Roman


'Geachte heer M'., de langverwachte nieuwe roman van Herman Koch verschijnt op 6 mei bij Ambo|Anthos

 

 

De eens zo gevierde schrijver M. had zijn grootste succes met een roman over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef.

 

De roman was een bestseller en betekende M.’s internationale doorbraak, maar nu, aan het eind van zijn carrière, raakt hij steeds meer in de vergetelheid.

 

Maar niet bij zijn mysterieuze benedenbuurman, die M. scherp in de gaten houdt. Wat heeft hij met de verdwijningszaak te maken?

 

Met vlijmscherpe pen vertelt Herman Koch het intrigerende verhaal van een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar. Door de bestseller lijkt hun lot voor eeuwig met elkaar te zijn verbonden.

 

Geachte heer M. is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand.

 

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Koch wereldberoemd werd. Het diner werd verkocht aan maar liefst 37 landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times.

In 2011 verscheen Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was.


Op zoek naar jou - Jennifer Probst

 

DEEL 1 VAN DE OP ZOEK NAAR DE WARE-SERIE

 

‘Ze haalde een boekje met een stoffen kaft uit de doos. De felle paarse kleur was behoorlijk heftig. Het boek der toverspreuken. Een eenvoudige titel. Een klein, vierkant boek, zo te zien geen fictie, maar meer een doeboek. Ze sloeg het open en bekeek de titelpagina.

 

Er ging een trilling door haar vingers. Ze kreeg het gevoel alsof ze zojuist een sexy mannelijke kanshebber had gezien in plaats van een boek. De trilling nam toe toen ze door het boekje bladerde en zag dat er een oude liefdesspreuk in stond en een lofzang op Moeder Aarde. Fascinerend. Ze had nog nooit zoiets gezien. Er stond zelfs geen auteursnaam in. Hoe kon dat nou?’

 

Kate gelooft helemaal niet meer in de liefde. Althans, voor zichzelf. Wel bezit ze een uniek talent om aan te voelen of er een vonk kan overslaan tussen anderen. Met haar twee beste vriendinnen start ze een matchmakingbedrijfje, Kinnection, om mensen te helpen hun ware liefde te vinden.

 

Als de aantrekkelijke Slade hun zaak binnenstormt en hen beschuldigt van oplichting en het verkopen van gebakken lucht, is Kate vastbesloten zich niet te laten kennen. Om Kinnection te ontmaskeren geeft Slade haar de opdracht om voor hem de ware te vinden. Dat zal haar toch niet lukken, denkt hij…

 

In deze heerlijke serie introduceert Probst een reeks nieuwe personages, die bevriend zijn met de personages uit deGetrouwd met een miljonair-serie. De vele fans van Probst komen dus ook te weten hoe het met hun favoriete personages is vergaan!

 

Jennifer Probst is schrijfster van romantische en erotische bestsellers die steevast prijken op de New York Times en USA Today bestsellerlijsten. Ze woont in de staat New York met haar gezin.

 

Paperback - ISBN 978-90-225-6931-3 - 304 pagina’s - Prijs:€ 12,50 - Uitgeverij: Boekerij


Debuutroman van Isch Ait Hamou enorm succes!

 

Wegens groot succes reeds een 3de druk van Hard hart! 

De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston.

 

In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella.

 

Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang?

 

ISH AIT HAMOU, geboren op 9 april 1987, is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn fascinatie voor dansen ontstond toen hij als kleine jongen de moves van Michael Jackson zag. Op zijn achttiende kon hij als choreograaf aan de slag voor Adidas in Duitsland.

 

Bij het grote publiek is Ish vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance. Van jongs af schrijft Ish verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. Hard hart is zijn debuutroman.

 

ISBN 9789022328965 - € 15 - paperback - Een uitgave van Manteau


Hou je mond en zeg iets - Matt Greene

 

Alex heeft een verhaal te vertellen: het verhaal van het laatste jaar van zijn leven. Alleen weet hij dat zelf nog niet. Net als de meeste twaalfjarigen heeft hij het nodige aan zijn hoofd: proefwerken, vriendinnetjes, en – in zijn geval – een obsessie met interpunctie en kwantumfysica.

 

Maar sinds hij een hersenoperatie heeft ondergaan, gedraagt iedereen zich nogal vreemd. Hij krijgt de indruk dat het niet goed gaat met het huwelijk van zijn ouders, en als zijn aartsvijand op school hem ook nog uitnodigt voor zijn verjaardag, besluit hij dat het tijd wordt voor een diepgravend onderzoek.

 

Een briljante, geestige en ontroerende roman van een nieuw Brits literair talent. Een hartverwarmend verhaal over leven en loslaten.

 

Auteur

Matt Greene (1985) studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Dit is zijn debuutroman. Daarnaast schrijft hij o.a. toneelstukken en werkt hij aan een film, geproduceerd door Big Talk Productions.

 

Paperback - ISBN 978-90-290-8904-3 - 288 pagina’s - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Meulenhoff


Met bloed doordrenkte baard - Daniel Galera

 

De vader van X pleegt zelfmoord en laat zijn zoon achter met een herdershond, een familiegeheim en een vaag verlangen naar loutering. Met de hond trekt X naar een badplaats in het zuiden van Brazilië. Daar bouwt hij een nieuw leven op en probeert in een soms hallucinante zoektocht te achterhalen wat er met zijn grootvader is gebeurd, die ooit op raadselachtige wijze uit het dorp verdween en, naar men aanneemt, is vermoord. Een neurologische aandoening bemoeilijkt echter zijn zoektocht: hij kan geen gezichten herkennen. De bewoners reageren vijandig op zijn vragen naar zijn grootvader, en langzaam dringt het tot hem door dat hij hetzelfde lot als de grootvader dreigt te ondergaan.

 

 

Daniel Galera (São Paulo, 1979) werd eind 2012 opgenomen in The Best of Young Brazilian Novelists van het tijdschrift Granta. Met bloed doordrenkte baard is Galera’s derde roman en betekende zowel zijn doorbraak in Brazilië als internationaal. Het boek stond maandenlang op de Braziliaanse bestsellerlijsten, en de vertaalrechten zijn aan meer dan twintig landen verkocht.

 

Daniel Galera| Met bloed doordrenkte baard| oorspronkelijke titel Barba ensopada de sangue (Companhia das Letras)|

vertaling Harrie Lemmens|

ISBN: 9789025442262- 448 blz.- prijs € 21,95- ook als e-book- Uitgeverij:Atlas Contact