Boekrecensie: De Wraak van de Santangelo’s - Jackie Collins


Jackie Collins (1937-2015 ) was een Brits romanschrijver en de zus van actrice Joan Collins.  Jackie schreef als kind verhaaltjes, ze debuteerde in 1968 met het boek ‘The World is Full of Married Men’, dat meteen een bestseller werd. Na haar debuut schreef ze de ene bestseller na de andere.

 

In 1983 brak ze internationaal door met ‘Hollywood Wives’, het eerste deel van de Hollywood serie. Een aantal van haar romans werden verfilmd of bewerkt tot miniseries, zoals o.a The Santangelo serie. Nu is er bij uitgeverij Boekerij  ‘De Wraak van de Santangelo’s’, de negende roman in de zeer begeerde Santangelo reeks, verschenen.

 

Het verhaal begint met een proloog.  Armand Jordan, zoon van koning Emir van Akramshar werd in hotel The Keys vermoord. Koning Emir heeft wraak gezworen op de hele Santangelo familie...

 

Lucky Santangelo-Golden is nog steeds een succesvolle zakenvrouw. Ze heeft alles wat ze maar wensen kan: Lennie is filmmaker en een schat van een echtgenoot, ze heeft met Bobby, Max en Gino Junior drie kinderen en ze heeft haar droomhotel The Keys in Las Vegas.

De bloedmooie, rijke Lucky heeft zowel op zakelijk vlak als privé alles onder controle. Ook met de kinderen gaat het uitstekend. Bobby heeft een succesvolle nachtclubketen en haar rebellerende dochter Max is het aan het maken in de modewereld.

 

Maar Lucky is ambitieus en vindt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ze heeft een briljant plan, namelijk een hotel, casino en appartementencomplex bouwen met op hetzelfde terrein een filmstudio. Ook kijkt ze uit naar het vader-dochter moment met haar vader Gino dat binnenkort plaats heeft.

 

Maar Lucky’s leven wordt serieus overhoop gehaald als haar vader Gino Santangelo vermoord wordt. Op hetzelfde moment wordt ook haar zoon Bobby beschuldigd van een moord, die hij niet gepleegd heeft. Lucky vermoedt dat er een verband is tussen de moord op haar vader en haar zoon Bobby.

Maar Lucky is niet zo ver gekomen in het leven zonder vechtlust en nietsontziend doorzettingsvermogen. Nog steeds leeft ze met hart en ziel volgens het familiemotto: poten af van de Santangelo’s!  Zoals we Lucky kennen, probeert ze haar zaken nu ook weer zelf op te lossen, zonder politie.

 

Ze schakelt een privé-detective in en het staat vast dat de moorden niets met elkaar te maken hebben. Terwijl Lucky de begrafenis van haar geliefde vader regelt, jacht maakt op de moordenaar van haar vader en Bobby zijn naam probeert te zuiveren is ondertussen Max het aan het maken in de modellenwereld. Ze wordt het nieuwe gezicht van het Italiaanse merk ‘Dolcezza’.

En dan is er nog koning Emir die zijn vakantie doorbrengt in Los Angeles en in de proloog wraak gezworen heeft op de hele Santangelo clan.

 

Maar één ding mag je zeker niet vergeten. Niemand bedreigt ooit Lucky Santangelo. En ‘fuck nooit met een Santangelo’ want als je dat doet zal het je vroeg of laat zuur opbreken…

 

Deze helaas allerlaatste roman van Jackie Collins is weer een klapper van formaat. Een groot aantal van haar romans vol opwindende verhalen spelen zich af in een wereld waarin alles draait om macht, seks,geld en roem. Deze keer is het niet anders. De Wraak van de Santangelo’s is een meeslepende achtbaan van liefde en verraad, passie en moord en de onverwoestbare banden van een machtige familie.

 

Deze roman is geschreven in de echte Jackie Collins-stijl waarin alles draait om macht, geld, seks en roem. Omdat Jackie woonde in Beverly Hills, kende ze het leven van de rich & famous als geen ander. Daarom kan ze deze wereld in haar romans ook zo realistisch weergeven. Deze vlot geschreven roman met humor, spanning en wendingen bezorgt je uren leesplezier. Tijdens het lezen kan je je perfect inleven in de personages en je beleefd echt het verhaal zelf mee.

 

Nog geen roman gelezen van Jacky Collins? Dan is dit de kans die je niet mag missen om kennis te maken met de Santangelo familie. Ook al is het een laatste deel in deze serie, de roman bevat genoeg informatie om te lezen als stand-alone. Maar als je één keer een Jackie Collins roman gelezen hebt,,ben je verslaafd en wil je ze allemaal lezen!

 

ISBN : 978 90 225 7745 5  -  Paperback -  Prijs: € 19,99 - 461 blz.- Uitgeverij: Boekerij