Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!

JUNI 2016Dvd recensie: Helden van de Zee - Diederd Esseldeurs

 

‘Helden van de Zee’ de langspeelfilm van regisseur Diederd Esseldeurs is vanaf heden verkrijgbaar op dvd. In deze film kunnen de Helden van Ketnet (Maureen, Dempsey, Nico en Sieg) het stunten niet laten. Ze trekken erop uit en gaan met  vakantie aan de Belgische kust. Van hun verblijfplaats in de duinen maken ze al snel een mini-pretpark, inclusief een razendsnelle rollercoaster

Hier leest u meer


Boek in de kijker:

 

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk - Peter Slabbynck

 

Dat Frankrijk op dit moment het EK gastland is, weet ondertussen iedereen wel. Maar dat ons buurland maar liefst 246 soorten kaas heeft, dat wist je waarschijnlijk niet? Maak een rondreis door Frankrijk en ontdek tal van ludieke en grappige feiten. De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog is een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, aardrijkskunde en fauna en flora met speelse, humoristische illustraties.

Hier leest u meer


Deze week nieuw in Siniscoop: Bad Neighbours 2 en Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

 

Bad Neighbours 2 vanaf zaterdag 2 juli in Siniscoop

OMG, het zullen je buren zijn! Seth Rogen en Rose Byrne zijn terug in deel 2 van Bad Neighbours en krijgen nieuwe buren die nog erger zijn dan in deel 1: een vereniging van losgeslagen studentes, met Chloë Grace Moretz die de groep aanstuurt. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kersten - De lijfarts van Himmler - Patrice Perna & Fabien Bedouel

 

Bij uitgeverij Glénat is er het stripalbum  ‘Kersten, de lijfarts van Himmler’ verschenen. Een album gebaseerd op waargebeurde feiten over het leven van de Finse dokter Felix Kersten (1898 – 1960), die tijdens de Tweede Wereldoorlog de persoonlijke lijfarts van Heinrich Himmler was.

Hier leest u meer


Nieuwe films in Siniscoop - Week van 22 tot 28 juni 2016

 

Deze week nieuw in Siniscoop: All Roads Lead to Rome, Finding Dory, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows en de Siniclubfilm Julieta.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Angelique - De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..

 

De jonge en knappe Angelique maakt voor haar eindwerk een thesis over de invloed van vrouwen op de wereldgeschiedenis. Ze krijgt daarbij de hulp van medestudent Ben, die tot over zijn oren verliefd is op haar en het wel ziet zitten om met de sexy Angelique samen te werken.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Moordenaar van Lucky Luke - Bonhomme

 

Her verhaal begint wanneer Lucky Luke doodgeschoten wordt door een onbekende. Hoe het zo ver is kunnen komen lees je in ‘De Moordenaar van Lucky Luke’.

Lucky Luke komt aan in het stadje Froggy Town. Bijna alle inwoners zijn zeer vereerd met zijn komst, vooral de kinderen vinden het fantastisch dat de man die sneller schiet dan zijn schaduw in hun stadje verblijft.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kruis en Munt - Koen Strobbe

 

Isabel Sax wil met haar vriend Bas Deelkens een nieuw leven beginnen in de Provence in Frankrijk. De twee zijn van plan om in Avignon een restaurant te starten. Bas is een week eerder afgereisd en wanneer Isabel aankomt in het station is haar vriend nergens te bespeuren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Wat we kunnen leren van butlers - Vincent Vermeulen

 

In dit boek leert Vincent Vermeulen, ervaren butler en directeur van de ‘Schools for Butlers & Hospitality’, hoe kennis over etiquette en hospitality kan leiden tot meer zelfvertrouwen en succes, thuis en op het werk. Een butler weet immers in elke situatie hoe zich te gedragen, en dat is een vaardigheid die we met hun tips makkelijk onder de knie kunnen krijgen.

Hier leest u meer


Ladies Night @ Siniscoop op 14 juni 2016

 

Dinsdag 14 juni was het de laatste Ladies Night voor de zomervakantie. Op het programma stond de heerlijke film ‘All Roads lead to Rome’ met o.a. Sarah Jessica Parker in de hoofdrol.

Maar vooraleer de film begon werden er nog leuke prijzen weggegeven van o.a. Mylène, Tuppperware, Upper at Home en Vicoria.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: Me Before You & de Siniclubfilm van de week: Angry Indian Godessess

 

Deze week twee nieuwe films op het programma van Siniscoop: het romantisch drama Me Before You en de Siniclubfilm Angry Indian Godessess.

Hier leest u meer


Filmtip: The Conjuring 2 in Siniscoop

 

Net als de eerste deel van  The Conjuring, de succesvolle horrorfilm uit 2013, is dit tweede deel gebaseerd op een echte case van het koppel Ed en Lorraine Warren, hij is een door de kerk erkend duiveluitdrijver, zij is een helderziend medium. Sinds de jaren 50 heeft het koppel al zo’n tienduizend zaken, variërend van bezetten poppen, hekserij en duiveluitdrijving, behandeld.

Hier leest u meer


DVD recensie: A Walk In The Woods - Ken Kwapis

 

De film ‘A Walk in the Woods’, geregisseerd door Ken Kwapis met in de hoofdrollen Robert Redford en Nick Nolte, is gebaseerd op het boek A Walk in the Woods: Rediscovering America on the Appalachian Trail van Bill Bryson uit 1998.

Het verhaal gaat over de schrijver Bill Bryson (Robert Redford), die een voettocht wil maken. Hij kiest voor de Appalachian Trail, dat met zijn 3500 km lange wandelpad een van de langste ter wereld is.

Hier leest u meer


DVD recensie: Achter de Wolken - Cecilia Verheyden

 

‘Achter de Wolken’, het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, lokte meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen. Iedereen was zeer enthousiast over deze Vlaamse film met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere, twee van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft. Deze succesfilm is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Een must have voor elke liefhebber van mooie, romantische films!,

Hier leest u meer


Win de dvd CLINCH

 

De zesdelige tragikomische reeks CLINCH van Roy Aernouts en Herwig Ilegems is verschenen op dvd. Wij van de Boekenkast mogen drie exemplaren wegschenken.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina en met wat geluk komt er een dvd jouw richting uit!


DVD recensie: Belgica - Felix Van Groeningen

 

‘Belgica’ is de vijfde speelfilm van regisseur Felix Van Groeningen, die voorheen films ‘Steve+ Sky’, ‘Dagen zonder lief’, ‘De helaasheid der dingen’ en de Oscar genomineerde ‘The Broken Circle Breakdown’ regisseerde.

Het verhaal gaat over de twee West-Vlaamse broers Jo ( Stef Aerts) en Frank (Tom Vermeir), die elkaar wat uit het oog verloren waren.

Hier leest u meer


Filmtip: Money Monster in Siniscoop

 

Lee Gates, de zelfverzekerde presentator van het tv-programma Money Monster, wordt tijdens een van zijn uitzendingen gegijzeld door een woedende investeerder (Jack O’Connell) die al zijn geld heeft verloren. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty (Julia Roberts).

Hier leest u meer


The Conjuring 2 vanaf 8 juni in Siniscoop !

 

Na het succes van The Conjuring is er nu het lang verwachte vervolg op deze horrorfilm te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

The Conjuring 2 vertelt een nieuw angstaanjagend waargebeurd verhaal uit de dossiers van Ed en Lorraine Warren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Ultieme EK Quizboek - Wesley Sonck

 

De EK-koorts stijgt elke dag bij de echte voetballiefhebber. Gaat België het Europees Kampioenschap voetbal winnen in Frankrijk? Dat valt af te wachten, wel zorgt ex-Rode Duivel Wesley Sonck ervoor dat elke voetballiefhebber vol parate kennis start aan het EK met zijn boek ‘Het Ultieme EK Quizboek’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: In Love With Health -  Lisa Van Cuijk

 

Met haar boek ‘In Love With Health’ heeft Lisa Van Cuijk haar bevindingen als voedingscoach neergeschreven. Lisa wil dat iedereen dankzij haar Slimming Body Methode een gezond en gelukkig leven leidt. “Mijn methode is geen dieet”, vertelt Lisa in haar boek, “maar de voedingsschema’s, de handige tips én een flinke dosis Slimming Body Proof recepten uit het boek zullen jou op weg helpen naar een gelukkigere en gezondere jij!”

Hier leest u meer


Filmtip: Alice Through the Looking Glass in Siniscoop

 

‘Alice Through the Looking Glass’ is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm, onder regie van James Bobin. Deze Disneyfilm is gebaseerd op de boeken Alice's Adventures in Wonderland en Through the Looking-Glass van de schrijver Lewis Carroll. De film is tevens het vervolg op Alice in Wonderland uit 2010.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Les Innocentes in Siniscoop

 

Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt..

Hier leest u meer


Boekrecensie: Braai - Alles over het echte barbecueën - Jan Braai

 

Jan Braai (pseudoniem van Jan Scannel) is in Zuid-Afrika een begrip. Hij schreef drie kookboeken, heeft een eigen tv-programma en is de man achter het initiatief van de National Braai Day op 24 september. Voor alle duidelijkheid: braai is het Afrikaans voor barbecueën. Op die feestdag, die officieel Heritage Day heet, wordt het vuur ontstoken en een braai gehouden om Zuid-Afrika te vieren.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de DVD Wickie vol. 8 De Bessenrace

 

Win dankzij De Boekenkast de nieuwste dvd van Wickie!

 

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Boekrecensie: Angry Birds Movie - Comics 1: Een nieuwe start

 

De Angry Birds schitteren niet alleen in de bioscoop, er is ook een eigen stripreeks van de gekende vogels verschenen. Het eerste deel ‘Een nieuwe start’, dat verschenen is bij Ballon Media, bevat acht korte stipverhalen met Red en zijn maatjes in de hoofdrol.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

‘Een goede vriend’ van Bart Koubaa 

 

Een man die de laatste hand legt aan een vertaling van Ali Baba en de veertig rovers brengt de zomer door in een Portugees appartement aan zee.

Hier leest u meer


Deze week nieuw in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Deze week staan er drie nieuwe films op het programma van Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

‘Money Monster’ met o.a. George Clooney en Julia Roberts in een regie van Jodie Foster speelt elke dag om 14.30u - 17.00u - 20.00u en 22.30u. Ook op zondag om 11.00u.

‘Warcraft The Beginning’ is elke dag te zien zowel in 2D als in 3D.

En de Siniclub film van de week is ‘Les Innocentes’, dit drama dat zich afspeelt in Polen is te zien op 2, 5 & 7 juni 2016.

Hier leest u meer