Boekrecensie: Moppen op een Bordje - Riet Wille & Richard Verschraagen


Riet Wille heeft met ‘Moppen op een Bordje’ een moppenboek geschreven voor beginnende lezers (AVI-M4).

 

Meer dan 80 moppen en raadsels over de pientere Noor, haar vriend Sam en de hele familie. Moppen over de school, beroepen, dieren, de dokter, vrije tijd ... het is steeds lachen geblazen met ‘Moppen op en Bordje’. Dankzij dit boek was lezen nog nooit zo plezant!

 

Naast de moppen van Riet Wille staat het boek vol met prachtige illustraties van Richard Verschraagen.

 

Als extraatje een mopje uit het boek:

Juf: “Wie kent vijf dieren die in Congo leven?”

Noor:” Drie leeuwen en twee apen.”

 

Riet Wille

Riet Wille is opgegroeid in Lochristi en woont in Gent. Ze werkt als logopediste met kinderen die moeite hebben met lezen. Ze schrijft boekjes voor eerste lezers en poëzie. Ze heeft een voorkeur voor teksten op een laag AVI-niveau, en steekt haar boeken vol raadsels, rijmpjes en taalspelletjes. Ze werkt ook mee aan de kindertijdschriften van De Eenhoorn. Riet is al bekroond met de Boekenleeuw, een Boekenwelp en een Vlag en Wimpel.

 

Richard Verschraagen

Richard Verschraagen is opgegroeid in Utrecht en woont in Kattendijke, Nederland. Hij volgde een lerarenopleiding en een opleiding Toegepaste grafiek. Hij combineert het lesgeven op een basisschool met het illustreren van kinderboeken. Hij illustreerde al een tiental kinderboeken. Het geheim tussen de boeken is bekroond met een White Raven.

 

ISBN: 9789462911215 - Gebonden - 58 blz. - Prijs: € 9,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn