Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!DVD recensie: Vice - Brian A Miller


De toekomst. Julian Michaels (Bruce Willis) is het hoofd van Vice, een resort waar ‘cydroids’ – kunstmatige, gedeeltelijk gekloonde, gedeeltelijk mechanische mensen – de meest perverse fantasieën van zijn klanten vervullen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Broadchurch -Seizoen 2

 

In het eerste seizoen van Broadchurch zagen we hoe rechercheur-inspecteur Alec Hardy (David ‘Doctor Who’ Tennant) in het havenstadje Broadchurch aankwam om daar het plaatselijke politiekorps te vervoegen. 

Hier leest u meer


Filmtip: Pitch Perfect 2 in Siniscoop

 

In 2012 werd de film 'Pitch Perfect' een onverwacht succes. De film over de a-capellagroep The Barden Bellas werd wereldwijd een groot succes en ook het nummer ‘Cups’, gezongen door hoofdrolspeelster Anna Kendrick, werd een grote hit.

Hier leest u meer


Filmtip: Paper Tows in Siniscoop

 

Paper Towns is een coming of age-verhaal over Quentin (Nat Wolff) en zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevingne), die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden. Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Operator - James Moran


Verslaggever Sara Kovic (Alexandra Breckinridge), cameraman Milo Burns (Chris Marquette) en producer Charlie McNeel (Jake McDorman) willen een interessant nieuwsitem brengen. Daarvoor doorzoeken ze leegstaande huizen die door de bank in beslag zijn genomen en hopen daar een exclusief verhaal te vinden...

Hier leest u meer


DVD recensie: Roald Dahl’s ‘Esio Trot - Ava DuVernay

 

Roald Dahl’s ‘Esio Trot’ is een feelgoodfilm over de verlegen Mr. Hoppy (Dustin Hoffman). Mr. Hoppy is gepensioneerd, woont in een klein appartementje en houdt van bloemen, zijn terras staat dan ook vol bloemen en planten. Hij leidt en rustig en bescheiden leventje tot de dag dat hij een nieuwe benedenbuurvrouw krijgt.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd box van HELL ON WHEELS - seizoen 4


Van ‘Hell On Wheels’, de succesvolle serie van AMC,  is bij eOne het complete vierde seizoen op dvd en blu-ray verschenen. De Boekenakst mag een exemplaar wegschenken van deze succesvolle serie.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD recensie: Selma - Ava DuVernay


‘Selma’ is een film van regisseur Ava DuVernay over de burgerrechtenstrijd van Martin Luther King Jr.

Hier leest u meer


Ontdek de kleurboeken voor volwassenen van Johanna Basford


Bij uitgeverij Thoth zijn er van de Schotse illustrator Johanna Basford met ‘Mijn Geheime Tuin’ en ‘Het Betoverende Woud’ twee kleur- & zoekboeken én 2 boekjes met 20 postkaarten verschenen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Beyond the Reach - Jean-Baptiste Léonetti


‘Beyond the Reach’ is een thriller van regisseur Jean-Baptiste Léonetti met Michael Douglas en Jeremy Irvine in de hoofdrollen. De film bevat naast een knap en zenuwslopend verhaal ook prachtige beelden genomen in de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten.

Hier leest u meer


Nelsons acrobatenboek - Rika Taeymans en Laura Van Bouchout


Nelson wil volgende kerst een acrobatennummer tonen. Na de kalkoen en voor het dessert. Samen met mama en papa oefent hij elke week salto’s en piramides. Oefen jij mee?

Hier leest u meer


Recensie: Het blauw tussen hemel en zee - auteur Susan Abulhawa


Bij uitgeverij De Geus verscheen de roman ‘Het blauw tussen hemel en zee’ van auteur Susan Abulhawa. Susan is van Palestijnse komaf en momenteel woont ze in de Verenigde Staten.

Hier leest u meer


Recensie: De Oxymorontheorie - Pieter Aspe

 

‘De Oxymorontheorie’ is het verhaal van Pieter De Klerk. Pieter is een veertiger en woont in Brugge. Hij is een bewust werkloze, die ondanks zijn afkeer van het leven, van schoonheid houdt.

Hier leest u meer


DVD recensie: Acquitted - Rune Denstad Langlo & Geir Henning Hopland


In de reeks ‘Lumière Series’ verschijnt op 28 juli  de prachtige reeks ‘Acquitted’ op dvd en blu-ray. ‘Acquitted’ is een tiendelig Noors drama, geschreven door Anna Bache-Wiig en Siv Rajendram Eliassen (Those Who Kill) en geregisseerd door Rune Denstad Langlo en Geir Henning Hopland (Lillyhammer).

Hier leest u meer


DVD recensie: The Team - Seizoen 1


‘The Team’ is een internationale politieserie van vijf producenten en acht televisiezenders uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland.

Hier leest u meer


Recensie: De Vrouwenverzamelaar - Adri van Beelen


Adri van Beelen (Leiden 1959) is journalist en schrijver. Hij publiceerde diverse verhalen en debuteerde in 2011 met de psychologische roman ‘Celeste’. In 2013 verscheen zijn de literaire thriller ‘Verborgen’. Sinds kort ligt zijn derde boek te blinken in de winkelrekken, een roman met als titel ‘De Vrouwenverzamelaar’.

Hier leest u meer


Bloed van mijn bloed - Barry Lyga

 

Jazz’ vader is Amerika’s productiefste en sluwste seriemoordenaar. Billy Dent leerde zijn zoon alles wat hij wist. Alles. De FBI zou een moord doen voor Jazz’ kennis van seriemoorden. Aan deze herinneringen kan Jazz niet ontsnappen.

Hier leest u meer


Steve Jobs waanzinnig goed – Jessie Hartland


Bevlogen, creatief, geniaal, onmogelijk, egocentrisch, obsessief, visionair: wat er ook gezegd wordt over Steve Jobs, iedereen is het erover eens dat de oprichter van Apple een bijzonder mens was.

 

Voor iedereen die wil weten – en zien – hoe Steve Jobs de wereld heeft veranderd, verschijnt eind juli bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff een bijzondere uitgave in de reeks biografieën over de oprichter van Apple.

Hier leest u meer


De Thibaults, deel 2 - Roger Martin du Gard


In 1922 verscheen in Frankrijk Roger Martin du Gards meesterwerk Les Thibault. Deze grote romancyclus beschrijft aan de hand van het leven van twee broers de sociale en morele ontwikkeling van de Franse bourgeoisie tijdens de belle époque.

Hier leest u meer


Livia Augusta - De machtigste vrouw van Rome - Matthew Dennison

 

Ze was de echtgenote van keizer Augustus, de moeder van diens opvolger Tiberius, grootmoeder van Claudius en overgrootmoeder van Caligula. Meer dan zeven decennia bracht ze door in het politieke machtscentrum van het oude Rome. Daarmee was zij de machtigste vrouw uit die tijd!

Hier leest u meer


Rembrandts late leerlingen - Leonore van Sloten, David De Witt en Jaap van der Veen


Rembrandts late leerlingen is het eerste boek over de late Rembrandt als leermeester, de relatie met zijn leerlingen en het onderwijs dat zij tijdens de laatste periode van zijn carrière, van omstreeks 1650 tot zijn dood in 1669, van hem kregen. In de kunst is de relatie leerling en leermeester altijd cruciaal geweest.

Hier leest u meer


Sympathy for the Devil – Brian Jones: de biografie


Het succesverhaal van The Rolling Stones is een van de grootste en epische verhalen uit de rock-’n-roll-geschiedenis. De muziek van de Stones leverde immers een blauwdruk voor het pop- en rocklandschap van nu. Niet Mick Jagger of Keith Richards stond aan de wieg van de Stones, maar muzikaal genie, manipulator en (groot) drugsgebruiker Brian Jones, die in 1969 op 27-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in zijn zwembad.

Hier leest u meer


Voor je sterft - Samantha Hayes


Het Engelse dorpje Radcote werd jarenlang geteisterd door een golf aan tienerzelfmoorden. De inwoners denken deze afschuwelijke periode achter zich te hebben gelaten, tot er plotseling weer een jongen sterft na een bizar motorongeluk. Tussen zijn bezittingen zit een afscheidsbrief. En dan werpt een tweede jongen zich voor de trein.

Hier leest u meer


Make-a-wish: 25 jaar hartenwensen van zieke kinderen - Joyce Mesdag


De Vlaamse afdeling van Make-A-Wish werd opgericht in 1990, tien jaar nadat in Amerika voor de eerste keer een groep vrijwilligers onder die naam hartenwensen van zieke kinderen had vervuld. Sindsdien heeft Make- A-Wish in Vlaanderen meer dan 2000 dromen van kinderen doen uitkomen. Het doel is altijd om kinderen, in het diepste van hun zorgen en lijden, een wondermooimoment te bezorgen.

Hier leest u meer


Democratie als dodelijk exportproduct · Een geschiedenis van de Amerikaanse buitenlandpolitiek - William Blum


Het ene land heeft als belangrijkste exportproduct knoflook, het andere auto's. De Verenigde Staten voeren iets heel anders uit: democratie. Of toch de Amerikaanse versie ervan:kapitalisme.

Hier leest u meer


Recensie: De Dinoboutjes Barbecue - Bjorn Van den Eynde


Het is zomer en onze superhelden Bo, Emanuel, Catrina en Carlo gaan op vakantie naar de bossen van Bouillon. Dankzij de Ca-Boem-Ca bal,een uitvinding van professor Poost-Dooif, zijn ze in een flits op hun bestemming aangekomen.

Hier leest u meer


Filmtip:de Minions in Siniscoop

 

Vanaf zaterdag 4 juli is de nieuwste film van de Minions te zien in Siniscoop. Op de première waren vele fans van de gele wezentjes aanwezig.

Lees HIER de reacties over deze film van de bezoeker(tjes)


Filmtip: 'Terminator: Genisys' in Siniscoop


In 'Terminator: Genisys' stuurt John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese (Jai Courtney) terug naar 1984 om Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen.

Hier leest u meer


Filmtip: The Gunman in Siniscoop

 

In deze zenuwslopende actie thriller van de regisseur van Taken (Pierre Morel) wordt Jim Terrier (Sean Penn), ex-lid van de Special Forces, achtervolgd door zijn verleden wanneer één van zijn voormalige werkgevers hem probeert te vermoorden.

Hier leest u meer


De Minions veroveren Siniscoop in Sint-Niklaas!


Vanaf zaterdag 4 juli is de nieuwste film van de Minions te zien in Siniscoop. Op de première waren vele fans van de gele wezentjes aanwezig...

Hier leest u meer


DVD recensie: The Missing


De BBC serie ‘The Missing’ gaat over Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) Hughes die met hun zoontje Oliver (Oliver Hunt) op weg zijn naar Frankrijk voor hun vakantie.

Hier leest u meer


Win de dvd van 'Maya - De gestolen framboos' !!


De Boekenkast mag twee exemplaren wegschenken van deze dvd. Vul snel het wedstrijdformulier in en wie weet gaat er een dvd jouw richting uit!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Van kruistochten tot kalifaat - Pieter Van Ostaeyen


Bij Uitgeverij Pelckmans is het boek ‘Van kruistochten tot kalifaat’ van Pieter Van Ostaeyen verschenen, een boek over de achtergrond van IS.

Hier leest u meer


Recensie: 'Baby Ziet...Slaap Zacht'

 

Bij Oogappel, een imprint van WPG Uitgevers, is er met ‘Baby Ziet...Slaap Zacht’ een nieuw boekje voor de allerkleinsten verschenen.

Hier leest u meer


Ladies Night @ Siniscoop met AP van 'Magic Mike XXL'

 

Op 1 juli stond de laatste Ladies Night voor de zomervakantie op het programma in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Ondanks de hitte waren er maar liefst 1000 dames aanwezig om de avant première mee te beleven van 'Magic Mike XXL', met Channing Tatum in de hoofdrol.

Hittegolf of niet, dankzij de airco is het fijn vertoeven in de zalen van Siniscoop!

Hier leest u meer


Filmtip: Lee & Cindy C. in Siniscoop


Lee besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangs clown met een drankprobleempje.

Hier leest u meer


DVD recensie: Wild Card - Simon West


‘Wild Card’ is een actiefilm van regisseur Simon West met Jason Statham in de hoofdrol. 

Hier leest u meer


Recensie: De Lokroep van IS - Patrick Loobuyck 

 

Patrick Loobuyck heeft met ‘De Lokroep van IS’ een actueel boek geschreven over Syriëstrijders en (de)radicalisering.

Hier leest u meer