DVD in de kijker 2017


DVD in de kijker: Een Echte Vermeer - Rolf Van Den Berg

 

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: L’Odyssée - Jerome Sallé

 

‘L’Odyssée’ is een biografische film over Jacques-Yves Cousteau, de bekende Franse avonturier, filmmaker en bioloog, die in 1997 overleed.

Het verhaal begint in 1948, wanneer Jacques-Yves leeft met zijn vrouw en hun twee zonen in het paradijs, in een mooi huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Moordvrouw- Het complete zesde seizoen

 

Van de populaire Nederlandse politieserie ‘Moordvrouw’ is inmiddels de zesde reeks op dvd verschenen. De reeks met Wendy van Dijk in de rol van Femma Kremer scoort hoge ogen, zowel op RTL4 als de Vlaamse commerciële zender vtm.

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: Incarnate - Brad Peyton

 

Lindsey (Carice van Houten) roept de hulp in van wetenschapper Seth Ember (Aaron Eckhart) wanneer haar 11-jarige zoontje Cameron (David Mazouz) bezeten is geraakt door een demon. Ember heeft de unieke gave om in de geest van een bezetene te kruipen en van binnenuit het gruwelijke gevecht met demonen aan te gaan.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Inferno - Ron Howard

 

Inferno is een Amerikaanse thriller, geregisseerd door Ron Howard. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, en is een vervolg op The Da Vinci Code en Angels & Demons met in de hoofdrol Tom Hanks als professor Robert Langdon.

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: Le Ciel Flamand - Peter Monsaert

 

De Gentse regisseur Peter Monsaert heeft na zijn debuutfilm ‘Offline’ met ‘Le Ciel Flamand’ opnieuw een pareltje van een film uitgebracht.

Het verhaal

Monique (Ingrid De Vos) baat samen met haar dochter Sylvie (Sara Vertongen)  het baanbordeel ‘Le Ciel Flamand’ uit, ergens op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Spin Out - Marc Gracie & Tim Ferguson

 

‘Spin out’ is een romantische komedie, geregisseerd door Marc Gracie en Tim Ferguson. Het verhaal gaat over Billy (Xavier Samuel) en Lucy (Morgan Griffin), die al van jongs af vrienden zijn. Elk hebben ze een aantrekkingskracht naar de ander maar beiden zitten ze in een ontkenningsfase over hun onontkoombare liefde voor elkaar.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Surf's Up 2 - Wave Mania - Henry Yu

 

‘Surf's Up 2 - Wave Mania’ is de tweede animatiefilm over de surfavonturen van de pinguïns van Pen Gu eiland.

Surfer Cody Maverick is een surfschool begonnen met Lani. Op een dag krijgt hij het bezoek van  The Hang 5, een beruchte groep surfers, die op zoek zijn naar The Trenches, de meest legendarische surfplek op aarde.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Joshy - Jeff Baena

 

‘Joshy’ is een Amerikaanse film, geschreven en geregisseerd door Jeff Baena.

Het verhaal gaat over Josh (Thomas Middleditch) die na de zelfmoord van zijn vriendin Rachel (Alison Brie) besluit om zijn vrijgezellenfeest toch te laten doorgaan.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Center Stage: on pointe - Director X

 

Jonathan Reeves (Peter Gallagher) staat voor de taak om moderne dansstijlen op de American Ballet Academy te introduceren en laat topchoreografen Charlie (Sascha Radetsky), Cooper (Ethan Stiefel) en Tommy (Kenny Wormald) dansers rekruteren voor een kamp waar de winnaars een plek kunnen op de academie. 

Hier leest u meer 


DVD in de kijker: Cross Wars - Patrick Durham

 

Van de strips naar de straten van Los Angeles…gewapend met een krachtige, oude Kruisamulet, bevechten Callan (Brian Austin Green) en zijn team wapenexperts plaatselijk tuig en vreselijke criminelen. Als een meedogenloze schurk genaamd Muerte (Danny Trejo) dreigt Callans team te doden, werken ze samen met een vrouwelijke, misdaadbestrijdende eenheid geleid door Riley – die zelf ook een amulet heeft.

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: Teletubbies: Twinkle-Twinkle

 

Het is nacht in Teletubbyland en de Teletubbies zijn wakker! Kijk hoe Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po genieten van een bijzondere flonkerende ster aan de avondhemel, hoe ze voetballen en op een magisch regenboogpad wandelen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Eat that question: Frank Zappa in his own words

 

‘Eat that question: Frank Zappa in his own words’ is en documentaire rond de Amerikaanse componist en muzikant Frank Zappa (1940-1193). Regisseur Thorsten Schütte heeft in de loop der jaren een pak aan archiefmateriaal over Frank Zappa verzameld, waarmee hij uiteindelijk deze documentaire heeft gemaakt.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Wild Oats - Andy Tennant

 

Wanneer de man van Eva (Shirley MacLaine) overlijdt, krijgt Eva van de verzekering geen 50.000 dollar waar ze op recht heeft, maar 5.000.000 dollar. De weduwe weet niet wat haar overkomt, moet ze de verzekeringsmaatschappij inlichten of het geld houden?

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: Meet the Blacks - Deon Taylor

 

Wanneer de familie Black een miljoen dollar erft, verhuizen ze van Detroit naar Beverly Hills. Carl Black ( Mike Epps ) hoopt samen met zijn vrouw Lorena ( Zulay Henao ), zoon Carl Jr. (Alex Henderson), dochter Allie Black ( Bresha Webb ) en neef Cronut ( Lil Duval) op een beter leven, ver weg van de misdaad en criminaliteit.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: King of the Belgians - Peter Brosens & Jessica Woodworth

 

‘King of the Belgians’ is een Belgisch-Nederlands-Bulgaarse roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt. De film is geschreven en geregisseerd door Peter Brosens en Jessica Woodworth.

 

Hier leest u meer

 

 


DVD in de kijker: Victoria - Seizoen 1

 

‘Victoria’ is een achtdelige serie over de turbulente jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901) die op haar 18de koningin werd.D e betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II regeerde uiteindelijk maar liefst 63 jaar, zeven maanden en twee dagen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Operation Chromite - John H. Lee

 

1950: Noord- en Zuid-Korea zijn in oorlog.  De Amerikaanse generaal Douglas MacArthur (Liam Neeson) stuurt acht leden van de Korean Liaison Office, geleid door een Zuid-Koreaanse marine-luitenant (Lee Jung-Jae) op een geheime missie ver buiten de Koreaanse grens om Operatie “X-ray” uit te voeren.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Captain Fantastic - Matt Ross

 

‘Captain Fantastic’ is een Amerikaanse film, geschreven en geregisseerd door Matt Ross.

Het verhaal gaat over Ben (Viggo Mortensen), die met zijn zes kinderen geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest woont. 

Hier leest u meer 


DVD in de kijker: De Premier - Erik Van Looy

 

‘De Premier’ van regisseur Erik Van Looy is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Na ‘De Zaak Alzheimer’ (2003) en ‘Loft’ (2008) is deze thriller opnieuw een schot in de roos voor de Antwerpse regisseur. De film was de absolute topper in de bioscoopzalen, met meer dan 400.000 bezoekers was het de beste Vlaamse film van 2016.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Ennemi Public - seizoen 1

 

‘Ennemi Public’, een Belgische misdaadreeks geïnspireerd door de zaak Dutroux, won met de Coup de coeur op de MipDrama Awards, Beste Acteur voor Angelo Bison op Séries Mania en een eervolle vermelding op de Prix Europa al drie internationale prijzen en is na ‘La Trêve’ de tweede opeenvolgende succesreeks van de RTBF.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: La Trêve -Seizoen 1

 

Bij Twin Pics is het eerste seizoen van de Belgische misdaadreeks ‘La Trêve’ op dvd verschenen.  ‘La Trêve’ is een Waalse serie die ook in Vlaanderen op heel wat lof mag rekenen. In deze tiendelige reeks van regisseur Matthieu Donck spelen er met Sam Louwyck en Tom Audenaert twee Vlamingen mee.

Hier leest u meer 


DVD in de kijker: I, Daniel Blake - Ken Loach

 

‘I, Daniel Blake’ van de Britse filmregisseur Ken Loach, is een Brits-Franse dramafilm over de sociale onrechtvaardigheid van de overheid en de onrechtvaardig behandelde arbeidersklasse in Groot-Brittannië.

Hier leest u meer 


DVD in de kijker: Army of One - Larry Charles

 

‘Army of One’ vertelt het bijna volledig waargebeurde verhaal van Gary Faulkner: een ex-gevangene, werkloze klusjesman en moderne Don Quichot. Hij reisde maar liefst elf keer naar Pakistan om Osama Bin Laden te vangen en hem voor het gerecht te brengen, slechts gewapend met een zwaard dat hij op online heeft gekocht en zijn geloof dat God hem heeft uitverkoren.

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: The Neighbor - Marcus Dunstan

 

John woont samen met zijn vriendin Rosie in Cutter, Mississippi. Hun buurman Troy is een ontzettende creep. Op een dag ziet Rosie dat Troy in zijn tuin een gewonde man achtervolgt en bruut tegen de grond slaat. Juist op dat moment draait Troy zich om en kijkt haar recht aan.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: De Held - Menno Meyjes

 

De joodse Sara Silverstein (Monic Hendrickx) is met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles om dichter bij haar familie te zijn.

Maar met haar terugkeer naar Nederland begint de ellende voor haar.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Forger - Philip Martin

 

Raymond (Ray) Cutter (John Travolta) is een zeer goede vervalser van kunstwerken die in de gevangenis zit. Hoewel hij nog maar 10 maanden moet brommen, wil hij vervroegd vrijkomen. Dankzij een deal met de onderwereldfiguur Keegan (Anson Mount) wordt Cutter vervroegd vrijgelaten.

Ray moet echter in ruil voor Keegan een wereldberoemd schilderij van Monet vervalsen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Night Watchmen -  Mitchell Altieri

 

The Night Watchmen is de absurdste horrorkomedie in jaren! De producent van Texas Chainsaw Massacre en de regisseur van The Hamiltons brengen alles samen dat samen hoort: zombies, clowns en vampiers!

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Jenny’s Wedding - Mary Agnes Donoghue

 

In de romantische komedie ‘Jenny's Wedding’ woont de lesbische Jenny (Katherine Heigl) al vijf jaar samen met haar vriendin Kitty (Alexis Bledel).

Haar familie weet niets van haar geaardheid en steeds opnieuw vragen ze wanneer Jenny nu eindelijk eens een man vindt.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Missing - Het complete tweede seizoen

 

Na het succesvolle eerste seizoen is er nu het tweede seizoen van de spannende BBC-serie ‘The Missing’ verkrijgbaar op dvd en blu-ray.  

Het verhaal speelt zich af in 2014 in het Duitse stadje Eckhausen. Op de kerstmarkt zakt een jonge vrouw in elkaar. De politie kan haar identificeren en het blijkt om Alice Webster te gaan, die elf jaar geleden ontvoerd werd.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Felony - Matthew Saville

 

Rechercheur Malcolm Toohey (Joel Edgerton) heeft tijdens een succesvolle arrestatie een schietpartij overleeft en houdt samen met zijn collega’s een feestje. Ondanks het feit dat Malcolm teveel gedronken heeft, rijdt hij toch met de wagen naar huis.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: 3D-animatiefilm SAUSAGE PARTY

 

Sausage Party is een Amerikaanse 3D-computeranimatiefilm onder regie van Greg Tierman en Conrad Vernon.

Het verhaal begint de dag voor Independence Day, de nationale feestdag van Amerika.

In de Shopwell-supermarkt wachten de groenten en andere voedingswaren met spanning om uitgekozen te worden door de mensen die door hen aangezien worden als goden.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Don’t Breathe - Fede Alvarez

 

Money (Daniel Zovatto) , Alex (Dylan Minnette) en Rocky (Jane Levy) zijn drie jongeren die huizen beroven in Detroit. Het zijn eerder kruimeldieven want hun buit bedraagt nooit meer dan 10.000 dollar.

Money, Alex en Rocky dromen ervan om naar het zonnige Californië te vertrekken. Maar dan zouden ze eerst een grote slag moeten slaan...

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Mal de Pierres - Nicole Garcia

 

Mal de Pierres’ is een Franse film van regisseur Nicole Garcia (Place Vendôme, Un balcon sur la mer) met Marion Cotillard (De Rouille et d'os, Inception), Louis Garrel (The Dreamers) en Alex Brendemühl (The German Doctor) in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op het boek Mal di pietre uit 2006 van Milena Agus.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Midnight Sun - Måns Mårlind & Björn Stein

 

De Frans-Zweedse thrillerserie ‘Midnight Sun’ is de nieuwste titel binnen het Lumière Crime Series label. Deze reeks is opnieuw  een spannende Scandinavische serie, zoals we dat bij Lumière gewoon zijn.

De regisseurs zijn Måns Mårlind en Björn Stein, die tevens de makers van de successerie The Bridge zijn.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Magnificent Seven -  Antoine Fuqua

 

‘The Magnificent Seven’ van regisseur Antoine Fuqua is een remake van de western uit 1960 met o.a. Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawhe in de hoofdrollen.

De film begint wanneer goudbaron Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) het stadje Rose Creek in zijn bezit neemt en de inwoners op de vlucht jaagt.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Als De Dijken Breken - De complete serie

 

De zesdelige dramaserie ‘Als De Dijken Breken’ vertelt het verhaal van een zware storm die een grote overstroming veroorzaakt in de Lage Landen. Het is een indrukwekkende fictieve serie over de gevolgen van een falende kustbescherming onder veranderende klimatologische omstandigheden.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: : Killing Salazar - Keoni Waxman

 

Joseph Salazar (Florin Piersic Jr.) is de baas van The Bratski Krug, een van de gewelddadigste drugskartels in Oost-Europa. Na vijf jaar speurwerk heeft een eliteteam van de DEA-agenten hem eindelijk te pakken. Hij wordt ondergebracht in een hotel om de gevaarlijke gangster te beschermen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Everybody Happy - Nic Balthazar

 

'Everybody Happy’, de nieuwe speelfilm van Nic Balthazar is ,a ‘Ben X’ en ‘Toy Altijd’ is de derde langspeelfilm van de Gentse regisseur. De film ging op 28 augustus 2016 in première op het internationaal filmfestival van Montreal, waar hij bekroond werd met de prijs van beste regie.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: A Christmas Eve Miracle - R. Michael Givens

 

Sharon (Olivia d’Abo) en Dustin Holden (Anthony Starke) kennen elkaar al jaren, ze hebben alles wat ze wensen: met Stuart (Josh Reid) en Ann (Dina De Laurentiis) hebben ze twee geweldige kinderen, Sharon heeft met Dustin een geweldige echtgenoot en ze heeft een succesvolle carrière in de reclamewereld en het gezin heeft met Jerry een trouwe golden retriever.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Young Pope -  Paolo Sorrentino

 

Bij Lumière is er de tiendelige tv-serie ‘The Young Pope’, van Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino, verschenen.

Het verhaal gaat over Lenny Belardo (Jude Law), alias Pius XIII, die de eerste Amerikaanse paus in de geschiedenis van de Katholieke Kerk wordt.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Shallows - Jaume Collet-Serra

 

De Amerikaanse Nancy Adams (Blake Lively) gaat surfen op een afgelegen strand in Mexico. Ze beleeft er de tijd van haar leven tot ze wordt aangevallen door een grote witte haai.

Hier leest u meer