Boekrecensie: Kruis en Munt - Koen Strobbe


Isabel Sax wil met haar vriend Bas Deelkens een nieuw leven beginnen in de Provence in Frankrijk. De twee zijn van plan om in Avignon een restaurant te starten. Bas is een week eerder afgereisd en wanneer Isabel aankomt in het station is haar vriend nergens te bespeuren. In hotel L’Olivier waar hij een kamer heeft geboekt, is hij ook niet te bespeuren. En Bas komt ook niet opdagen op de afspraak die hij samen met Isabel had bij Banque Populaire in Avignon.

 

Isabel vindt het raar, heel raar dat Bas nergens te bespeuren valt. Wanneer ze ‘s avonds in bed kruipt, beleeft ze de schrik van haar leven wanneer ze merkt dat er een vacuümverpakte milt in haar bed ligt.

 

Isabel schakelt de lokale politie in om een onderzoek te starten, maar die schenken niet veel aandacht aan de verdwijningszaak en Isabel gaat, samen met ex-gendarme David Larroque zelf op zoek naar Bas.  David heeft nog regelmatig contact met zijn ex-collega’s en komt tot de vaststelling dat de verdwijning van Bas geen alleenstaand feit is…

 

En dan is er nog Karol Piunesku, die  in het Franse vreemdelingenlegioen wegens vergaande wreedheden ontslagen is. Hij start met enkele ex-strijdmakkers en Russische militairen een heuse organenhandel op...

 

‘Kruis en Munt’ is het fantastische debuut van Koen Strobbe, laureaat van de Aspe Award 2015. Het boek bevat twee verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen in één bloedstollend verhaal. ‘Kruis en Munt’ is een uitstekend thriller dat op geen enkel moment verveelt, met een knap plot.

 

Het verhaal speelt zich niet toevallig af in Frankrijk, Strobbe is zelf wijnbouwer in de Provence. Met ‘Kruis en Munt’ levert hij een debuutthriller af om U tegen te zeggen.

 

‘Kruis en Munt’ smaakt naar meer, véél meer!

 

ISBN: 9789022332641 - Paperback - 392 blz. - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Manteau