BOEKENBEURS 2015


Succesvolle Boekenbeurs 2015 ondanks warmste novemberdagen ooit


De 79ste Boekenbeurs sloot af met 153.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar.

Met het centrale thema kinder- en jeugdboeken was het meer dan ooit een belevingsbeurs voor gezinnen met kinderen. Dit stemt hoopvol voor de boekenverkoop in de komende maanden.

Hier leest u meer


'Black' & 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke nu verkrijgbaar in Filmeditie


De film ‘Black’, nu in de bioscoop, is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke. Iedereen kent de populaire boeken ’Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke wel. Ze zijn met het uitbrengen van de film opnieuw verschenen in een heuse filmeditie.

Hier leest u meer


Naomi Dom en Sylvia van Driessche praten over seks en ontmaagding


Naomi Dom schreef het boek ‘Doet het pijn?’, een open en verfrissend boek over seks en ontmaagding.

Zij ging op zaterdag 7 november op de Boekenbeurs in gesprek met Sylvia van Driessche, de voormalige hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie en auteur van jeugdromans voor jonge meisjes.

Hier leest u meer


Patissier Christophe Declerq leert iedereen bakken


Zaterdag 7 november kon je aan 

de stand van uitgeverij Lannoo proeven van heerlijke desserten van Christophe Declercq.

Hier leest u meer


Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul te gast op de Boekenbeurs

 

De Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul was zaterdag 7 november te gast op de Boekenbeurs. Chanette is een succesvolle auteur, schreef meer dan 40 boeken in het Afrikaans en is gefascineerd door de Lage Landen. Haar nieuwste thriller ‘Offerlam’ werd door Elke Van den Bergh naar het Nederlands vertaald en uitgebracht bij Lannoo.

Hier leest u meer


An Janssens stelt met 'Drakenvuur' het derde boek van haar Draken-trilogie voor op de boekenbeurs

 

Vlaams fantasytalent An Janssens stelde op de Boekenbeurs haar nieuwste boek ‘Drakenvuur’ voor. 'Drakenvuur' is  het zinderende slotdeel van haar Draken-trilogie die begon met 'Drakenkoningin' en 'Drakentovenaar'.

Hier leest u meer


Je eigen Urbanus T-shirt maken!

 

Op de Boekenbeurs konden jongens en meisjes vanaf 6 jaar een eigen coole Urbanus T-shirt kleuren!  Iedereen deed zijn of haar best om van het kledingstuk iets extra bijzonder mét de handtekening van Willy Linthout te maken.

Hier leest u meer


Sandra Bekkari vertelt over haar boek 'Nooit meer diëten' op de Boekenbeurs


Op het oranje Podium kwam Sandra Bekkari vertellen over haar boek ‘Nooit meer Dieten’. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, bied de Sana-methode een manier om  een gezond voedingspatroon toe te passen

Hier leest u meer


Elke Van Hoof en Stijn Vanheule over burn-out


Op het oranje podium vond  op dinsdag 3 november een panelgesprek plaats met experten over de kwaal van deze tijd, een burn-out.

Hier leest u meer


Eenvoudige poppenkleertjes maken met Ildadee


Op het pavildoen van de Boekenbeurs leerde Ildadee (Hilde Adé) aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar hoe je zelf eenvoudig poppenkleertjes kan maken.

Hier leest u meer


Marie Bamutese en Peter Verlinden te gast bij 'De Madammen'


De Madammen kon je op dinsdag 3 november live aan het werk zien op het rood podium op de Boekenbeurs. Ze ontvingen er tal van gasten. Eén van de gasten waren Marie Bamutese en haar echtgenoot Peter Verlinden.

Hier leest u meer


Illustrator Nils Pieters op het PAVILDOEN van de Boekenbeurs


Op het Pavildoen op de Boekenbeurs nam illustrator Nils Pieters klein en groot mee in zijn nieuw prentenboek ‘Vos en Goudvis’.

Hier leest u meer


Jeugdauteurs in de kijker met De Live Lezershow

 

De Live Lezershow is een nooit geziene, knotsgekke en wervelende show waarin kinderboeken op een unieke manier op het podium gebracht worden.

Hier leest u meer


Ladies Night op de Boekenbeurs


Op dinsdag 3 november was het Ladies Night op de Boekenbeurs.

Op de stand van Veen Bosch & Keuning trakteerden Jennifer & Sven van 'Voedzaam & Snel' je op de lekkerste smoothies en de gezondste lekkernijen uit ‘Gezond leven doe je zo’. ..

Hier leest u meer


Ladies Night op de stand van uitgeverij Lannoo


Op de stand van uitgeverij Lannoo viel er ook heel wat te beleven tijdens de Ladies Night.

 

Experte Veerle Stoffels leidde je rond in de wereld van thee. Ze schreef het boek ‘Puur Thee’...

Hier leest u meer


Eva Van De Putte wint de schrijfwedstrijd All Write Now

 

Dimitri Leue is dit jaar de Boek-King op de Boekenbeurs, die dit jaar in het teken staat van de kinderen. Hij bedacht de schrijfwedstrijd All Write Now,  

Hier leest u meer


Het prinsessenbeautysalon op de Boekenbeurs!


In het prinsessenbeautysalon op de stand van Clavis konden meisjes van 3 tot en met 6 jaar zich laten omtoveren tot een echte prinses. Je kon kiezen uit de mooiste prinsessenjurken en schitterende kroontjes en je laten schminken. Op de koop toe werden de prinsesjes nog eens verwend met de mooiste prinsessenverhaal van Thais Vanderheyden.

Hier leest u meer


Nathalie Slosse leest voor op de boekenbeurs

 

Op de stand van Abimo uitgeverij las Nathalie Slosse voor uit ‘Meneer Poot zoekt werk’ ‘Toverdruppels’ en ‘Grote boom is ziek’. Het zijn stuk voor stuk pareltjes van prentenboeken die moeilijke thema’s als werkloosheid en afscheid of verdriet bespreekbaar maken.

Hier leest u meer


De Boekenkast op de Boekenbeurs - Maandag 2 november 2015


Op maandag 2 november waren we opnieuw aanwezig op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. We namen een kijkje bij op o.a. de workshop Familieyoga met Laura Van Bouchout en Leen Demeulenaere, de Live Lezer Show met de enige,echte Book-King. Er waren duizenden bezoekers én een massa auteurs die signeerden..

Bekijk alle foto's op onze facebookpagina:

www.facebook.com/DeBoekenkast


De Live Lezershow met de enige, echte Book-King op de Boekenbeurs!


Op het blauw en groen podium konden jong en oud genieten van de Live lezershow. Een nooit geziene, wervelende show waarin kinderboeken op een unieke manier op het podium gebracht worden...

Hier leest u meer


Kinderen maken een cadeautje voor Millie op de Boekenbeurs


Op het ‘Pavidoen’ van de Boekenbeurs kon je maandag 2 november luisteren naar het verhaal van Millie Duizendvoet, een leuk figuurtje van auteur Stijn Moekaars en illustrator Frank Daenen. Die vertelden het verhaal van Millie die graag loopt en springt. Maar opeens struikelt ze over een losse veter...

Hier leest u meer


Workshop yoga met Leen Demeulenaere en haar yogadochter op de Boekenbeurs


Leen Demeulenaere heeft sinds 2000 een eigen Yoga centrum ‘VZW Kreakatau’ in Bertem. Ook geeft ze yogaopleiding in Nederland en België aan kinderyogadocenten.

Samen met Laura Van Bouchout schreef ze het ‘Nelsons Yogaboek’.

Hier leest u meer


Samen met Lien Geeroms en Hilde E. Gerard coole accessoires ontwerpen op de Boekenbeurs

 

Maandag 2 november werd op de Boekenbeurs een Graffiti workshop georganiseerd. Auteur Hilde E. Gerard en illustratrice Lien Geeroms gingen samen met jongens en meisjes aan de slag en ontwierpen hun eigen coole accessoires..

Hier leest u meer


Fotospecial: Op de Boekenbeurs - 1 november 2015


Ook op zondag 1 november was onze fotograaf aanwezig op de 79ste Boekenbeurs in Antwerpen.

Bekijk de fotospecial op onze facebookpagina:

www.facebook.com/DeBoekenkast


Amber Cavens wint eerste Aspe Award


Zaterdag 31 oktober werd op de Boekenbeurs de eerste Aspe Award uitgereikt.

Auteur Pieter Aspe helpt met deze award zijn thrillerfans bij het schrijven en publiceren van korte krimiverhalen. De opdracht was een verhaal van 1700 woorden – het exacte aantal woorden dat Pieter Aspe élke dag schrijft – te schrijven. Uit de vele inzendingen werd er als winnares Amber Cavens uit Wingene gekozen met haar verhaal ‘Gaar’.

Hier leest u meer


Fotospecial: De Boekenbeurs - 31 oktober 2015

 

Zaterdag 31 oktober ging de 79ste Boekenbeurs van start. Ondanks het mooie weer waren er bijna 5000 boekenliefhebbers aanwezig in Antwerp Expo.

Zij konden genieten van de activiteiten, signeersessies, workshops, interviews en voorleesmomenten.

Hier leest u meer


Patrick Conrad wint Hercule Poirotprijs 2015

 

Op de eerste dag van de Boekenbeurs was er de uitreiking van de  Hercule Poirotprijs. De beste Vlaamse thriller van het jaar was dit jaar voor Patrick Conrad met zijn boek ‘Moço’

Hier leest u meer


79ste Boekenbeurs feestelijk geopend


Vrijdag 30 oktober 2015 werd de 79ste Boekenbeurs feestelijk geopend in aanwezigheid van o.a. Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Philip Heylen, Schepen van Cultuur van de Stad Antwerpen,..

Hier leest u meer