Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Win de Dubbel-LP 'Mille Plateaux' van Georgio 'the Dove' Valentino 

 

De Amerikaanse-Brusselaar Georgio 'the Dove' Valentino heeft met Mille Plateaux een nieuwe dubbele LP uit.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Kom je op mijn feestje? - Wilma Degeling

 

‘Kom je op mijn feestje?’ is een prachtig prentenboek over Joes, een jongetje die naar het verjaardagsfeest van Ireen mag gaan. Maar Joes vindt een feest eng. Hij zit met allerlei vragen in zijn hoofd. Wat moet hij aan doen? Welk cadeau moet hij meedoen?

Hier leest u meer


DVD Recensie: Closed Circuit - John Crowley

 

Op 30 november 2012 wordt er een bomaanslag gepleegd op Borough Market in Londen. Farroukh Erdogan wordt ervan verdacht het brein achter de aanslag te zijn en wordt opgepakt.

Erdogan is de enige terrorist die de aanslag overleefde, twee medeplichtigen kwamen om bij de aanslag en een andere bij de arrestatie.

Hier leest u meer


De beleggingsillusie - Marius Kerdel & Jolmer Schukken

 

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat?

Hier leest u meer


Filmtip: Bad Neighbours in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Bad Neighbours' is een Amerikaanse komediefilm geregisseerd door Nicholas Stoller en geschreven door Andrew J. Cohen en Brendan O'Brien. De hoofdrollen worden vertolkt door Seth Rogen, Zac Efron en Rose Byrne.

Hier leest u meer


Filmtip: Oorlogsgeheimen in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Oorlogsgeheimen' van regisseur Dennis Bots is een Nederlands drama over de vriendschap tussen twee jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de proef wordt gesteld.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Ain't Them Bodies Saints - David Lowery

 

De western 'Ain't Them Bodies Saints' van David Lowery speelt zich af in het Texas Hill County van de jaren ‘70. Daar woont het criminele koppel Bob Muldoon (Casey Affleck) en Ruth Guthrie (Rooney Mara). Ruth is zwanger en de twee zijn dolgelukkig...

Hier leest u meer


De geest van Beaumont - Gerard Sonnemans

 

Vakantie! Eindeloos genieten van zwemmen in meertjes en rivieren, ijsjes eten in het park, spannende verhalen luisteren aan het kampvuur en hutten bouwen op de hooizolder bij de Franse boerderij. Wekenlang heeft Emma zich erop verheugd.

Hier leest u meer


Kom je op mijn feestje? -  Wilma Degeling met illustraties van Helen van Vliet

 

Joes heeft een vrolijke uitnodiging gekregen. Van Ireen nog wel! En dus komt het heel slecht uit dat hij feestjes een beetje eng vindt.

Wat kan hij daar nu eens op verzinnen...

Hier leest u meer


Festival! - Gerlinde De Bruycker

 

De zomer kan niet snel genoeg beginnen voor Noor en haar vrienden. Voor het eerst mogen ze naar Kolenrock! Op de zonovergoten wei genieten de tieners van zinderende optredens en stomende dj-sets.

Hier leest u meer


Exclusieve Planet of the Apes-marathon in Siniscoop!

 

 

Woensdag 23 juli werd er een exclusieve Planet of the Apes Marathon gehouden in Siniscoop. Er stonden die avond twee ‘Planet of the Apes’-fims op het programma én er werden exclusieve prijzen verloot aan de aanwezigen.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Mammon - Seizoen 1

 

Peter Verås is journalist bij Aftenavisen, de belangrijkste krant van Noorwegen. Hij heeft via een anonieme bron een bewijs ontvangen dat er financiële fraude is gepleegd bij Hydro, een multinational. Het blijkt dat zowel de politieke en bancaire elite van Noorwegen bij de zaak betrokken lijken te zijn.

Hier leest u meer


Recensie: Portret van een Spion - Daniel Silva

 

Kunstrestaurateur en spion Gabriel Allon verblijft samen met zijn vrouw Chiara in Londen. De twee genieten er van een romantisch weekendje. Maar de rust is van korte duur voor Allon wanneer er eerst op de Avenue des Champs-Elysées in Parijs en later in het attractiepark Tivoli in Kopenhagen een bom ontploft.

Hier leest u meer


Recensie: De jongen die zijn vader zocht - John Boyne

 

Van de Ierse auteur John Boyne, bekend van o.a. het boek ‘De jongen met de gestreepte pyjama’, is er bij uitgeverij Boekerij de roman ‘De jongen die zijn vader zocht’ verschenen.

Het boek heeft als originele titel ‘Stay where you are and then leave’ en is naar het Nederlands vertaald door Ton Heuvelmans.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Transformers Prime - Seizoen 2 - Vol. 1

 

Transformers Prime is een uitstekende animatiereeks die debuteerde in 2010 en drie seizoenen plus een lange tekenfilm telt. De verhalen zijn stevig genesteld in het Transformersuniversum omdat ze zich nauw houden aan de ‘Binder of Revelation’, een 400 pagina tellende ‘bijbel’ rond deze franchise die werd samengesteld door Hasbro, het speelgoedbedrijf dat eigenaar is van de hele lijn. 

Hier leest u meer


Filmtip: Labyrinthus in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat Frikke op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden...

Hier leest u meer


Filmtip: Step Up 5: All In in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Street dancer Sean trekt van Miami naar Hollywood om het te maken als danser. Al snel ontdekt hij dat de wereld van de professionele dans bikkelhard is.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Metro Manila - Sean Ellis

 

De Fillipijnse rijstboer Oscar Ramirez woont en werkt op het platteland. Hij verdient zo weinig geld dat hij amper zijn vrouw en twee kinderen kan onderhouden. Het gezin besluit om naar de hoofdstad Manilla te verhuizen.

Hier leest u meer


Filmtip: Transformers 4: Age of Extinction in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De Amerikaanse actie-sciencefictionfilm 'Transformers: Age of Extinction', geregisseerd door Michael Bay, kan u in Siniscoop bekijken in 2D en 3D. De film is gebaseerd op de Transformers franchise en is het vierde deel uit de live-action transformers film-serie. 

Hier leest u meer


Georgio ‘The Dove’ Valentino verbaast weer met dubbel-LP


Georgio ‘The Dove’ Valentino heeft een nieuwe dubbel-LP uit. Het schrijven van een bespreking over de muziek van Georgio ‘The Dove’ Valentino is een hachelijke onderneming: de songs van de band rond deze Amerikaanse Brusselaar zijn niet met een woord, zin of zelfs paragraaf te vatten..

Hier leest u meer


Kidsday in Siniscoop met avant-première van 'Planes 2: Redden & Blussen'

 

Op zondag 20 juli kon je bij Siniscoop terecht voor een nieuwe Kids-Day met in avant première de nieuwe animatiefilm ‘Planes 2 : Redden & Blussen’.

Hier leest u meer


DVD Recensie: K3 Dierenhotel - Bart van Leemputten

 

In het voorjaar kwam met ‘K3 Dierenhotel’ de vijfde film van de succesvolle meidengroep in de Vlaamse en Nederlandse bioscoop. En er is goed nieuws voor de fans: de film is vanaf heden verkrijgbaar op DVD. Zo kan je ‘K3 Dierenhotel’ deze zomervakantie nogmaals zien, samen met je vrienden en vriendinnen!

Hier leest u meer


Win duotickets voor de film 'Oorlogsgeheimen'!

 

1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert Duitsgezind zijn. Dan komt Maartje in het dorp wonen. Zij heeft een geheim dat ze enkel met Tuur deelt.

Win een duoticket voor deze film!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Mijn Lievelingsboek - Markéta Pilátová

 

Nadat er in 2011 ‘Mijn ogen leiden je naar huis’ van Markéta Pilátová bij uitgeverij De Geus is verschenen, is er met ‘Mijn Lievelingsboek’ opnieuw een literaire roman van deze populaire Tsjechische auteur verschenen.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win het boek 'Het grote ontwaken' van Marian Kramer

 

Het grote ontwaken is het verhaal van boekhouder Yvonne die haar leven mooi op de rails heeft. Een bijna fataal ongeluk op de snelweg maakt daar een abrupt einde aan. Zeven jaar lang ligt zij in coma en als zij eruit ontwaakt, is niets meer hetzelfde.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD Recensie: Diplomatie - Volker Schlöndorff 

 

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog kan Adolf Hitler het niet verkroppen dat ‘zijn’ Berlijn verwoest is en dat Parijs nog steeds een prachtige stad is. Hij wil de stad opblazen en zo van de Franse hoofdstad een ruïne maken.  

Hier leest u meer


DVD Recensie: Blood Ties - Guillaume Canet

 

De uitstekende misdaadfilm ‘Blood Ties’ speelt zich af in New York in het jaar 1974. Het verhaal begint wanneer Chris Pierzynski (Clive Owen) na 12 jaar wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij wordt opgevangen door zijn broer Frank (Billy Crudup) en zus Marie (Lili Taylor). De twee broers verschillen enorm van elkaar. Chris is een crimineel terwijl Frank de ambitieuze politieagent is.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Agent Hamilton - But not if it concerns your daughter

 

 

Het verhaal begint wanneer er een Midden-Oostenconferentie plaats vindt in Stockholm. De Zweedse veiligheidsdienst heeft vernomen dat Suleiman Al-Obeid in het land is. Hij heeft eerder een politicus in Ramallah vermoord en wil nu een Palestijnse politicus vermoorden op de Midden-Oostenconferentie.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Agent Hamilton - In the interest of the nation 

 

Inlichtingenofficier Carl Hamilton werkt voor de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst van Stockholm aan een geheime missie. In Oezbekistan werkt hij undercover mee aan een smokkeloperatie.

Hier leest u meer


Recensie: Stille Nacht - Sandrine Jolie

 

Bij uitgeverij Marmer verscheen 'Stille Nacht' van auteur Sandrine Jolie. 'Stille Nacht' is het derde deel van de G-serie met undercoveragent Sanne Romeijn in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Filmtip: Transendence in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De Amerikaanse sciencefiction-thriller 'Transendence' is het regiedebuut van Wally Pfister met in de hoofdrollen o.a Johnny Depp en Morgan Freeman.

Hier leest u meer


Filmtip: The Love Punch in Siniscoop

 

Richard Jones, een gescheiden bedrijfseigenaar van middelbare leeftijd, besluit met pensioen te gaan. Op zijn laatste werkdag verheugt hij zich al op een zorgeloze toekomst.

Hier leest u meer


Recensie: Poppenhuis - David Hewson

 

Bij uitgeverij Boekerij verscheen de thriller 'Poppenhuis' van David Hewson. De Britse schrijver heeft al zo'n vijftien succesvolle thrillers op zijn naam staan. Hij is bekend van De Killing en de Nic Costa-serie, die zich afspeelt in Rome.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win het boek 'De Al-Qaedaconnectie' van Rolf Österberg

 

In De Al-Qaedaconnectie beschrijft Rolf Österberg wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda - in de zucht naar absolute macht - een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: Een Rustige Vakantie - Franquin

 

Goed nieuws voor de fans van Robbedoes en Kwabbernoot. Het stripverhaal ‘Een Rustige Vakantie’ is door Dupuis heruitgebracht in een luxe-editie.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Orange is the New Black - Seizoen 1

 

Het eerste seizoen van de Amerikaanse televisieserie ‘Orange is the New Black’ is verschenen op DVD en Blu-ray. De serie is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman.

Hier leest u meer


Filmtip: Koemba in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Koemba' is een leuke animatiefilm die je kan zien in Siniscoop. Het is een spannend en ontroerend verhaal over een zebra die enkele strepen op zijn vacht mist.

'Koemba' is van de makers van de succesvolle animatiefilm 'Zambezia'.

Hier leest u meer


Recensie: Vrouwen in 't Wit 36 - Hoe bevalt het? - Cauvin & Bercovici

 

‘Hoe bevalt het?’ is het 36ste deel van de populaire stripreeks ‘Vrouwen in’t Wit’ van Cauvin met tekeningen van Bercovici.


‘Vrouwen in’t Wit’ gaat over de lotgevallen van dokters, verpleegsters en patiënten in een ziekenhuis. Ook dit 36ste album staat barstensvol grappen over grappige, gênante en onvoorziene situaties in het ziekenhuis.

Hier leest u meer


Recensie: De Kat 1 - De negen levens van De Kat - Philippe Geluck

 

Bij Blloan, het eigenzinnige striplabel van Ballon Media, is er met ‘De negen levens van De Kat’ het eerste deel van de stripreeks van Philippe Geluck verschenen.

Hier leest u meer


Recensie: Ik Geef Me Over - Jennifer Probst

 

Gavin Luciano is een zakenman. Zijn familie runt het bekende Italiaanse restaurant Mia Casa, de zaak die al generaties lang van de familie Luciano is.

Maar de zaken gaan niet goed. Mia Casa staat op de rand van de afgrond...

Hier leest u meer


Recensie: Suske en Wiske 326 - De Zwarte Tulp - Willy Vandersteen

 

Krimson wil met een aanslag onze vrienden voorgoed uitschakelen. De aanslag mislukt en professor Barabas komt met de Gyronef ter hulp. Het is voor de professor een unieke kans op zijn nieuwe genetische manipulator op Krimson te testen.

Hier leest u meer


DVD Recensie: The Legend of Hercules - Renny Harlin

 

1200 voor Christus. Koning Amphitryon heerst op een gewelddadige wijze over Argos, Zuid Griekenland. Zijn vrouw koningin Alcmene wil dat er vrede komt tussen de volkeren en smeekt aan godin Hera om vrede. Die zorgt ervoor dat er een verlosser komt.

Hier leest u meer


Filmtip: 22 Jump Street in Siniscoop

 

Een leuke zomerfilm in Siniscoop is de Amerikaanse actie-komedie '22 Jump Street'. De film is de opvolger van de film '21 Jump Street' uit 2012.

In '22 Jump Street' gaan de agenten Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid.

Hier leest u meer


Filmtip: Hoe tem je een draak 2 in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Hoe tem je een draak 2' is een Amerikaanse computeranimatiefilm, geregisserd door Dean DeBlois en geproduceerd door DreamWorks Animation. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cressida Cowell.

Hier leest u meer