Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!

                                          Augustus 2015Filmtip: Fantastic Four in Siniscoop


FANTASTIC FOUR is een hedendaagse reboot van Marvels langstlopende superheldenteam.

Wanneer vier jonge buitenbeentjes teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum, ondergaat hun fysieke vorm verschrikkelijke veranderingen

Hier leest u meer


Filmtip: We Are Your Friends in Siniscoop

 

We Are Your Friends gaat over het vinden van je eigen stem. Duik onder in de wereld van elektronische muziek en het nachtleven van Hollywood, de scene van de 23-jarige Cole (Zac Efron).

Hier leest u meer


Happy mama - Erika Van Tielen


Jonge moeders hebben vaak de indruk dat ze aan zoveel verwachtingen moeten voldoen: moeder zijn met de glimlach, een zorgeloos huishouden runnen, carrière maken, mooi en slank zijn, een tof sociaal leven onderhouden én de ideale partner zijn. Maar hoe doe je dat, dat allemaal combineren? 

Hier leest u meer


Op de goede afloop - David Foenkinos


Bernard vindt het eigenlijk wel best als zijn leven zich onveranderd en niet al te opwindend voortzet zoals het al jaren doet. Maar hij heeft geen rekening gehouden met de gevoelens van zijn vrouw, die vindt dat de pit uit hun huwelijk is verdwenen en van hem wil scheiden. Als hij ook nog zijn baan kwijtraakt, is het gedaan met zijn aangename saaie, oude leven.

Hier leest u meer


Beïnvloed anderen, begin bij jezelf - Bert van Dijk

 

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we grote moeite mee hebben, maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen. We ergeren ons aan hun gedrag, verbazen ons over hun manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten. Vermoeiend en soms ook frustrerend. Dit boek geeft je de raad die je nodig hebt om met het meest lastige gedrag om te gaan.

Hier leest u meer


Nacht is de dag - Peter Stamm


Gillian is een succesvolle tv-presentatrice, ze is een mooie vrouw, ze heeft een vaste relatie met Matthias, ze heeft haar leven volledig onder controle. Op een avond heeft het stel na een ruzie een ongeluk, hun auto ramt op de natte straat een ree. Matthias sterft, Gillian wordt wakker in het ziekenhuis met een verwoest gezicht.

Hier leest u meer


De nummers - Chantal van Mierlo


Wanneer Sara ’s nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar verwondingen, maar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen.

Hier leest u meer


Rechten succesvolle debuutroman ‘Luckiest Girl Alive’ verkocht aan Manteau


De boeken uit het najaar moeten nog verschijnen, maar Manteau kocht nu al de Nederlandstalige rechten van wat de absolute bestseller van het voorjaar moet worden. Daarmee zijn de vertaalrechten aan 17 landen verkocht.

Hier leest u meer


Bonjour tristesse - Françoise Sagan


In Bonjour tristesse brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Rivièra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar.

Hier leest u meer


Mijn soort muziek - Bart Meuleman


Wat zijn woorden in een gedicht? 'Geluidsarme letters'? 'Adderjongen, luierend in de zon'? Bij Bart Meuleman wordt taal zowel gewantrouwd als gekoesterd.

Hier leest u meer


De vernietiging - Carsten Stroud

 

Er is iets mis in Niceville…

Tijdens een wel heel extreme winter gebeuren er plotseling vreemde dingen in het dorp. Bewoners worden geplaagd door onverklaarbare, gewelddadige woede-uitbarstingen en visioenen. Er breekt complete chaos uit. Familie, vrienden, onbekenden; iedereen lijkt erdoor aangestoken te worden.

Hier leest u meer


Filmtip: The Man from U.N.C.L.E. in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas speelt vanaf deze week de Amerikaanse actie-komediefilm ‘The Man from U.N.C.L.E.’ van regisseur Guy Ritchie. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Firm - The Next Chapter Begins - Part 1

 

De serie ‘The Firm - The next chapter begins’ is het vervolg op ‘The Firm’ de film uit 1993 waarin Tom Cruise de hoofdrol vertolkte. In de gelijknamige serie gaat het verhaal verder, daar waar de film stopte.

Hier leest u meer


Filmtip: Paradise Trips in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas kan je vanaf deze week naar de Vlaamse film ‘Paradise Trips’ van regisseur Raf Reyntjens gaan kijken. De hoofdrol in deze film wordt vertolkt door Gene Bervoets.

Hier leest u meer


Filmtip: 'Mission: Impossible - Rogue Nation' in Siniscoop


In de nieuwe spectaculaire actiefilm uit de populaire filmreeks Mission: Impossible - Rogue Nation is het IMF (Impossible Mission Force) opgeheven.

Hier leest u meer


DVD recensie: Lauf Junge Lauf - Pepe Danquart


De film ‘Lauf Junge Lauf’ brengt het ontroerend verhaal over Srulik, een achtjarige Joodse jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het getto van Warschau weet te ontsnappen.

Hier leest u meer


Recensie: Vertongen & Co - 12 - De Heer van Castelroc


In de reeks Vertongen & Co, een spin-off van F.C. De Kampioenen, is het twaalfde album ‘De Heer van Castelroc’ verschenen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Réalité - Quentin Dupieux 


‘Réalité’, de bizarre komedie van regisseur Quentin Dupieux (Rubber, Wrong Cops), is op dvd uitgebracht door O’Brother, de  filmdistributiemaatschappij, die actief is in de Benelux.

Hier leest u meer


DVD recensie: Timbuktu - Abderrahmane Sissako

‘Timbuktu’ is een actuele film over de mensen in het Afrikaanse land Mali moeten leven onder het bewind van fundamentalistische jihadstrijders.

Regisseur Abderrahmane Sissako maakte de film naar aanleiding van de bezetting van de jihadistische organisatie Ansar Dine in Mali in 2012.

Hier leest u meer


DVD recensie: Big Eyes - Tim Burton


‘Big Eyes’ vertelt het waargebeurde verhaal van kunstenares Margaret Keane (Amy Adams). Het verhaal begint wanneer Margaret haar huwelijk ontvlucht en met haar dochtertje Jane naar Los Angeles trekt. 

Hier leest u meer


Filmtip: Ted 2 in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas is de komedie Ted 2 te zien. Ted 2 is een Amerikaanse komische film onder regie van Seth MacFarlane. Het si het vervolg op de film Ted uit 2012.

Hier leest u meer


DVD recensie: Shaun het Schaap - De Film


De heerlijke animatiefilm ‘Shaun het Schaap - De Film’ is sinds 8 augustus verschenen op dvd en Blu-ray.

'Shaun het Schaap - De Film' is van dezelfde makers van ‘Wallace & Gromit’ en ‘The Chicken Run’ en het schaapje is zowat het populairste personage van Aardman Animations.

Hier leest u meer


Recensie: Jommeke 276 - De onderwatertoerist - Jef Nys


In ‘De Onderwatertoerist’ gaat professor en geschiedkundige Histor Ricus op zoek naar het wrak van een Spaans galjoen, dat voor de kust van Bolonezië zou liggen.

Histor Ricus zoekt een schipper om hem ter plaatse te brengen en vindt met Jan Haring de geschikte persoon.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dying of the Light - Paul Schrader


Deze thriller begint met een flashback waarin CIA-agent Evan Lake (Nicolas Cage) bevrijd werd uit de handen van de islamitische terrorist Muhhamed Banir.

Hier leest u meer


Win de Blu-ray van Shaun het Schaap: De Film'


Vanaf 8 augustus ligt de succesvolle animatiefilm 'Shaun het Schaap: De Film' in de winkelrekken. De film is zowel op dvd als Blu-ray verkrijgbaar.


Ga HIER naar de wedstrijdpagina en maak kan om een Blu-ray exemplaar te winnen!


DVD recensie: Vice - Brian A Miller


De toekomst. Julian Michaels (Bruce Willis) is het hoofd van Vice, een resort waar ‘cydroids’ – kunstmatige, gedeeltelijk gekloonde, gedeeltelijk mechanische mensen – de meest perverse fantasieën van zijn klanten vervullen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Broadchurch -Seizoen 2


In het eerste seizoen van Broadchurch zagen we hoe rechercheur-inspecteur Alec Hardy (David ‘Doctor Who’ Tennant) in het havenstadje Broadchurch aankwam om daar het plaatselijke politiekorps te vervoegen. 

Hier leest u meer