Thriller


The Killing 3 - David Hewson

 

Inspecteur Sarah Lund krijgt een tip: een moord in de haven zou verband houden met een geplande aanslag op de premier. De moord op het terrein levert ongewenste aandacht op voor het machtige Zeeland-concern.

 

Door de ontvoering van de negenjarige dochter van de eigenaar – miljardair Robert Zeuthen – krijgt het onderzoek ook een andere dimensie, ook vanwege een link met de moord op een jong meisje in Jutland, enkele jaren geleden.

 

De premier zit midden in een verkiezingscampagne, die alleen maar moeilijk wordt door de financiële crisis. Hij heeft steun van Zeeland nodig en oefent druk uit. Maar Sarah Lund heeft geen tijd voor politieke spelletjes…

 

AUTEUR

David Hewson was journalist en werkte voor The Sunday Times, The Times en The Independent. Hij heeft inmiddels een tiental thrillers op zijn naam staan, waaronder de succesvolle reeks met Nic Costa in de hoofdrol, die zich afspeelt in Rome. Samen met de Deense scenarioschrijver Søren Sveistrup werkte hij aan dit boek gebaseerd op de tv-serie. Voorafgaand en tijdens het schrijven heeft Hewson, die in Kent woont, veel tijd in Kopenhagen doorgebracht. 

 

Paperback - ISBN 978 90 225 6815 6 - 400 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Boekerij