Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!De gierenclub - Rudi Vranckx en Caryl Strzelecki 

 

De waarheid is het eerste slachtoffer van de oorlog. Terwijl de revolutie de Arabische wereld in vuur en vlam zet, proberen oorlogsjournalisten te laten zien wat er gebeurt. Maar wat ze hebben gezien en meegemaakt, is vaak meer dan we kunnen bevatten.

Hier leest u meer over dit boek


Sping rond in je favoriete stripreeks


Sinds deze zomer hebben Suske en Wiske, de Kiekeboes, Junior Suske en Wiske, Urbanus, De Rode Ridder en F.C. De Kampioenen hun eigen springkasteel.

Hier leest u meer over dit bericht


De Belgen in de Tour de France - Stijn Vanderhaeghe

 

De Tour de France 2013 was voor de Belgen geen knaller, maar dat is in het verleden vaak anders geweest. Dit boek verzamelt de strafste toeren van de Belgen in de Tour de France.

Hier leest u meer over dit boek


Integer - Duncan Falconer

 

Dit is Duncan Falconers spannendste thriller tot dusver, een angstaanjagende, authentiek beeld van de wereld van de special forces, gezien door de ogen van een voormalig SBS-agent.

Hier leest u meer over dit boek


Sentinel - Matthew Dunn

 

De Britse geheim agent Will Cochrane krijgt een onmogelijke opdracht. Een afgelegen Siberische onderzeebootbasis blijkt de bron van een cryptische boodschap: ‘Hij heeft ons verraden en wil oorlog.’ Als Will de afzender vindt, is deze undercoveragent van MI6 op een haar na dood. Zijn laatste woorden: ‘Alleen Sentinel kan hem tegenhouden.’

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: De Smurfen 2 in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Zondag 28 juli ging onder massale belangstelling de 3D live-action/animatie film ‘De Smurfen 2’ in avant-première in de Siniscoop te Sint-Niklaas.


Vele Smurfjes waren aanwezig met hun vrienden, ouders, grootouders en andere Smurfen om de Vlaamse versie van deze prachtige film als eersten te kunnen bekijken.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Wolverine in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Na zijn avonturen in X-Men: The Last Stand leeft Logan alias Wolverine in de wildernis, zonder enig doel voor ogen. Hij komt in contact met de mysterieuze roodharige Japanse Yukio, een mutant die in naam van de Japanse Yashida contact legt met Logan.

Hier leest u meer over deze film


De Smurfen op bezoek in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Naar aanleiding van de nieuwe Smurfenfilm 'De Smurfen 2' waren op zaterdag 27 juli De Smurfen te gast in de Siniscoop.

De Smurfin had haar vriendje meegebracht en iedereen mocht met de populaire figuren mee op de foto.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Make Your Move in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Donny (Derek Hough) is een getalenteerde danser. Hij vertrekt naar New York om er zijn broer Nick ((Wesley Jonathan) te helpen in diens nieuwe club. In de club komen de dansers hunn nieuwste moves showen.

Hier leest u meer over deze film


'Natte Neuzen' van Marnix Peeters verschijnt op 28 augustus

 

Marnix Peeters (1965) begon zijn carrière als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is. 

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Stralende Meisjes - Lauren Beukes

 

Het verhaal begint op 17 juli 1974. De zesjarige Kirby Mazrachi zit in het gras te spelen wanneer er een man op haar afstapt. Hij geeft haar een plastic pony, die ze moet bewaren voor hem. Hij belooft haar dat hij haar terugziet als ze groot is.

Hier leest u de recensie van dit boek


Brainstormen, 2e editie - Koen De Vos

 

Brainstormen gebeurt overal. Redacties, reclamebureaus, banken, fabrieken, start-ups, bureaucraten, vrijetijds-verenigingen en zelfs families: voortdurend zitten mensen rond de tafel om problemen op te lossen.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Zomer aan het Comomeer - Anita Hughes

 

Interieurontwerpster Hallie Elliot woont samen met haar vriend Peter in San Francisco. Ze leiden een luxueus leventje en zijn gelukkig samen. Deze zomer gaan ze van het ene feestje naar de andere trouwfeest. Hallie hoopt dat haar vriend haar snel ten huwelijk zal vragen. Ze kan nauwelijks wachten...

Hier leest u de recensie van dit boek


Nicolette van Dam en Louis Talpe in Club van Sinterklaas 2

 

Presentatrice & actrice Nicolette van Dam en Louis Talpe (GTST, Mega Mindy, Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed)spelen de ouders van Lucas (gespeeld door Sem van Dijk) in De Club van Sinterklaas & De Pietenschool.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: De Naakte Bruid - Nikki Gemmell

 

Het verhaal begint met een brief van een moeder. Een jaar geleden verdween haar dochter en haar kleinzoon. Haar auto werd aangetroffen bovenop een klif in het zuiden van Engeland. Van de lichamen ontbreekt elk spoor.

Hier leest u de recensie van dit boek


International Film Festival van Toronto opent haar festival met THE FIFTH ESTATE

 

Het International Film Festival van Toronto opent haar festival met THE FIFTH ESTATE, de spannende WikiLeaks film van regisseur Bill Condon. 

Hier leest u meer over dit bericht


Erik Vlaminck genomineerd voor de Halewijnprijs

 

Erik Vlaminck, die dit voorjaar de novelle Miranda van Frituur Miranda publiceerde terwijl zijn roman Suikerspin door Laika op de planken werd gebracht, is een van de genomineerden voor de Halewijnprijs 2013.

Hier leest u meer over dit bericht


Dagvlinders in Vlaanderen - Dirk Maes, Wouter Vanreusel en Hans Van Dyck

 

Het gaat barslecht met de vlinder in Vlaanderen maar tegelijk worden er elk jaar nieuwe soorten ontdekt. Hoog tijd om dit wonder van de natuur eens van dichterbij te bekijken.

Hier leest u meer over dit bericht


Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt - Dale Carnegie

 

How to Win Friends and Influence People verscheen in 1936 in een bescheiden oplage op de Amerikaanse markt. Nooit hadden Dale Carnegie en zijn uitgevers durven dromen dat het boek zo succesvol zou worden.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: Documentaire 'Springsteen & I' in Siniscoop Sint-Niklaas

 

22 juli was voor de fans van Bruce Springsteen een speciale dag. Wereldwijd werd de documentaire ‘Springsteen & I’ eenmalig in de bioscopen vertoond. Ook in de Siniscoop in Sint-Niklaas konden de fans terecht voor deze schitterende documentaire.

Hier leest u meer over deze film


Filmrecensie: Waar is Knoester? - Arild Østin Ommundsen

 

‘Waar is Knoester?’ is de derde en laatste vrolijke familiefilm met Junior en zijn beste vriend Knoester in de hoofdrollen.


Recensie: Ziek van Angst - Sarah Morton

 

Met ‘Ziek van Angst’ heeft Sarah Morton een heuse thriller geschreven. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2166. We maken kennis met de 12-jarige Connor, zijn jongere zus Megan en hun ouders Wilhelmina Jarvis en James Sear.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Pacific Rim in Siniscoop te Sint-Niklaas

 

De Science-Fiction film ‘Pacific Rim’ neemt ons mee naar het jaar 2020.

De aarde wordt bedreigd door de Kaiju’s, monsterlijke wezens die vanuit de zee oprijzen. Wanneer de steden San Francisco en Manilla verwoest zijn, worden er kolossale Jeager-robots gebouwd.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Monsters University in Siniscoop te Sint-Niklaas

 

In de Siniscoop te Sint-Niklaas wordt de film Monsters University vertoond. Monsters University is een Amerikaanse 3D-computeranimatiefilm van regisseur Dan Scanlon in de reeks Monsters en co.       

Hier leest u meer over de film


Gezien: The Frozen Ground in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Op het moment dat Jack Halcombe (Nicolas Cage) op het punt staat zijn carrière als rechercheur wil beëindigen, wordt er het lichaam van een jonge vrouw ontdekt.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Het Geheim van Stolzenfels - Dirk Vanderlinden

 

Bij Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts is er met ‘Het Geheim van Stolzenfels’ van Dirk Vanderlinden een knaller van een thriller verschenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Ladies Night in de Siniscoop te Sint-Niklaas met de avant-première van 'Girl Most Likely'

 

Hoewel veel mensen op reis zijn vertrokken en het buiten zomers warm was, waren er toch een honderdtal dames opgedaagd voor de maandelijkse Ladies Night in de Siniscoop te Sint Niklaas.

Hier leest u meer over de Ladies Night


DVD Recensie: I Give It A Year - Dan Mazer

 

Zeven maanden nadat Josh (Rafe Spall) en Nat (Rose Byrne) elkaar voor het eerst ontmoet hebben, treden ze in het huwelijksbootje.

Maar zowel familie als vrienden geloven niet in hun huwelijk. Ze verschillen zoveel van elkaar dat niemand gelooft dat hun huwelijk een jaar zal stand houden.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: The Heat in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) is een keurige New Yorkse FBI agent die altijd zeer gedisciplineerd te werk gaat. Haar manier van werken en haar arrogantie zorgen er echter voor dat ze niet veel vrienden heeft. 

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Acht Gangen Naakt - Kaat P. Prinsen

 

In boekenland is er een nieuwe hype, namelijk de erotische roman. Na het succes van de Vijftig Tinten trilogie zijn er nog talloze erotische romans verschenen.
Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Tamtam - Max Adriaans

 

Het boek Tamtam is het debuut van Max Adriaans. Als ik de titel las kon ik geen direct verband leggen waarover het boek zou gaan.
Tamtam heeft verschillende betekenissen. Iedereen kent de Afrikaanse trom, de tamtam. Maar het betekent ook ophef, drukte, herrie en lawaai. En lawaaihinder dat is nu juist waar het verhaal over gaat.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: A Haunted House - Michael Tiddes

 

Het verhaal van de parodiefilm ‘A haunted House’ begint wanneer Kisha (Essence Atkins) bij haar vriend Malcolm ( Marlon Wayans) intrekt. Het is voor laatstgenoemde een droom die werkelijkheid wordt.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: André Rieu's Maastricht Concert in Siniscoop Sint-Niklaas 

 

De Nederlander André Rieu geeft jaarlijks een reeks zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht.

Duizenden fans genieten daar van de concerten van André, samen met zijn beroemde Johann Strauss Orkest, zijn Sopranen, Tenors en een aantal zeer speciale gasten.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: Parker - Taylor Hackford

 

Parker (Jason Statham) is een crimineel die alleen steelt van de rijken en nooit geweld gebruikt tegen onschuldigen. Maar zij die hem in de weg staan worden koelbloedig afgemaakt door deze meedogenloze gangster.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Het Juliette-Genootschap - Sasha Grey

 

Catherine, een jonge filmstudente wier seksleven op het punt staat volledig los te barsten, komt in een geheime club terecht waar de machtigste mannen ter wereld hun diepste en donkerste fantasieën werkelijkheid kunnen laten worden.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: De Tuindokter ~ Genees zelf je planten - Stefaan Bingé

 

Iedereen droomt wel eens van een prachtige en perfecte tuin. Een gazon met rondom planten en bomen. Maar er kan van alles fout gaan in de tuin. Net als mensen en dieren kunnen planten en bomen ziek worden.

Hier leest u de recensie van dit boek


Jommekesdag in Bokrijk op 14 juli

 

Nu zondag 14 juli organiseren uitgeverij Ballon Media en het Domein Bokrijk voor het vierde jaar op rij de Jommekesdag. Dit grootse gezinsevenement vergroot zijn speelruimte en pakt uit metactiviteiten die stuk voor stuk inspelen op de belevenissen van de populaire stripheld.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Gevleugelde Woorden - Gerard Verbeek, Bob Joosten & Paul Vandensavel

 

Gerard Verbeek verzamelde tijdens zijn leven zo’n 25.000 spreekwoorden, zegswijzen en andere wijsheidsliteratuur. Na zijn dood in 2008 dreigde deze enorme collectie onuitgegeven te blijven, tot de familie contact opnam met Uitgeverij Davidsfonds.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Fotoshoots Organiseren en Stylen - Peter Travers en Brett Harkness

 

Bij uitgeverij Pearson is het boek ‘Fotoshoots Organiseren en Stylen’ van Peter Travers en Brett Harkness verschenen. Een boek waar zowel voor de beginnende als de meer gevorderde fotograaf mee aan de slag kan.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: World War Z in de Siniscoop te Sint-Niklaas

 

World War Z is een apocalyptische horrorfilm van Marc Forster. De film is gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks.

Hier leest u meer over deze film

 


Opnames film 'Oorlogsgeheimen' zijn van start gegaan

 

Begin juli zijn de opnames van de spannende film OORLOGSGEHEIMEN gestart. De opnames vinden plaats in Limburg, België en Luxemburg en duren tot eind augustus.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: Dicte ~ Seizoen 1

 

In de reeks Lumière Crime Series verschijnt eind juli het eerste seizoen van ‘Dicte’ op DVD. Deze nieuwe Deense kwaliteitreeks bestaat uit 5 dubbele afleveringen. Goed voor zo’n 500 minuten kijkplezier.

Hier leest u de recensie van deze DVD 


Recensie: De Rode Ridder ~ De Vloek van Magrat - Merc Legendre

 

Marc Legendre heeft met ‘De Vloek van Malfrat’ een fantastisch verhaal van De Rode Ridder geschreven. ‘De Vloek van Malfrat’ is het eerste Rode Ridder boek dat niet geschreven is door de legendarische Leopold Vermeiren.
Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Oh Boy in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

In de film ‘Oh Boy’ zit het Niko Fischer (Tom Schilling) niet mee. Niko heeft zijn studies rechten stopgezet, hij is verhuisd en zijn vriendin heeft ruzie met hem. Een lege bankrekening, een ambtenaar trekt zijn rijbewijs in, zijn maandelijks inkomen van zijn vader is hij kwijt, zelfs een kop koffie bestellen lukt niet meer.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Mankind~ The Story of All of Us - Deel 1

 

Bij filmdistributeur Entertainment One Benelux is er het eerste deel van de epische serie ‘Mankind~ The Story of All of Us’ verschenen.

‘Mankind~ The Story of All of Us’  vertelt het volledige verhaal van de menselijke geschiedenis.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Een nieuwe thuis voor Treesje - Frank Pollet

 

Bij uitgeverij Manteau is er het kinderboek ‘Een nieuwe thuis voor Treesje’ van jeugdschrijver Frank Pollet verschenen.

Muk zit in het vierde leerjaar bij meester Werner. Diens buurvrouw heeft een minivarken en omdat de buurvrouw naar Canada vertrekt, zoekt ze een nieuwe thuis voor Treesje, haar minivarken...

Hier leest u de recensie van dit boek


Geert Van Rampelberg gekwetst tijdens opnames 'De Behandeling'

 

Hoofdacteur Geert Van Rampelberg heeft afgelopen nacht tijdens de opname van een achtervolgingsscène een ongelukkige val gemaakt en is met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Brasschaat gebracht.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Troep - Ilse Bos

 

In ‘Troep’ van Ilse Bos maken we kennis met 13 kinderen die wonen op de Blauwtje, een woonboot. Pola woont er samen met Wanja, Vladimir, Wally, Aznar, Knut, Wolke, Mo, Hidde, Nillem, Trijn en de tweeling Flip en Tuitje.

Hier leest u de recensie van dit boek


Laat de duivel rusten - John Verdon

 

Een jonge vrouw roept de hulp in van Dave Gurney bij het maken van een documentaire over een beruchte reeks moorden. Kort daarna ontvangt Gurney vreemde bedreigingen: een pijl in zijn tuin, een kelder vol boobytraps,...

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Alles Moet Op - Reini Smit

 

Bij Uitgeverij Terra is er het boek ‘Alles moet op - De kunst van eten kopen en koken’ verschenen.

Een kookboek dat zich onderscheidt van alle anderen. Auteur Reini Smit heeft dit boek geschreven omdat ze zich zorgen maakt over de enorme voedselverspilling.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Can't stand losing you - The Police

 

De DVD ‘Can’t stand losing you - Surviving’ brengt het verhaal van de wereldwijde populaire rockband The Police.

The Police veroverde de wereld in de jaren ‘70 en ‘80 met hun muziek en verkocht wereldwijd meer dan 50 miljoen albums.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Kunstenaar/Fotograaf Wim Tellier stelt zijn boek 'We Drift' voor in Antwerpen

 

Op zaterdag 29 juni was Wim Tellier te gast in boekhandel 't Stad Leest te Antwerpen om zijn fotoboek 'We Drift' voor te stellen. Wim Tellier kwam praten over zijn project en de vragen werden gesteld door Guillaume Van der Stighelen die ook het voorwoord schreef in het boek.

Hier leest u meer over dit bericht