Boekrecensie: Het Grote Retoucheboek - Rina Theybers


Met ‘Het Grote Retoucheboek’ van Rina Theybers is er een handig boek verschenen voor zij die zelf hun kleren willen herstellen. Dankzij eenvoudige tips en duidelijke foto’s kan je zelf een broek inkorten, verlengen, versmallen, een knoopsgat maken en veel meer.

 

Het naaien en retoucheren van kleren is de laatste jaren enorm in. Het is enorm handig om gekochte kleren zelf te verstellen, herstellen of aan te passen. Want vaak worden kledingstukken gekocht in grote ketens die de servicedienst om kleren aan te passen niet geven. Daarom is het dubbel handig om dat zelf te doen. Velen willen wel retoucheren, maar weten niet hoe te beginnen. Gelukkig is er Rina Theybers met haar boek ‘Het Grote Retoucheboek’.

 

Retoucheren begint met een goede voorbereiding. Rina geeft in deel 1 informatie over het materiaal dat je nodig hebt. Welk naaimachine het meest geschikt is, Rina legt enkele basissteken uit en geeft tips waar je moet op letten tijdens het naaien.

 

In het tweede hoofdstuk ‘Retoucheren kan je leren’ vinden we duidelijke uitleg over zo’n 50 retoucheprojecten van verschillende kledingstukken. Een broek of jurk verkorten, verlengen of versmallen, een knoop aannaaien, jasnaden vastmaken en een nieuwe rits in een jas maken zijn enkele voorbeelden uit dit zeer interessant boek.

 

Bij elke project is de handigheid aangeduid, zo kan je gemakkelijk inschatten of je hier al dan niet mee aan de slag kan. Voor zij die zelf kleren willen herstellen of aanpassen is dit boek onmisbaar. ‘Het Grote Retoucheboek’ is er voor iedereen, van beginneling tot gevorderde, dankzij de stap-voor-stapinstructies en de vele foto’s sta je zelf versteld hoe eenvoudig retoucheren is!

 

Rina Theybers (1960) retoucheerde zowat alle kleren van haar drie kinderen en staat in haar wijde kennissenkring bekend om haar handige versteltips. Die jarenlange ervaring deelt ze nu in Het grote retoucheboek.

 

ISBN: 978-94-6131-464-2 - Paperback met flappen - 176 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij:Van Halewyck