Boekrecensie: Mosselen - Piet Devriendt


Bij Uitgeverij Carrera is er het boek ‘Mosselen’ van Piet Devriendt verschenen. Piet is al jarenlang chef-kok van het bekende restaurant ‘De Oesterput’ in Blankenberge.

‘De oesterput’ is een begrip in Blankenberge, het restaurant staat al meer dan 130 jaar garant voor de lekkerste vis-, schaal- en schelpdieren.

 

In het boek ‘Mosselen’ staan meer dan 50 recepten van Piet Devriendt met de mossel in de hoofdrol. Van de klassiekers natuur, witte wijn of look tot wel heel aparte bereidingen zoals Pita mosselen, mosselen in pepersaus en stokbrood met mosselen, ei en kaas.

 

Bij de recepten staan steeds de benodigdheden, de bereidingswijze en prachtige foto’s van Ann-Sophie Deldycke. ‘Mosselen’ is een uitstekend boek om mosselen te serveren op een aparte wijze, succes gegarandeerd!

 

Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook erg gezond. Ze bevatten eiwitten, mine­ralen, vitamines en nauwelijks vet. Alvorens aan de slag te gaan, eerst de tien geboden ivm mosselbereidingen lezen... smakelijk!

 

Piet Devriendt (1961) baat samen met zijn vrouw Caroline en hun twee zonen sinds 1986 De Oesterput in Blankenberge uit. Zij zijn de vierde generatie, want Piets overgrootvader startte al in 1885 met een groothandel in schaaldieren. Piet is een gerenommeerde chef, die zijn mosselen zelfs al op het outdoor dance-event Tomorrowland en in Dubai mocht klaarmaken.

 

ISBN: 9789048835478 - Hardcover - 176 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Carrera