Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken én film voor Vlaanderen en Nederland!


FEBRUARI 2013Recensie: Eddy Merckx ~ Een leven - Daniel Friebe

 

De Britse wielerjournalist Daniel Friebe gaat in zijn boek ‘Eddy Merckx - Een leven’ op zoek naar de mysterie rond de figuur van Eddy Merckx.
Op de fiets was de voormalige wielerkampioen een kannibaal die zijn tegenstanders keer op keer versloeg. Maar een was ook een andere Merckx. De sfinx, de vleesgeworden ondoordringbaarheid zoals hij was naast de koers.

Lees hier de recensie van dit boek


Film Recensie: Brammetje Baas - Anna van der Heide

 

Brammetje Baas is een leergierige jongen. Hij weet heel veel over de wereld, is geïnteresseerd in geschiedenis, de natuur en uitvindingen. Van de allerbeste uitvindingen maakt hij zijn eigen top 200 in een schriftje. Ook goede woorden en namen verzamelt hij in een ander schriftje.
Hij kan zowat alles, behalve zich concentreren in de klas en stil zitten. 

Hier leest u de recensie van deze film


Win het tweede boek van Danni Lowinski !

 

Vanaf donderdag 28 februari is het tweede seizoen van Danni Lowinski bij VTM te zien. Beleef ook in dit tweede boek een nieuwe, spannende case van de advocate. 

Dankzij Uitgeverij Lannoo mogen wij enkele exemplaren wegschenken.

Het enige wat je moet doen is de vraag en schiftingsvraag oplossen en misschien win jij wel het nieuwste boek van Danni Lowinski!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina

 


Herman Koch schrijft geschiedenis met The Dinner in de Verenigde Staten

 

Amper twee weken na verschijning van The Dinner, de Amerikaanse vertaling van Het diner van Herman Koch, lijkt de roman hard op weg om ook Amerika te veroveren.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Tweede boek van Danni Lowinski is er!

 

Vanaf volgende week donderdag is het 2de seizoen van Danni Lowinski bij VTM te zien. Beleef ook in dit 2de boek een nieuwe, spannende case van de advocate.

Hier leest u meer over dit boek

 


Handboek engelentherapie - Doreen Virtue

 

Handboek engelentherapie geeft de lezer inzicht in welke engelen je aan kunt spreken en wanneer, hoe je familie en vrienden in nood kunt helpen en hoe je de tekenen kunt herkennen dat je boodschap gehoord wordt.

Hier leest u meer over dit boek

 


Lulu Wang zegt 'Wo ai ni' tegen Maastricht

 

Sinds de uitgave van haar jongste humoristische novelle Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE) in december 2012 ontving Lulu Wang veel reacties van lezers. Zo vertelden ze haar dat ze in een deuk lagen door de Chinese kijk op Nederlandse gewoonten en gebruiken.

Hier leest u meer over dit boek

 


COMPLOTTEN, VERRAAD EN EEN ONMOGELIJKE LIEFDE in 'Aliettes gevoel voor wraak' van Guido Eekhaut

 

Lente 2004. De studente Aliette Rouffanche komt na een jaar in Thailand weer thuis. Ze wordt door haar grootvader Gilles gevraagd om meteen in Londen bij een grote bank te gaan werken.

Hier leest u meer over dit boek

 


BREIEN IS DE HYPE -Leer zelf je hippe accessoires en truien breien met 'Ik hou van breien' van Anna Wilkinson

 

Anna Wilkinson, toonaangevend ontwerpster binnen de nieuwe breigeneratie, leert je niet alleen alle basics van breien, maar toont ook hoe je spullen kunt breien waar vrienden alleen maar jaloers op zullen zijn.

Hier leest u meer over dit boek

 

 

 


Genadeloos – Deflo

 

Maandag. Kyoto Purwanti, een alleenstaande moeder, wordt na haar werkdag opgebeld door de klassenleraar van haar dochter. Sharee is de hele dag niet op school geweest.

Hier leest u meer over dit boek

 


Salamander ~ Schot in het Donker - Bavo Dhooge

 

Salamander is op zondagavond dé nieuwe crimi-topreeks op één. Een scenario van Ward Hulselmans en een topcast (met Filip Peeters, Jo De Meyere, Koen De Bouw, Mike Verdrengh, Lucas Van den Eynde...) garanderen twaalf ultraspannende afleveringen.

Hier leest u meer over dit boek

 


EDDY MERCKX, EEN LEVEN - Daniel Friebe

 

DANIEL FRIEBE, een van de meest bekende en ervaren Britse wielerjournalisten, brengt het complete verhaal van een buitengewoon atleet, EDDY MERCKX. Friebe volgde alle grote wedstrijden op de internationale profkalender, waaronder tien keer de Tour. Zijn expertise, research en interviews maken van dit boek het ultieme verhaal over de carrière van Eddy Merckx.

Hier leest u meer over dit boek

 


Amber en de maansteen - Ellen Spee

 

Iedereen kent wel het verhaal over het mannetje in de maan. Is dit een sprookje of bestaat het mannetje in de maan echt?

Hier leest u meer over dit bericht

 


Twin Tower, de hel van boven - Sylvia Peters

De Rotterdamse Alysia leidt een keurig bestaan. Schrijfster, getrouwd met een hardwerkende man, een lieve tienerdochter, leuke vrienden en een ruim budget.

Hier leest u meer over dit boek

 


Zeg Het - Hetty Luiten

 

De 34-jarige Zwaantje heeft een eigen bloemenzaak. Ze is geboren met een klompvoet en al zie je er amper nog wat van, ze is vroeger op school vaak gepest en heeft nog steeds het gevoel dat ze als vrouw niets voorstelt.

Hier leest u meer over dit boek

 


In de verre verte - Hetty Luiten


Sinds Hetty op het Groningse platteland woont, geniet ze van het uitzicht. Zelfs zo hevig, dat ze er de titels van een complete serie op heeft afgestemd, waarvan “In de verre verte” het derde deel is.

Hier leest u meer over dit boek

 


De Vertrouweling - Kate Morton

 

Tijdens een feest op de familieboerderij op het Engelse platteland ontsnapt de zestienjarige Laurel Nicolson naar de boomhut uit haar kindertijd. Terwijl ze dagdroomt over haar toekomst ziet ze een vreemdeling met haar moeder praten.

Hier leest u meer over dit boek

 


Een paradijs waait uit de storm · Over democratie en verzet - Thomas Decreus

 

De voorbije jaren trokken wereldwijd honderdduizenden jongerende straten op om meer democratie en sociale rechtvaardigheidop te eisen. De beweging was diffuus en raakte bekend onder verschillende namen: de 'indignados', 'occupy' of simpelweg de'99%'.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: In de lusthof van Venus - Marcel De Cleene

 

Ereprofessor aan de Universiteit Gent Marcel De Cleene neemt je in zijn boek ‘In de lusthof van Venus’ mee in de geschiedenis van de liefdesmiddeltjes.

Hier leest u de recensie van dit boek


Wat je niet verteld is… ~ Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij - Sarah Mort

 

Opvoeders geven hun kinderen wat ze zelf vroeger hebben ontvangen, ook als zij onder hun opvoeding hebben geleden. Hoe onlogisch dat ook klinkt. Je wilt anderen toch juist beschermen tegen en waarschuwen voor pijn en verdriet? En de meeste ouders houden toch zielsveel van hun kinderen?

Hier leest u meer over dit boek

 


Achtervolgingsdrift - Dinie Bell

 

Als de onhandelbare en verwende zestienjarige Jeanne in 1959 door haar vermogende vader naar een kostschool wordt gestuurd, begint een reeks van onherstelbare gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen heeft voor Jeanne's familie in het hier en nu.

Hier leest u meer over dit boek

 


DVD Recensie: 'Hope Springs' met Meryl Streep & Tommy Lee Jones

 

Het huwelijk tussen Kay (Meryl Streep) en Arnold (Tommy Lee Jones) is na 31 jaar niet meer wat het ooit was. Er is geen vriendschap, liefde en tederheid meer tussen de twee.
Key is een levenslustige vrouw, terwijl Arnold een saaie brombeer is die amper zijn vrouw nog ziet staan. Als gevolg van zijn snurken slapen ze zelfs als jaren apart..

Hier leest u de recensie van deze DVD


Lekker windje - Het Ketnet moppenboek

 

Lachen en gieren met 99 bekende en onbekende moppen in een origineel jasje

 

Het boek bij de reeks Lekker windje, die sinds najaar 2012 te zien is op Ketnet. Een reeks met topacteurs zoals Günther Lesage en Gilles De Schrijver.

Hier leest u meer over dit boek

 


Vraag gratis Speciaal pausdossier van Tertio aan 

 

De redactie van Tertio brengt naar aanleiding van het ontslag van paus Benedictus XVI een uitgebreid dossier. Een mooie aanleiding om kennis te maken met Tertio.

Hier leest u meer over dit magazine


Brieven uit Londen - Camilla Macpherson

 

Het is 1942. Daisy is alleen achtergebleven in Londen sinds haar man in dienst moest. Het leven wordt getekend door luchtalarmen en voedselschaarste, en Daisy lijdt onder de eenzaamheid. Ze zoekt troost in het museum, waar ze niet alleen kunst vindt, maar ook een man die haar in verwarring brengt.

Hier leest u meer over dit boek

 


Roland Bergeys brengt met Berline en Borsalino aangrijpende voorstelling in Antwerpse Arenbergschouwburg

 

Roland Bergeys trekt met zijn kleinkunstgroepen Berline en Borsalino langs Culture Centra en schouwburgen door Vlaanderen. Maandag 11 februari waren ze te gast in de Arenbergschouwburg in Antwerpen met de voorstellingen 'Gaan jullie ons nu doodschieten?' en 'Oorlogsliefde'. 

Hier leest u meer over dit bericht


De kleine Golf voor Dummies - Gary McCord

 

Golf spelen is leuk! Maar met zijn vele regels en wetten staat golf ook bekend als een sport die behoorlijk wat frustraties kan opwekken. De kleine Golf voor Dummies zal je helpen de frustraties de baas te worden. 

Hier leest u meer over dit boek

 


Nieuw magazine: LIS, hét blad voor een geïnspireerd leven!

 

Op donderdag 14 februari verschijnt het nieuwe magazine LIS. Een bijzonder blad om je geluk mee te beproeven. LIS is er om te beleven. Weg met beslommeringen en doorgeschoten materialisme. Maar zingeving, coaching, psychologie en ontspanning.

Hier leest u meer over dit magazine

 


De Edelmoedigen - Alexandre Jardin

 

‘Frankrijk is een merkwaardig land. U kunt hier over alles praten: over pedofilie, over uw meest beschamende passies, maar niet over het oneervolle gedrag van onze families tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 


De Kleine Odessa II - Het geheim van Lode A. - Peter Van Olmen

 

Deel 1 werd bekroond met een Boekenwelp, kwam op de shortlist van de Gouden Uil en kreeg de 2de prijs Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Lezers en critici noemen het ‘de nieuwe Harry Potter’. Deel 1 werd intussen vertaald in het Duits, Koreaans, Spaans, Catalaans en Pools. Op 19 februari verschijnt het langverwachte 2de deel in de trilogie.

Hier leest u meer over dit boek


Suske en Wiske schenken hun stripverhalen aan kinderen in het ziekenhuis

 

Suske en Wiske schenken hun stripavonturen aan kinderen in het ziekenhuis. Via een zeer eenvoudige applicatie op Facebook bepaalt de social-mediabezoeker hoeveel albums er zullen ingezameld worden.Elke ‘like’ is immers goed voor één stripalbum voor een van de deelnemende ziekenhuizen.

Hier leest u meer over dit bericht

 


De kleine Yoga voor Dummies - Georg Feuerstein

 

Wil jij je lichamelijk en geestelijk beter voelen? Dan is De kleine Yoga voor Dummies het boekje voor jou! Ga direct aan de slag met de tips en technieken en bereik die innerlijke rust.

Hier leest u meer over dit boek


Nieuw bij Davidsfonds Uitgeverij: 'In de lusthof van Venus' van Marcel De Cleene

 

In de lusthof van Venus neemt je mee op reis door de wereld van afrodisiaca: van kruidenmengsels en bezweringen tot koude baden en vossenstaarten. Dit boek heeft het over bizarre liefdesrecepten en de invloed van voedsel, edelstenen en dierensperma, -bloed en -eieren op je libido.

Hier leest u meer over dit boek


Jongste auteur van Vlaanderen stelt zijn boek voor in Antwerpen

 

Op dinsdag 12 februari werd in Aquatopia in Antwerpen het eerste boek van Janneman Pairon voorgesteld aan de pers. Janneman is de jongste zoon van Marc Pairon, de bestverkochte dichter van Vlaanderen. Zo zie je, de appel valt niet ver van de boom.

Hier leest u meer over dit bericht


Aagje Dom met dochtertje Lotte
Aagje Dom met dochtertje Lotte

Stip & Vlek op Het Jeugdfilmfestival in Antwerpen

 

Dinsdag 12 februari werd ter gelegenheid van Het Jeugdfilmfestival de animatiefilm Stip & Vlek in avant-première vertoont in Cinema Cartoon's te Antwerpen. 
Stip & Vlek een Zweedse animatiefilm van Uzi & Lotta Geffenblad, die wordt ingesproken door stemactrice Aagje Dom, die ook aanwezig was met haar dochtertje.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Een pooier vertelt over escortseks in Vlaanderen - Chris Geets

 

In ‘Een pooier vertelt’ doet de Antwerpse escortbaas Chris Geets zijn verhaal over escortseks in Vlaanderen. Chris heeft het verschijnen van zijn onthullend boek niet meer mogen meemaken, de auteur was al langer ziek en helaas overleed hij enkele dagen voor de publicatie van zijn boek.

Hier leest u de recensie van dit boek


Klaudia Raczova en Raf Liekens
Klaudia Raczova en Raf Liekens

Klaudia Raczova schrijft haar levensverhaal als asielzoekerskind neer in 'Het meisje zonder identiteit'

 

‘Het meisje zonder identiteit’ is het schrijnende verhaal van de 28-jarige Klaudia Raczova, die haar volledige jeugd als asielzoekster doorbracht.

Klaudia werd geboren in Slowakije en op haar negende verliet ze samen met ouders haar land en kwam ze eerst in Nederland en later in België terecht. Ze verbleef gedurende vijftien jaar in twaalf asielcentra en drie OCMW-woonsten.

Hier leest u meer over dit boek

 

Fabriek Romantiek nu ook in boekvorm!

 

Tegenwoordig is alles te koop en heeft iedereen hetzelfde. Daar brengen Eva Daeleman en Caroline Verbrugghe van het één-programma ‘Fabriek Romantiek’ verandering in. En vanaf nu ligt het gelijknamige boek ook in de winkel!

Hier leest u meer over dit boek


Diep in mij - Sormaria Marchan

 

Het leven van Maria, bevolkt door een bont allegaartje van vrienden, kabbelt rustig verder. Tot ze in de ban raakt van Shane Gott, een knappe en steenrijke gynaecoloog die zich graag laat omringen door bloedmooie vrouwen.

Hier leest u meer over dit boek


Uitgeverij De Eenhoorn organiseert jaarlijkse stockverkoop

 

Ook dit jaar organiseert Uitgeverij De Eenhoorn een stockverkoop in haar gebouwen te Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke). 
Het aanbod bevat kwaliteitsvolle kinder- en jeugdboeken voor de leeftijd van 0 tot 18 jaar en een uitgebreid gamma van educatieve materialen. 

Hier leest u meer over dit bericht

 


De 20 titels van de Longlist Gouden Boekenuil zijn bekend

 

De Gouden Boekenuil is de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen. De winnaar krijgt € 25.000 en een kunstwerk van Philip Aguirre. Op 4 mei 2013 wordt de prijs door juryvoorzitter Friedl’ Lesage uitgereikt in Gent.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Abandoned Places - Henk van Rensbergen

 

Zopas verscheen in de iBookstore van Apple het iBook Abandoned Places van Henk van Rensbergen, het eerste digitale kunstboek van Lannoo Uitgeverij.

Hier leest u meer over dit boek

 


Filmrecensie: Pudding T - Michael Hegner

 

‘Pudding T’ is een animatiefilm over Iwan Olsen, een jongetje dat op school gepest wordt en ook zijn vader vindt hem maar een watje. Die zou niets liever hebben dan dat zijn zoon even sterk zou zijn als Tarzan.

Hier leest u de recensie van deze film


DVD Recensie: Plop ~ Prins Carnaval - Studio 100

 

Het is bijna carnaval in het Kabouterbos. Kwebbel, Smal en Smul mogen van kabouter Klus dit jaar deel uitmaken van het carnavalscomité en de nieuwe prins carnaval kiezen.

Hier leest u de recensie van deze DVD

 


Recensie: Een kaart van Berbice ~ Piraten op de Wilde Kust - John Brosens 

 

‘Een kaart van Berbice - Piraten op de Wilde Kust’ van John Brosens is het verhaal van Simon Grades, een 16-jarige leerling kaartenmaker uit Vlissingen. Hij is in opleiding bij de bekende kaartenmaker  Arent Roggeveen uit Middelburg en komt via Roeland Wieringa in contact met Cornelis van Peere, die plantages in Berbice bezit.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Infrarood - Nancy Huston

 

De 45-jarige fotografe Rena Greenblatt woont en werkt in Parijs.  Rena is gespecialiseerd in infrarood fotografie. Met haar infraroodcamera probeert ze de raadselen van het mannelijkheid te doorgronden. Met deze techniek zoekt ze wat ze als kind heeft gemist: warmte. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Dealey Plaza 's-Gravenhage - Jos de Gruiter

 

Maas Minderman werd geboren in 1951. Hij is het vierde kind van het echtpaar Rinus en Commerina Minderman. Maas is een ongewild kind en vanaf zijn geboorte zit het hem niet mee, zelfs zijn naam is een vergissing. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Na Duitsland is het nu tijd voor Denemarken om rokjes te leren naaien met Mme Zsazsa!

 

Het succes van de boeken van Mme Zsazsa blijft duren.

In Vlaanderen zijn ze ondertussen aan de 8ste druk van Allemaal rokjes en zijn er meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Hier leest u meer over dit boek

 Recensie: ANWB Taalgids Engels

 

Bij de ANWB is er het handige zakboekje ‘Taalgids Engels’ verschenen.

In deze taalgids vind je enkel kortzinnen, er vanuit gegaan dat men van toeristen toch geen lange volzinnen verwacht. De zinnen zijn vetgedrukt in het Nederlands en vertaald naar het Engels.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Genadeloos - Nabila Sharma

 

‘Genadeloos’ is het waargebeurde verhaal van de islamitische Nabila Sharma.  

Nabila is zeven jaar wanneer ze na elke schooldag in de moskee van 17 uur tot 19 uur lessen gaat volgen om de Koran te leren. Ze heeft al veel gehoord over de islamitische opleiding.

Hier leest u de recensie van dit boek

 

 


Religie voor Dummies, pocketeditie - Marc Gellman en Thomas Hartman

 

Deze pocketeditie van Religie voor Dummies beschrijft onder meer de geloofsovertuigingen van verschillende religies, de ideeën en waarden die vele religies gemeenschappelijk hebben en de manier waarop mensen hun geloof tot uitdrukking brengen.

Hier leest u meer over dit boek

 


De allerlaatste getuigen van WO I - Philip Vanoutrive

 

Vanaf dinsdag 12 februari gaat de zesdelige reeks op Canvas van start met getuigenissen van mensen die de Eerste Wereldoorlog nog hebben meegemaakt.

Hier leest u meer over dit boek

 


Vier carnaval met de DVD 'Plop en Prins Carnaval'


Hoera! Binnenkort is het weer carnaval in het kabouterbos! En kabouters zijn gek op carnaval. Maar voor het zover is en iedereen zich kan gaan verkleden, moet er eerst een Prins Carnaval verkozen worden.

Hier leest u meer over deze DVD

 


Het huwelijkscontract - Jennifer Probst

 

Het huwelijkscontract is een heerlijk romantisch en opwindend verhaal waarin de seksuele spanning van de pagina’s spat. Laat je meeslepen door Alexa en Nicholas en hun onweerstaanbare aantrekkingskracht tot elkaar.

Hier leest u meer over dit boek


Foto: Boek.be
Foto: Boek.be

Gulden Boek voor Peter Van den Eede

 

Op de gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie van Boek.be en de Vlaamse Auteursvereniging afgelopen vrijdag reikte Boek.be het Gulden Boek uit aan Peter Van den Eede, programmator Literatuur van Vooruit.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Recensie: Frutselprutselknutselboek - LABOR

 

Vervelen je kinderen zich ook zo tijdens het weekend of de schoolvakanties? Met het Frutselprutselknutselboek, uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij, is dit verleden tijd!

Lees hier de recensie van dit boek


Zeg nee tegen pesten ~ Praktische gids voor leerkrachten, hulpverleners, begeleiders en ouders - Herberd Prinsen

 

Van 1 tot 8 februari 2013 loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. Het thema dit jaar is ‘Horen, zien en SPREKEN!’.

In Zeg nee tegen pesten toont Herberd Prinsen aan hoe pestgedrag gesignaleerd en aangepakt kan worden.

Hier leest u meer over dit bericht


Vlieg met ZAMBEZIA naar Zoo Antwerpen of Planckendael

 

Zoo Antwerpen en Planckendael houden een actie met de nieuwste animatiefilm Zambezia. Op vertoon van een Zambezia bioscoopticket krijg je 50% korting op een toegangsticket voor Zoo Antwerpen of Planckendael. De actie is geldig tot zondag 17 maart.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Gehandicapt voor gevorderden - Marloes Beemsterboe

 

Gehandicapt voor gevorderden geeft de lezer een kijkje in het leven van wheely Marloes Beemsterboer. Door een spierziekte is zij 'veroordeeld' tot de rolstoel. Zonder opsmuk vertelt zij hoe ze haar leven ziet, wat er allemaal bij komt kijken, en bovenal hoe het is als je moet vechten tegen instanties en vooroordelen.

Hier leest u meer over dit boek

 


De Bleke Koning - David Foster Wallace

 

De bleke koning is de laatste roman van topauteur David Foster Wallace. In 2008 verloor de wereld namelijk deze briljante schrijver.

Hoewel De bleke koning nog niet af was toen Wallace overleed, is het een intense, hilarische, originele roman geworden.

Hier leest u meer over dit boek

 


De gezichten van de misdaad ~ 50 jaar gerechtspsychiater - Roger Deberdt

 

Niemand in dit land heeft de voorbije 50 jaar meer ‘gezichten van de misdaad’ (moordenaars, oplichters, dieven, pedofielen, geweldenaars, brandstichters, verkrachters...) voor zich zien passeren, dan de vermaarde gerechtspsychiater Roger Deberdt.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: Veroverd door Columbus ~ Boudewijn Büch achterna - Godfried Vranken

 

Boudewijn Büch heeft iets met Columbus, dat is algemeen geweten. Hij heeft een soort van relatie met de in 1451 geboren wereldreiziger. Door het schrijven van talrijke boeken en de negendelige televisiereeks over Columbus heeft Büch een zeer hechte band opgebouwd met de zeevaarder.  Kortom, Boudewijn is verslaafd aan Christoffel Columbus.

Hier leest u de recensie van dit boek


Samuel Sarphati · Van Portugese armenarts to Amsterdamse ondernemer - Lydia Hagoort

 

De naam Sarphati (1813-1866) is alom bekend in Amsterdam: van het park, de straat en het monument. Het verhaal van zijn enerverende leven is dat minder. Lydia Hagoort beschrijft op basis van veel nieuw archiefonderzoek de dynamische tijd waarin Sarphati leefde.

Hier leest u meer over dit boek

 


Ben ik in beeld? (H)erkenning voor beelddenkende kinderen, hun ouders en leerkrachten - Marion van de Coolwijk en Wendy Lammers van Toorenburg, met illustraties van Juliette de Wit

 

Tijdens de NOT 2013 verscheen Ben ik in beeld?, het eerste Nederlandstalige boek over beelddenken voor kinderen. Veel kinderen zijn bij voorkeur visueel ingesteld. Dit kan problemen opleveren in onze talige maatschappij. 

Hier leest u meer over dit boek


Ruimte voor ouders! · Wat ouders en kinderen nodig hebben -

Martine Borgdorff

 

Ouders bashen is in. Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden. Ze hebben het te druk met zichzelf, stellen geen grenzen, worden verblind door carrière, materialisme en egoïsme en hun kinderen zijn de dupe.

Hier leest u meer over dit boek

 


The Vampire Diaries ~ Maanlied - LJ Smith

 

Elena en haar vrienden kunnen niet wachten om naar Dalcrest College te gaan, de plek waar haar ouders elkaar voor het eerst ontmoet hebben, nu ze zijn teruggekeerd uit de Duistere Dimensie.

Hier leest u meer over dit boek

 


HOEZO, MEISJES KUNNEN NIET BOUWEN?!

 

Eindelijk LEGO® Bouwmeester voor meisjes! Ze leren het verhaal, bouwen de modellen en spelen het avontuur na.

LEGO® Friends is een populaire nieuwe lijn die LEGO in 2012 op de markt bracht. Van LEGO® Bouwmeester werden intussen al 30.000 ex. verkocht.

Hier leest u meer over dit bericht

 

 


Kindermisbruik en macht - Karel Pyck


In 1981 beleeft Los Angeles een primeur: een katholieke priester pleit schuldig aan seksueel misbruik van minderjarigen. Het is maar het eerste briesje van een orkaan die de Kerk de volgende decennia op haar grondvesten zal doen daveren.

Hier leest u meer over dit boek