Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!

*****************MEI 2016*****************Boekrecensie: Onafscheidelijk - Zidrou en Benoît Springer

 

Na ‘Een Mooie Reis’ is er nu met ‘Onafscheidelijk’ opnieuw een album verschenen van het duo Zidrou en Benoît Springer. Ook in dit album schuwt Zidrou de moeilijke thema’s niet, deze keer gaat het over incest.

Martin en Virginie zijn verliefd op elkaar, niets ongewoons ware het niet dat ze broer en zus zijn…

Hier leest u meer


Boekrecensie: Blow Up - Belinda Aebi

 

Met de regelmaat van een Zwitsers zakhorloge levert Belinda Aebi elk jaar een zenuwslopende thriller af. Voor “Nepvlees”, dat in 2015 verscheen, werd ze door pers en publiek geprezen. Haar allernieuwste thriller “Blow-up” is het zevende en helaas laatste boek in de reeks rond Maud Gelderman en haar team.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Verdwaald - Christophe Bec

 

In ‘Verdwaald’ van Christophe Bec neemt de natuurfotograaf Antoine foto’s op de hoogvlakte van Aubrac. Hij wordt echter verrast door de opstekende mist en de plotse duisternis. Antoine moet noodgedwongen op zoek naar een plaats om te overnachten. Gelukkig voor hem komt hij aan bij een verlaten boerderij...

Hier leest u meer


Nigel Williams schopt met ‘FUCK TINA!’ tegen de schenen van de politici

 

Zondag 29 mei stelde stand-upcomedian Nigel Williams zijn boek met bijhorende dvd ‘FUCK TINA!’ voor in Sint-Niklaas. Nigel kreeg voor deze gelegenheid het gezelschap van Trees Heirbaut en Jef Maes, die beiden meewerkten aan het boek en de dvd. Moderator van dienst was Isabel Bombeke. Voor alle duidelijkheid, TINA is geen meisje, maar staat voor de favoriete uitspraak van Margaret Thatcher: ‘There Is No Alternative’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Dwarsligger - Yves Saerens

 

Archeologen vonden in 1989 in het midden van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag. Opmerkelijk: de doodskist lag dwars ten opzichte van de andere graven.

Yves Saerens raakte als tiener gefascineerd door dit verhaal en begon in 1999 research te doen voor het schrijven van dit boek. Hij bezocht talrijke musea, bibliotheken, kerken en documentatiecentra en deed er uiteindelijk zestien jaar over om zijn debuutroman te schrijven.

Hier leest u meer


Win het boek De Roofkunstenaar van Bruno Buteneers

 

Auteur Bruno Buteneers heeft met 'De Roofkunstenaar' een nieuw boek geschreven. 'De Roofkunstenaar' is een knap geschreven historische thriller die boeit van begin tot einde!

Als lezer word je zo in het verhaal meegezogen dat je jezelf in de 17e eeuw waant. Historiek, scienceficton en spanning in één boek!

 

 

Wij van De Boekenkast mogen een gesigneerd exemplaar wegschenken. Ga HIER naar onze wedstrijdpagina en misschien gaat er een exemplaar jouw richting uit!


Wedstrijd: Win de dvd K3 Dansstudio

Bij Studio 100 is de nieuwste dvd van de meisjes van K3 verschenen.

Wij van de Boekenkast mogen drie exemplaren wegschenken van de nieuwe K3 dvd DANSSTUDIO !

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Bruno Buteneers vertelt over zijn nieuwste boek 'De Roofkunstenaar'

 

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘De Roofkunstenaar’ hadden we een gesprek met auteur Bruno Buteneers.

Lees HIER het interview met Bruno


Boekrecensie: De Roofkunstenaar - Bruno Buteneers

 

Auteur Bruno Buteneers heeft met 'De Roofkunstenaar' een nieuw boek geschreven. 'De Roofkunstenaar' is een knap geschreven historische thriller die boeit van begin tot einde!

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop Sint-Niklaas 

 

Deze week staan er met Alice Through the Looking Glass en de Siniclubfilm The people Vs. Fritz Bauer twee nieuwe films op het programma.

 

Alice Through the Looking Glass in 2D en 3D vanaf woensdag 25 mei en de Siniclubfilm van de week: The people Vs. Fritz Bauer op donderdag 26 mei om 14.30 uur, zondag 29 mei om 11.00 uur en dinsdag 31 mei om 20.00 uur.

Hier leest u meer


Win de dvd BELGICA !

 

‘Belgica’, de film van regisseur Felix Van Groeningen, is vanaf 15 juni verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Met deze film won Van Groeningen de prijs voor de beste regie op het Sundance Film Festival.

 

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina en win een exemplaar van Belgica


DVD recensie: Mia Madre - Nanni Moretti

 

De film vertelt het verhaal van Margherita (Margherita Buy), een regisseuse die het niet onder de markt heeft. Haar moeder is in het ziekenhuis opgenomen, ze zit middenin de opnames van haar nieuwe film en er is nog Barry Huggins (John Turturro), de pretentieuze Amerikaanse acteur die steeds de aandacht opeist.

Hier leest u meer


DVD recensie: Ixcanul - Jayro Bustamante

 

De film ‘Ixcanul’ gaat over Maria, een 17-jarig meisje dat met haar ouders op een koffieplantage woont aan de voet van de vulkaan Ixcanul. Ze plukken er koffiebonen onder toezicht van Ignacio, de voorman op de plantage. Maria is voorbestemd om met Ignacio te trouwen, maar ziet dat niet zitten..

Hier leest u meer


Filmtip: X-Men: Apocalypse in Siniscoop

 

Nu de X-Men succesvol het verleden veranderd hebben en een veilige toekomst voor de mutanten hebben bereikt, keert uit de duisternis de eerste mutant terug: Apocalypse. Deze mutant, ook wel En Sabah Nur genaamd, ziet de hedendaagse mutanten als zwak.

Hier leest u meer


Filmtip: The Nice Guys in Siniscoop

 

Los Angeles, 1977: smog teistert de dag, neon verlicht de nacht. Privé-detective Holland March (Ryan Gosling) vormt met tegenzin een koppel met krachtpatser Jackson Healy (Russell Crowe) om een vermissingszaak op te lossen.

Hier leest u meer


Grace Jones stelt haar biografie voor in Brussel

 

Vrijdag 20 mei 2016 was popicoon Grace Jones te gast bij boekhandel Filigranes te Brussel om haar boek Mijn onvertelde leven voor te stellen. Honderden fans stonden uren in de rij te wachten om een gesigneerd exemplaar te bekomen.

Miss Grace Jones: dé vrouw die de muziekwereld vanaf de jaren tachtig domineerde. Herkenbaar aan haar excentrieke stijl en androgyne look en voortdurend een inspiratiebron voor grote sterren, zoals Lady Gaga en Rihanna.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De man die niet van vrouwen hield - Jos Pierreux

 

“De man die niet van vrouwen hield” is het dertiende boek van Vlaams auteur Jos Pierreux. Jos Pierreux was voorheen bouwhandelaar in het Brabantse Pepingen. Jarenlang had hij een buitenverblijf in Knokke-Heist, waar hij nu permanent woont.

De meeste van zijn misdaadverhalen (met Luc Borlé vaak in de hoofdrol) spelen zich af in Knokke-Heist, ook dit verhaal speelt zich af in de bekende badstad.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Roger Ilegems, de man die goud won - Ria Maes

 

Met 'Roger Ilegems, de man die goud won' schrijft auteur Ria Maes het levensverhaal van Roger Ilegems, de baanwielrenner die in 1984 Olympisch kampioen werd in de puntenkoers. Jammer genoeg volgden nadien moeilijke jaren vol kommer en kwel voor Roger.

Hier leest u meer


DVD recensie: Son of Saul - László Nemes

 

De Hongaarse film Saul fia (Engels: Son of Saul) gaat over Saul Ausländer, een Hongaarse jood en gevangene in Auschwitz in 1944. In het bekendste vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau wordt Saul ingedeeld bij het ‘Sonderkommandoen’...

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Scorpio van Hilde Vandermeeren verschijnt op 24 mei

 

‘Scorpio’ is de vierde thriller van Hilde Vandermeeren. Het beloofd opnieuw een pageturner te worden van de enige Vlaamse auteur die genomineerd is voor de Gouden Strop.

Het verhaal

Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan.

Hier leest u meer


De engel van Sarajevo - een prachtig en ontroerend verhaal over een journalist die een weesmeisje redde - Franco Di Mare

 

1992. Sarajevo is belegerd en wordt voortdurend beschoten en gebombardeerd vanuit de omliggende bergen. Op een dag slaat er een granaat in in een kindertehuis en oorlogsverslaggever Marco De Luca gaat er samen met zijn cameraman naartoe voor een reportage.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mon Roi - Maïwenn

 

Bij Twin Pics is de Franse film ‘Mon Roi’ van regisseur Maïwenn op dvd verschenen. Het verhaal begint wanneer Tony (Emmanuelle Bercot) met een ernstig ski-ongeval opgenomen wordt in een revalidatiecentum. Daar heeft ze tijd genoeg om na te denken over haar relatie met Georgio (Vincent Cassel).

Hier leest u meer


Documentaire 'Samuel in the Clouds' in Siniscoop

 

In het kader van de Dag van Europa was maandag 2 mei Europees parlementslid Kathleen Van Brempt aanwezig in Siniscoop. Zij leidde de documentaire Samuel in the Clouds in, een documentaire van regisseur Pieter Van Eecke.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Hunter Killer - Geluidloos en dodelijk:de geheime strijd met drones - MARK MCCURLEY & KEVIN MAURER

 

In de media wordt regelmatig geschreven over drones, maar nog nooit is het verhaal door iemand van binnenuit verteld. Tot nu...

Drones spelen de laatste jaren een zeer belangrijke maar mysterieuze rol in de strijd die het Amerikaanse leger tegen terroristen voert. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jheronimus Bosch - Griffo

 

Dit jaar staat Jheronimus (Jeroen) Bosch in de kijker. Het is precies 500 jaar geleden dat de schilder overleden is en er worden naar aanleiding van deze 500ste verjaardag diverse tentoonstellingen georganiseerd in zijn geboorteplaats ’s Hertogenbosch en elders. Bij Ballon Media is de strip ‘Jheronimus Bosch’ van Griffo verschenen.

Hier leest u meer


Winnaar Aspe Award debuteert met ijzersterke thriller

 

Koen Strobbe, een van de drie eindlaureaten van de Aspe Award 2015, debuteert eind mei met de thriller ‘Kruis en Munt’. Strobbe eindigde tweede in de Aspe Award en mocht vorig jaar op de Boekenbeurs de volledige oeuvre van Pieter Aspe in ontvangst nemen. 

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Harmony 1 - Memento - Mathieu Reynès

 

Harmony is een nieuwe stipreeks van Mathieu Renès, die zowel voor het scenario als de tekeningen zorgde. In deel 1 ‘Memento’ maken we kennis met de knappe Harmony, die ergens in een kelder opgesloten zit. Ze wordt wakker en half versuft probeert ze recht te staan. Harmony heeft geen krachten meer en kan zich niks meer herinneren, zelfs haar eigen naam weet ze niet meer.

Hier leest u meer


Filmtip: The Huntsman: Winter's war in Siniscoop

 

In de spectaculaire actie-avonturenfilm The Huntsman: Winter's War keren Chris Hemsworth en Charlize Theron terug als jager Eric en Queen Ravenna uit Snow White and the Huntsman.

Hier leest u meer


Regisseur Pieter Van Eecke
Regisseur Pieter Van Eecke

'Samuel In The Clouds' op het MOOOV Filmfestival in Siniscoop

 

De documentaire 'Samuel in the Clouds' van de Brusselse regisseur Pieter Van Eecke wordt ter gelegenheid van het MOOOV filmfestival vertoond op maandag 2 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot 55 - De Marsupilamie is woest - Vehlmann & Yoann

 

In ‘De Marsupilami is woest’, het 55ste album van de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot, is de Marsupilami terug en hoe!

De Marsupilami verscheen voor het eerst in 1952 in de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. 

Hier leest u meer