Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!

                            ******Februari 2016*******BOEK IN DE KIJKER:

 

Haak je eigen beestenboel bij mekaar met Zoomigurumi 5 van Joke Vermeiren

 

Joke is een grafisch vormgeefster met een voorliefde voor haken. Ze verzamelt sinds 2011 ’s werelds mooiste patronen op haar website www.amigurumipatterns.net. Met meer dan 175.000 Facebookfans is de site uitgegroeid tot een verzamelplek waar liefhebbers en ontwerpers elkaar treffen om handige tips en schattige patronen uit te wisselen.

Hier leest u meer


Toni Coppers stelt zijn tiende thriller 'De Hondenman' voor in Antwerpen

 

Toni Coppers stelde donderdag 25 februari zijn tiende thriller ‘De Hondenman’ voor in Antwerpen. Met Hilde De Baerdemaeker, Lotte Pinoy, Bert Verbeke en Joris Hessels was de bijna volledige cast van de vtm-reeks ‘Coppers’ aanwezig.

Hier leest u meer


Boekrecensie: een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman

 

Wanneer de moeder van Brett Bohlinger overlijdt, is ze kapot van verdriet en wordt het, zonder dat ze het beseft, een bijzonder jaar voor haar. Brett verwacht dat ze het familiebedrijf zal overnemen, maar in het testament staat dat ze haar deel van de erfenis niet zomaar krijgt.

Hier leest u meer


Filmtip: Zoolander 2 in Siniscoop

 

In Zoolander 2 worden er massaal knappe mensen vermoord. Interpol twijfelt geen moment en schakelt de hulp in van Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson).

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Herziene uitgave Nepal - met o.a. balans van hulp 1 jaar na aardbeving

 

Nepal. De Himalaya. Mount Everest. Kathmandu. Namen die een exotische droomwereld oproepen. Maar beantwoordt dat beeld aan de werkelijkheid? Nick Meynen bond de bergschoenen aan om op zoek te gaan naar het Nepal dat niet in de brochures en de reisgidsen staat.

Hier leest u meer


DVD recensie: Momentum - Stephen Campanelli

 

In Zuid-Afrika wordt een bankoverval gepleegd door Alex Faraday (Olga Kurylenko) en haar handlangers. Ze maken een partij diamanten buit, wat ze echter niet weten is dat er een USB stick tussen de diamanten zit. De overval gaat echter niet helemaal volgens plan en een van haar partners wordt op brutale wijze vermoord.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

De Chaos - Rolf Österberg

 

In december 2014 verscheen Leila, Het Begin en vanaf vandaag ligt ook De Chaos in de boekwinkels. Ze vormen de eerste twee delen in het fantasyepos De Afgrond, geschreven door Rolf Österberg. De serie gaat in totaal uit vijf boeken bestaan waarin het vooral gaat om de strijd tussen Goed en Kwaad.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Littekens - Anke de Vries

 

Anke de Vries is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Ze debuteerde in 1972 met ‘De Vleugels van Wouter Pannekoek’. Ze schreef intussen al vele boeken bij elkaar, waaronder ‘Blauwe Plekken’ en ‘Belledonne kamer 16’. Haar werk werd ook bekroond met prijzen, zo won ze in 1976 de Zilveren Griffel met ‘Het geheim van Mories Besjoer’.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Adele ~ Haar leven en succes - Chas Newkey-Burden

 

Vijf jaar na haar tweede album is de Britse zangeres Adele terug met het album 25, en hoe! Binnen drie dagen verkocht ze ruim 2,3 miljoen exemplaren. Het mag duidelijk zijn: Adele is een topartiest! Ze heeft alle records verbroken, prijzen gewonnen en miljoenen bewonderaars, maar wie is Adele?

Hier leest u meer 


BOEK IN DE KIJKER:

 

Madame H. - Jacob Vis

 

Jacob Vis werd met zijn werk maar liefst vijf keer genomineerd voor de Gouden Strop en twee keer voor de Diamanten Kogel. In 2015 won hij met De zwarte duivel De Diamanten Kogel: de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Madame H. belooft een waardige opvolger te worden van zijn eerder verschenen werk, met jihadisme als een van de thema’s.

Hier leest u meer


DVD recensie: Knock Knock - Eli Roth

 

De 43-jarige Evan Webber (Keanu Reeves) is architect en de perfecte echtgenoot voor Karen (Ignacia Allamand). Het koppel is gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen: Jake en Lisa (Dan en Megan Bailey).

Wanneer Karen en de kinderen op weekend gaan naar de kust, blijft Evan, die nog werk te doen heeft, alleen thuis.

Hier leest u meer


DVD recensie: Before I Go To Sleep - Rowan Joffé

Het verhaal begint wanneer de 40-jarige Christine Lucas (Nicole Kidman) ‘s morgens wakker wordt in een vreemd bed met naast haar een vreemde man. Die man is Ben (Colin Firth), hij vertelt haar hij haar man is en dat ze 20 jaar geleden een ongeluk heeft gehad waarbij ze zwaar aan haar hoofd verwond is geraakt en dat ze sindsdien aan geheugenverlies lijdt.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy

 

Twee jaar na haar debuutroman 'Zes maanden zonder' heeft de Nederlandse auteur Charlotte de Monchy met 'Enkeltje Ierland' een tweede boek geschreven. Charlotte schreef opnieuw een feelgoodroman met een prachtig verhaal om heerlijk bij weg te dromen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dinodoedeldieren - Hilde Van Haute

 

Kleuterjuf Nathalie Segers uit Grembergen heeft met 'Dinodoedeldieren' een tweede boek uitgebracht. 'Dinodoedeldieren' is een leuk kartonboek voor kleuters vanaf 2 jaar over dino’s zoals de Diplodocus, de Pterodactilus, de Tyrannosaurus Rex en de Triceratops.

Bij elke Dino staat een leuk versje om voor te lezen. Het boek bevat 20 bladzijden in hard karton met afgeronde hoeken.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Good Morning! - Food Bandits

 

In Good morning! delen Suus en Johann, de gezichten achter de succesvolle blog Food Bandits, de lekkerste ontbijtrecepten en fijnste ochtendrituelen. Voor hen is het ontbijt elke dag weer een feestje.

Hier leest u meer


Ladies Night @ Siniscoop met de AP van 'The Choice'

 

Een leuke première, leuke stands, toffe prijzen, samen met je vriendinnen op de foto... Da's Ladies Night in Siniscoop. Deze keer konden alle aanwezige dames  in avant-première genieten van de nieuwe verfilming van een Nicolas Sparks boek: The Choice. Romantiek ten top!

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Gif - Samanta Schweblin

 

Een vloek die over een gebied in de eindeloze pampa lijkt te liggen. Twee excessief liefhebbende moeders wier lot op mysterieuze wijze met elkaar verbonden lijkt te zijn. En een genezeres die met de dood bedreigde kinderen probeert te redden.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mustang - Deniz Gamze Ergüven

 

De zomervakantie  begint. In een afgelegen dorpje in Turkije komen de vijf zussen Lale, Nur, Ece, Selma en Sonay terug van hun laatste schooldag. Ze zijn uitgelaten en onderweg spelen ze op het strand met enkele jongens. In het water klimmen ze op de schouders van de jongens en proberen ze elkaar het water in te duwen. Heel onschuldig, maar niet voor de bewoners van het dorpje.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Kristien Hemmerechts debuteert als kinderboekenauteur

 

Het begon met een achteloos zinnetje van een student van haar. 'Een kameleon kiest ook niet welke kleur hij is'. Dat was de inspiratie voor Kristien Hemmerechts' eerste kinderboek 'Ik ben KameLeon'.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kid Lucky 3: Hotemtotem - Achdé

 

‘Hotemetotem is de derde stripalbum in de reeks Kid Lucky.

Ook in dit stripalbum vinden we 46 pagina’s één-pagina-gags terug met Kid Lucky in de hoofdrol. De jonge Lucky Luke is voortdurend bezig het Wilde Westen en de hele wereld te ontdekken. Dat hij daarbij samen met zijn vriendjes veel kattenkwaad uithaalt, is geen verrassing.

Hier leest u meer


Filmtip: Deadpool in Siniscoop

 

Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool.

Hier leest u meer


Filmtip: How to be Single in Siniscoop

 

Er is een juiste manier van single zijn, een verkeerde manier van single zijn, en dan... heb je Alice. En Robin. Lucy. Meg. Tom. David.

New York zit vol met eenzame zielen op zoek naar de juiste match, echte liefde, een date, of gewoon iets daar tussenin.

Hier leest u meer


Filmtip: Helden van de Zee in Siniscoop

 

De Helden van Ketnet kunnen het stunten niet laten. Ze trekken naar zee voor een avontuurlijke vakantie aan de Belgische kust.

Van hun verblijfplaats in de duinen maken ze al snel een mini-pretpark, inclusief een razendsnelle rollercoaster.

Hier leest u meer


Filmtip: Alvin and The Chipmunks - The Road Chip (Vlaamse versie) in Siniscoop

 

Na een opeenstapeling van misverstanden denken Alvin, Simon en Theodore dat Dave (Jason Lee) zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen in New York en de jongens zal ‘dumpen’. Ze hebben drie dagen de tijd om het aanzoek te dwarsbomen, zodat ze Dave niet kwijtraken én niet worden opgezadeld met een verschrikkelijke stiefbroer.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

101 dingen om buiten te doen

 

Heb je ooit al berekend hoe oud een boom is? Wie droomt er niet van om een zelfgebouwde raket te lanceren, een speelgoedparachute te maken of een regenboog te spuiten? Deze en nog 97 andere ideeën om buiten te doen kan je terugvinden in dit bucketlistboek voor actieve kids!

Hier leest u meer


Wedstrijd voor kinderen: baas van de wereld

Wat zou jij voor een ander doen als je Baas van de wereld was? Vertel het ons vóór 1 mei 2016 en maak kans op €500 om jouw idee ook echt uit te voeren!

Hier leest u meer


Filmtip: Zootropolis in Siniscoop

 

Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren. De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Pawn Sacrifice in Siniscoop

 

In het aangrijpende waargebeurde verhaal Pawn Sacrifice volgen we de schaaklegende Bobby Fischer (Tobey Maguire) die ten tijde van de Koude Oorlog het op moet nemen tegen Russische Boris Spassky (Liev Schreiber).

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Creatieve DIY geïnspireerd door je kat

 

Katten doen het altijd goed! Femke Vindevogel is zelf kattenfanaat en creëerde tal van spullen in het thema kat, met kattenopdruk, in de vorm van een kat, maar ook spulletjes voor de kat zelf. Van genaaid poezenkussen en gebreide kattenmuts tot beschilderde kopjes en vilten kerstversiering, alles wordt stap voor stap beschreven.

Hier leest u meer


Boekrecensie: BOLLIE & BILLIE 33 Het Spoor Bijster– Roba & Verron

 

‘Het Spoor Bijster’ is het 33ste album in de reeks Bollie & Billie. Ook in dit album beleven Bollie samen met zijn touwe cockerspaniël Billie, de schildpad Karolientje en zijn beste vriend Pim de gekste avonturen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Bus 657 - Scott Mann

 

Luke Vaughn (Jeffrey Dean Morgen) heeft het niet gemakkelijk. Zijn financiële situatie oogt niet bepaald rooskleurig en bovendien is ’s mans dochter ernstig ziek. Om de steeds hoger wordende medische kosten te kunnen betalen, wendt Luke zich tot zijn baas, casino-eigenaar en maffiabaas Francis ‘Pope’ Silva (Robert De Niro).

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 279 - Fifi de speurneus

 

‘Fifi de speurneus’ is het 279ste album in de reeks van Jommeke. In dit album speelt Fifi, de hond van gravin Elodie van Stiepelteen, de hoofdrol. Dit 279ste album brengt hen terug naar Bolivië, een land waar ze eerder al avonturen beleefden.

Het verhaal begint wanneer Fifi meedoet aan een hondenwedstrijd in het Franse dorpje Chenil. Fifi wint de wedstrijd en wordt er uitgeroepen tot beste speurhond.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Dit is Miep - Kristof Devos

 

Miep houdt van dansen. Ze danst alsof haar voeten door de wind worden opgetild en weer neergezet. Miep lijkt licht als een veertje, licht als op de maan. Miep danst altijd. En overal.

Joppe en Mit begrijpen dit niet. Waarom danst Miep?

Waarom stapt ze niet gewoon? Waarom dat gedoe?

Hier leest u meer


DVD recensie: Saving Hope - Seizoen 2

 

‘Saving Hope’ is een Canadese dramaserie van de zender CTV. Nadat bij eOne in november 2015 het  eerste seizoen op dvd verscheen, is er nu het complete tweede seizoen op dvd verschenen.

Hier leest u meer


Filmtip: Point Break in Siniscoop

 

Een jonge FBI-agent infiltreert in een uitzonderlijke groep van extreme sporters die ervan verdacht worden een reeks ongeziene overvallen op bedrijven te hebben gepleegd.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Achter De Wolken - Michaël De Cock

 

Woensdag 10 februari gaat de Vlaamse film ‘Achter De Wolken’ in première in de bioscoop.

‘Achter De Wolken’ is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere.

Met het uitbrengen van de film is er bij uitgeverij Davidsfonds het boek ‘Achter De Wolken’ verschenen. Een boek met filmextra’s en een twintigtal unieke setfoto’s van Kris De Witte.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Onheilig - Roos Van Rijswijk

 

Miguel heeft zijn moeder al twee jaar niet gezien – en hij geniet van de rust. Zijn nieuwe leven in een slaperig Duits stadje bevalt hem uitstekend. Maar wanneer hij hoort dat zijn moeder ernstig ziek is, kan hij niet anders dan contact zoeken. Al heeft hij zijn handen al vol aan Jorge, een simpele jongen die tot Miguels vreugde en frustratie nooit van zijn zijde wijkt.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper - Herman Brusselmans

 

Na ‘Poppy en Eddie’ (2014), ‘Poppy en Eddie en Manon’ (2015) is er nu met ‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’ het derde deel van de trilogie van Herman Brusselmans verschenen. Een trilogie over het leven van de bekende Gentse schrijver waarbij je als lezer steeds de vraag stelt: is het werkelijkheid of fantasie van de auteur?

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Bekroonde kinderboekenmakers Anne Provoost en An Candaele maken bijzonder puzzelverhaal

 

Na het veelgeprezen en bekroonde 'Springdag' werken Anne Provoost en An Candaele opnieuw samen. 'Ik wil naar verder' is een bijzonder puzzelverhaal dat de grenzen tussen fantasie en de werkelijke wereld opzoekt, maar ook de grenzen van de fysieke boekvorm aftast.

Hier leest u meer


DVD recensie: Southpaw - Antoine Fuqua

 

‘Southpaw’ vertelt het verhaal van de succesvolle bokser Billy ‘The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal). Billy is succesrijk in alles: hij heeft veel geld verdiend, heeft een knappe vrouw, een schat van een dochter en een prachtige villa.

Toch vindt zijn vrouw Maureen (Rachel McAdams) dat het tijd is om te stoppen met boksen en dat Billy meer tijd moet besteden aan zijn gezin.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Nooit meer bang zijn, het verhaal van Yazan, een oorlogsvluchteling in België

 

Oorlogsvluchtelingen worden zelden beschouwd als individuen. Veel vaker worden ze herleid tot lange rijen, worden ze beschouwd als nummers of zijn ze het voorwerp van een problematiek. Nochtans zijn het mensen zoals u en ik die op zoek gaan naar vrede, geluk en een betere toekomst.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Me and Earl and the Dying Girl

 

Me and Earl and the Dying Girl is een Amerikaanse film onder regie van Alfonso Gomez-Rejon. De film ging in première op 25 januari op het Sundance Film Festival in de U.S. Dramatic Competition waar hij de U.S. Grand Jury Prize en de Audience Award U.S. Dramatic won.

Hier leest u meer


Filmtip: Goosebumps in Siniscoop

 

Goosebumps is een Amerikaanse live-action/computeranimatie fantasyfilm, geregisseerd door Rob Letterman. De film is gebaseerd op de jeugdboeken van Kippenvel, geschreven door R.L. Stine.

Hier leest u meer


DVD recensie: Café Derby - Lenny van Wesemael

 

Het is 1985. Georges (Wim Opbrouck) is een geboren marktkramer. Wanneer hij hoort dat de paus naar België zal komen hoopt hij daar geld aan te verdienen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De echte Pinokkio herverteld

 

Bij uitgeverij Bakermat verscheen in december 2015 het voorleesboek ‘De enige echte Pinokkio herverteld’. Het avontuur van Pinokkio heeft al ontelbare jonge lezers betoverd en wordt nu herverteld met unieke illustraties die de magie en de poëzie van dit tijdloze verhaal perfect weten uit te beelden.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dheepan - Jacques Audiard

 

‘Dheepan’, de winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes in 2015, is een indrukwekkend en actueel meesterwerk van regisseur Jacques Audiard dat vanaf heden verkrijgbaar is op dvd.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

‘De kolibrie’: het beklijvende thrillerdebuut van Kati Hiekkapelto

 

De Finse Queen of Crime zet een heldin neer die je meteen in je hart sluit

Twee moorden, twee amuletten, één dader - hoe kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit en wie is de volgende die sterft?

Hier leest u meer


DVD: The Diabolical - Alistair Legrand

 

The Diabolical opent met alleenstaande moeder, Madison (Ali Carter uit Legends, onsterfelijk sinds haar rol als de supersterke Niki Sanders in Heroes), die op haar computer probeert uit te zoeken hoe ze een faillissement kan aanvragen. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Sinister 2 - Ciaran Foy

 

Na het grote succes van ‘Sinister’ in 2012 is de opvolger ‘Sinister 2’ nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Het verhaal in ‘Sinister 2’ gaat verder. Na het bloedstollende eerste succes van Sinister, komt plaaggeest Bughuul harder terug dan ooit. 

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Steven Van Belleghem wint het STIMA Marketingbook of the Year

 

Het STIMA Marketing Book of the Year is een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan één Nederlandstalig Marketingboek en één Franstalige Marketingboek.

Het Nederlandstalig Marketingboek wordt uitgereikt door een vakjury, samengesteld door STIMA. Deze onderscheiding is bestemd voor de auteur, uitgegeven in de periode van één jaar (van oktober tot oktober).

Hier leest u meer


Filmtip: Creed in Siniscoop

 

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) heeft zijn beroemde vader nooit gekend, wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed stierf voordat hij geboren werd.

Toch is het niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit en vertrekt Adonis naar Philadelphia, de plek van de legendarische bokswedstrijd tussen Apollo Creed en de ruige nieuwkomer genaamd Rocky Balboa. Eenmaal in de stad aangekomen, zoekt Adonis Rocky (Stallone) op en vraagt hem om zijn trainer te worden.

Hier leest u meer


Filmtip: The Revenant in Siniscoop

 

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest.

Hier leest u meer


Kidsday in Siniscoop met de avant-première van Alvin & The Chipmunks: The Road Chip

 

Op zondag 31 januari stond de maandelijkse Kidsday op het programma van Siniscoop.

Om 11u00 startte de knotsgekke film  Alvin & The Chipmunks: The Road Chip in avant-première voor alle jongens en meisjes.

Voor de film konden iedereen, zoals gebruikelijk, zich uitleven op het springkasteel, op de foto gaan dankzij onze fotograaf en dollen met clown Doebie.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jeugdboekenreeks 'Hartsvriendinnen' - Deel 1 +2 - Nico de Braeckeleer

 

‘Hartsvriendinnen’ is een uitstekende reeks voor meisjes vanaf 10 jaar. Zowel ‘Dansvriendinnen’ als ‘Een hart voor dieren’ bevat een leuk verhaal over de belevenissen van drie GFF (Girl Friends Forever): Fleur, Hanne en Amélie.. Een reeks voor meisjes die houden van avontuur, spanning, vriendschap en romantiek.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Kleine Draakje Kokosnoot - Bij de dinosauriërs - Ingo Siegner

 

De drie vrienden, draakje Kokosnoot, veeldraak Oskar en het stekelvarken Matilda zitten gezellig samen rond het kampvuur te praten over gevaarlijke dieren.

Hoewel Oskar niet van spinnen houdt, beweert hij dat hij niet bang is van een Tyrannosaurus Rex, het gevaarlijkste roofdier dat ooit op aarde leefde.

Hier leest u meer