Boekrecensie: De Solipsist - HENDRIX


Eind augustus is ‘De Solipsist’ van HENDRIX, het pseudoniem van de Vlaamse auteur en journalist Wilfried Hendrickx, verschenen bij Houtekiet. Een boek dat mij meteen aandacht trok door zijn cover: het staat vol met mooie vrouwen en de quote van Guy Mortier “Swingt als een tiet en rockt als The King op coke" maakte mij nog meer nieuwsgieriger…

 

En ‘De Soliptist’ ontgoochelde mij zeker niet. Deze filosofische en erotische roman/thriller leest als een trein en vertelt het verhaal van Egon Egoyan, een leraar Nederlands die zijn huwelijk met zijn vrouw Inez niet meer ziet zitten en naar New York trekt.

 

Enkele weken later bij zijn terugvlucht naar huis maakt hij kennis met Robbert Barrydale, een Zuid-Afrikaanse beurshandelaar. Robbert vertelt hem hij hij geld verdient met het kopen en verkopen van aandelen. Ook is de Zuid-Afrikaan in de ban van het solipsisme, de filosofische theorie die stelt dat er maar één bewustzijn is: het mijne. Alleen ik besta. De wereld en de anderen zijn niet meer dan hersenspinsels van mijn brein.

 

Wanneer Egon thuis aankomt, komt hij tot de vaststelling dat zijn vrouw hem heeft verlaten. Niet veel later wordt Egon op school ontslagen, nadat hij verdacht wordt van seksuele ongewenste intimidatie.

Egon ziet het niet meer zitten en gaat uiteindelijk aan de slag met de raad die hij kreeg van Robbert Barrydale: hij start met het kopen en verkopen van aandelen. En met succes, het geld stroomt binnen, Egoyan koopt meer en meer aandelen, tot de beurs crasht.

 

Ten einde raad neemt hij opnieuw contact op met de Zuid-Afrikaanse beursgoeroe...

 

‘De Solipsist’ is een knaller van een thriller over een gekwetste en teleurgestelde mislukkeling die dankzij Robbert Barrydale, de stewardess Lori, de verpleegster Tamara, de knappe en verleidelijke Nena en niet te vergeten zijn vriend Johnny Choco en diens vriendin Mayain in een wereld van geld, seks en drugs terecht komt. De rock and roll wordt verzorgd door Dylan en.. Bach.

 

Het lezen van ‘De Solipsist’ werkte voor mij verslavend, ik kon er niet genoeg van krijgen en las het boek in één dag uit. Ik kijk alvast uit met wat voor lekkers HENDRIX ons in de toekomst zal verrassen!

 

De solipsist van Hendrix is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089244666 - Paperback - 358 blz. - Prijs € 21,99.

Ook als e-book verkrijgbaar - ISBN 9789089244673 - Prijs € 13,99.