Roland Bergeys stelt zijn boek 'Aanvallen!' voor op de Boekenbeurs


In de Gele Zaal van de Boekenbeurs vond op 1 november een lezing plaats over het nieuwste boek 'Aanvallen!' van auteur Roland Bergeys.

Patrick De Landtsheer had speciaal voor de gelegenheid een prachtig voorwoord geschreven, maar kon niet aanwezig zijn. Hij werd vervangen door Marc Leboeuf.

Daarna was het de beurt aan Roland, zijn vrouw Leentje en Patrick Vanhelmont. Het drietal bracht ontroerende passages uit het boek in een rollenspel en anekdotes, aangevuld met projecties van originele foto's.

‘Aanvallen!’ is het verhaal van Eduard Ceulemans, grootvader van de auteur. Eduard woont samen met zijn vrouw Ida onder één dak met zijn dochter, schoonzoon en kleinzoon.

 

Eduard heeft een hechte band met zijn kleinzoon. In 1968 wordt er vastgesteld dat Eduard aan Alzheimer lijdt. Langzaam aan takelt Eduard af door deze verschrikkelijke ziekte. Eduard leeft nu, in de jaren ‘60, maar ook in het jaar 1912, de tijd dat hij aan het front zat en zijn leven getekend heeft.


Eduard's ziekte legt een zware druk op het gezin. Intussen is zijn kleinzoon aan het puberen en is op zoek naar zichzelf. Kan de puber tot zijn grootvader doordringen en welk beeld heeft de grootvader van zijn kleinzoon?

De aanwezigen genoten 45 minuten lang van dit prachtige en pakkend verhaal.  Het was muisstil in de zaal en iedereen was onder de indruk.

'Aanvallen!' is een literaire roman uitgegeven door uitgeverij C. De Vries-Brouwers.


Roland Bergeys geeft met zijn groep Borsalino op 1 december een muzikale voorstelling over zijn boek.

De voorstelling 'Aanvallen!' is spannend, pakkend, verlucht met projecties van originele foto's en van de schitterende illustraties van Dieter Dresselaers. De voorstelling wordt opgevoerd als muzikale vertelling vol swingend en ontroerende liedjes uit ‘14-’18 en eigen nummers.

De prachtige stemmen, de beklijvende sax, de passende percussie, de frivole toetsen en de zwierige mondharmonica houden u op het puntje van uw stoel!

wanneer : 1 december 2012 om 20.30 u.
waar : Kunstencentrum Kaleidoscoop, Molenstraat 50 - 2640 Morsel

Inkom : 8 €
reserveren kan op 03 440 69 80 of 0496 64 84 76