'Alleen lukt het niet' van Benny Braem over pesten op school


Op de Boekenbeurs hadden we een gesprekje met auteur Benny Braem. De Stekense jeugdschrijver debuteerde met het boek 'Mijn broer heeft autisme, autisme,....autisme' en heeft zijn tweede jeugdboek  'Alleen lukt het niet' geschreven.

'Alleen lukt het niet' gaat over pesten op school en de gevolgen daarvan. Benny is een gepensioneerd onderwijzer en heeft tien jaar in het buitengewoon onderwijs als GON-begeleider, voor kinderen met autisme,  gewerkt.

Zijn inspiratie haalt hij vooral uit zijn eigen leven en eigen ervaring die hij opdeed in het onderwijs. Als leerkracht kreeg hij te maken met pestgedrag. Het pestprobleem bestaat al jarenlang en het is een probleem dat nog altijd onderschat wordt. Pesten is meestal een verdoken probleem. Met 'Alleen gaat het niet' wil Benny Braem het taboe, dat nog steeds is, helpen doorbreken.

De gepensioneerde leraar is naast auteur van jeugdboeken ook  schrijver van toneelstukken.
"Maar de schrijfkriebels om verhalen te bedenken voor de gasten waar ik jarenlang heb tussengestaan, zijn de jongste jaren maar gekomen", aldus Benny.

Benny zijn volgende boek is ook al klaar en gaat over hoe ver kinderen gaan om erbij te horen.

‘Alleen lukt het niet’ - Benny Braem - ISBN: 9789059328983 - 128 blz. - Vanaf 9 jaar - Prijs: € 13,50 - Uitgeverij: Abimo
Klik hier voor meer info