Economie


De beleggingsillusie - Marius Kerdel & Jolmer Schukken

 

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat?

 

In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële 'helpers'.

 

Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien. Kortom: de handleiding voor elke belegger die de crisis wil overleven. En ja, dit betekent waarschijnlijk dat je vermogensbeheerder zijn of haar Ferrari zal moeten inleveren.

 

ISBN: 9789491845185 - Paperback - 168 blz.. - Prijs: € 15.00 -

Uitgeverij: Maven Publishing


Strategiemodellen - Het Financial Times handboek - Vaughan Evans

 

DE 88 TOOLS DIE ELKE MANAGER NODIG HEEFT VOOR EEN WINNENDE STRATEGIE

 

Een strategie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ieder manager zou een strategie moet kunnen uitzetten. Hiervoor is echter een proces voor nodig. En kennis voor de tools die gebruikt kunnen worden, waarom en in welk deel van het proces.

 

Met Strategiemodellen leer je snel en eenvoudig welke benaderingen en modellen je nodig hebt om een gezonde strategie te ontwikkelen voor je bedrijf, zodat je niet alleen investeerders overtuigd, maar ook een succesvolle koers kunt varen. Dit helder geschreven handboek beschrijft 88 modellen en technieken, allemaal binnen het kader van een innovatieve strategiepiramide, en laat je zien welke stappen van het proces je moet doorlopen en hoe. Of je nu de markt wilt analyseren, je concurrentievoordeel wilt uitbouwen of de risico’s voor je organisatie in kaart wilt brengen. Voor elke stap vind je de strategische tools die je nodig hebt.

 

‘Een uitgebreid overzicht van strategische modellen… en, het allerbelangrijkste, hoe je ze moet toepassen’ – Robert M. Grant, auteur van Contemporary Strategic Analysis

 

Voor iedereen die op zoek is naar een praktische gids voor het ontwikkelen van een coherente strategie. Of je nu een nieuw bedrijf opzet of leiding geeft aan een MKB-bedrijf of multinational. 

 

Over de auteur
Vaughan Evans is business strategy consultant, gespecialiseerd in strategische due diligence bij bedrijfsprocessen. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de bestseller Financial Times Essential Guide to Writing a Business Plan (2011).

 

ISBN: 9789043031486 - 431 blz. - Paperback - Prijs: € 39,95 - Uitgeverij: Pearson Education


De Muizenval ~ Waarom de volgende crisis onvermijdelijk is - Geert Janssens

 

Waarom zijn de economen er niet in geslaagd om de huidige financiële crisis te voorspellen? Waarom loert de volgende al om de hoek? Waarom leren we niets uit de vorige crisissen?


In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd waarom de gangbare verklaringen voor de crisis niet volstaan om ons voor te bereiden op een veiligere toekomst. Blijkbaar lijdt de mens aan een hardnekkig onvermogen om te leren uit zijn fouten. Want ook de goede huisvader laat zich keer op keer als consument, belegger of spaarder in de luren leggen en trapt telkens opnieuw in de val van de crisis.

Zelfs doorwinterde economen en professionals gedragen zich vaker als volstrekte financieel analfabeten dan ze zelf beseffen. Het is maar pas wanneer we de economische wetenschap doorspekken met inzichten uit de biologie en de psychologie dat we uitzicht krijgen op een menselijker en meer duurzaam kapitalisme. Auteur Geert Janssens is hoofdeconoom bij het ondernemersplatform VKW.

In De Muizenval buigt Geert Janssens zich over de grote financiële crisis. Hij stelt geen schuldigen aan de kaak, maar probeert te achterhalen wat we met z’n allen fout deden. De vaak roekeloze financiële sector moet, volgens Janssen, tegen zichzelf worden beschermd. Maar dat geldt eveneens voor de kleine spaarder met zijn gebrekkige financiële kennis, die blindweg mee stapte in de al te fraaie beleggingsproducten van een IJslandse bank. De Muizenval is een bijzonder welgekomen boek. – Rik Van Cauwelaert

 

ISBN: 978 90 5826 941 6 - 108 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

Klik hier voor meer info