Boekrecensie: Robbedoes door...Feroumont - 9: Kwabbernoot gaat trouwen


Kwabbernoot heeft belangrijk nieuws te vertellen aan zijn vriend Robbedoes: hij gaat trouwen!  Kwabbernoot’s verloofde is Clothilde Gallantine, de dochter van Suzanne Gallantine, de beroemde uitgeefster van modebladen.

De verliefde Kwabbernoot neemt Robbedoes mee on zijn verloofde en haar moeder voor te stellen.

 

Wanneer Robbedoes wordt voorgesteld op het kantoor van ‘de Keizerin van de modebladen’, wordt er door een onbekende dievegge een kostbaar juweel van Suzanne gestolen. De twee vrienden zetten onmiddellijk de achtervolging in, maar de verliefde en verstrooide Kwabbernoot laat echter de dievegge ontsnappen…

 

Omdat Kwabbernoot gaat samenwonen met zijn Clothilde, heeft Robbedoes geen partner meer. Dat nieuws kwam aan de oren van Ijzerlijm en zij gaat bij Robbedoes solliciteren.  Ijzerlijm ziet het helemaal zitten om de partner te worden van Robbedoes en samen met hem op avontuur te gaan. Robbedoes ziet zo’n samenwerking niet zitten maar Ijzerlijm krijgt tenslotte haar zin.

Zal zij samen met Robbedoes de gestolen juwelen terug kunnen vinden?

 

‘Kwabbernoot gaat trouwen’ is het negende album uit de reeks ‘Robbedoes door…'. Deze keer door Benoît Feroumont, die zowel het scenario als de tekeningen voor zijn rekening nam. De inkleuring gebeurde door Christelle Coopman.

 

‘Kwabbernoot gaat trouwen’ is een uitstekend stripalbum vol met verrassende wendingen, avontuur en vooral humor. Het album bevat vier verhaallijnen die uiteindelijk samen komen. Dit stripverhaal mag zeker niet ontbreken in de collectie van elke Robbedoes-fan!

 

ISBN: 9789031434473 - Softcover - 68 blz. - Prijs: € 9,50 - Uitgeverij: Dupuis