijk Adolf Hitler, de politicus en oorlogsmisdadiger. In WO II was hij verantwoordelijk voor de dood van 75 miljoen mensen...

Hier leest u meer


Filmtip: Fast & Furious 7 in Siniscoop


Nadat ze met Owen Shaw en diens bende afrekenden zijn Dominic Toretto en zijn team van professionele criminelen teruggekeerd naar de Verenigde Staten om terug proberen een normaal leven te leiden. 

Hier leest u meer


Filmtip: Foute Vrienden - De Film in Siniscoop


Na twee seizoenen dwaasheid, vinden de foute vrienden dat ze een vakantie verdiend hebben. En als ze dan toch samen de baan op gaan, kunnen ze daar evengoed meteen een film over maken. Strak plan, toch?

Hier leest u meer


Recensie: Junior Suske en Wiske - Leuke strip-mopjes om zelf te lezen - Willy Vandersteen


‘Junior Suske en Wiske - Leuke strip-mopjes om zelf te lezen ‘ bevat 14 verhalen, met tekeningen van Jeff Broeckx. De ene keer is Suske een echte cowboy die wafels eet, dan weer weet Wiske niet wat aantrekken of halen de vrienden een 1 april-grap uit met de buren...steeds lachen geblazen met dit populaire stipduo!

Hier leest u meer


DVD recensie: HORNS - Alexandre Aja


Iggy (Ig)  Perrish (Daniel Radcliffe) wordt verdacht van moord en verkrachting op zijn vriendin Merrin (Juno Temple). Het lichaam van Merrin werd teruggevonden onder de boomhut waar ze vaak samen met Ig vertoefde.

Hier leest u meer


Recensie: Onze Borst . Dagboek van kanker - Lander Deweer


Bij uitgeverij Manteau verscheen ‘Onze Borst. Dagboek van kanker’ van journalist Lander Deweer. Hierin beschrijft hij hoe een tumor in een borst het leven van twee twintigers op zijn kop zet.

Hier leest u meer


DVD recensie: IMAGE - Adil El Arbi & Bilall Fallah


‘Image’ is de eerste langspeelfilm van het  Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het verhaal gaat over Eva Hendrickx (Laura Verlinden), een jonge en ambitieuze journaliste die voor een Brussels commercieel televisiestation werkt en zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van de hoofdstad.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win een goodiebag van 'Shaun het Schaap - de Film'

 

 

Naar aanleiding van de filmrelease van 'Shaun het Schaap - de film ' op 8 april mogen wij van Lumière twee goodiebags weggeven.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: De Tweede Helft - Roy Keane


‘De Tweede Helft’ vertelt de voormalige Manchester United voetballer Roy Keane zijn levensverhaal. Openhartig met het hart op de tong vertelt Keane over zijn carrière als profvoetballer en zijn leven na zijn afscheid als speler.

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week: Levensverhalen - Jack Gravemaker

 

Herinneringen? Jack weet hoe het werkt. Vertellen wat je zag en hoorde, dacht of voelde. In korte stukjes worden kleine gebeurtenissen uit het verleden weer tot leven gebracht.

Hier leest u meer


De Paashaas was op bezoek in Siniscoop!


Op Paasochtend, zondag 5 april, werden de deuren van de bioscoop wagenwijd opengesteld voor klein en groot!

Hier leest u meer


DVD recensie: Welp - Jonas Govaert


De 12-jarige Sam (Maurice Luijten) vertrekt samen met zijn vrienden op scoutskamp naar Wallonië. Onder leiding van Kris (Titus De Voogdt) en Peter (Stef Aerts) belooft het een fantastische week te worden. Ook Jasmijn (Evelien Bosmans), het liefje van Peter gaat mee op kamp.

Hier leest u meer


Recensie: Ik ben de nacht - Ethan Cross


Bij uitgeverij Boekerij verscheen ‘Ik ben de nacht’  van auteur Ethan Cross. Ethan Cross is het pseudoniem van een Amerikaanse thrillerauteur die samen met zijn vrouw en twee dochters is Illinois woont. Na een carrière als muzikant debuteerde hij met ‘Ik ben de nacht’ dat inmiddels een bestseller is geworden.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd van Piet Piraat Show- De Kleine Dino

 

Wil je graag een dvd van Piet Piraat Show- De Kleine Dino winnen? Ga dan als de bliksem naar onze wedstrijdpagina


Filmtip: Cinderella in Siniscoop


Het verhaal van "Assepoester" volgt het lot van de jonge Ella wiens vader hertrouwt na de tragische dood van haar moeder.

Hier leest u meer


Men's Night in Siniscoop met 'Fast & Furious 7' op het programma


Woensdag 1 april stond er opnieuw een Men's Night op het programma van Siniscoop. Op het programma stond de langverwachte film 'Fast & Furious 7'.

Hier leest u meer


DVD recensie: Stonehearst Asylum - Brad Anderson


‘Stonehearst Asylum’ is een Amerikaanse thriller onder regie van Brad Anderson. De film is gebaseerd op het verhaal The System of Doctor Tarr and Professor Fether van Edgar Allan Poe.

Hier leest u meer


Filmtip: INSURGENT in Siniscoop

 

In THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT staat er veel op het spel voor Tris. In de ruïnes van het futuristische Chicago gaat ze op zoek naar bondgenoten en antwoorden. 

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week:  Alles is er, niets staat vast - Hildegarde Verwulgen

 

Een leerkracht, coach, ouder, opvoeder … ze hebben een unieke rol. Het voorrecht om hun geest open te stellen. Het geluk om samen met kinderen te kijken naar wat ze van plan zijn te doen. Naar wat ze willen leren. Naar hun spel maar vooral naar hun denken en hoe hun doen en laten in elkaar zit. 

Hier leest u meer