Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Gezien: Elysium in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Elysium is een Amerikaanse sciencefiction- en actiefilm, geregisseerd door Neill Blomkamp, met Matt Damon en Jodie Foster in de hoofdrollen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Conjuring in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In de Siniscoop loopt sinds deze week ‘The Conjuring’. Iedereen is in de ban van deze horrorfilm, het is een film die volle zalen lokt en op weg is naar de meest bekeken horrorprent uit de geschiedenis.

Hier leest u meer over deze film

 

Recensie: Verborgen - Adri van Beelen

 

'Verborgen' is de allernieuwste roman van Adri Van Beelen. Adri Van Beelen is journalist en schrijver en is geboren en getogen in Katwijk. Al meer dan twintig jaar schrijft hij verhalen.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: The Fall - Jakob Verbruggen

 

Lumière Crime Series brengt de beste crime series uit op DVD en VOD. Nieuw bij Lumière is de succesvolle vijfdelige BBC-reeks ‘The Fall’, die vanaf 27 augustus in de winkel verkrijgbaar is.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Kick-Ass 2 in de Siniscoop Sint-Niklaas

 

Mindy Macready alias Hit-Girl doet er alles aan om na de dood van haar vader en superheld Big Daddy een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ze leeft samen met haar voogd Marcus, die denkt dat ze elke dag keurig naar school gaat.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: The Hypnotist

 

Het verhaal begint wanneer de 47-jarige Anders Ek wordt neergestoken in de sporthal Elkbacken in Stockholm. De politie komt ter plaatse en wanneer ze naar het huis van het slachtoffer gaan, blijkt daar ook Anders’ vrouw en dochter neergestoken te zijn. Enkel hun zoon Josef wordt levend aangetroffen en wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD 'L'écume des jours' verschijnt op 23 september

 

L’ÉCUME DES JOURS is het surrealistische en poëtische verhaal van de vindingrijke idealist Colin. In zijn huis in een magisch-realistisch Parijs wordt hij omgeven door gekke uivindingen en het goede gezelschap van zijn beste vrienden Nicolas en Chick.

Hier leest u meer over deze DVD


DVD Foxfire vanaf 9 september te koop

 

1955. Een Amerikaans arbeidersdorp. Vijf tienermeiden sluiten een verbond voor het leven: ze stellen hun eigen regels op en worden zo ‘The Foxfire Gang’. Maar deze vrijheid wordt duur betaald.

Hier leest u meer over deze DVD


'The Grandmaster' vanaf 9 september op DVD en Blu-ray verkrijgbaar

 

THE GRANDMASTER vertelt het verhaal van twee Kung Fu specialisten: hij komt uit het zuiden van China, zij komt uit het noorden. Hij is Ip Man, de legendarische leermeester van Bruce Lee, haar naam is Gong Er.

Hier leest u meer over deze DVD


DVD '&ME' verschijnt op 3 september

 

&ME vertelt het verhaal van Eduard, een homoseksuele, gedesillusioneerde jurist, die zijn leven in Berlijn verruilt voor een nieuwe start als topambtenaar bij het Europees Parlement in Brussel. Daar ontmoet hij de mooie, idealistische stagiaire Edurne uit Spanje, die net is ontsnapt aan de zwaartekracht van haar overbezorgde moeder.

Hier leest u meer over deze DVD


DVD 'Boven is het stil' vanaf 2 september in de winkel

 

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmer’s leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan.

Hier leest u meer over deze DVD


Gezien: Concert Robbie Williams in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Dinsdag 20 augustus werd het concert van Robbie Williams in Tallinn live uitgezonden in verschillende bioscopen in Europa. Ook in de Siniscoop in Sint-Niklaas konden muziekliefhebbers terecht voor de live uitzending van dit optreden in Estland.

Hier leest u meer over dit concert


Recensie: F.C. De Kampioenen 77 - Vijftig Tinten Paarsblauw

 

In ‘Vijftig Tinten Paarsblauw’ staat de bokssport in de kijker. Markske wil bokser worden om zijn spieren te ontwikkelen. Hij is het beu om steeds weer de slappe slungel te zijn. Meneer Boma geeft de meest onhandige Kampioen boksles...

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Urbanus 154 - Psychiatergeflater

 

Het verhaal van album nummer 154 van de avonturen van Urbanus ‘Psychiatergeflater’ begint wanneer Urbanus met de klas op schoolreis gaat naar het oudheidkundig museum...

Hier leest u de recensie van deze strip


Vanaf september opnieuw elke week Siniclub in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Vanaf donderdag 5 september staat er elke week opnieuw een film op het programma van de Siniclub in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

 

Met The Bling Ring, Mud, Jeune & Jolie, Spijt, Blue Jasmine, I,Anna, A Late Quartet, La Grande Bellezza en Grand Central zijn de Siniclub-films voor september en oktober bekend gemaakt.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Soixante Neuf - Sandrine Jolie

 

Een statig herenhuis op het Brabantse platteland is het decor voor een luxe seksclub 'Soixante Neuf'.
De club wordt uitgebaat door Ramses Barbino en zijn jongste zoon Alexander. De club heeft een smetteloze reputatie, nog nooit hebben er problemen plaatsgevonden met het cliënteel of de meisjes.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Dead Man Down - Niels Arden Oplev

 

Victor (Colin Farrell) werkt voor de corrupte projectontwikkelaar  Alphonse (Terence Howard) in New York. Sinds de dag dat zijn vrouw en dochter op een brutale manier om het leven zijn gebracht, wil Victor zich wreken tegen de daders.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Percy Jackson: Sea of Monsters in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In de Siniscoop te Sint-Niklaas is er de actie-avonturenfilm ‘Percy Jackson: Sea of Monsters’, het vervolg op ‘Percy Jackson: The Lightning Thief’ te zien met in de hoofdrollen Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson en Stanley Tucci.

Hier leest u meer over deze film


Bzzzzz… Nieuw van Maya!

 

Bzzzzz…! Maya is deze zomer een bezige bij geweest. Samen met Willy, Shelby de Slak, Max de worm en haar andere vriendjes heeft Maya weer heel wat avonturen beleefd. Maya heeft een nieuwe vriend. Ze maakt ook kennis met andere bijzondere figuren in de bloemenwei en laat zien hoe zij Koninginnedag viert.

Hier leest u meer over dit bericht


Boekenverkoop in Vlaanderen draait goed in de eerste helft van 2013

 

De boekenverkoop in Vlaanderen ging er in de eerste helft van 2013 op vooruit met +3,1%. Vooral literaire fictie en strips doen het heel goed met een stijging van om en bij de 14%. 

Hier leest u meer over dit bericht


Europeaan tegen wil en dank - Emiel Lamberts

 
Op 4 november 1805 begon August Lamberts aan zijn reisjournaal. Hij was een van de vele Belgische conscrits die verplicht werden militaire dienst te verrichten in de legers van het napoleontische keizerrijk.

EEN JAAR VOL GELUK - The World Calendar of Happiness 2014 - Leo BormansDeze week verschijnt de opvolger van de succesvolle scheurkalender vol geluk, waarvan maar liefst 15.000 exemplaren verkocht werden van de editie 2013. 

Hier leest u meer over deze kalender


Eerlijk over yoga · Hét boek voor de nuchtere beoefenaar - William J. Broad

 

Vele miljoenen mensen zweren bij de heilzame werking van yoga. In de yoga-industrie gaan miljarden om. Filmsterren maken ons wijs dat je er een droomlichaam van krijgt en de geestelijke rust die beoefenaars ondervinden wordt bejubeld.

Hier leest u meer over dit boek


STAPELGEK…op Mr. Wrong - Kate Forster

 

Ontsnap naar een wereld die wordt bevolkt door rijke ooms en tantes in waanzinnige steden, geweldige nieuwe bijbaantjes, avonturen op tropische eilanden en romances die je de adem benemen en waarover je tot diep in de nacht wilt doorlezen.

Hier leest u meer over dit boek


Giftige Vlinders - Deflo

 

Rik Leboeuf heeft zijn schaapjes op het droge. Hij is gelukkig getrouwd met Ghislaine, is de trotse vader van een puberdochter en woont in een royale gezinswoning.

Hier leest u meer over dit boek


My sultry confessions - Yolinda Vixen

 

Vanaf 9 september 2013 zal My sultry confessions, een collectie van (Engelstalige) sensuele verhalen uit het leven van schrijfster Yolinda Vixen, algemeen verkrijgbaar zijn, zowel als hardcover uitgave als e-book. Het boek is geïllustreerd met stijlvolle foto's.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Tour de France, Tour des Belges - Stijn Vanderhaeghe

 

Ook dit jaar haalden de Belgen niet de grootste successen in de Ronde van Frankrijk, in het verleden was dat wel anders. Landgenoten wonnen in de loop van de geschiedenis zowat alles wat er te winnen valt.

Stijn Vanderhaeghe bundelt met zijn nieuwste boek ‘Tour de France, Tour de Belges’  de Belgische hoogte- en dieptepunten in Frankrijks mooiste.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Call Girl - Mikael Marcimain

 

De Zweedse thriller ‘Call Girl’ van Mikael Marcimain gaat over het prostitutieschandaal dat voor veel ophef zorgde in de jaren zeventig. ‘Call Girl’ is gebaseerd op waar gebeurde feiten die voor de film zijn aangepast.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Paradies: Glaube

 

‘Paradies: Glaube’ is het tweede deel van de Paradies Triologie van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl. Een triologie over drie vrouwen die op zoek zijn naar dagdagelijkse geluk.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien:The Lone Ranger in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Op een kermis in San Francisco bezoekt een jongetje een tentoonstelling over het Wilde Westen. Groot is zijn verbazing wanneer er plots een oude indiaan tot leven komt. De indiaan begint tegen het jongetje een verhaal te vertellen uit het Texas van 1869.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Bullet to the Head - Walter Hill

 

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) en Louis Blanchard (Jon Seda) zijn twee huurmoordenaars die niets of niemand vrezen. Bij hun volgende opdracht vermoorden ze ex-rechercheur Hank Greely en laten het aanwezige hoertje ongedeerd achter.

Hier leest u de recensie over deze DVD


Gezien: Vampierzusjes in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De twaalfjarige zusjes Dakaria and Silvania Tepes verhuizen met hun ouders van Transsylvanië, het land van Dracula, naar een rustig dorpje in Duitsland.


Recensie: De Duisternis Voorbij - Sarah Morton

 

Eind 2012 verscheen het boek ‘De Duisternis Voorbij’ van Sarah Morton. Een vervolg op de eerder uitgebrachte psychologische thriller ‘Ziek Van Angst’.


Gezien: Now You See Me in Siniscoop Sint-Niklaas

 

The Four Horsemen is een groepje goochelaars die optreden in Las Vegas. De illusionisten presenteren er een ongelofelijke stunt: terwijl ze hun show uitvoeren overvalt de bende virtueel een bank in Parijs en verdelen ze het geld onder het publiek.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Mankind - The Story Of All Of Us - Deel 2

 

Na het eerste deel in juni is er nu het tweede deel van de epische serie ‘Mankind - The Story Of All Of Us’  bij filmdistributeur Entertainment One Benelux verschenen.

‘Mankind - The Story of All of Us’  vertelt het volledige verhaal van de menselijke geschiedenis. 

Hier leest u de recensie van deze DVD


Mijn eerste atlas met Stickers - Jugla Cécile, Laboucarie Sandra & Mercier Julie

 

Mijn eerste atlas met stickers is een grote verkenningstocht door de wereld. Het boek bestaat uit een grote uitvouwbare wereldkaart, een stickervel met meer dan 80 herbruikbare stickers en een begeleidend boekje met opdrachten.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: R.I.P.D. in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Nick (Ryan Reynolds) is een agent uit Boston die doodgeschoten wordt door zijn collega. Hij komt terecht in een bovennatuurlijke wereld en werkt daar verder bij de R.I.P.D, het Rest In Peace Department.

Hier leest u meer over deze film


Peppa verovert de wereld!

 

Wereldwijd worden de afleveringen van Peppa™ in 180 landen uitgezonden en zijn er 250 licentiehouders. In 2012 heeft Peppa™ Spanje en Italië ingepakt, de DVD kwam met stip binnen op nummer 1 in de Kids top 20.

Hier leest u meer over dit bericht 

 

Hou onze website in de gaten. Vanaf 1 september is er een wedstrijd op De Boekenkast waarmee u de twee DVD's kunt winnen!


Vanaf 27 augustus 2013 overal verkrijgbaar op DVD: THE FALL

 

HOW DO YOU CATCH A KILLER IN PLAIN SIGHT?

 

Vijfdelige BBC-serie geregisseerd door Jakob Verbruggen ('Code 37'), met een glansrol voor de met een Emmy en Golden Globe bekroonde Gillian Anderson ('The X Files').

Hier leest u meer over deze DVD

 


De gierenclub - Rudi Vranckx en Caryl Strzelecki 

 

De waarheid is het eerste slachtoffer van de oorlog. Terwijl de revolutie de Arabische wereld in vuur en vlam zet, proberen oorlogsjournalisten te laten zien wat er gebeurt. Maar wat ze hebben gezien en meegemaakt, is vaak meer dan we kunnen bevatten.

Hier leest u meer over dit boek


Sping rond in je favoriete stripreeks


Sinds deze zomer hebben Suske en Wiske, de Kiekeboes, Junior Suske en Wiske, Urbanus, De Rode Ridder en F.C. De Kampioenen hun eigen springkasteel.

Hier leest u meer over dit bericht


De Belgen in de Tour de France - Stijn Vanderhaeghe

 

De Tour de France 2013 was voor de Belgen geen knaller, maar dat is in het verleden vaak anders geweest. Dit boek verzamelt de strafste toeren van de Belgen in de Tour de France.

Hier leest u meer over dit boek