Boekrecensie: De Zilveren Lepel - Quick & Easy


 ‘De Zilveren Lepel’  heeft met ‘Quick & Easy’ een kookboek uitgebracht met 100 authentieke Italiaanse recepten die eenvoudig en gemakkelijk te bereiden zijn binnen de dertig minuten. Snel en gemakkelijk maar toch gezond en verrukkelijk, daar staat dit Italiaans kookboek garant voor.

 

Dit boek biedt de smaken van Italië in klassieke, bewerkte gerechten uit ‘De Zilveren Lepel’, het bekende Italiaans kookboek dat voor het eerst verscheen in 1950 en sinds 2012 ook in het Nederlands verkrijgbaar is.

 

‘Quick & Easy’ is ingedeeld in zes grote hoofdstukken, van de hapjes tot het nagerecht. Bij elk van de 100 gerechten staat de bereidingswijze duidelijk uitgelegd, en naast de ingrediënten vinden we steeds het aantal minuten die er nodig zijn om het gerecht klaar te maken. Elk recept is voorzien van een duidelijke en prachtige foto.

 

Wat zeker handig is, is de kooktijdenregister achteraan het boek. Hier staan alle gerechten gerangschikt volgens de tijd en kan je een gerecht kiezen naargelang de minuten die je wilt besteden aan het klaarmaken.

 

‘Quick & Easy’ is een compleet kookboek. 100 recepten zoals spaghetti carbonara, tomatenbruschetta, carpaccio, karbonaden met boter en salie, zeebaars in een pakje als het heerlijk gegratineerd zomerfruit met zabaione. Stuk voor stuk heerlijke, smaakvolle en gezonde gerechten en dat allemaal binnen de dertig minuten klaar.

 

‘Quick & Easy’ is een kookboek dat niet mag ontbreken in elke keuken. Ben je nu een beginnende of een meer gevorderde kok, je zal steeds nieuwe gerechten ontdekken met dit nieuwste boek van ‘De Zilveren Lepel’. Een absolute aanrader voor wie van de Italiaanse keuken houdt!

 

ISBN: 9789000349302 - Hardcover - 240 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Spectrum