Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


Maart 2013:DVD Recensie: The Possession - Ole Bornedal

 

Clyde en Stephanie zijn al drie maanden gescheiden. De twee dochters Hannah en Emily, ‘Em’, zijn op bezoek bij hun papa.

Op een rommelmarkt ziet Em een antiek, houten kistje staan dat een zekere aantrekkingskracht heeft op haar.

Hier leest u de recensie van deze DVD

 


DVD Recensie: Looper - Rian Johnson

 

Joe (Joseph Gordon-Levitt) is een looper, een soort van huurmoordenaar. Hij vermoordt mensen in de toekomst. Wanneer zijn opdrachtgevers iemand uit de weg willen ruimen, zenden ze hun doelwit dertig jaar terug in de tijd. De looper ruimt hem uit de weg en de klus is geklaard.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Nominaties voor het boek De verjaardagen van Hanneke Hendrix

 

De verjaardagen van Hanneke Hendrix is een van de vijf oorspronkelijk Nederlandstalige romans die genomineerd zijn voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP).

Hier leest u meer over dit bericht

 


Recensie: Gestolen brein - Fred Van den Bergh

 

Na een carrière in de chemische sector debuteerde Fred Van den Bergh in 2011 met 'Dertien Kilo', het eerste deel van de ijzersterke Miljardairtriology, een thrillerreeks over de ondergang van de drie rijkste mannen van België.

Hier leest u de recensie van dit boek


Bradley Wiggins ~ Mijn tijd - Bradley Wiggins & William Fotheringham

 

Op 22 juli 2012 werd Bradley Wiggins de eerste Britse winnaar van de Tour de France. ‘Wiggo’ was op slag een nationale held. Tien dagen later, toen hij zijn gele trui inmiddels had verruild voor het tricot van Team GB, won hij Olympisch goud op de individuele tijdrit.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: Twin Tower ~ De hel van boven - Sylvia Peters

 

Sylvia Peters heeft met ‘Twin Tower - De hel van boven’ een nieuwe erotische thriller geschreven. Na ‘Hete Sneeuw’ en ‘#Hot’ is dit haar derde erotische thriller. Een spannend en verrassend boek dat door velen met rode oortjes zal lezen worden!

Hier leest u de recensie van dit boek


Astrid-Fia De Craecker en Lien Debruyne stellen hun boek 'Homemade mini couture' voor in Gent

 

Zaterdag 23 maart werd het boek 'Homemade mini couture voor jongens en meisjes' van Astrid-Fia De Craecker en Lien Debruyne voorgesteld in Boekhandel I*Boeks in Gent-Ledeberg.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Het Gewemel - Louis van Dievel

 

Myriam en Kelly nemen elke dag de trein van Essen naar huis. De twee dames kennen elkaar al van op de lagere school. Ze hebben elkaar een tijd uit het oog verloren tot ze elkaar tegen het lijf liepen bij de belastingen in Mechelen, waar ze allebei werken.

Hier leest u de recensie van dit boek


Spaanse grammatica voor Dummies - Cecie Kraynak

 

Voel je je niet helemaal op je gemak als je Spaans spreekt of schrijft? Met Spaanse grammatica voor Dummies verdiep je je kennis van de Spaanse taal en breng je de grammaticaregels succesvol in de praktijk.

Hier leest u meer over dit boek

 


Het boek van leugenaars - Naomi Alderman

 

Het was een tijd van wrede overheersing. Jonge mannen en vrouwen gingen de straat op om te protesteren. Dictators sloegen de opstand met harde hand neer. Geruchten gingen van mond tot mond. ’s Werelds grootste rijk werd aangevallen door rebellen. En te midden van dit alles stierf een ogenschijnlijk onbeduidende prediker.

Hier leest u meer over dit boek

 


Download gratis het eBook 'Geschopt' van Wilma Wuite

 

Auteur Wilma Wuite biedt aan alle lezers haar nieuwste thriller 'Geschopt' aan. Dit boek is als eBook gratis te downloaden op haar website.

Hier leest u meer over dit eBook

 


Lara - Inez van Loon

 

Rusland 1932. Lara, een meisje vol dromen woont bij haar oom Ivan en tante Irina. Hoewel Lara goed kan leren, moet ze van school af om geld te gaan verdienen.

Hier leest u meer over dit boek

 


DVD Recensie: Salon Kitty - Tinto Brass

 

Duitsland 1939. Hoerenmadam Kitty Kellermann baadt het bordeel ‘Salon Kitty’ uit in Berlijn. Haar buitenlandse meisjes vermaken er de Duitse officieren, die er rijkelijk champagne drinken en met de meisjes naar bed gaan.

Lees hier de recensie van deze DVD


Nina de Man en Ludo Van Campenhout
Nina de Man en Ludo Van Campenhout

Nina de Man stelt haar boek 'Yoga en de kleur groen' voor met Mega yogasessie in Antwerpen

 

Donderdag 21 maart werd in de centrale inkomhal van het Antwerpse Centraal Station het boek ‘Yoga en de kleur groen’ van Nina de Man voorgesteld in aanwezigheid van schepen van sport van de stad Antwerpen Ludo Van Campenhout.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Sweet Sixteen - Dirk Bracke & Herman Van Campenhout

 

‘Sweet Sixteen’ is het verhaal van Siska Vervoort, een 16-jarige studente van het Technicum in Mechelen. Ze is een goede vriendin van Ruth en sinds de eerste kleuterklas bevriend met Mats.

Hier leest u de recensie van dit boek


Tasty Sundays - 70 recepten voor een geslaagde brunch of picknick

 

Een vishapje met gemarineerde sinaasappel, bananenpannenkoekjes, groene gazpacho, rozemarijnscones…  en nog 66 andere lekkere en makkelijke recepten.

Hier leest u meer over dit boek

 


Wie gelooft die coureurs nog? - Hans Vandeweghe

 

Nu ook Lance Armstrong van zijn voetstuk gevallen is, is het topwielrennen meer dan ooit aan bezinning toe. Slikt het publiek dit nog en hoe moeten we alles begrijpen?

Hier leest u meer over dit bericht

 


Dappere wezens - Eva Krap

 

Dappere wezens willen je graag laten zien hoe moedig zij zijn.

Zo gaan vier vriendjes op weg naar een donker bos om aan hun ouders te bewijzen dat er helemaal geen engerds wonen.

Hier leest u meer over dit boek

 


JE ZIET HET NIET VANZELF! ~ Negen blinde vlekken bij verandertrajecten - Marc Dortu

 

30% van de veranderingstrajecten van West-Europese bedrijven kan als een mislukking worden beschouwd. In Nederland haalt zelfs 40% van de veranderingstrajecten een onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek onder 380 grote bedrijven uit verschillende sectoren in West-Europa (bron: EIU).

Hier leest u meer over dit boek

 


Dood van een egoïst - Paul Jacobs

 

Thomas Breens is nog maar net terug uit de gevangenis, als zijn vader bij een fietstocht in de Kempen overlijdt.

Op de begrafenis ziet Thomas Ellen terug. Hij hoopt dat zij hun relatie een nieuwe kans wil geven, maar dan slaat het noodlot toe.

Hier leest u meer over dit boek

 


De Zwarte Spiegel, een literaire thriller over kunst, esoterie en oorlogservaringen van Alfonso Domingo

 

Den Bosch, 1945. Jeroen Bosch schildert het drieluikJonas en de walvis, een raadselachtig paneel met een symboliek die verzamelaars eeuwenlang zal obsederen. Voor zover bekend gaat het kunstwerk na Bosch’ dood verloren.

Hier leest u meer over dit boek

 


Buitengewoon en betaalbaar wonen - Peter Slaets & Gregory Mees

 

Een informatief, nuttig boek voor iedereen die economisch verantwoord, maar toch karaktervol wil (ver)bouwen. Met 50 bouwprojecten die vanuit verschillende standpunten toegelicht worden.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: Kroongeheimen - Thierry Debels

 

Thierry Debels schrijft in zijn allernieuwste boek 'Kroongeheimen' over de familie van Saksen-Coburg, die al sinds de monarchie bestaat in 1831 over ons land regeert.

Hier leest u de recensie van dit boek


Stan Lauryssens over zijn nieuwste boek 'Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend' 

 

Na zijn succesvolle boek ‘Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen’, de bloedstollende misdaadroman vol keiharde actie, heeft auteur Stan Laureyssens met ‘Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend' opnieuw een pareltje van een thriller geschreven. 

Lees hier het interview met Stan


Recensie: Het lekkerste terras - Angelo Dorny

 

Angelo Dorny, de vaste tuinspecialist in het vtm-programma ‘De keuken van Sofie’ heeft met ‘Het lekkerste terras’ een nieuw boek uit.

Hier leest u de recensie van dit boek


Spookman - Roger Hobbs

 

Spookman van Roger Hobbs is een ijzingwekkende, razend originele thriller van een superieur nieuw talent. De rechten zijn reeds verkocht aan meer dan 10 landen, en ook de filmrechten werden verkocht

aan Warner Bros.

Hier leest u meer over dit boek


Uitgeverij Lannoo nodigt uit!

 

Vanaf maart biedt Uitgeverij Lannoo in hun nieuw kantoorgebouw in Tielt elke laatste donderdag van de maand om 19.30u een boeiende lezing van een van hun auteurs aan. De avond sluiten ze af met een drankje en een babbel. Het volledige programma en alle praktische info vindt u  op www.lannoo-events.be.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Recensie: 100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen - Rik Vanwalleghem

 

De Ronde van Vlaanderen bestaat dit jaar op 25 mei precies 100 jaar. Een unieke gelegenheid voor Rik Vanwalleghem, directeur Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, om het boek ‘100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen’ te schrijven.

Hier leest u de recensie van dit boek


Als alles duister wordt - Hilde Vandermeeren

 

Op een avond botst Claire Maenhout op een hoge voetgangersbrug nabij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan.

Hier leest u meer over dit boek

 


Ruth Vande Populiere is de Beste Boekenjuf 2013

 

De titel van Beste Boekenjuf 2013 gaat naar Ruth Vande Populiere van het KBO De Horizon uit Oudenaarde, een “supercreatieve en –ondernemende leerkracht die sterk gelooft in leesbevordering bij een bijzondere doelgroep”. Zij wordt bekroond voor haar enthousiaste werk met boeken bij kinderen met een licht mentale handicap en/of een leerachterstand.  

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Digitale Fotografie: Zwart-wit - Elja Trum 

 

Bij Uitgeverij Pearson Benelux is de tweede editie van het boek ‘Digitale Fotografie: Zwart-wit’ van Elja Trum verschenen. Een compleet boek voor wie aan de slag wil gaan met zwart-witfotografie.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Zelfgeboerd ~ Meer supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken - Marian Flint, Snor & Boot

 

Met de lente in zicht is er bij Uitgeverij Snor het boek ‘Zelfgeboerd - Meer supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken' verschenen, de opvolger van het succesvolle boek ‘Zelfgeoogst’.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: In stilte woedt de storm - Rita Pockelé

 

Rita Pockelé heeft met ‘In stilte woedt de storm’ een pareltje van een gedichtenbundel uitgebracht.
Zestig gedichten met thema’s uit het leven gegrepen. Over liefde, vriendschap, geluk, muziek, de zon en de zee maar ook over afscheid, verdriet en uit elkaar gaan.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Kadodder en de bijenkoningin - Marc de Bel & Marijke Meersman

 

‘Kadodder en de bijenkoningin’ is het nieuwste boek van jeugdauteur Marc de Bel en illustrator Marijke Meersman.

Kadodder is de grappige, gevleugelde mascotte van het Tivolipark in Mechelen. Kadodder heeft een hart voor de natuur en roept iedereen op voor meer respect en liefde voor de natuur en het milieu.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Salamander ~ Schot in het donker - Bavo Dhooge

 

De reeks ‘Salamander’ van Ward Hulselmans scoort zeer goed op televisie. Met wekelijks meer dan een miljoen kijkers is het een zeer gewaardeerde fictie-reeks op één.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Miranda van Frituur Miranda - Erik Vlaminck

 

Miranda is een foorkraamster in hart en nieren. De foorkramers zijn een hechte groep mensen waar iedereen iedereen kent. Op haar 18de trouwde ze met Arthur en samen kregen ze een zoon, Tony. 

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: The Paperboy - Lee Daniels

 

'The Paperboy', naar het gelijknamige boek van Pete Dexter, is een thriller met o.a. Nicole Kidman en Zac Efron. Het verhaal speelt zich af in Moat County, Florida. Daar werd in 1969 sheriff Call vermoord. 
De gangster Hillary van Wetter werd van moord beschuldigd en zit in de gevangenis.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Vampierzootje Deel 4: De wraak van Perfidus - Luc Embrechts

 

Voor de fans van de reeks 'Vampierzootje' is er goed nieuws! Het vierde deel van de grappigste vampierreeks ligt in de winkelrekken met als titel 'De wraak van Perfidus'.

Hier leest u de recensie van dit boek


Lannoo brengt 'Topstarter', het boek naar de gelijknamige reeks op één, uit

 

Alles wat je moet weten om een succesvolle onderneming te starten. Met tips & tricks van Jan Kriekels, Inge Geerdens en Wouter Torfs.

Hier leest u meer over dit boek

 


De Ronde van Vlaanderen ~ 100 jaar De Ronde van Vlaanderen - Luc Schoonjans & Geert Vandenbon

 

Karel Van Wijnendaele, mede-oprichter van de sportkrant Sportwereld, besloot in 1913 een nieuwe wielerwedstrijd te organiseren: de Ronde van Vlaanderen. Na 324 km bereikte de West-Vlaming Paul Deman als eerste de eindstreep in Gent. 100 jaar later is 'Vlaanderens Mooiste' een monument dat de harten van alle wielerliefhebbers op hol doet slaan.

Hier leest u meer over dit boek

 


'Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend' van Stan Lauryssens verschijnt op 22 maart


Opsporingsbericht Federale Politie en Child Focus: VERMISSING [MINDERJARIGEN]. Omstreeks 08.30 uur verliet Cleo Pastoors het ouderlijk huis (Tea-Room Vivaldi) op weg naar school. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Heeft u het meisje gezien of weet u waar zij verblijft, neem dan contact op met de politie in uw buurt.

Hier leest u meer over dit boek


De laatkomer: nieuwe roman Dimitri Verhulst verschijnt op 16 mei

 

Hoewel volkomen opzettelijk, is het zeer tegen mijn zin dat ik iedere nacht opnieuw in mijn bed schijt. Mij te verlagen tot deze zelfonterende daad is waarlijk de lastigste consequentie van de ietwat zotte levensweg die ik op mijn oude dag ben ingeslagen.

Hier leest u meer over dit boek

 


Kathleen Amant verrast met nieuw Wannesboek over gevoelens

 

De kleine kleuter Wannes mag vandaag gaan zwemmen. Wat is hij blij! Maar Wannes’ vriendje Xander huilt. Waarom? En wat is er met Liesje? Zij kijkt zo boos…

Hier leest u meer over dit boek

 


De kleine Pinterest voor Dummies - Michiel Kelder & Maarten Bresser

 

Met De kleine Pinterest voor Dummies ontdek je hoe je het onderste uit de kan haalt van het snelst groeiende sociale netwerk van dit moment.

In tien hoofdstukken komen alle belangrijke zaken aan de orde; van het aanmaken van een profiel en het inrichten van je pinborden tot Pinterest op je mobiel en het gebruik door bedrijven en organisaties.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: De belevenissen van Jommeke 263 - De Keizer van Tuktut

 

In het  263ste album van de belevenissen van Jommeke ‘De Keizer van Tuktut’ komt Jan Haring met zijn schip terecht in een zware storm.  Zijn schip, De Kuip, botst tegen een ijsberg en de schipper komt zo in aanraking met twee oranje pinguïns.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Wat je niet verteld is...Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij - Sarah Morton

 

‘Wat je niet verteld is...Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij’ van Sarah Morton is een boek over kinderen, hun opvoeding en verzorging. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Het Huwelijkscontract - Jennifer Probst

 

De 27-jarige Alexa Maria McKenzie runt een boekenwinkeltje in een universiteitsstad in de staat New York. Haar winkeltje draait goed, maar toch heeft ze problemen. Ze is wanhopig omdat ze nog steeds de ware niet heeft gevonden en haar ouders hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Castraat - Joyce Pool

 

In de 16de en 17de eeuw werden in Europa koorknapen met een hoge sopraanstem vóór hun tiende verjaardag gecastreerd om hun hoge stem te kunnen behouden.Met het verwijderen van de testikels bleef hun stem hoog maar hun lichaam groeide, waardoor ze er dikwijls lelijk uitzagen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Babykleertjes breien - Catherine Bouquerel

 

Dat breien terug hip is dat moeten we jullie niet meer vertellen. Zeg nu zelf, is het niet leuk om met zelf gecreëerde kledingstukken te pronken en complimentjes te krijgen?

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Sinister - Scott Derrickson

 

Misdaadauteur Ellison Oswalt (Ethan Hawke) verhuist met zijn gezin naar het Amerikaanse stadje King County om er te werken aan zijn nieuw boek. Het is al tien jaar geleden dat Ellison zijn bestseller ‘Kentucky Blood’ geschreven heeft en hij heeft dringend nood aan een nieuwe hit.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DRIE STOERE VERHALEN VAN AGENT EN BOEF IN ÉÉN BUNDEL

 

Agent en Boef werd eerder bekroond met de Zilveren Griffel.

Uit het juryverslag: ‘En nu is er Agent en Boef, alweer een heel origineel prentenboek waarin de spitsvondige tekst van het slapstickachtige verhaal geen woord te veel vertelt en de illustraties laat spreken.’

Hier leest u meer over dit boek

 


100 x de Ronde · Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen - Rik Vanwalleghem

 

 

Wil je meepraten over de Ronde van Vlaanderen? Dan is dit boek een must. In één handomdraai vind je de 100 leukste en opmerkelijkste ‘weetjes’ over de mooiste koers van de wereld. De jongste winnaar, de langste Ronde, de steilste helling of die ene ‘Belgische’ zege.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Dokters Deel 2 ~ De Volgende! - Bélom & Sirvent

 

Bij Ballon Media is het tweede deel van ‘Dokters’ van Bélom & Sirvent verschenen. 
In ‘De volgende!’ kunnen we opnieuw de belevenissen van enkele dokters en hun patiënten meemaken. 

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Beroep: Leraar deel 2 - Het rad van onfortuin

 

Het tweede deel van de stripreeks ‘Beroep: Leraar’ van Erroc en Pica start met een nieuw schooljaar. 
Ook dit tweede deel ‘Het rad van onfortuin’ bevat 42 korte, grappige verhalen over een school vol met knettergekke leraren en leraressen en hun leerlingen, die alles doen behalve de lessen volgen.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Eddy Merckx ~ Een leven - Daniel Friebe

 

De Britse wielerjournalist Daniel Friebe gaat in zijn boek ‘Eddy Merckx - Een leven’ op zoek naar de mysterie rond de figuur van Eddy Merckx.
Op de fiets was de voormalige wielerkampioen een kannibaal die zijn tegenstanders keer op keer versloeg. Maar een was ook een andere Merckx. De sfinx, de vleesgeworden ondoordringbaarheid zoals hij was naast de koers.

Lees hier de recensie van dit boek