Boekrecensie: De Kronieken van Riona - Boek 1 - Verraad - Femke De Vos


Het verhaal begint met een proloog waarin keizer Nolan en zijn vrouw keizerin Muirne met hun gevolg op de vlucht zijn voor de Zuiderlingen.

 

Tijdens de vlucht bevalt keizerin Muirne van een dochter: Niamh. Keizer Nolan is dolgelukkig met zijn dochter, Niamh is de eerste van de drie kinderen die door de Godin Aïne aan hem beloofd zijn. De drie kinderen zullen volgens Aïne na de inname van Innis Riona weer één maken.

 

Maar de vreugde van korte duur, want de Zuiderlingen zitten hen nog steeds op de hielen. Keizer Nola, en zijn gevolg moeten vluchten en het is de min Keira die de pasgeborene in veiligheid moet brengen.

 

Ondanks alle inspanningen van Nolan en zijn vertrouweling Gilroy, kunnen ze niet verhinderen dat Keira wordt neergeschoten en de kleine Niamh in handen van de vijand terecht komt. Nolan kan niets anders dan vluchten en zijn dochter in de steek laten…

 

We maken een sprong in de tijd en Niahm is inmiddels 18 jaar. Niahm werd opgevoed door haar pleegmoeder Rowena, een priesteres van Aine. Rowena is de enige priesteres die de inval heeft overleefd en heeft Niamh opgevoed in de leer van de godin. Rowena vertelt aan Niahm dat ze de dochter is van Keizer Nolan en dat ze  een van de drie kinderen is die volgens Godin Aïne het keizerrijk weer tot één zal maken.

 

Niahm krijgt ineens een zware last op haar schouders. Ze komt plots in een totaal andere wereld terecht, een wereld vol vijanden en verraad…

‘Verraad’ is het eerste deel in de reeks van ‘De Kronieken van Riona’ van de Vlaamse auteur Femke De Vos.

 

Een boek schrijven is niet de normaalste zaak voor Femke,  ze heeft namelijk dyslexie met gestoorde automatisering. Lezen en schrijven gaan niet vanzelf en zonder continue herhaling zou ze na een paar maanden vergeten hoe ze de makkelijkste woorden moet spellen. Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden, met het eerste deel van ‘De Kronieken van Riona’ tot gevolg.

 

‘Verraad’ is het debuut van Femke en is in april 2014 verschenen bij Celtica Publishing. Het is een fantasyverhaal met sterke verhaallijnen die uitstekend zijn uitgewerkt.

 

‘Verraad’ is een goed boek, het verhaal is boeiend en zeer gedetailleerd weergegeven door Femke De Vos.  De auteur weet zowel het rijk Riona als de personages zo te beschrijven dat het verhaal levensecht wordt. 

Het is geschikt voor lezers vanaf 15 jaar, maar zeker ook aan te raden voor volwassenen.

 

Door het schrijven van het boek steekt ze iedereen met een probleem een hart onder de riem en geeft ze de lezers de boodschap mee dat je nooit je dromen hoeft op te geven. Dat zij dit boek heeft kunnen schrijven is het levende bewijs ervan!

 

Inmiddels heeft Femke De Vos met ‘Getatoeëerde Lelies ‘ een vervolg geschreven op ‘Verraad’. Dit boek is net als het eerste deel uitgebracht door Celtica Publishing.

 

‘De Kronieken van Riona - Boek 1 - Verraad’ - ISBN: 9789491300264 -Paperback - 394 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Celtica Publishing.

Klik HIER voor meer info