Pieter Gaudesaboos leest voor uit ‘Mannetje Koek schrijft een boek: De kauwgomballenbel’


Op 1 november las tekenaar en schrijver Pieter Gaudesaboos voor uit zijn boek ‘Mannetje Koek schrijft een boek: De kauwgomballenbel’  in de Rode Zaal van de Boekenbeurs.


De kinderen hadden zich knus rondom de auteur geïnstalleerd. Het boek werd geprojecteerd op een scherm terwijl Pieter vertelde, zodat de kinderen konden meekijken in het boek. Maar vooraleer hij begon te vertellen, waarschuwde hij de kinderen 'Opgepast want er komt geen enkel mens voor in mijn boek, alleen voorwerpen!’ Dat vonden de kinderen geen enkel probleem en Pieter ging van start.

Pieter las voor uit ‘Mannetje Koek schrijft een boek: De kauwgomballenbel’ , zijn allereerste 'koekje om voor te lezen', want zo noemt de schrijver zijn boekjes. En weet je waarom? Omdat ze gemaakt zijn in de vorm van een koekje!
Het verhaal uit de Mannetje Koek-reeks gaat over Chocolaatje, een mannetje dat de vorm heeft van een blokje Toblerone. Chocolaatje wil een wereldrecord breken en gaat op rolschaatsen de grootste kauwgomballenbel ooit blazen. Als dat maar goed afloopt.....

Klik hier voor meer info over de boeken van Pieter Gaudesaboos

 

Klik op een foto om te vergroten