Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Vijftig Tinten Jamie Dornan - Alice Montgomery


Bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij verscheen het boek ‘Vijftig Tinten Jamie Dornan’, geschreven door auteur Alice Montgomery.

Jamie Dornan, afkomstig van Noord Ierland, is zanger, model en acteur. In de eerste instantie werd hij bekend als model voor herenkleding en herenondergoed en in 2006 werd hij gevraagd voor een reclamecampagne voor Calvin Klein.

Hier leest u meer

 


Recensie: TEEK - Luc Deflo

 

Wanneer een meisje met haar hond in het Provinciaal domein Hofstade een wandeling maakt, ontdekt de hond iets vreemds: een plastiek vuilniszak met daarin het naakte lichaam van een jonge vrouw. De vader van het meisje doet aangifte bij de lokale recherche in Zemst.  

Hier leest u meer


DVD recensie: WTF - Rémi Gaillard est n’importe qui


De Franse komiek Rémi Gaillard is vooral bekend van zijn practical jokes die op You Tube zijn verschenen. Met zijn absurde humor bereikte het webfenomeen maar liefst meer dan 2 miljard kijkers.

Hier leest u meer


DVD recensie: LEVIATHAN - Andrej Zvjagintsev

 

In een klein vissersdorpje in het noorden van Rusland woont automonteur Kolya (Aleksey Serebryakov) samen met zijn vrouw Lilya en zijn tienerzoon Roma. 

Hier leest u meer


Danny De Vos stelt zijn debuutroman 'Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde' voor in Sint-Niklaas


Zaterdag 21 februari stelde Danny De Vos zijn debuutroman ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ voor in de Standaard Boekhandel in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. De auteur signeerde er graag zijn boek voor het talrijk opgekomen publiek.

Hier leest u meer


Joke Van De Velde stelt haar Moppenboek voor in Waasland Shopping Center


Miss België 2000 Joke van de Velde was zaterdag 21 februari te gast in het Waasland Shopping Center. Ze stelde er haar boek ‘Jokes moppenboek’ voor aan het publiek in aanwezigheid van Wim Oosterlinck van Q-music.

Hier leest u meer


Filmtip: Kingsman: The Secret Service in Siniscoop


Kingsman: The Secret Service is een Brits actie-thriller, geregisseerd door Matthew Vaughn.

De film is gebaseerd op de stripboekenserie The Secret Service van Dave Gibbons en Mark Millar.

Hier leest u meer


DVD recensie: Bodybuilder - Roschdy Zem

 

Het verhaal begint wanneer Antoine (Vincent Rottiers) bedreigd wordt door Luigi (Adel Bencherif) en zijn bende. Antoine is een kleine crimineel die van verschillende vrienden geld heeft geleend en Luigi eist nu zijn geld terug.

Hier leest u meer


DVD recensie: Elle l'adore - Jeanne Herry


Muriel (Sandrine Kiberlain) is een schoonheidsspecialiste en moeder van twee tieners. Ze is al jaren een grote fan van de charmezanger Vincent Lacroix (Laurent Lafitte). Muriel mist bijna geen enkel optreden van hem, ze stuurt Vincent stapels fanmail en haar appartement staat vol met souvenirs van de populaire zanger.

Hier leest u meer


Filmtip: Fifty Shades of Grey in Siniscoop


De nieuwe spraakmakende film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E L James en gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey (Jamie Dornan) en studente Anastasia Steele (Dakota Johnson).

Hier leest u meer


Filmtip: Night at the Museum: Secret of the Tomb in Siniscoop


Night at the Museum: Secret of the Tomb is een Amerikaanse komediefilm, geregisseerd door Shawn Levy. Het is het vervolg op de film Night at the Museum: Battle of the Smithsonian uit 2009.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: LEVIATHAN in Siniscoop


In een klein kustdorp aan de Barentszzee zwaait de corrupte burgemeester Vadim de plak. Kolya woont er samen met zijn vrouw Lilja en tienerzoon Romka.

Hier leest u meer


KidsDay in Siniscoop met de film 'Big Hero 6' op het programma


Zondag 15 februari werden alle jongens en meisjes opnieuw in de watten gelegd in Siniscoop tijdens de maandelijkse KidsDay.

Hier leest u meer


Filmtip: Jupiter Ascending in Siniscoop


Jupiter Jones werd geboren in een nacht waarin alle tekenen erop wezen dat zij voorbestemd was tot grootse dingen. 

Hier leest u meer


Recensie: Heks Marjol - Patricia David

 

In het heksenbos wonen de heksen Deeprie,  Marjol, Miezamplie, Spinoza, Brokola en Teekla. Heks Teekla is de meest wijze heks van het bos, terwijl heks Deeprie er steeds opnieuw in slaagt om iedereen op stang te jagen.

Hier leest u meer


Win de nieuwste dvd van Maya de Bij!


Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Win de dvd ROX volume 10!


Vanaf 13 februari ligt het tiende deel van Rox in de winkel. Een dvd met naast enkele spannende afleveringen ook de bonus clip ‘Ghost Rockers’.

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Filmtip: Spongebob: Spons op het droge in Siniscoop


SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote ananas heel diep in de oceaan. In de plaats Bikinibroek woont hij met zijn vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak.

Hier leest u meer


Filmtip: TAKEN 3 in Siniscoop


De wereld van ex-CIA agent Bryan Mills stort in wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord die vlakbij zijn huis wordt gepleegd.

Hier leest u meer


Ladies' Night Deluxe in Siniscoop met de langverwachte film '50 Shades of Grey'


Op woensdag 11 februari 2015 stond er een Ladies Night Deluxe op het programma van Siniscoop met de langverwachte verfilming van de 50 Shades triologie: '50 Shades of Grey'.

Hier leest u meer


Recensie: De Kroongetuigen - Luc Schoonjans


In de vtm docureeks ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert journalist Jeroen Wils waargebeurde en spraakmakende misdaadverhalen uit Vlaanderen. Naast de succesrijke tv-reeks is er bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts het boek ‘De Kroongetuigen’ van auteur Luc Schoonjans verschenen.

Hier leest u meer


De boeken van Sara Lindqvist - Katarina Bivald

 

Sara is een achtentwintigjarige vrouw die in Zweden woont. Ze heeft een grote liefde voor boeken en maakte van haar hobby haar beroep.

Hier leest u meer


Recensie: Zoete Verwachting - Maya Banks


Bij uitgeverij Boekerij verscheen het vierde deel van de verleiding-serie van bestsellerauteur Maya Banks met als titel ‘Zoete Verwachting’. In dit vierde deel draait alles rond Micah Hudson en Angelina.

Hier leest u meer


DVD recensie: ‘Galapagos’ - Sir David Attenborough 


Bij TDM Entertainment is er de documentairereeks ‘Galapagos’ van Sir David Attenborough verschenen.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Code - Seizoen 1

‘The Code’ is een zesdelige thrillerserie die zich afspeelt in Australië. Het verhaal begint wanneer een gestolen auto in botsing komt met een vrachtwagen in het midden van de woestijn.

De twee inzittenden zijn ernstig gewond, maar niemand roept om hulp...

Hier leest u meer


Win een duoticket voor de film BOY 7 in Antwerpen


Vanaf 19 februari 2015 is BOY 7 in de bioscopen te zien. De film zal in première vertoond worden op het Jeugdfilmfestival op zondag 15 (in Antwerpen) en maandag 16 februari (in Brugge). We mogen 5 duo tickets weggeven voor de vertoning in Antwerpen op 15 februari.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Verkoop van e-books meer dan verdubbeld in 2014 in Vlaanderen

 

De verkoop van e-books in Vlaanderen steeg in 2014 van 1,2% naar 2,9% van de totale boekenmarkt. Een opvallende stijging van 140%, meer dan een verdubbeling. Meer dan de moeite waard om even bij stil te staan.

Hier leest u meer


Recensie: Droomdiner - Monique Peperkamp

 

‘Droomdiner’ is een spiritueel roman van Monique Peperkamp waarbij twaalf mensen samenkomen in restaurant Droomdiner om er een feestje te vieren.

Hier leest u meer