SINICLUB in Siniscoop te Sint-Niklaas


Gezien: Elle s'en va in Siniclub Sint-Niklaas


Het zit Bettie (Catherine Deneuve) niet mee. Haar minnaar heeft haar verlaten, ze is haar leven in haar restaurant, dat ze samen met haar moeder uitbaat, beu en wanneer haar sigaretten op zijn, stapt ze in haar wagen en trekt weg.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Immigrant in Siniclub Sint-Niklaas

 

'The Immigrant' is een Amerikaanse film geschreven, geproduceerd en geregisseerd door James Gray en werd genomineerd voor de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes 2013.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Het Diner in Siniclub Sint-Niklaas

 

‘Het Diner’ is de verfilming van de bestseller van auteur Herman Koch met Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten in de hoofdrollen. Het boek is een van de succesvolste Nederlandse romans aller tijden. 

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Butler in Siniclub Sint-Niklaas

 

De film ‘The Butler’ van regisseur Lee Daniels brengt het verhaal van Cecil Gaines (Forest Whitaker), de man die dertig jaar butler was in het Witte Huis en maar liefst acht Amerikaanse presidenten diende.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Borgman in Siniclub in Sint-Niklaas

 

Kamiel Borgman (Jan Bijvoet) is een een zwerver die aanbelt bij een familie in een chique villawijk. Hij vraagt aan de arrogante eigenaar Richard (Jeroen Perceval) of hij een bad mag nemen. Die moet helemaal niks weten van de vuile zwerver en verkoopt hem enkele rake klappen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: La Vie d'Adèle in Siniclub Sint-Niklaas

 

Adèle ((Adèle Exarchopoulos) is een meisje van 15 jaar die droomt van de grote liefde in haar leven. Deze droom wordt werkelijkheid wanneer ze de knappe en vriendelijke Thomas (Jérémie Laheurte) ontmoet. De twee beginnen een relatie, maar toch is Adèle niet gelukkig.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Grand Central in Siniclub Sint-Niklaas

 

Gary (Tahar Rahim) probeert snel veel geld te verdienen en gaat werken in een kerncentrale. Het is een gevaarlijke job, Gary werkt tussen de reactoren en waar de radioactieve dosissen het hoogst zijn, maar verdient er het gedroomde geld mee.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: La Grande Bellezza in Siniclub Sint-Niklaas

 

Journalist Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe en onweerstaanbare verleider. ‘s Nachts vertoeft hij het liefst op mondaine feestjes waar hij mooie babes versiert. Jep heeft jaren geleden een succesvolle roman geschreven en heeft de reputatie van een cultschrijver.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: A Late Quartet in Siniclub Sint-Niklaas

 

Violist Daniel Lerner (Mark Ivanir), tweede violist Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman), diens vrouw altvioliste Juliette Gelbart (Catherine Keener) en de wat oudere cellist Peter Mitchell (Christopher Walken) vormen samen het succesvolle strijkkwartet ‘The Fugue’.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: I, Anna in Siniclub Sint-Niklaas

 

In ‘I, Anna’ speelt Charlotte Rampling een gescheiden vrouw die probeert een man te ontmoeten. Ze gaat naar vrijgezellenavonden en doet aan speeddate. Daar ontmoet ze George Stone (Ralph Brown). Ze kan het goed vinden met de charmante man en gaat mee naar het appartement van George.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Blue Jasmine in Siniclub Sint-Niklaas

 

‘Blue Jasmine’ is een ouderwetse, sterke Woody Allenfilm met een geweldige Cate Blanchett in de hoofdrol. Een film die terecht een plaatsje op het programma van de Siniclub verdient.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: 'Jeune et Jolie' in Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘Jeune et Jolie’ brengt het verhaal van de 17-jarige Isabelle (Marine Vacth). Tijdens de vakantie leert ze een Duitse jongen kennen waarmee ze voor het eerst seksuele betrekkingen mee heeft.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Spijt in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘Spijt’ is een aangrijpende film naar het boek van Carry Slee. Een film over pesten en de gevolgen daarvan.

Jochem wordt in de klas gepest door Sanne, Justin en Remco. Hij laat de drie hun gang gaan en durft niets te zeggen. Ze mishandelen hem in het toilet, slaan ze zijn fiets kapot, gooien zijn kleren in een boom en vernederen hem in het bijzijn van de anderen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Mud in Siniclub Sint-Niklaas

 

Twee vrienden Ellis (Tye Sheridan) en Neckbone (Jacob Lofland) ontmoeten op een onbewoond eiland ergens in de Mississippi een man die zich Mud noemt.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Bling Ring in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘The Bling Ring’, geregisseerd door Sofia Coppola is de eerste film uit het nieuwe seizoen van de Siniclub.

Hier leest u meer over deze film


Vanaf september opnieuw elke week Siniclub in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Vanaf donderdag 5 september staat er elke week opnieuw een film op het programma van de Siniclub in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

 

Met The Bling Ring, Mud, Jeune & Jolie, Spijt, Blue Jasmine, I,Anna, A Late Quartet, La Grande Bellezza en Grand Central zijn de Siniclub-films voor september en oktober bekend gemaakt.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Oh Boy in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

In de film ‘Oh Boy’ zit het Niko Fischer (Tom Schilling) niet mee. Niko heeft zijn studies rechten stopgezet, hij is verhuisd en zijn vriendin heeft ruzie met hem. Een lege bankrekening, een ambtenaar trekt zijn rijbewijs in, zijn maandelijks inkomen van zijn vader is hij kwijt, zelfs een kop koffie bestellen lukt niet meer.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Silver Linings Playbook in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

Het verhaal begint wanneer Patrizio Solitano jr. (Bradley Cooper) ontslagen wordt uit het psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vrouw Nikki (Brea Bee) heeft hem verlaten en Pat gaat terug bij zijn ouders wonen.


Gezien: Side Effects in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

In de psychologische thriller ‘Side Effects’ van regisseur Steven Soderbergh maken we kennis met de  zwaar depressieve patiënte Emily Taylor (Rooney Mara), die in behandeling is bij dokter Jonathan Banks (Jude Law ).

Hier leest u meer over dit bericht

 


Gezien: Hannah Arendt in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

De Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt aanvaardt de opdracht om voor het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker het proces tegen Adolf Eichmann te volgen. Eichmann is de man die verantwoordelijk was voor de organisatie van de massale deportatie van Joden naar de vernietigingskampen.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Gezien: 'Fill the void' in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘Fill the void’ is het verhaal van de 18-jarige Shira, de jongste dochter uit een streng orthodox joods gezin uit Tel Aviv. Ze staat op het punt te worden uitgehuwelijkt aan een veelbelovende jonge man van dezelfde leeftijd en achtergrond. Het is voor haar een droom die uitkomt.

 


Gezien: 'La Religieuse' in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘la Religieuse’ van regisseur Guillaume Nicloux is de tweede filmversie van de gelijknamige briefroman uit 1796. De film brengt het verhaal van de 16-jarige Suzanne, die tegen haar zin en voor de wil van haar familie intreedt in het klooster.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Gezien: 'The Sessions' in Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘The Sessions’ brengt het verhaal van Mark O’Brien, een 38-jarige door polio compleet verlamde man. Mark leeft dankzij een ijzeren long, een logge machine dat zijn ademhaling regelt. Mark kan enkel zijn hoofd bewegen, maar houdt toch de moed erin door te schrijven en dankzij een gezonde dosis zelfrelativering.

Hier leest u meer over deze film

 


Gezien: Oorlogsdrama 'Lore' in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

Dinsdag 14 mei werd in de Siniclub in de Siniscoop te Sint-Niklaas het ontroerende oorlogsdrama ‘Lore’ vertoond. Lees ons verslag en de Siniclub-bezokers van de week!

Lees hier meer over dit bericht