Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


***************  MAART 2017  ***************Boekrecensie: Het lammetje dat een varken is - Pim Lammers & Milja Praagman

 

‘Het lammetje dat een varken is’ van auteur Pim Lammers et illustraties van Milja Praagman, is een prentenboek voor kleuters vanaf 3 jaar.

Het verhaal

In de schapenwei grazen de schapen in hun mooie, witte trui van wol. Even verder liggen in de biggenpoel de varkens. Ze rollen door de modder en vinden dat zalig.

Plots is er een lammetje dat liever tussen de varkens in de modder zit.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Center Stage: on pointe - Director X

 

Jonathan Reeves (Peter Gallagher) staat voor de taak om moderne dansstijlen op de American Ballet Academy te introduceren en laat topchoreografen Charlie (Sascha Radetsky), Cooper (Ethan Stiefel) en Tommy (Kenny Wormald) dansers rekruteren voor een kamp waar de winnaars een plek kunnen op de academie. 

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Cross Wars - Patrick Durham

 

Van de strips naar de straten van Los Angeles…gewapend met een krachtige, oude Kruisamulet, bevechten Callan (Brian Austin Green) en zijn team wapenexperts plaatselijk tuig en vreselijke criminelen. Als een meedogenloze schurk genaamd Muerte (Danny Trejo) dreigt Callans team te doden, werken ze samen met een vrouwelijke, misdaadbestrijdende eenheid geleid door Riley – die zelf ook een amulet heeft.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Tot op het bot - Luc Deflo

 

Luc Deflo is een vaste waarde in het thrillerlandschap. In 1999 debuteerde hij met ‘Naakte Zielen’, een psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Deze thriller viel meteen in de smaak bij het publiek en werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 werd ‘Pitbull’ bekroond met de Hercule Poirotprijs. Nu zijn we achttien jaar later en Luc schreef al meer dan 30 thrillers bij elkaar. De nieuwste thriller van Deflo is ‘Tot op het bot’.  

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Teletubbies: Twinkle-Twinkle

 

Het is nacht in Teletubbyland en de Teletubbies zijn wakker! Kijk hoe Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po genieten van een bijzondere flonkerende ster aan de avondhemel, hoe ze voetballen en op een magisch regenboogpad wandelen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Eat that question: Frank Zappa in his own words

 

‘Eat that question: Frank Zappa in his own words’ is en documentaire rond de Amerikaanse componist en muzikant Frank Zappa (1940-1193). Regisseur Thorsten Schütte heeft in de loop der jaren een pak aan archiefmateriaal over Frank Zappa verzameld, waarmee hij uiteindelijk deze documentaire heeft gemaakt.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Wild Oats - Andy Tennant

 

Wanneer de man van Eva (Shirley MacLaine) overlijdt, krijgt Eva van de verzekering geen 50.000 dollar waar ze op recht heeft, maar 5.000.000 dollar. De weduwe weet niet wat haar overkomt, moet ze de verzekeringsmaatschappij inlichten of het geld houden?

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Meet the Blacks - Deon Taylor

 

Wanneer de familie Black een miljoen dollar erft, verhuizen ze van Detroit naar Beverly Hills. Carl Black ( Mike Epps ) hoopt samen met zijn vrouw Lorena ( Zulay Henao ), zoon Carl Jr. (Alex Henderson), dochter Allie Black ( Bresha Webb ) en neef Cronut ( Lil Duval) op een beter leven, ver weg van de misdaad en criminaliteit.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: King of the Belgians - Peter Brosens & Jessica Woodworth

 

‘King of the Belgians’ is een Belgisch-Nederlands-Bulgaarse roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt. De film is geschreven en geregisseerd door Peter Brosens en Jessica Woodworth.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Oscar Cook: Buitengewone gebeurtenissen - Vera Van Renterghem

 

Auteur Vera Van Renterghem heeft met ‘Oscar Cook: Buitengewone gebeurtenissen’ een boek geschreven voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Het boek bevat een goed verhaal over een 13-jarige jongen die in een bejaardentehuis (!) woont.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: Chips, Beauty & the Beast, avant-première Boss Baby, Siniclub film Manchester by the Sea en op zondag Kids Day!

 

Vanaf woensdag 22 maart staan er opnieuw vier nieuwe films op het programma van Siniscoop: Chips, Beauty & the Beast, de Vlaamse versie van Boss Baby in avant-première op zaterdag en zondag , de Siniclub film Manchester by the Sea op donderdag 23, zondag 26 en dinsdag 28 maart en op zondag 26 maart is er vanaf 10.00 uur opnieuw een Kids Day met de nieuwste film van de Smurfen!

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Victoria - Seizoen 1

 

‘Victoria’ is een achtdelige serie over de turbulente jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901) die op haar 18de koningin werd.D e betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II regeerde uiteindelijk maar liefst 63 jaar, zeven maanden en twee dagen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Operation Chromite - John H. Lee

 

1950: Noord- en Zuid-Korea zijn in oorlog.  De Amerikaanse generaal Douglas MacArthur (Liam Neeson) stuurt acht leden van de Korean Liaison Office, geleid door een Zuid-Koreaanse marine-luitenant (Lee Jung-Jae) op een geheime missie ver buiten de Koreaanse grens om Operatie “X-ray” uit te voeren.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Captain Fantastic - Matt Ross

 

‘Captain Fantastic’ is een Amerikaanse film, geschreven en geregisseerd door Matt Ross.

Het verhaal gaat over Ben (Viggo Mortensen), die met zijn zes kinderen geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest woont. 

Hier leest u meer


DVD in de kijker: De Premier - Erik Van Looy

 

‘De Premier’ van regisseur Erik Van Looy is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Na ‘De Zaak Alzheimer’ (2003) en ‘Loft’ (2008) is deze thriller opnieuw een schot in de roos voor de Antwerpse regisseur. De film was de absolute topper in de bioscoopzalen, met meer dan 400.000 bezoekers was het de beste Vlaamse film van 2016.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Ennemi Public - seizoen 1

 

‘Ennemi Public’, een Belgische misdaadreeks geïnspireerd door de zaak Dutroux, won met de Coup de coeur op de MipDrama Awards, Beste Acteur voor Angelo Bison op Séries Mania en een eervolle vermelding op de Prix Europa al drie internationale prijzen en is na ‘La Trêve’ de tweede opeenvolgende succesreeks van de RTBF.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: La Trêve -Seizoen 1

 

Bij Twin Pics is het eerste seizoen van de Belgische misdaadreeks ‘La Trêve’ op dvd verschenen.  ‘La Trêve’ is een Waalse serie die ook in Vlaanderen op heel wat lof mag rekenen. In deze tiendelige reeks van regisseur Matthieu Donck spelen er met Sam Louwyck en Tom Audenaert twee Vlamingen mee.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: I, Daniel Blake - Ken Loach

 

‘I, Daniel Blake’ van de Britse filmregisseur Ken Loach, is een Brits-Franse dramafilm over de sociale onrechtvaardigheid van de overheid en de onrechtvaardig behandelde arbeidersklasse in Groot-Brittannië.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Zon en de Maan en de Rolling Stones - Rich Cohen

 

Bij uitgeverij Spectrum is het boek ‘De Zon en de Maan en de Rolling Stones’ van de Amerikaanse journalist Rich Cohen (1968) verschenen. Cohen mocht in 1994 voor het tijdschrift ‘Rolling Stone’ mee op tournee met wereldbekende Engelse rock-'n-rollband.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Army of One - Larry Charles

 

‘Army of One’ vertelt het bijna volledig waargebeurde verhaal van Gary Faulkner: een ex-gevangene, werkloze klusjesman en moderne Don Quichot. Hij reisde maar liefst elf keer naar Pakistan om Osama Bin Laden te vangen en hem voor het gerecht te brengen, slechts gewapend met een zwaard dat hij op online heeft gekocht en zijn geloof dat God hem heeft uitverkoren.

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Confituur van Jam Jam - Danny De Winter & Katrien Maes

 

Danny De Winter en Katrien Maes groeiden op ‘den buiten’ op en kregen er van jongsaf de liefde voor de natuur met de paplepel mee.

Eerst openden ze een een fruit- en groentenwinkel, daarna ging er voor Danny en Katrien met ‘Het Landhuys’ in Ruddervoorde een droom in vervulling. Daar heeft het koppel met ‘Jam Jam’ een heuse confituurwinkel, waar maar liefst 150 verschillende soorten confituren en geleien worden verkocht.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Neighbor - Marcus Dunstan

 

John woont samen met zijn vriendin Rosie in Cutter, Mississippi. Hun buurman Troy is een ontzettende creep. Op een dag ziet Rosie dat Troy in zijn tuin een gewonde man achtervolgt en bruut tegen de grond slaat. Juist op dat moment draait Troy zich om en kijkt haar recht aan.

Hier leest u meer


Massale belangstelling voor ‘Sprakeloos’ in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Maandag 6 maart werd de officiële Belgische Première van ‘Sprakeloos’ gehouden in Siniscoop in Sint-Niklaas. ‘Sprakeloos’ is de verfilming van het gelijknamig boek van Tom Lanoye.

Regisseur Hilde Van Mieghem, auteur Tom Lanoye en de volledige cast en crew waren op de rode loper aanwezig.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Veel Liefs uit Brussel - François Rivière & Alain Goffin

 

Het is december 1938. Elke middag luisteren vele mensen naar de radio-uitzending over de Amerikaanse muziek, die gepresenteerd wordt door Isidoor Goemaere.

Europa staat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Informatie inwinnen is belangrijk en Brussel is daarbij een knooppunt. Bij zeven geallieerde geheimagenten, die ook radioamateurs zijn, zit een spion...

Hier leest u meer


DVD in de kijker: De Held - Menno Meyjes

 

De joodse Sara Silverstein (Monic Hendrickx) is met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles om dichter bij haar familie te zijn.

Maar met haar terugkeer naar Nederland begint de ellende voor haar.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes door ...Yann en Schwartz  - ‘De meester van de zwarte hosties’

 

' Robbedoes door ...' is een nevenreeks waarin verschillende scenaristen, tekenaars, inkleurders en designers een eigen creatieve interpretatie van Robbedoes en Kwabbernoot mogen uitwerken. Het album ‘De meester van de zwarte hosties’ is van de hand  van Yann en Schwartz en is het vervolg op ‘De luipaardvrouw’.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Forger - Philip Martin

 

Raymond (Ray) Cutter (John Travolta) is een zeer goede vervalser van kunstwerken die in de gevangenis zit. Hoewel hij nog maar 10 maanden moet brommen, wil hij vervroegd vrijkomen. Dankzij een deal met de onderwereldfiguur Keegan (Anson Mount) wordt Cutter vervroegd vrijgelaten.

Ray moet echter in ruil voor Keegan een wereldberoemd schilderij van Monet vervalsen.

Hier leest u meer


Met ‘De Postkoets’ en ‘De Schat van de Daltons’ zijn er opnieuw twee lucky Luke-strips heruitgebracht

 

Lucky Luke, de cowboy die avonturen beleeft in het Wilde Westen, vierde vorig jaar zijn zeventigste verjaardag. De populaire stripfiguur werd bedacht door Maurice De Bevere, beter bekend onder het pseudoniem Morris.

 

Om deze zeventigste verjaardag te vieren wordt de volledige, originele reeks heruitgegeven.

Deze maand verschijnen met ‘De Postkoets’ en ‘De Schat van de Daltons’ opnieuw twee stripverhalen in een nieuwe, uniforme stijl: een nieuwe vertaling, nieuwe lettering, nieuwe covers en een opeenvolgende nummering.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Night Watchmen -  Mitchell Altieri

 

The Night Watchmen is de absurdste horrorkomedie in jaren! De producent van Texas Chainsaw Massacre en de regisseur van The Hamiltons brengen alles samen dat samen hoort: zombies, clowns en vampiers!

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Beste Burgers - 40 heerlijke recepten - Martin Kintrup

 

Martin Kintrup heeft met ‘De Beste Burgers’ een boek geschreven met 40 recepten voor de beste hamburgers zelf te maken. Want dankzij het succes van streetfood is de hamburger aan een echte revival bezig.

Want er gaat toch niets boven een zelfgemaakte (ham)burger van het lekkerste vlees, met een knapperig en tegelijk zacht broodje, kruidige saus en allerlei verleidelijke extra’s.

Hier leest u meer


Marc De Bel schrijft met ‘Marie- codenaam Jeanne’ derde deel van de Pauwels trilogie

 

Marc De Bel is dit jaar 30 jaar schrijver. Hij heeft al 156 boeken voor alle leeftijden bij elkaar geschreven, ‘Het ei van oom Trotter’ was zijn debuut en is nu al aan de zeventiende druk toe.

Een paar jaar geleden gaf Marc de Bel een nieuwe wending aan zijn schrijversschap met schrijven van historische romans voor young adults, jongeren vanaf 15 jaar en ouder.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Jenny’s Wedding - Mary Agnes Donoghue

 

In de romantische komedie ‘Jenny's Wedding’ woont de lesbische Jenny (Katherine Heigl) al vijf jaar samen met haar vriendin Kitty (Alexis Bledel).

Haar familie weet niets van haar geaardheid en steeds opnieuw vragen ze wanneer Jenny nu eindelijk eens een man vindt.

Hier leest u meer