DVD Nieuws


De Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative Edition

 

Op 29 juni 2013 stierf de 67-jarige Jim Kelly aan de gevolgen van kanker. Kelly, een prijzenwinnende tennisser en karateka, was de allereerste gekleurde filmster in het vechtkunstengenre en kende zijn doorbraak toen hij aan de zijde van Bruce Lee mocht schitteren in Enter the Dragon.


Zopas, op 20 juli 2013, was het exact 40 jaar geleden dat een van de grootste legenden uit de vechtkunstwereld, Lee Jun Fan, bij de buitenwacht beter bekend als Bruce Lee, het leven liet. De man liet niet alleen een eigen stijl, maar onder andere ook een tv-serie, een aantal geweldige films, een school en een filosofie achter. Bij Excesso Entertainment vonden we dan ook dat er maar een manier was om zowel de grootste vechtkunstster die de aarde ooit heeft gekend als de pas overleden Jim Kelly te eren op de ene manier die we kunnen: het uitgeven van al zijn films in een ‘boxed set’ die volgeladen is met bonusmateriaal.

 

Bruce Lee werd geboren in San Francisco, maar groeide op in Hong Kong. Daar was hij in meer dan een opzicht een probleemkind. Zo studeerde hij vanaf zijn dertiende wing chun onder de mythische grootmeester Yip Man, maar werd hij na een jaar uit de groepslessen gesloten omdat men daar ontdekt had dat zijn moeder blank was.

 

Ondertussen bleef hij op school het ene na het andere gevecht veroorzaken en toen het ernaar uit begon te zien dat zijn leven daardoor in gevaar was, verhuisde hij als achttienjarige opnieuw naar de Verenigde Staten, waar hij uiteindelijk geschiedenis zou schrijven.

 

Badass pr heeft een speciale band met Bruce Lee: we studeren al jaren jeet kune do, kennen Danny Inosanto (een van de drie mensen die door Lee werden uitgekozen om zijn filosofie verder te zetten) en Tim Tackett (een andere bekende JKD-instructeur) en speculeerden met hen over Bruce Lee’s dood. Die zou er zijn gekomen na een allergische reactie op het medicijn Equagesic (of, volgens sommigen, op cannabis).

 

 

Op onze voorzichtig geformuleerde vragen kregen we echter telkens hetzelfde cryptische antwoord: ‘Linda [Bruce Lee’s vrouw] wil niet dat we erover praten.’ Was het dan toch een moord die beraamd was door de triaden (de Chinese maffia, die niet kon appreciëren dat Bruce Lee les gaf aan studenten van niet-Aziatische oorsprong)? Een familievloek? Kwam het omdat hij zo hard had getraind dat hij nog maar 3% lichaamsvet had? Of had het magazine Black Belt het in 1985 toch bij het rechte eind toen het postuleerde dat het om een verlate reactie van dim mak (de ‘doodaanval’) ging?

 

Wellicht zullen we het nooit zeker weten, maar wat wel duidelijk is: de volgende films zijn absoluut verplicht kijkvoer, zowel voor mensen die geïnteresseerd zijn in krijgskunsten als voor filmfans!

 

De Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative Edition bevat de volgende films:

 

The Big Boss (1971): In zijn eerste hoofdrol speelt Bruce Lee de arbeider Cheng, die vanuit China naar Thailand verhuisd om daar bij zijn oom te gaan wonen en in een ijsfabriek te gaan werken. Wanneer er daar een blok ijs breekt, valt er een wit poeder uit. Een aantal van Chengs neven wordt daarop bij de manager van de fabriek gevraagd, maar wanneer ze weigeren om hun steun te verlenen, worden ze vermoord.

 

Nadat Bruce Lee in Hollywood niet verder geraakte dan gastrolletjes in tv-series en een eigen project zonder hem in de hoofdrol zag omgevormd worden tot Kung Fu, trok hij op aanraden van producer Fred Weintraub naar Hong Kong om daar te tonen waartoe hij in staat was.

 

Eenmaal aangekomen, ontdekte hij dat het na een seizoen afgevoerde The Green Hornet daar was omgedoopt tot The Kato Show en hij aanzien werd als een ster. Het hielp hem om een contract voor twee films in de wacht te slepen. Zijn eerste prent voor Golden Harvest was The Big Boss, dat in de Verenigde Staten oorspronkelijk werd uitgebracht als Fists of Fury en de reputatie van Bruce Lee als begaafd vechtkunstenaar versterkte, ondanks het feit dat de film eigenlijk geschreven was voor medespeler James Tien. The Big Boss was een kassucces doorheen Azië, maar blijft ook in het westen resoneren.

 

Fist of Fury (1972) – 92% op rottentomatoes.com: Het begin van de twintigste eeuw. Chen Zhen (Bruce Lee) keert terug naar zijn oude vechtkunstschool om daar met zijn verloofde te trouwen, maar komt bij aankomst te weten dat zijn vroegere meester, Huo Yanjia, is gestorven – een gebeuren dat Chen diep raakt. Tijdens de daaropvolgende begrafenis dagen op de koop toe enkele studenten van de nabijgelegen Japanse dojo op. Na hun pesterijen bezoekt Chen hen zelf om ze een collectief lesje te leren. ..

 

Fist of Fury werd in de VS oorspronkelijk uitgebracht als The Chinese Connection, in de hoop te kunnen kapitaliseren op het succes van The French Connection met Gene Hackman. In Amerika werden de titels Fist of Fury en The Big Boss echter per ongeluk omgewisseld, waardoor The Big Boss er tot 2005 bekend was als Fist of Fury en Fist of Fury als The Chinese Connection. Een keuze die lang voor verwarring heeft gezorgd.

 

Fist of Fury is de tweede film die Bruce Lee voor Golden Harvest maakte en werd net als The Big Boss geregisseerd door Lo Wei, die later New Fist of Fury zou opnemen met Jackie Chan. Het betekende een grote stap voorwaarts in de de carrière van Bruce Lee, niet alleen omdat het een gouden tijdperk van kungfufilms inluidde, maar ook omdat de filmmakers het aandurfden om openlijk kritiek te spuien op de voormalige Japanse bezetters en hun vormen van karate.

 

Het verhaal is dan ook geïnspireerd door ware gebeurtenissen: de Jingwu (ook wel ‘Chin Woo’ geschreven) School werd in 1910 daadwerkelijk opgericht in Shanghai, het jaar waarin de beroemde vechtkunstmeester Huo Yuanjia wel degelijk het leven liet, al was dat eigenlijk het gevolg van al dan niet accidentele vergiftiging.

Way of the Dragon (1972) – 100% op rottentomatoes.com: Tang Lung (Bruce Lee) wordt door zijn familie vanuit Hong Kong naar Rome gestuurd om het restaurant van oom Wang (Wang Chung-hsin) en nichtje Chen Ching-hua (Nora Miao) te helpen beschermen tegen de lokale maffia. Eenmaal aangekomen, begint Tang het personeel ‘Chinees boksen’ aan te leren, maar wordt hij al snel zelf een doelwit...

 

Na het succes van The Big Boss en Fist of Fury kreeg Bruce Lee min of meer de vrije hand om zijn derde film in te blikken. Hij produceerde het vrij humoristische Way of the Dragon (ook bekend als Meng long guo jiang) samen met Raymond Chow, schreef het script, regisseerde, verzorgde de choreografie en nam ook nog eens de hoofdrol voor zijn rekening. Verder werd karatekampioen Chuck Norris (die Bruce Lee had leren kennen tijdens een demonstratie) na een enkele figuratierol geïntroduceerd als filmster in wording. Norris en Lee blikten samen een vechtscène in die nog steeds beschouwd wordt als een van de beste uit de filmgeschiedenis. Een absolute must, dus!

Enter the Dragon (1973) – 95% op rottentomatoes.com:  Shaolinmeester Lee (Bruce Lee) wordt door de mysterieuze Mr. Han uitgenodigd om deel te nemen aan een vechtkunsttoernooi op diens eiland. Al snel wordt hij benaderd door de Britse spion Braithwaite (Geoffrey Weeks), die Lee vertelt dat Mr. Han ervan wordt verdacht bezig te zijn met drughandel en prostitutie. Omdat het eiland gedeeltelijk buiten internationaal toezicht staat, wordt Lee gevraagd om contact te maken met undercoveragente Mei Ling (Betty Chung) en uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Voor hij vertrekt, krijgt Lee bovendien van zijn leraar te horen dat Hans lijfwacht, O’Hara (Robert Wall), verantwoordelijk eens voor de dood van Lee’s zus, Su Lin...

 

In 1972 was Bruce Lee begonnen aan zijn vierde film voor Golden Harvest, Game of Death. Sommige scènes, waaronder die met de boomlange basketbalster, ex-student Kareem Abdul-Jabbar, waren al ingeblikt toen Warner Brothers hem aanbood om inEnter the Dragon mee te spelen, een Hollywoodfilm die in coproductie met Golden Harvest werd gerealiseerd.

 

Lee ging akkoord en de opnames van Game of Death werden tijdelijk stopgezet, zodat hij eerst Enter the Dragon kon maken met regisseur Robert Clouse (die later ook nog met onder andere Richard Norton, Benny ‘The Jet’ Urquidez, Joe Lewis, Jackie Chan, Cynthia Rothrock en vele anderen zou samenwerken). Enter the Dragon was een enorm succes: de film kostte oorspronkelijk 850.000 dollar (indertijd een ongezien hoog budget voor het genre), maar wist sindsdien al 200.000.000 (!) dollar binnen te rijven, wordt aanzien als een van de beste prenten van 1973, werd in 2008 door het toonaangevende magazine Empire verkozen als een van de 500 beste films aller tijden en wist tal van andere prijzen in de wacht te slepen.

 

Bovendien werden de latere vechtkunstcinemasterren Jackie Chan, Sammo Hung en Yuen Biao op de set van Enter the Dragon ontdekt.  Terecht, trouwens! Jammer genoeg stierf Bruce Lee zes dagen voor de film op 26 juli 1973 werd uitgebracht.

Game of Death (1978) – 75% op rottentomatoes.com: Het oorspronkelijk verhaal: Billy Lo (Bruce Lee en een paar dubbelgangers) is een filmacteur en vechtkunstkampioen op rust die door een bende criminelen onder leiding van de kwaadaardige Steiner (Hugh O’Brian) wordt lastig gevallen. Wanneer blijkt dat Billy zich niet zal laten intimideren, geeft de baas van het syndicaat, Dr. Land (Dean Jagger), de opdracht om hem te doden.

 

Een van zijn moordenaars (Mel Novak) weet zich, vermomd als stuntman, op de set van Lo’s nieuwste film te begeven en schiet hem neer alvorens te ontsnappen. De kogel doorboort Billy’s gezicht, maar zonder hem te doden. De acteur gebruikt de daaropvolgende chirurgische ingreep om zijn eigen dood in scène te zetten en besluit om zich te vermommen zodat hij wraak kan nemen op de bende. Wanneer zijn verloofde (Colleen Camp) wordt gekidnapt, beseft hij echter dat hij voortijdig zal moeten onthullen wie hij is...

 

Het filmen voor Game of Death begon voor Enter the Dragon, maar werd door de dood van Bruce Lee nooit beëndigd. Tot overmaat van ramp slaagde Golden Harvest erin om heel wat minuten kwijt te spelen, met als gevolg dat regisseur Robert Clouse, die het project overnam, slechts 15 minuten overhield waarin Bruce Lee daadwerkelijk te zien was. Clouse wist echter slim drie imitators van Bruce Lee en oudere filmbeelden die hij zelf nog opgenomen had te gebruiken om de film af te maken.

 

De bewakers van drie verdiepingen zijn zelf bekende vechtkunstenaars: guru Dan Inosanto, die Bruce Lee zelf lessen in kali en escrima had gegeven en ook een student van Bruce Lee was, NBA-topscorer Kareem Abdul-Jabbar (zelf een oud-student van Bruce Lee), Hong Kongveteraan James Tien Chun en hapkidogrootmeester Ji Han-Jae. Jammer genoeg werden de scènes met andere acteurs en vechtkunstgrootheden die op Lee’s oorspronkelijke verlanglijst stonden (George Lazenby, Robert Wall, Chuck Norris, Jackie Chan, Sammo Hung, Yuen Biao en vele anderen) niet opgenomen. Hwang In-Shik (anno 2013 nog steeds een van de voornaamste hapkidoleraars), Taky Kimura (een van de enige drie directe opvolgers van Bruce Lee) en Nora Miao waren al zeker van hun rol, maar zover is het dus nooit gekomen.


Het originele opzet van de hele film was om te tonen waar Bruce Lee’s jeet kune do voor stond, en hoe het tegenover traditionele ‘martial arts’ stond. Vandaar, ook, dat er zoveel verschillende vechtkunsten de revue passeren in deze film.

Game of Death II (1981): Nadat vechtkunstfilmster Billy Lo (Bruce Lee) wordt vermoord, trekt diens broer, Bobby (Tai Chung Kim) naar Korea om wraak te nemen op de moordenaars...

 

Na Game of Death was er enorm veel vraag naar meer kungfufilms. De grootste ster, Bruce Lee, was inmiddels echter gestorven. Om toch nog een laatste film te kunnen maken, gebruikte regisseur See-Yuen Ng archivebeelden van Lee. Het resultaat voelt wat gekunsteld aan, maar wij vonden dat ook deze film voor de volledigheid niet mocht ontbreken!

 

Bruce Lee: The Man, The Legend en The Legend:

 

The Man, The Legend was de eerste documentaire die werd gemaakt na de dood van Bruce Lee. Verwacht geen overdaad aan interviews, maar wel echte, emotioneel geladen beelden van zijn begrafenis, beelden uit ’s mans films, meer over waar hij echt voor stond, enzovoort. Daarbij krijg je ook nog eens de volledige The Legend, de tweede spraakmakende documentaire Bruce Lee, The Legend, die enkele jaren later verscheen. Een heel inzichtvolle, sobere kijk op een legende.

 

DVD 'L'écume des jours' verschijnt op 23 september

 

L’ÉCUME DES JOURS is het surrealistische en poëtische verhaal van de vindingrijke idealist Colin. In zijn huis in een magisch-realistisch Parijs wordt hij omgeven door gekke uivindingen en het goede gezelschap van zijn beste vrienden Nicolas en Chick.

 

Het enige dat nog mist is een grote liefde. Dan ontmoet hij Chloé. Maar na een spectaculaire bruiloft wordt hun idyllische huwelijk ruw verstoord door de bittere werkelijkheid wanneer Chloé ziek wordt van een waterlelie in haar long. Colin moet in steeds absurdere omstandigheden werken om Chloé te kunnen verzorgen.

 

Ondertussen raakt hun appartement meer en meer in verval en valt hun groep vrienden uiteen.

 

Regie: Michel Gondry
Cast: Audrey Tautou, Omar Sy, Romain Duris, Natacha Regnier
Speelduur: 129 min
Land: Frankrijk
Jaar: 2013
Genre: Drama
Kijkwijzer: 16, geweld


Bonusmateriaal: Making of : Achter de rug van Michel Gondry (35 min.) | Documentaire - Van het boek naar de film (15 min.)


DVD Foxfire vanaf 9 september te koop

 

1955. Een Amerikaans arbeidersdorp. Vijf tienermeiden sluiten een verbond voor het leven: ze stellen hun eigen regels op en worden zo ‘The Foxfire Gang’. Maar deze vrijheid wordt duur betaald.

 

Regie: Laurent Cantet
Cast: Raven Adamson, Katie Coseni, Madeleine Bisson, Claire Mazerolle
Speelduur: 143 min.
Land: Canada
Jaar: 2012
Genre: Drama
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik
Bonusmateriaal: geen 

 

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=m7d4FQtvSWA


'The Grandmaster' vanaf 9 september op DVD en Blu-ray verkrijgbaar

 

THE GRANDMASTER vertelt het verhaal van twee Kung Fu specialisten: hij komt uit het zuiden van China, zij komt uit het noorden. Hij is Ip Man, de legendarische leermeester van Bruce Lee, haar naam is Gong Er.

 

Hun wegen kruisen op de avond van de Japanse invasie in 1936. Ze ontmoeten elkaar in het roemruchte bordeel: The Golden Pavilion, waar de beste martial arts meesters elkaar treffen. Een verhaal over verraad, uitdaging, eer en liefde tegen de chaotische achtergrond van oorlog en bezetting.

 

Deze visueel schitterend vormgegeven film is zowel een martial arts drama als een tragische liefdesgeschiedenis.

 

Regie: Wong Kar Wai
Cast: Tony Leung, Ziyi Zhang, Chen Chang, Cung Le
Speelduur: 115 min. 
Land: China
Jaar: 2013
Genre: Actie
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik
Bonusmateriaal: Making of - (26 min.) | Documentaire - The Road to Grandmaster - (32 min.)      


DVD '&ME' verschijnt op 3 september

 

&ME vertelt het verhaal van Eduard, een homoseksuele, gedesillusioneerde jurist, die zijn leven in Berlijn verruilt voor een nieuwe start als topambtenaar bij het Europees Parlement in Brussel. Daar ontmoet hij de mooie, idealistische stagiaire Edurne uit Spanje, die net is ontsnapt aan de zwaartekracht van haar overbezorgde moeder.

 

Edurne valt meteen voor Eduard, een knappe, elegante man waarmee ze dolgraag gezien wil worden. Eduard laat zich impulsief door Edurne meevoeren, verrast door de genegenheid die hij voelt voor de jonge levenslustige vrouw. Hij zou het zelfs liefde kunnen noemen, want liefde: c’est bizarre.

Dan verschijnt de aantrekkelijke Richard ten tonele. Zowel Eduard als Edurne zijn direct gefascineerd door hem. Is Richard de schakel die hen bij elkaar houdt, of is hij juist degene die hen uit elkaar drijft?

 

Regie: Norbert ter Hall
Cast: Teun Luijkx, Veronica Echegui, Mark Waschke, Rossy de Palma
Speelduur: 90 min.
Land: Nederland
Jaar: 2013
Genre: Drama


DVD 'Boven is het stil' vanaf 2 september in de winkel

 

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmer’s leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan.

 

Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmer’s leven voorgoed te gaan veranderen.

 

 

BOVEN IS HET STIL is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen uitgegeven.

 

Regie: Nanouk Leopold
Cast: Jeroen Willems, Henri Garcin, Wim Opbrouck, Martijn Lakemeier en Lies Visschedijk
Speelduur: 93 min.
Land: Nederland
Jaar: 2013
Genre: Drama
Kijkwijzer: AL

Bonus: Making of, interview met Wim Opbrouck   


Peppa verovert de wereld!

 

Wereldwijd worden de afleveringen van Peppa™ in 180 landen uitgezonden en zijn er 250 licentiehouders. In 2012 heeft Peppa™ Spanje en Italië ingepakt, de DVD kwam met stip binnen op nummer 1 in de Kids top 20.

 

Peppa™ heeft de halve wereld al veroverd en nu is de andere helft aan de beurt. Te beginnen met Nederland en België! De DVD's van Peppa zijn vanaf 4 september verkrijgbaar.

 

Peppa Picknicken & Verstoppertje

 

Peppa is een lief, ondeugend klein biggetje. Ze woont met haar jongere broertje George en haar mama en papa. Peppa speelt graag spelletjes, ze houdt van verkleden, bezoekt graag leuke plekjes en ze speelt graag met haar vriendjes, maar het allerliefst springt ze in modderpoelen.

De afleveringen van Peppa zijn vrolijk, grappig en sociaal educatief. Hoe maak je nieuwe vriendjes en hoe ga je om met een (soms wat vervelend) jonger broertje?

 

Speelduur: 50 minuten

Ondertiteling: Nederlands gesproken

Kijkwijzer: AL

 


Vanaf 27 augustus 2013 overal verkrijgbaar op DVD: THE FALL

 

HOW DO YOU CATCH A KILLER IN PLAIN SIGHT?

 

Vijfdelige BBC-serie geregisseerd door Jakob Verbruggen ('Code 37'), met een glansrol voor de met een Emmy en Golden Globe bekroonde Gillian Anderson ('The X Files').

 

Deze psychologische thriller volgt twee jagers: Paul Spector, een schijnbaar brave huisvader die jonge vrouwen besluipt en vermoordt, en Stella Gibson, de detective die naar Belfast gehaald wordt om hem te vangen. Zij begrijpt als geen ander de psychologie van een seriemoordenaar. Terwijl Spector in het begin de bovenhand heeft over de onderzoekers, houdt Gibson haar beste kaarten achter de hand. Zo brengt dit gelaagd spel gaandeweg zowel de moordenaar als de kijker aan het twijfelen.

De intensiteit neemt genadeloos toe naarmate het onderzoek vordert. Deze jacht zal Gibson en haar team tot het uiterste drijven. Zullen ze de moordenaar vangen voordat hij zijn volgende slachtoffer maakt?


Regie: Jakob Verbruggen
Scenario: Allan Cubitt
Met Gillian Anderson, Jamie Dornan, Laura Donnelly, Bronagh Waugh, Ben Peel, e.a.
UK 2013
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Technische specificaties 2 DVD-box
Formaat: 16/9
Audio: 5.1 Dolby Digital
Duur: 5 x 60 min.


'Dicte Seizoen 1 - Dicte Svendsen is de nieuwe crime-lady! - vanaf 30 juli overal verkrijgbaar op DVD

 

Gebaseerd op de misdaadromans van de Deense bestseller-auteur

Elsebeth Egholm ('Those Who Kill')

 

Na haar scheiding verhuist Dicte Svendsen met haar tienerdochter Rose van Kopenhagen naar haar geboortestad Aarhus, om een nieuwe start te maken. Ze vindt er een baan als misdaadjournalist. Dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid slaagt Dicte er in om gecompliceerde misdaden sneller op te lossen dan het lokale rechercheteam. Daarnaast probeert ze haar privéleven op orde te stellen.

Het ontbreekt deze nieuwe crime serie, vijf boekverfilmingen gespreid over tien afleveringen, niet aan de kenmerkende Scandinavische spanning. Maar door de focus te leggen op thema’s als liefde en vriendschap, krijgt DICTE bovendien ook een ontroerende en grappige dimensie.


Met Iben Hjejle, Lars Brygmann, Laerke Winther, Lene Maria Christensen, Lars Ranthe, Dar Salim, Peter Schroder
Denemarken 2012
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands

Technische specificaties 4 DVD-box
Formaat: 16/9
Audio: 5.1 Dolby Digital
Duur: 10 x 50 min.


 

 

Plopshow ‘Vakantie vol verrassingen’ nu op DVD!

 

Plopperdeplopperdeplop! Veel kinderen is het niet ontgaan: de leukste kabouter van de Lage Landen heeft zijn 15 de verjaardag gevierd met de grappige Plopshow ‘Vakantie vol verrassingen’.

 

In deze theatershow nemen Kabouter Plop en zijn vrienden de kinderen in de zaal mee op vakantie! Plop vertrekt samen met Klus, Kwebbel en Lui naar de vakantiepaddenstoel van Tante Plap om te kunnen genieten van een rustgevende droomvakantie.

 

Maar helemaal rustig verloopt de vakantie niet, want Plop en zijn kaboutervrienden komen voor allerlei verrassingen te staan... Wil je ontdekken hoe dit afloopt of wil je dit avontuur nog eens beleven? Zet dan je kaboutermuts op en nestel je lekker in de zetel, want vanaf vandaag is de Plopshow ‘Vakantie vol verrassingen’ verkrijgbaar op DVD!

 

Inhoud

Kabouter Plop komt logeren in de vakantiepaddenstoel van tante Plap. Samen met Klus, Kwebbel en Lui vertrekt hij om te kunnen genieten van een rustgevende droomvakantie.

 

Terwijl ze buiten aan het genieten zijn, vindt Klus een rups en doopt hij deze om tot zijn nieuwe huisdier. Maar wat begint als een nieuw vriendje voor Klus, wordt al snel de grootste nachtmerrie van de andere kabouters. Niets loopt zoals het moet en al snel blijkt de rustgevende vakantie niet te zijn wat ze ervan verwacht hadden...

 

De theatershow ‘Vakantie vol verrassingen' speelde van oktober 2012 t/m maart 2013 in de Vlaamse en Nederlandse theaters. De DVD duurt 70 minuten en is een registratie van de voorstellingen op 3 november 2012 in De Grenslandhallen te Hasselt.

 

Kabouter Plop komt terug naar het theater!

Kabouter Plop komt dit jaar terug naar het theater met een gloednieuwe show! Samen met Kwebbel, Klus en Lui is hij van 26 oktober 2013 t/m 18 januari 2014 opnieuw te bewonderen in de Vlaamse theaters.

Bewaar je kaboutermuts dus goed en geniet dit najaar van veel muziek, dans, humor en avontuur in de nieuwe show ‘Plop in de speelgoedwinkel’!


Maya de Bij - De Nachtbloem op DVD

 

Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden: Shelby de slak, Max de worm.... en Willy natuurlijk! Hij is super lui en een echte lekkerbek.... Maar hij is mijn allerbeste vriend. Samen gaan we op avontuur! Ga je mee?

Afleveringen

  • De nachbloem
  • De kracht van poeder
  • Geen rust voor Maya
  • Rosie, de kluizenaarskever
  • De barst
Geschikt voor jongens en meisjes van 3 - 7 jaar
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Nederlands/Vlaams gesproken
Ondertiteling: Geen
Speelduur: ca. 60 minuten
Introductiedatum: mei 2013
Producent: Studio 100
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic Widescreen
EAN / ISBN: 5414233171492
Klik hier voor meer info

Nieuwe single en DVD voor Plop - De Kabouterkermis

Lachen, smullen, eendjes vissen kan je samen met Plop op het grootste Plopfeest van het jaar, want de Kabouterkermis staat klaar! De nieuwe single ‘De Kabouterkermis’ is opnieuw een vrolijk deuntje en kan je vanaf nu downloaden via http://bit.ly/KabouterPlopKabouterkermis.

 

De videoclip kan je bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=I9WMOOtjBxQ.

 

En er is nog meer! Onze kaboutervrienden zorgen ook voor meer dan een uur kijkplezier met de nieuwe Plopspecial ‘Plop en de Kabouterkermis’ die vanaf woensdag 15 mei verkrijgbaar is op DVD!  

Inhoud DVD 
In deze leuke Plopspecial wordt het kabouterbos helemaal omgetoverd tot een groot kermisfeest. Plop organiseert dit jaar namelijk de kabouterkermis. Zijn vrienden willen hem graag helpen. Plop houdt een eettentje open, Lui opent een pottenkraam en Kwebbel een eendjeskraam, Smal een spiegelpaleis en Smul een kraam waarin je met taarten kan gooien.

 

Alleen Klus doet niet mee. Klus wil liever zelf plezier maken. Maar omdat hij niet geholpen heeft, krijgt hij geen kermisbonnetjes, en zonder bonnetjes kan hij niet op de attracties… Iedereen kijkt vreemd op als er een nieuwe kermiskabouter langskomt. In ruil voor kermisbonnetjes voorspelt kabouter Ziener de toekomst van de andere kabouters…

 

Cast 
Kabouter Plop - Walter De Donder 
Kabouter Lui - Chris Cauwenberghs 
Kabouter Kwebbel - Agnes De Nul 
Kabouter Klus/Ziener - Aimé Anthoni 
Kabouter Smal - Hilde Van Hulle
Kabouter Smul - Luc Caals

 

Bovendien staan er 8 extra Plopverhaaltjes op deze DVD. Ook de videoclip van 'De Kabouterkermis' vind je terug op deze DVD.

 

Extra verhaaltjes

- Touw trekken
- Eendjes vissen
- Stoelendans
- Het hobbelkonijn
- Zaklopen
- De draaimolen
- De glijbaan
- Het kraampje van Smul

 

Nederlands gesproken – speelduur ca.  75 minuten

 Bumba’s theaterdebuut op DVD!

 

Veel kleine kinderen is het niet ontgaan: de leukste clown van de Lage Landen heeft de afgelopen maanden de Vlaamse en Nederlandse theaters bezocht!

 

De show 'Bumba in Dromenland' is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 1 jaar. Het aangepaste licht- en geluidsniveau maakt deze show een bijzondere belevenis voor de allerkleinsten.

 

Heb jij deze speciale theatershow gemist, of wil je nog een keer naar dromenland samen met Bumba en zijn vriendjes Bumbalu, Tumbi de olifant, Poppa de aap, Carla de kip, de gekke vogel Kiwi en Baby? Dan heeft Bumba goed nieuws, want zijn theaterdebuut 'Bumba in Dromenland' is vanaf woensdag 8 mei verkrijgbaar op DVD!

 

Inhoud

Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar lievelingsknuffel Bumba! Maar plots komt haar knuffel tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Namelijk naar het Bumbacircus waar Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen beleven! Wil je net als Kleine Loes meedromen met de grappen en grollen van Bumba en Bumbalu? Zet dan je leukste clownsneus op en laat van je horen! Bumbalu!!!

 

Een registratie van de voorstellingen op 21 oktober 2012 in De Rijswijkse Schouwburg te Rijswijk.

 

Nederlands gesproken – speelduur ca. 65 minuten

 

Bumba komt terug naar het theater!

Vanwege het grote succes van Bumba's allereerste theatershow, komen Bumba en zijn vriendjes van 1 maart t/m 21 april 2014 terug naar de Vlaamse theaters met een splinternieuwe show!

 

Bewaar je clownsneus dus goed want volgend jaar komen Bumba en zijn vriendjes weer langs bij een theater bij jou in de buurt met de show 'Het Magische Wonderboek'!

 

 


Vier carnaval met de DVD 'Plop en Prins Carnaval'


Hoera! Binnenkort is het weer carnaval in het kabouterbos! En kabouters zijn gek op carnaval. Maar voor het zover is en iedereen zich kan gaan verkleden, moet er eerst een Prins Carnaval verkozen worden. Lui maakt grote kans, tenslotte is hij nog nooit aan de beurt geweest. Maar ook Klus wil dolgraag een keertje Prins Carnaval zijn. Wie zal het dit jaar worden? 

 
Op deze 75 minuten durende DVD staan ook maar liefst 10 extra voorleesverhaaltjes! Plopperdeplopperdeplop!
 

  • Taal: Nederlands
  • Beeldformaat: 16:9 Anamorphic Widescreen
  • Geluid: Dolby Digital 2.0
  • EAN code: 5414233139072
  • Speelduur: ca. 75 minuten