Boekrecensies: Hotelgeheimen - Wim Degrave


Iedereen kent wel Fawlty Towers met hoteleigenaar Basil in de hoofdrol. Maar zou het in het echte leven in een hotel er ook zo chaotisch aan toe gaan als in het legendarische hotel van Basil Fawlty?

 

Wim Degrave dompelde zich onder in de wereld van het hotel en ging op zoek naar de opmerkelijkste verhalen en anekdotes. Hij sprak met huidige en voormalige hoteleigenaars,kamermeisjes, receptionisten, butlers, barmannen en toeleveranciers over het hotelleven.

 

Na maandenlang veldonderzoek was Wim tot de conclusie gekomen dat het er in de realiteit nog straffer aan toe gaat dan in de fictie...

 

‘Hotelgeheimen’ is een boek vol obscure verhalen uit het hotel die het daglicht niet mogen zien, over de gekste dingen die mensen vergeten in hun hotelkamer, wat mensen meenemen uit een hotel en waarom er een Bijbel op de kamer ligt.

 

Hotelmedewerkers vertellen over opmerkelijke hotelbekentenissen, de gekste klachten en verzoeken en hun grootste frustraties.

 

‘Hotelgeheimen’ van Wim Degraeve is een uniek boek vol verhalen uit de hotelwereld. Je kan het zelf niet bedenken welke gebeurtenissen er zich in de hotels afspelen.

 

‘Hotelgeheimen’ is een boek vol leuke, verrassende anekdotes, we hebben er voor u drie uitgekozen uit het boek:

 

‘Zeepjes, badjassen, maar bijvoorbeeld ook  peper- en zoutvaatjes en lepels. Wat ben je nou met één lepel???’

 

‘Het laatste wat gasten willen, is thuis post ontvangen van het hotel waar ze een dag eerder met hun maîtresse zijn gaan spelen.’

 

‘Als wij bij de reservatie ‘.nl’ in het mailadres zien staan, contacteren we hen al om te waarschuwen dat ze het niet te bont moeten maken.’

 

ISBN: 978-94-6131-467-3 - Paperback - 208 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Van Haelewyck