DVD Nieuws


Wickie en de Schat van de Goden op DVD! 


In de film ‘Wickie en de Schat van de Goden’ moet Wickie zijn vader bevrijden en gaat hij op zoek naar een legendarische schat! Zal het hem dan eindelijk lukken om een echte Viking te worden?

Dit spannende Vikingavontuur is vanaf deze week beschikbaar op DVD!

 
In het Paleis van het Eeuwige IJs ligt de legendarische Schat van de Goden. Wickies vader, de machtige Vikingleider Halvar, draagt de sleutel van het paleis om zijn nek. Maar wanneer Halvar op zoek gaat naar de schat, wordt hij ontvoerd door Vreselijke Sven.


Wickie, die volgens zijn vader nooit een echte Viking zal worden, heeft eindelijk de kans om zich te bewijzen. Als plaatsvervangend aanvoerder geeft hij leiding aan de sterke Vikingen Tjure , Snorre, Urobe, Gorm, Ulme en Faxe en krijgt daarbij hulp van de dappere Svenja. Ze zetten koers naar Kaap de Vrees en trotseren woeste oceanen, bereizen tropische eilanden en gevaarlijke met ijs bedekte gebieden.

 

Wickie is vastbesloten om zijn vader te bevrijden van Vreselijke Sven én de Schat van de Goden te vinden. En Wickie zou Wickie niet zijn als hij niet een paar geniale plannen zou hebben waarmee hij Sven te slim af zal zijn...
 
In deze 90 minuten durende film neemt Wickie iedereen mee in een avontuur vol spanning en gevaar!
 
Vlaamse stemmencast
De stemmen van de acteurs zijn opnieuw ingesproken door een indrukwekkende samenstelling van bekende Vlamingen en Nederlanders:

Wickie - Thomas van Goethem 
Halvar - Vic De Wachter 
Tjure - Tom Lenaerts 
Snorre - Bart De Pauw 
Urobe - Fred van de Hilst
Gorm - Guus Van Dam
Ulme - Frans Bauer
Faxe - Leo Richardson
Ylvie - Tara Hetharia
Ylva - Anne Mie Gils
Vreselijke Sven  - Jack Wouterse
Pokka - Hans Ligtvoet
Yogi - Soy Kroon
Svenja - Georgina Verbaan

 

 


Excesso Entertainment brengt 'Dark Souls' uit op DVD

Excesso Entertainment is gespecialiseerd in boeiende films en series die je vaak nergens anders te zien zult krijgen. Ook gewaagde, experimentele prenten en werkjes die niet uit Hollywood afkomstig zijn hebben dus hun plaats in het arsenaal aan dvd’s en Blu-rays dat Excesso erop nahoudt. Een goed voorbeeld is het Noorse Dark Souls, een zombie/slasher die fans van het genre zullen – excusez le mot – verslinden.

Verhaal
In de openingsscène krijgen we te zien hoe een jonge vrouw wordt achtervolgd door een man in een oranje overall. Ondanks haar verwoede pogingen om weg te vluchten, wordt ze uiteindelijk overmeesterd, waarna hij haar doodt met een boormachine.

Een tijdje later wordt de vrouw, Johanna (Johanna Gustavsson), wakker in een lijkzak die werd achtergelaten in een ziekenhuiskamer. Wanneer haar sympathieke vader, muziekleraar Morten Ravn (Morten Rudå) een telefoontje krijgt van de politie, antwoordt hij dan ook glimlachend dat er een vergissing moet gebeurd zijn. Zijn dochter zit namelijk een eindje verder, met haar rug naar de muzikant gekeerd. Het is duidelijk dat er iets mis is met haar.

Achtergrond
Dark Souls is een lichtjes bevreemdende, bizarre film die toont hoe een vader voor zijn rottende dochter probeert te zorgen nadat ze is veranderd in een zombie. Ondertussen trekken Johanna’s exploten de aandacht van de politie en blijft ook haar moordenaar actief. Dit is het soort prent waar liefhebbers van lowbudget horror wel pap van lusten: goede acteerprestaties, ruw beeldmateriaal en lichtjes voyeuristisch, afstandelijk camerawerk. Verwacht dus geen Hollywoodfilm, maar een prent die de sfeer van films als The Vanishing ofThe Hidden uitademt.


Technische fiche
Regie: César Ducasse, Mathieu Peteul
Scenario: César Ducasse, Mathieu Peteul
Productie: César Ducasse, Maria Ducasse, Mathieu Peteul
Cinematografie: César Ducasse, Mathieu Peteul
Muziek: Wojciech Golczewski                 
Montage: César Ducasse, Mathieu Peteul

Artistieke fiche
Morten Rudå
Kyrre Haugen Sydness
Ida Elise Broch
Johanna Gustavsson


Tweede seizoen van Durham Country verkrijgbaar op DVD

In het eerste seizoen van Durham County zagen we hoe rechercheur Mike Sweeney (Hugh Dillon van Ginger Snaps Back en Flashpoint) met zijn gezin van de grootstad naar het kleine Durham verhuisde. Mikes vrouw, Audrey (Helene Joy) is net aan het genezen van kanker, terwijl zijn oudere dochter, Sadie (Laurence Leboeuf, ook bekend as Sophie uit Trauma) hem verwijt dat ze zich moet aanpassen aan een nieuwe school en zijn jongste kroost, Maddie (Cicely Austin), voortdurend bizarre maskers draagt. Gaandeweg geraakt Mike overtuigd dat er een seriemoordenaar aan de overkant woont...

In het tweede seizoen is de vermoedelijke moordenaar, Ray Prager (Louis Ferreira uit onder andere Dawn of the Dead, Saw IV en Stargate Universe), opgepakt, en is Mikes huwelijk op de klippen aan het lopen. Mike leert al snel de mentaal labiele forensisch psychiater Pen Verrity kennen (een uitstekende Michelle Forbes, bekend van onder andere Star Trek: The Next Generation, 24, Prison Break, In Treatment en True Blood), die hem overtuigd om Sadie te behandelen.

 

Gaandeweg reveleert de dokter zich echter als een manipulatieve feeks, die haar eigen zoon probeert te verdrinken en Mike overtuigt dat zijn dochter verkracht is door Prager, ondanks het feit dat Sadie haar net het tegenovergestelde verteld heeft. Tot overmaat van ramp voert de politie ook een intern onderzoek naar Mike, die tijdens een arrestatie zijn boekje te buiten is gegaan. Vanuit de gevangenis blijft Prager ondertussen Sadie terroriseren...

Achtergrond
Durham County is een Canadese productie die duidelijk laat zien dat de noorderburen van de Amerikanen zeker niet moeten onderdoen voor hun collega’s uit Hollywood. Deze beklemmende serie wist al tal van prijzen in de wacht te slepen – niet alleen in eigen land, maar ook onder andere op het toonaangevende Monaco Television Festival – en kan rekenen op een beklemmende sfeer en een ijzersterke bezetting. De nadruk ligt niet op de misdaden op zich, maar op de interactie tussen de verschillende personages. Verwacht dus een goed geschreven serie met heel wat diepgang! Voor wie van Breaking Bad en Dexter houdt, met een vleugje Twin Peaks en zelfs Prime Suspect.

 

Technische fiche
Regie: Adrienne Mitchell
Scenario: Laurie Finstad-Knizhnik, Janis Lundman, Adrienne Mitchell
Productie: Janis Lundman, Adrienne Mitchell, Michael Prupas, Laurie Finstad-Knizhnik (executive producers)
Cinematografie: Eric Cayla
Muziek: Peter Chapman
Montage: Teresa De Luca, Annie Ilkow

Artistieke fiche
Hugh Dillon
Helene Joy
Laurence Leboeuf
Greyston Holt
Cicely Austin


Mega Toby staat in vuur en vlam!

 

In de nieuwe Mega Toby special ‘In vuur en vlam’ komt onze superheld voor hete vuren te staan! Deze spannende special werd eerder dit najaar uitgezonden op Ketnet, maar vanaf nu is hij verkrijgbaar op DVD!

 

In deze 70 minuten durende special zien we hoe agent Toby met glans slaagt in de opdrachten om vrijwilliger bij de brandweer te worden. Ook Oma Fonkel doet een poging, maar moet al snel toegeven dat brandweervrouw worden toch niet echt iets voor haar is.

 

Ze besluit dan maar een taart te bakken voor de brandweermannen. Natuurlijk krijgen we in deze special ook te maken met enkele slechteriken! De door en door slechte zakenvrouw Katharina wil samen met haar architect Pepijn haar fabriekscomplex uitbreiden, maar stoot daarbij op verzet van Opa Fonkel en zijn vrienden.

 

Zij zijn immers in een oude spoorwegloods, die in de weg van haar plannen staat, een stoomtrein aan het renoveren. Katharina laat zich niet afschrikken en besluit de loods te laten afbranden. Om zeker te zijn dat haar plan lukt, schakelt ze de brandweer van het dorp uit met de taart van Oma Fonkel.

 

Het hele korps wordt ziek en Oma Fonkel wordt verdacht. Katharina en Pepijn denken dat ze zonder problemen hun plan kunnen uitvoeren, maar dan hebben ze niet op Mega Toby gerekend!

 

Cast
Toby / Mega Toby - Louis Talpe
Mieke - Free Souffriau
Oma Fonkel - Nicky Langley
Opa Fonkel - Fred Van Kuijk
Commissaris Migrain - Anton Cogen
Brandweercommandant - Herman Boets
Katharina - Marijke Hofkens
Pepijn - Aron Wade

 

Extra special
Bovendien staat ook de eerste Mega Toby special verzameld op deze DVD. Extra kijkplezier verzekerd!


Mieke doet samen met Migrain en Toby een oefening op het militaire domein. Ze moet de zeer belangrijke computer "Moeder Overste” bewaken, deze computer kan het hele land besturen als er oorlog is. Maar de boeven Hannes en Wannes kunnen Mieke overmeesteren en gijzelen haar. Het is Mega Toby-tijd!

 


Geniet thuis van Plop als Kabouterkoning!

 

Plopperdeplopperdeplop! De welbekende kreetvan de bekendste kabouter van de Benelux kwam voorbij toen Kabouter Plop het eerste exemplaar van zijn nieuwe DVD ‘Plop wordt Kabouterkoning’ overhandigd kreeg!

Het ‘koninklijke’ Plopavontuur, dat dit voorjaar te zien was in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen, is vanaf deze week beschikbaar op DVD. Naast Plop en zijn vrienden Kwebbel, Klus en Lui, zijn er in deze negende Plopfilm heel wat bekende gezichten te zien.

 

De Luilakeien worden vertolkt door het vrolijke duo Willy Sommers en Luc Steeno, Staf Coppens vervult de rol van Kabouterprins en de Kolonel van het paleis wordt gespeeld door zanger Rob de Nijs.

 
Het verhaal
Wanneer Kwebbel en Lui een glaasje willen gaan drinken in de Melkherberg stoten ze op een gesloten deur. De Melkherberg is zowaar gesloten! Plop is naar het Koninklijk Paleis vertrokken om zijn Plopkoeken aan te bieden aan de koning. Als de koning de Plopkoeken lekker vindt wordt Plop misschien wel hofleverancier.
Op weg naar het paleis krijgt Plop plots het gezelschap van Klus, die een bezoek aan het paleis voor geen geld wil missen. Voor ze aankloppen bij de koning zorgt Klus er nog voor dat Plop er piekfijn uitziet: hij steekt een sierlijke pluim die ze vonden in het bos, op de muts van Plop.
Aangekomen bij het paleis blijkt dat de koning er niet meer is. De kabouters wachten op de komst van de nieuwe koning, een kabouterprins die ooit met de opvolgerspluim werd aangeduid door de vorige koning.
Plop wil terugkeren naar huis, maar dan ontdekt men de pluim op zijn muts. Het is de opvolgerspluim! Plop is de nieuwe koning!
De rode loper wordt uitgerold, en voor hij het goed en wel beseft zit Plop op de troon als nieuwe koning. Klus vindt het geweldig. Zeker wanneer hij samen met Kwebbel en Lui zijn intrek mag nemen in het paleis.
Lakeien maken het Kwebbel, Lui en Klus naar de zin, terwijl Plop wordt opgeleid tot koning. Plop heeft nauwelijks de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt. Al maakt hij zich wel zorgen om de echte troonopvolger. Want waar is die gebleven? 
 
De regie van ‘Plop wordt Kabouterkoning’ is in handen van Gert-Jan Booy en de film is een productie van Studio 100.

Studio 100 brengt ook een special edition uit. Op deze DVD staan naast de film ook 3 leuke Plopjournaaltjes en de muziekclips van de liedjes ‘Wat een feest’ en ‘De Kabouterkoning’ op de DVD. 
 
Cast
Kabouter Plop - Walter De Donder 
Kabouter Lui - Chris Cauwenberghs 
Kabouter Kwebbel - Agnes De Nul 
Kabouter Klus - Aimé Anthoni 
Kolonel - Rob de Nijs
Prins Flip - Staf Coppens
Snoef - Bas Muijs
Stoef- Winston Post
Luisterdames - Ini Massez & Jits Van Belle
Luilakeien - Willy Sommers & Luc Steeno
Lily - Gert Dupont & Priske Dehandschutter
 
Nederlands gesproken – speelduur ca. 75 minuten

Meer info via www.plopfilm.be