Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


**********APRIL 2017**********


Boekrecensie: De Waterwaack van Natterlande - Marco Kunst

 

‘De Waterwaack van Natterlande’ van Marco Kunst met illustraties van Marieke Nelissen is een hilarisch en fantasierijk jeugdboek. Het verhaal gaat over de tweeling Toffee en Gum die samen hun avontuur vertellen wat zich afspeelde in de Zomp.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival viert vijfde verjaardag in Sint-Niklaas

 

Het MOOOV filmfestival is al aan zijn vijfde verjaardag toe in Sint-Niklaas en dat wordt gevierd met een bijzonder programma en randactiviteiten voor klein en groot. De thema’s van deze editie zijn literatuur en poëzie, migratie en documentaires.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Nieuwe Collega - Tammy Cohen

 

‘De Nieuwe Collega’ is een psychologische thriller van de Britse auteur Tammy Cohen.

Het verhaal speelt zich af op een uitzendkantoor waar Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie al jaren collega’s zijn. Groot is hun verbazing wanneer Jill op staande voet ontslagen wordt. Jill is al jaren een vaste waarde op kantoor en is steeds de gemoedelijke bazin geweest voor vijf collega’s. 

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Een Echte Vermeer - Rolf Van Den Berg

 

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: L’Odyssée - Jerome Sallé

 

‘L’Odyssée’ is een biografische film over Jacques-Yves Cousteau, de bekende Franse avonturier, filmmaker en bioloog, die in 1997 overleed.

Het verhaal begint in 1948, wanneer Jacques-Yves leeft met zijn vrouw en hun twee zonen in het paradijs, in een mooi huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee.

Hier leest u meer


Madam Bakster - The Guilty-free Bakery - Laura Verhulst

 

Genieten van heerlijk gezonde desserts met Madam Bakster

 

Madam Bakster - Laura Verhulst - deelt al een tijdje haar kennis in een alom geprezen blog, die resulteerde in een online guilt-free bakery, waarvoor ze in 2016 student-ondernemer van het jaar werd. Sindsdien kreeg haar project bijzonder veel media-aandacht en in januari 2017 opende ze in Gent een hippe koffiebar.

Hier leest u meer


Boek in de kijker: De Babyboom Boogie - Walter Van den Broeck

 

In het letterenhuis in Antwerpen voelt literair journalist Dirk Leyman elke maand een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd. Deze keer was de 76-jarige auteur Walter Van den Broeck te gast tijdens ‘Boeken op Woensdag’. Hij kwam er zijn nieuwste roman ‘De Babyboom Boogie’ voorstellen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Vandaag houden we het droog - Petra Vollinga

 

Petra Vollinga (1969) is freelance copywriter en journalist, maar diep in haar hart is ze vooral een onverbeterlijke romanticus. Na twee non-fictieboeken is dit dan eindelijk haar debuutroman. ‘Vandaag houden we het droog’ is een roman over De Liefde. ‘Omdat alle boeken daar uiteindelijk over gaan’, volgens haar.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Moordvrouw- Het complete zesde seizoen

 

Van de populaire Nederlandse politieserie ‘Moordvrouw’ is inmiddels de zesde reeks op dvd verschenen. De reeks met Wendy van Dijk in de rol van Femma Kremer scoort hoge ogen, zowel op RTL4 als de Vlaamse commerciële zender vtm.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Gelukkige VADERdag, Silvie - Brigitte Minne & Isabelle Geeraerts

 

‘Gelukkige VADERdag, Silvie’ van Brigitte Minne met illustraties van Isabelle Geeraerts is een boek voor kinderen vanaf 8 jaar over transgenders en vooroordelen.

Hier leest u meer


Dinsdag 18 april LADIES ONLY in Siniscoop!

 

Helloooo Ladies! Ook deze maand kunnen jullie in Siniscoop weer genieten van een gezellig avondje uit met de vriendinnen. Deze keer met de film 'A United Kingdom' waar de romantiek weer hoogtij viert! En in mei kunnen jullie zelf kiezen welke film jullie willen zien, een aloude klassieker of liever iets nieuws? Aan jullie de keuze!

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Incarnate - Brad Peyton

 

Lindsey (Carice van Houten) roept de hulp in van wetenschapper Seth Ember (Aaron Eckhart) wanneer haar 11-jarige zoontje Cameron (David Mazouz) bezeten is geraakt door een demon. Ember heeft de unieke gave om in de geest van een bezetene te kruipen en van binnenuit het gruwelijke gevecht met demonen aan te gaan.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Inferno - Ron Howard

 

Inferno is een Amerikaanse thriller, geregisseerd door Ron Howard. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, en is een vervolg op The Da Vinci Code en Angels & Demons met in de hoofdrol Tom Hanks als professor Robert Langdon.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Gruffalo Toneelstuk - Julia Donaldson & Axel Scheffler

 

Vele jongens en meisjes kennen het verhaal van de Gruffalo en de muis van Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler. Nu kan je dankzij het nieuwe boek ‘Het Gruffalo Toneelstuk’ je eigen toneelstuk opvoeren, samen met je vriendjes en vriendinnetjes!

Hier leest u meer


Mary Murphy heeft met ‘Gaggetje’ een nieuw kartonboekje uit voor de allerkleinsten

 

Na het succes van ‘Krokofant’ heeft Mary Murphy met ‘Gaggetje’ opnieuw een mooi en leuk flap- en klapboek voor de allerkleinsten uitgebracht.

In het kartonboekje ‘Gaggetje’  staan diverse boerderijdieren waarmee je de gekste creaties mee kan maken.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Le Ciel Flamand - Peter Monsaert

 

De Gentse regisseur Peter Monsaert heeft na zijn debuutfilm ‘Offline’ met ‘Le Ciel Flamand’ opnieuw een pareltje van een film uitgebracht.

Het verhaal

Monique (Ingrid De Vos) baat samen met haar dochter Sylvie (Sara Vertongen)  het baanbordeel ‘Le Ciel Flamand’ uit, ergens op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Ijsbeer - Jenni Desmond

 

‘De Ijsbeer’ van Jenni Desmond is een mooie en vooral leerrijk boek over Ijsberen. Je leest in het boek alles over ijsberen: waar en hoe ze leven, hoe ze de ijskoude temperaturen overleven en nog veel meer over deze enorme, wilde en prachtige dieren.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Spin Out - Marc Gracie & Tim Ferguson

 

‘Spin out’ is een romantische komedie, geregisseerd door Marc Gracie en Tim Ferguson. Het verhaal gaat over Billy (Xavier Samuel) en Lucy (Morgan Griffin), die al van jongs af vrienden zijn. Elk hebben ze een aantrekkingskracht naar de ander maar beiden zitten ze in een ontkenningsfase over hun onontkoombare liefde voor elkaar.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Olivier en het brulmonster - Mieke van Hooft & Frank Daenen

 

Kleine Olivier is in de wolken, hij mag voor het eerst bij oma en opa logeren. Nadat oma hem een verhaaltje voorlas, stopt opa Olivier in zijn bedje. Olivier slaapt als een roosje, tot hij ‘s nachts een geluid hoort.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Surf's Up 2 - Wave Mania - Henry Yu

 

‘Surf's Up 2 - Wave Mania’ is de tweede animatiefilm over de surfavonturen van de pinguïns van Pen Gu eiland.

Surfer Cody Maverick is een surfschool begonnen met Lani. Op een dag krijgt hij het bezoek van  The Hang 5, een beruchte groep surfers, die op zoek zijn naar The Trenches, de meest legendarische surfplek op aarde.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Papa is te groot voor ons huis - Yoeri Slegers

 

'Papa is te groot voor ons huis' is een mooi prentenboek van Yoeri Slegers, die zowel voor de tekst als de illustraties zorgde.

Het verhaal gaat over papa die te groot wordt voor het huis. Vroeger was er plaats genoeg voor het ganse gezin, maar nu is papa zo groot geworden dat er in het huis geen plaats meer overblijft voor leuke dingen te doen.

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Het lammetje dat een varken is - Pim Lammers & Milja Praagman

 

‘Het lammetje dat een varken is’ van auteur Pim Lammers et illustraties van Milja Praagman, is een prentenboek voor kleuters vanaf 3 jaar.

Het verhaal

In de schapenwei grazen de schapen in hun mooie, witte trui van wol. Even verder liggen in de biggenpoel de varkens. Ze rollen door de modder en vinden dat zalig.

Plots is er een lammetje dat liever tussen de varkens in de modder zit.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Joshy - Jeff Baena

 

‘Joshy’ is een Amerikaanse film, geschreven en geregisseerd door Jeff Baena.

Het verhaal gaat over Josh (Thomas Middleditch) die na de zelfmoord van zijn vriendin Rachel (Alison Brie) besluit om zijn vrijgezellenfeest toch te laten doorgaan.

Hier leest u meer